April 26, 2003

TRIP TO BLACKPOOL 2

Kisah trip ke Blackpool di sambung kembali.setelah penat mencuba perkara yg membosankan tiba masanya utk time yg agak mencabar.apa lagi,antara benda yg paling aku takut nak naik iaitu ICE BLAST menjadi pilihan seterusnya.yiehaa,permainan naik turun yg begitu laju cukup utk membuatkan ku seram sejuk menaikinya.pengalaman menaiki benda nih di genting still terasa dgn teriakan ijan dan kamarul yg membuatkan aku terkesima.APapun,kitorang naik,kecuali kak jas dan kak idlan.perghh,berdegup kencang jantungku apabila ia tiba2 memecut ke atas dan turun dengan tiba2...tiga round abih begitu sajer...tak pueh hati,naik sekali lagik,kalinih biar gambar cukup cun.hehehe,selepas menaiki nya buat kali kedua baruler kecuakan mula berkurangan,alah,eyriqaz ler katerkan.blom cuber,blom tahu maa.

Setelah penat menaiki benda nih,tiba masa utk mencuba menaiki benda yg kureng mencabar skitt..VARHALLA menjadi pilihan seterusnya.roller coaster air yg mmg konfirm basah cukup utk membuatkan kitorang tak puas hati,alang2 basah biar naik tiga kali.habis lencun dibuatnya,cukup mengigil sampaikan rasa nak demam malam tuh.hehe,takperler,best aper naik benda nih.bukan senang nak main air bila dah besar2 nih.kih2,rasa cam mandi air hujan+ air laut ler pulak.rasa nak demam.

MERRY GO ROUND menjadi pilihan seterusnya.Macam budak2 laks rasanya.menaiki kuda yg berpusing.tapi nih kuda cam kuda utk org besar coz kudanya besar.bestler jugak dgn aksi kat zieha mencontrol ayu di atas kuda.maybe sedang dikejar koboi sesatkot.ekeke,ileks arr kak zieha,just kidding maa.

MAsa semakin suntuk,tiba masanya utk balik.alang2 menyeluk pekasam,biar sampai BLACK HOLE dinaiki.hehe,pilihan terakhir dan kitorang menjadi org terakhir arituh menaiki benda nih.aku,syed,dan jiden sajer yg menaiki benda nih.benda cam piring besar yg berpusing2 dgn ligatnya cukup membuatkan kitorang merasa pening2 lalat.hehe,well,bestler jugak.dlm masa sehari,12 permainan dpt dirasai,so kiranya berbalok ler £26tuh.seronok dpt,rileks dpt,duit pun lesap.hehehe.Aktiviti sampingan still tak dilupai cam bergambar.Kak JAs menjadi heroin lancaster dgn memenangi paling byk beruang ataupun singa ataupun papeler.2 ekor cukup utk menidakkan kelebihan 2 ekor jugak gandingan bersama aik beradik third year,ana dan khalid.hehehe,kak zieha dgn nada tak pueh hati selepas mencuba beberapa kali utk memasukkan bola ke dlm jaring bagi memenangi hadiah.takperler gs lancaster,mungkin dah lama tak praktis tuh,tuh yg skill hilang skit kot ditambah ngan sejukkk!!keseluruhan nya berpuas hati,maybe nih antara aktiviti terakhir bersama2 undergraduate tahun ini selepas TRIP ke Scotland cuti michaelmas arituh.hehe,eyriqaz mengundur diri dulu...

April 25, 2003

TRIP TO BLACKPOOL 1

Semalam hari yg begitu menyeronokkan.Trip ke Blackpool berjalan dgn lancar.Bertolak dari University pukul 930 pagi,lepas tuh naik train ke preston,dan terus ke Blackpool Pleasure Beach.Sampai2 jer terus tak sabar menikmati keindahan taman permainan di Blackpool.Trip turut disertai oleh Syed,Helmi,Diyana,Mas Ayu,JIden,Kak Jas,Kak Zieha,Ana,KHalid,dan tak Lupa kak Idlan.Semangat begitu berkobar2,yeler,enjoy sebelum term start balik.Hari yg begitu indah,ngan matahari memancar memeriahkan lagi suasana.Sampai di Blackpool kol 1200 tgh hari lebih kurang,terus ke tempat nya.Beratur utk membeli tiket,uumm,bleh tahan semua angkut yg ada waistband,hampir semua benda bleh masuk.£26 rasanya cukup berbaloi,kalo kat Genting RM 40 dah bleh pusing sumer.takpeler,money is not everything in the world.

Lepas jer beli tiket terus tak sabar2 utk merasai suasana taman ria Blackpool.Suasana meriah mulai terasa dengan kehadiran ramainya org di tempat tersebut.Pencarian bermula.SEbagai permulaan,kitorang start ngan yg simple dulu.BUMPER CARS menjadi pilihan.apa org melayu kata,kereta langgar.hehe,best jugak main benda nih,tapi sayang tak reti bawak keter,so,main bedaljer,dan asyik kena langgar dek org.kelibat kitorang mmg cukup memeriahkan suasana dan seperti ditugaskan kak idlan menjadi JUrurakam kitorang.Aksi roz begitu bergaya setelah keretanya berpusing2 di tengah gelanggang dan sempat di langgar oleh kHalid.heheh,rupanya ada gaks org senasib ngan aku.muakakakaka,cayoler roz.

Penat blom dirasai,DOCTOR SPIN menjadi pilihan kedua.perghh,giler gayat aku tgk.benda bergayut yg berpusing 360 darjah cukup membuatkan sesiapa yg mahu menaikinya berfikir beberapa kali termasukler aku.ahh,keputusan dibuat,aku takleh mudah mengaku kalah,walaupun kak jas sudah berundur,aku tidak boleh berundur di saat akhir.malu ler aku ngan dak pompuan walaupun di hati,semakin kuat degupan jantung ku berbunyi.Jiden,Khalid,diana,mas,kak zieha,dan ana dilepaskan dulu.Bunyi tepikan budak2 pompuan disusuli bunyi senyap mat salleh setiap kali benda tuh berada di bawah.ahh,sempatker lagi aku kalo mahu mengubah fikiran?mungkin tidak...sampai giliran kitorang,aku,helmi,dan syed bermula utk meneruskan.12 pusingan bukannya cukup cepat bagiku.Berada diatas,perghh,giler cantik pemandangan di Blackpool,nampak pantai dan keindahan alam ciptaan Tuhan.MMg best.walaupun lama di atas,gayat tidak begitu dirasai.pusingan dimulakan,ahh,tidak,.giler laju pergerakannya dgn kitorang berpusing2 di udara.rasa cam superman sesat cuba nak belajar terbang.ekekek,perasaan bercampur baur,...ketakutan semakin hilang,bila ia berpusing ke bawah,aku sempat melaungkan go milan..hehe,milan still tak dilupai.perghh,giler best,tanpa diduga aku mampu menaiki benda nih,bila tgk video balik cam tak percaya rasanya.hehehe...kalo org lain berani,kenapa aku tidak?eyriqaz blom mahu mengaku kalah..SPACE INVADER menjadi pilihan ketiga.lebih kurang cam roller coaster gelap.okler,biaser sajer,cuma kepala rasa cam kekiri kekanan pabila ia asyik membelok.kemeriahan semakin dirasai.tiba masanya utk MILLENIUM BUG.macam bulatan yg berpusing2 ngan lajunya cukup utk membuatkan kepala kitorang berpusing2..aduh,pening eden.takperler,nanti takyah naik lagi,buat peningkan kepala ajer.MOTOR BOAT RIDE menjadi pilihan seterusnya.naik motor boat air.hehe,bermain air ler pulak setelah puas dipeningkan.helmi dan diyana menjadi pengemudi perahu kitorang.aisehh,bestnya dapat bermain air.hujan mula turun ngan renyai2 tapi cukup utk membuatkan badanku kesejukan.walaupun sejuk semangat utk menaiki benda2 lain belum hilang.Sebagai langkah berjaga2 takutkan hujan semakin lebat,MAX BIG ONE menjadi pilihan.roller coaster yg begitu tinggi dan curang.lama juga menunggu.penantian berakhir,kitorang memulakan langkah.perghh,bagaikan berada di awangan,dengan kesejukan dan kenderaan angkasa yg memecut lebih dari 70 km/j.hehe,ntah,yeler kot.kelajuan nya cukup utk membuatkan helmi dan syed menutup mata ditambah ngan belokan merbahaya cukup utk membuatkan aku gerun.pergh,kepuasan jelas tergambar setelah menamatkan perjalanan.rasanya roller coaster kat genting lagi takut kalo nak comparekan ngan yg nih.setelah habis,masa utk berehat sebentar.masa utk makan,makan tengahhari dulu.aku masih kenyang,so,chip menjadi pilihanku.helmi dan jid order fish&chips berlaukkan kari manis.teringat makan ayam masak merah manis masa kat Kelantan.perjalanan diteruskan setelah perut diisi.TRAUMA TOWERS dan GHOST TRAIN menjadi pilihan.tak byk yg boleh diperkatakan,cukup bosan,hantu yg langsung tak menakutkan.takper,perjalanan belum berakhir.umm,setakat ini dulu.Nanti di sambung kembali...

Inzaghi’s annoying habits may not make him everybody’s favourite footballer, but his knack of being in the right place at the right time has taken Milan into the semi-finals of Europe’s most prestigious competition quote from THestar.For me,he is the hero.Go Inzaghi,beat inter and REal in FInal..

April 23, 2003

Waikiki

Hari yg begitu memenatkan.Bermain bola dari pukul 4 petang sampai kol 645 petang.giler2 nyer penat.harinih main ngan budak2 chinese.so far,oraitler jugak..kitorang still mampu menjinakkan bebudak chinese.hehehe,melayu pun bleh main bola aper.

Tayangan perdana malam nih.Tgk kat itv match antara real madrid dengan manchester united.main kat old trafford.Bleh tahan gaks meriahnya ngan kehadiran jiden,ross johan,sarai,syed,dan juga rijal memeriahkan suasana di bilikku.Kesudahan nya Mu menang 4-3 tapi itu belum cukup,coz ngan agregat,real menang 6-5.so,real berjaya ke separuh akhir.bakal menentang juventus.rasanya takder masalah besar nak kalahkan juventus.Match harinih agak menarik dengan ronaldo menjaringkan tiga gol utk real,...beckham menjaringkan dua gol utk mu,1 dijaring kan oleh nistelrooy,dan satu gol sendiri.kesimpulannya,real mmg power tapi defend mmg agak hampeh,senang sajer nak membolosi defend.kelibat hierro yg semakin tua tak mampu mengekang kehebatan nistelrooy dan rakan2 mu yg lain.kalo ler real punyai defend yg hebat,alamaks siapler seluruh team di dunia nih.mmg susah ler nak menang ngan real.yeler,dah ler diorang ader 3 bekas pemain terbaik dunia.Ronaldo,Zidane,Figo,cukup utk memuatkan nama2 bintang di real belum dicampur dgn raul,carlos,cassilas,morientes,dan juga guti.tapi,yg bestnya harinih milan berjaya ke semi setelah mengalahkan ajax 3-2...gol2 disaat akhir membantu milan mengalahkan ajax.cayeler milan,bakal bertemu dengan inter milan,takperler,at least satu milan danh confirm pi final.harap2 ac milanler hendaknya.baruler ngan,satu punyai antara defend terpower di dunia,satu lagik punyai striker terpower di dunia..so,..baruler best,antara defend ngan striker,mana yg mampu menolong. carlos,stamina giler tinggi,kalo ler stamina aku cam dier,baruler best....heheh,...so ac milan....teruskan usaha...lawan inter pun not bad.....inter pun power terutamanya di posisi sertangan ngan kelibat top striker italy,Vieri,.....takper...milan mampu buktikan,...tanpa defend,striker power manerpun tak guner....hehehe,..cayoler....

Plan utk menyiapkan coursework econs terbantut lagi atas sebab2 yg tak dpt dielakkan.hehe,biaserler,kalo ada pape pandaijer mencarik alasan.selepas menyaksikan games quarter final antara Juventus vs Barcelona,kitorang pi ke barsea.Dijemput makan.Harinih,diorang masak nasi lemak yg boleh tahan jugak kepedasannya,umm,pedas coz lada kering yg digiling,tapi cukup utk menaikkan selera.mmg cukup berselera makan walaupun telah makan skit kat popeye,chip dan burger dibuat khas oleh abg amirul.well,thanks bardsea,masakan korang mmg sedap.ada masa lagi jgn luper jemput saya lagi.Umm,cerita sebelum tuh,puas hati coz Inter Milan berjaya ke separuh akhir Champion league.Yeler,sayanih penyokong setia milan.Dua2 milan pun saya sokong,tapi saya lebih sokong AC MILan coz ader nesta,maldini,dan cannavaro..tiga defender italy yg cukup hebat...pemain lain2 pun tak kurang hebatnya.Well,seperti dijangka Vieri menjaringkan gol lagi.walaupun kalah dua satu dgn valencia,agregat 2-2 dgn away goal memihak kepada inter.yiehha,man of the match,tak lain tak bukan,toldo,keeper milan yg giler bestt...haah,keeper pun byk memainkan peranan,samalah ngan games juventus yg kitorang tgk.Buffon mmg byk menolong Juventus.Harap2 besok(harinih)...milan berjaya mengalahkan ajax...satu kosong pun dah cukup...go maldini....defend pun bleh score aper....real madrid lawan manchester united...rasanya real menang walaupun tanpa kehadiran raul yg terpaksa menjalani pembedahan..takperler,...zidane,figo,carlos,morientes,dan ronaldo still ader....Mmg berhajat sgt nak tgk Real madrid lawan milan di final dan Real kalah(hahahahhahaa!!)..baru best camtuh...takkan nak tgk yg power mng jer selalu..kelab lain pun ader potensi jugak...kih2....Go milan,...bak kater carlos'MIlan is the biggest threat'.harap2 masingler mulutnya.....lepas makan,sambung pulak ngan aktiviti lain,main kad ler apa lagik aktiviti budak melayu di lancaster nih time malam2....tapi,arinih buleh tahan skit,cuma bertahan sampai kol 2pagi coz kurang mendapat sambutan terutamanya dari pihak pompuan.biaserler,nak suruh kitorang blah awallertuh...tapi..lelaki tetap bersemangat main jugak..semangat menjadi...tempat pertama dari bawah berjaya menjadi milik saya dan tanpa diduga,jaguh kampung@Hero berjaya menjadi juara buat julung2 kalinyer...cayerler roz....petanda awal kebangkitan helmi rozaimi setelah mendapat kata2 semangat dari ex-chaletmate..ismarizal...ekekeke...just kidding maa....Seperti biasa,nizam belum berjaya dijinakkan di medan tarung kad.Bak kata syed,he is the person with his prinsip..haah,aku respek prinsipnya..dia ada prinsip tersendiri..macam manapun,kalo dia taknak dia akan kata taknak,...sebabtuhler aku tak heran bila dia selalu dapat straight a dlm public exam.entah bila ler aku dpt mengikuti jejaknya....nizam2.....
Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi