November 29, 2004

NOTTS GAMES PART 3

Selepas ditewaskan pasukan bola tampar Edinburgh,Eyriqaz n Lopez mengambil keputusan utk bermain bola sepak pula.Kami menaiki shuttle utk sampai ke Power League Notts University.Nasib baikler masa eyriqaz n Lopez sampai games belum dimulakan.Serba sedikit tentang team Lancaster Universiti Tahun ni:Pemain:Nizam(kapten),Eyriqaz,Padli(rakan kmys),Syed,Woon,Lopez,Jin,A(pakwe jane),dan Anas.
Pasukan lain di satu group:Sheffield Under 16,Wales,Liverpool,dan Warwick.

Games pertama Lancaster bertemu Sheffield under 16.Lancaster vs sheffield(Final result,lancaster 1 - 4 Sheffield) eyriqaz n lopez datang lambat.Jadi,eyriqaz hanya menjadi simpanan utk games ni.nizam,jin,A,Anas dan woon memulakan rentak.Permainan agak hambar,agak kucar kacir.hanya Woon seorang yg bermain di posisi bawah.Satu kesilapan kecil,pengadil agak tidak pandai mengadili permainan.Satu penalti diberikan apabila jin mengambil bola backpass.1-0 utk sheffield.Serangan semakin bertali arus,habis separuh masa pertama ,sheffield 3-0 Lancaster.Eyriqaz dan padli masuk menggantikan A dan Woon.Padli bermain di posisi bawah dan eyriqaz bermain di posisi atas sedikit.Permainan mula seimbang,tapi team Sheffield berjaya mengambil peluang menjaringkan gol ke4.Semangat juang diteruskan,akhirnya serangan yg bermula dari Anas dapat membuahkan gol Lampard ketika menentang Wales dan Owen mendakwa gol itu golnya.lebih kurang camtuler,Nizam merembat dan terkena sedikit kaki eyriqaz,Gol.1-4 utk lancaster.Tidak lama selepas itu,wisel penamat di tiupkan.1-4.

Lancaster vs Wales(Final result, Lancaster 0 - 0 Wales)

3rd games,Lancaster vs Liverpool(Final Result,Lancaster 2 - 2 Liverpool,gol hasil jaringan Anas dan eyriqaz)

4th games,Lancaster vs Warwick(Final Result,Lancaster 1 - 2 Warwick,gol jaringan Anas)

Keseluruhannya,eyriqaz rasa seperti permainan bola tampar,bola sepak tahun ni mampu pergi lebih jauh,tapi disebabkan kesilapan teknikal seperti percaturan pemain,taktik,dan sebagainya,kitorang gagal utk layak ke pusingan kedua.Apapun,eyriqaz berpuas hati,gol kedua di Uk selepas Sheffield Games tahun lepas.Apapun,semangat berpasukan tetap diutamakan.Syabas,Lancaster Uni.Lupa,team bola jaring mengalami nasib yg sama.Kalah kesemua games dan menarik diri dari 2 games yg seterusnya.Apapun,syabas juga diucapkan.Cuba lagi di lain masa,kalah menang adat pertandingan.Majulah sukan utk Kesihatan....ciao..

November 27, 2004

NOTTS GAMES PART 2

Bertolak dari Lancaster University underpass pukul 430 pagi.Semalam,eyriqaz tak tido langsung.Gara-gara semangat nak bermain di Notts games.Yelah,notts games terakhir bagi eyriqaz.Memori yg memang eyriqaz tak dpt lupakan.Pahit,manis,malu,dan sebagainya.Apapun,eyriqaz gembira ngan trip nih.Lain dari yg lain.

Tahun nih eyriqaz mengambil keputusan utk main bola tampar campuran dulu.Kalau ada rezeki teruskan,kalau tak eyriqaz pi main bola lepas tuh.Yelah,bola tampar,main sekejapjer.Lagipun,eyriqaz nak cuba games baru sebelum meninggalkan bumi UK ni. Akhirnya,kitorang sampai ke Notts University.Macam seperti tahun2 sebelumni,kemeriahan mmg terasa cuma eyriqaz rasa sambutan dah semakin berkurangan.Mungkin kerana ramai kawan dari batch eyriqaz yg tak dtg.Yelah,dah di tahun akhir ler katakan.

Bola tampar dimulakan.Kitorang(lancaster University) bakal menentang team Edinburgh University.Team yg nampak pada pandangan kasar begitu mudah utk dijinakkan.Mana taknya,4 perempuan main,2 lelaki yg agak tua.Mmg terasa ada harapan besarler nak menang.Eyriqaz,helmi,lopez,azhar,diyana,mas ayu dan farid sebagai reserve.Sorry farid,mb coz sebab aku ko tak dpt main.Takperler,lain kali still ada peluang lagi.Kitorang bermain tak cam biasa,agak kelam kabut dan agak cuak utk mengambil bola.Byk kesilapan mudah dibuat.Team lawan pandai memainkan peranan,pihak lelaki byk bagi bola kat pihak perempuan.Taktik diorang berjaya,kitorang agak kelam kabut,dan di satu ketika kitorang ketinggalan 16-10.Agak jauh,mata penamat 25.Semua mata tertumpu kat games tersebut.Yelah,.games pertama.kitorang terus mengejar hinggalah si satu ketiga kedudukan berada 21-22.Agak menarik.Semangat tak mengenal erti kalah diteruskan.timetuh,farid dan masuk mengggantikan Azhar.Sorry azhar,kau pula yg dikeluarkan.Sebenarnya eyriqaz nak keluar,yelah rasa cam bersalah pulak.Apapun,games mesti diteruskan.Akhirnya,semangat juang kitorang dihampakan.Kitorang kalah 25-23.terasa teballer juga.Yelah,mmg byk silap yg kitorang buat dan kalau dgn prestasi sebenar,eyriqaz rasa team lancaster mampu menewaskan team tersebut dengan mudah.Bak kata org,rezeki ayam nampak di kaki,rezeki manusia siapa yg tahu.Eyriqaz terima kekalahan tersebut.Kalah menang,adat pertandingan.Kepada Volleyballler lancaster University Notts Games 2004,eyriqaz minta maaf kalau ada salah dan silap dan mengecewakan korang.eyriqaz dah cuba yg terbaik.K ler,bersambung ke part 3 bila eyriqaz berpeluang.Pasal games Bola dan sedikit komen pasal Bola jaring.Nice games u All.Semangat berpasukan yg penting.I love U all.......

NOTTS GAMES 2004 PART 1

2.23 Pagi.....ready to go...hehehehe..kena pi kerja kat Pizetta...Part time cuci restoran...pastu gerak terus ke nottingham.Ada Malaysian games.kalini eyriqaz main volley.mix volley.mb kalo sempat main bola jugak.Nice....ciaoz...

November 23, 2004

Derma Darah Di UK

Eyriqaz baru balik dari derma darah.Sebelum ni dah 3 kali eyriqaz derma darah,tapi itu masa kat Malaysia.So,ni pengalaman pertama eyriqaz derma darah kat UK. Semuanya berjalan lancar,macam derma darah kat Malaysia.Staff dia baik2 cuma byk soklan yg dia tanya.Yeler,nak pastikan darah yg diambil betul2 selamat dan derma darah ni tak memudaratkan pendermanya.By the way, jenis darah Eyriqaz adalah A+.

Akhirnya,sampailer ke part nak cucuk jarum saluran darah.Dah letak ubat bius tapi yg peliknya eyriqaz rasa sakit semacam,tak cam biasa.Biasa normaljer.Mb masa kat malaysia eyriqaz mintA ANAESTATIC(BETOIKER EJAAN NI?).Rasa cam mencucuk2,tak sempat 2 tiga minit,jururawat tu ckp dia kena betoikan kedudukan jarumtu,coz darah eyriqaz keluar perlahan sgt.dia pun cucukler ke dalam skit.Sakitnya timetu,eyriqaz tanyaler dier kenapa sakit,b4 this okjer.dia ckp salah satu sebabya mungkin kerana sejuk,saluran darah eyriqaz mengecil dan ditambah pula eyriqaz bukan asal dari negara ni.okler kejap,hilang rasa sakittu.tapi bila nak genggam tgn,still rasa sakit.pastu ,jururawat tu perbetulkan kembali kedudukan jarum tu,dia cucuk lagi,masatu eyriqaz ckp dah tak le tahan,sakit sgt.jadi,dia berentikan sesi tu.tak sempat penuhler satu beg tu,adalah dlm separuh.Dia ckp tuh benda normal berlaku terutamanya musim sejuk camni.org yg selalu derma darahpun berlaku camtu.Lepas ni,eyriqaz insaf,eyriqaz ingat masa derma darah dulu,saluran darah eyriqaz kecil...Kalo kat sini,lagi mengeciller.Sejuk.Takperler,lepas ni,eyriqaz mmg taknak derma darah kat UK lagi.Balik mesia baruler fikir nak derma darah kembali.hehehe,Uwaaaaa.......Sabarler eyriqaz,paling kurang eyriqaz pernah merasai menderma darah di UK.Ahaks.Mission Incomplete....

November 15, 2004

Volleyball n Netball

Penat!!Tiga dalam satu.Lepas berenang,eyriqaz bermain bola tampar.Pastu join bebudak pompuan main bola jaring.Penatnya.Bila dah penat camni,perut mulaler berkeroncong.Nak masak apa yer?Maggi pun jadiler.Opps,tak boleh.Misi nak mengurangkan berat badan mesti diteruskan.Hehehe,eyriqaz dah berjaya mengurangkan berat badan dari 75kg ke 70kg selepas cuti musim panas tahun ini.Eyriqaz harap dapat menurunkan berat badan ke 67kg.Just nice.Sabar-sabar,usaha tangga kejayaan.

Teringat eyriqaz masa sekolah menengah dulu.Eyriqaz seorang pengawas yg nakal.Hehehe,kadang-kadang bila dah bosan dgn rutin harian di sekolah,eyriqaz ajak dan join kawan-kawan lompat pagar.Pergi makan.Yerler,makanan kantin manalah nak sama masakan gerai-gerai di luar.Selalu juga eyriqaz merayau ke tempat kesukaan eyriqaz time 'prep'.Mana lagi,atas tangki air lah.seronok.sunyi,nyaman,dan yg paling seronok dpt tgk kapal terbang mendarat.Eyriqaz nya sekolah dekat dengan lapangan terbang.So,selalu ler jugak melepaskan tekanan dan perasaan di situ.hehehe,sepandai-pandai eyriqaz tak pernah kena tangkap tau lepak di situ.Tak pernah lah pulak time tu bercita-cita nak naik kapalterbang,terbang beribu batu.tak sangka,eyriqaz dpt juga terbang dan merasa negara org.Bila difikirkan balik,cam tak percaya rasanya.apapun,eyriqaz bersyukur ke hadrat Illahi,menjadi insan terpilih melanjutkan pelajaran ke sini.

Sebut pasal bersukan,eyriqaz masa kat teknik dulu,suka bersukan tapi jrg terpilih utk mewakili sekolah.Sebab?Belum cukup terror dan eyriqaz tak suka nak main utk sekolah.Eyriqaz join skuad olahraga sekolah pun time eyriqaz tingkatan 5.tuhpun atas pujukan rakan-rakan.takperlah,memori yg tak boleh dilupakan.Seronok kan zaman sekolah?Indah,cool,dan tak byk masalah.Kalau nak belajar,belajar.Kalo taknak....hihihiihi..merayap.... Eyriqaz menjadi penasihat dorm di teknik.Masatuh,eyriqaz tingkatan 5.Boleh dikatakan setiap ari,eyriqaz ler org yg tido paling awal dan bgn paling lambat.Junior2 dorm eyriqaz pun pelik ngan eyriqaz.Nak buat camne,masatuh,mmg dari kecik mmg dilatih camtuh.Paling lewat pun kol 11 dah tido.Paling awal bgn pun,kol 615 pagi.Selalunya mmg makler yg kejutkan. Hari ni,hari raya ketiga kat UK.Entahler,beraya kat UK ni rasa macam tak rayajer.tak seronok mana.Eyriqaz rasa masa yg paling seronok raya,masa kecik2.Jalan2 ngan rakan2,satu kampung diredah dek kerana duit raya.Ciaooo......lapooooo

November 9, 2004

Little Boy N IceCream

In the days when an ice cream sundae cost much less, a 10-year old boy entered a hotel coffee shop and sat at a table. A waitress put a glass of water in front of him."How much is an ice cream sundae?" he asked. "Fifty cents," replied the waitress. The little boy pulled his hand out of his pocket and studied the coins in it. "Well, how much is a plain dish of ice cream?" he inquired.By now more people were waiting for a table and the waitress was growing impatient. "Thirty-five cents," she brusquely replied." The little boy again counted his coins. "I'll have the plain ice cream," he said. The waitress brought the ice cream, put the bill on the table and walked away.

The boy finished the ice cream, paid the cashier and left. When the waitress came back, she began to cry as she wiped down the table. There, placed beside the empty dish, were two nickels and five pennies .

You see, he couldn't have the sundae, because he had to have enough left to leave her a tip.

The moral of the story: don’t underestimate any one even if he was a little child........
Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi