November 30, 2009

Kennysia oh Kennysia

Answer me honestly,teruja tak bila tengok earning Kennysia from blogging ?


Lebih dari setahun gajiku,Ini earning untuk sebulan rasanya

P/s : Ini yang membuatkan aku semakin berkobar-kobar nak dapatkan side income dari blogging ni.Kennysia,thanks for the inspiration.

I’m a Sherlock Holmes in the Making


I’m a Sherlock Holmes in the Making


November 29, 2009

Secret Recipe

I just had a dinner at Secret Recipe Restaurant.Once in a while okla.I usually treat my family at a restaurant during the weekend..


Chicken Grill.Deliciouss...One of my favourite ...

Chocolate Indulgion..Yummy...

Blueberry Cheese (my wife favourite)

Ice Lemon Tea

White Coffee

P/s : Any good restaurant to recommend?

Ada Apa di Midvalley Megamall

Alisya :  Papa,boringla hujung minggu ni.Alisya asyik tidur je dari pagi tadi.
Mama :Haahla papa,mama pun (bodek2 nak pi shopping)
Papa : Smalam kan dah pi Carrefour?
Alisya + Mama : Ala,itu smalam,minggu lepaskan papa dah janji nak bawa kami shopping.
Papa : Oklah2...Papa bawa pi Shopping.Alisya dan Mama cakaplah nak pi mana.Papa bawa kan.
(Perbualan pada pagi Sabtu, 28 December 09)



Yey,Alisya mahu pi Midvalley Megamall

Demi anak dan isteri tersayang,kuturutkan kata mereka.Sebelum pi Midvalley,singgah pi Brunch dulu di :


Nasi Lemak Antarabangsa

Nyam,nyam,perut tengah lapar.Nasi Lemak nya boleh tahan.Isteriku mmg sukakan sambalnya+Ayam berempah di situ.

Selepas itu,dalam setengah jam,sampaila kami di Midvalley Megamall.Ramainya orang,Sampai kena parking di tingkat atas,tingkat 5 pulak tu.Penuh!!!Inilah serba sedikit perjalanan kami di sana :


Window Shopping dulu.Jusco tengah buat sale.Diskaun sehingga 70%.

Singgah di Mothercare.Tak beli apa2pun.

Lalu je di Celebrity Fitness.Dulu aku pernah join Celebrity Fitness masa aku still kije di Alliance Bank.Tapi coz asyik balik kije lewat (8pm+),cancelkan membership.

Lalu juga di Golden Screen Cinema.Huhu,teringin nak tengok  Twilligt Saga The New Moon.Inilah tempat aku berdating masa muda2 dulu.Huhu,kenangan,sekarang dah agak susah nak pi tgk wayang.


Singgah beli Rotiboy.Umm,one of my favourite.


Ingatkan nak singgah di Toy City.Tak jadi coz Alisya kecil lagi,baru 5 bulan.Nanti dia dah besar skit,kami pi cari toy2 yang menarik untuk Alisya.


Tgk persembahan di TV Osim Okimono.Terkebil2 aku melihat model2 Osim Okimono ni menggunakan gaya Sailormoon "dengan kekuatan bulan akan menghukummu".


Isteriku singgah pi Beli Donuts di Big Apple.One of her favourite selain daripada J Co donut

Shopping time : Mama beli Handbag di Jusco (50% diskaun) dan selipar di Bata (30% diskaun)


Yey,Mamy Poko dan botol susu untuk Alisya.Mama ni,smalam di Carrefour baruje beli pampers Huggies dan Fiti.Alisya tak kisah...


Dan untuk Papa....Durian Kampung...Huhu,mama dan Alisya shopping sakan,papa dapat durian kampung je?

Jalan,shopping,dan makan,kami pun bersiap pulang selepas puteri tersayangku ajak :


Papa,jomla pulang...Alisya nak sambung tidur di rumahni.....

P/s : Orang cakap shopping itu adalah terapi untuk wanita.Betulke?Umm...I thinkk soo...What do u think??

November 28, 2009

Thanks Digi

I just received the prize for Pimp My Broadband Contest by Digi :
DiGi broadband modem AND 3 months of free service!!

Close up : Free modem which have been pimped up with a limited edition skin.

The prize that I won worth more than RM500 and no contract or obligation attached to this prize.I still haven't activate this free service.I think i will activate it at Pavillion this weekend.What I like more is once the 3 months expires, I have an option to continue the service (at a discounted rate), or simply keep the modem and use it with another service of my choice, as the modem are unlocked.How kind are you Digi,and a million thanks to the prize.

I never tried Digi broadband before but  i might give a try for this service provider.I am planning to pimp my Streamyx line as the line is always like chipsmore.It will be ok for a few months after I filed a complaint to SKMM but the problem will occur back a few month after that.I think since I subscribe to Streamyx,I already filed 3 complaint with SKMM and received a rebate of RM300+ (At least Streamyx gave me a rebate) . I might give a try for this service and compare it with Streamyx. If Digi line is better, I will pimp my Streamyx and become Digi subscriber.

When Streamyx and P1 Wimax keep fighting with their advertisement campaign, Potong or Tak Potong, a driver with a P licence, look alike P1 Wimax CEO that forgot to turn on the plug, Digi is so cool with their own advertisement campaign.One of the campaign is Pimp My Broadband contest which gave more than 70+ prize to the winners.Just recently,they launch a new campaign at Pimp My Broadband Contest Part 2 for a new/current subsriber.Congrats and Good Luck Digi.

I think the campaign organized by Digi is very good as the prizes they offered are  without any contract or obligation attached.Like myself,it gave me the opportunity to try the Digi Broadband for 3 months to test the service.If happy I can continue with it,if not I can ditch it. What a great opportunity.I still remember when I was studying in UK, almost all the internet provider gave a free trial for a month or two to try their service.

Anyway,thanks again Digi.For those of you that want to subscribe to the broadband or switch the provider,I think you should try Digi as their campaign is not overpromised, really interesting and have a variety of good offers. Come and check it out here Digi Internet .

P/s : Really like the tagline by Digi, "Always the Smarter Choice" . I will gave a review back after i activated my Digi broadband line.By the way, this is the entry that make me won Digi Broadband : Pimp My Broadband

November 27, 2009

Nur Kasih Episod Terakhir


Nur Kasih Episod Terakhir

Sinopsis : Aliya memberitahu Nur Amina bahawa dia redha jika aidil berkahwin dengan Nur Amina. Nur Amina berang kerana mereka beranggapan dia tidak mampu hidup sendiri. Nur Amina menolak dan tetap setia menunggu Adam pulang.

Nur Amina mengambil keputusan untuk bekerja semula di syarikat milik Adam. Pada mulanya, mereka semua keberatan tetapi akhirnya mereka memberi kebenaran..

Ketika menaiki keretapi untuk ke Kuala Lumpur, Nur Amina bertemu dengan Adam. Nur Amina membawa Adam pulang. Mereka semua terkejut bercampur gembira melihat kepulangan Adam.

Mengujakan,hebat,dan memang sesuai ditonton seisi keluarga.

Serba sedikit sedutan episod terakhir kali ini :

1)Aliya meminta Nur Amina berkahwin dengan suaminya demi ibu mertua tercinta dan sayangkan Nur Amina.

2)Nur Amina memarahi teruk Sarah kerana suka mengapi-apikan Nur Amina dengan Aliya.Sarah ditimpa kemalangan,dihempap kaca ketika cuba lari selepas dimarahi Nur Amina.

3)Adam masih hidup dan berada di sebuah gua.kesian tgk keadaan Adam ketika itu.

4)Nur Amina tidak bersetuju kahwin dengan Aidil.Sarah selamat dari kemalangan namun luka di muka.

5)Adam diselamatkan pihak berkuasa di dalam gua.Adam pulang ketika majlis kesyukuran.Adam berjumpa dengan Nur Amina di dalam keretapi dan mereka pulang ke kampung.Adam menyedari yang cinta Aidil hanyalah untuk Aliya.

6)Happy ending.Biasalah cerita melayu,mesti ending nya happy.Kalau tak kan ramai yang nangis2 dan marahkan TV3 pula nanti. Sebagai penutup dengarlah serangkap pantun dari saya :

Nur Kasih habislah sudah
Filem pula untuk peminat setia
Bagi saya memang puas hatilah
Anda pula bagaimana?

Makan Malam di Pizza Hut dan shopping di Carrefour

Smalam kami pi dinner di Pizza Hut dan lepas tu shopping di Carrefour .Almaklumlah,orang tak balik kampung dan minggu depan abang ipar satu keluarga nak datang.Di Pizza Hut inilah yang kami order :


Spicy Arrabiata (rasanya bleh tahan)

Seafood Lasagna (one of my wife favourite)

Garden Fresh Salad ( sedapp!!)

Cappucino Frappe Freeze Ice Blended

Nyam,nyam,lepas dinner kami pi shopping di Carrefour :


Ni baru setengah perjalanan...

Dah sudah dah...

Sambil shopping tu,sempatlah ambil gambar ada bermacam-macam promotion sempena raya dan akhir tahun ni .Antaranya :


Bata

Prosperity Burger Mc Donald,Mc Value Lunch RM9.95 sahaja.Sedap...
 
CIMB + Carrefour

P/s :Selamat Hari Raya Aidiladha. Kami pun dah nak pi rumah saudara mara ni.Have a nice day.

November 26, 2009

Tanda-tanda Si Dia Jatuh Cinta

Cinta oh Cinta


Tanda pertama mudah sahaja
Susah lelapkan mata asyik teringat si dia
Mandi tak basah tidur pun tak lena
Ingatan kepada si dia susah dilupa

Perasaan hati mula berdebar
Berdegup kencang berjumpa si dia
Kelam kabut dan kadang-kadang menggeletar
Bila mata bertentang mata

Masa dulu buat-buat tak tahu
Sekarang pula asyik nak ambil tahu
Bertanya si rakan tak segan silu
Renungan si dia menyentuh kalbu

Hai geramnya asyik cemburu
Bila si dia berbual dengan orang yang lain
Mulalah rasa nak pergi melulu
Berbual sakan bukan main

Tidak tertahan menanggung rindu
Asyik terkenang wajah di dia
Ingatkan si dia dan tertunggu-tunggu
Bilalah lagi dapat menatap wajahnya

Bergayut di telefon adalah lumrah
Monyet lalu buat tak indah
Bayaran mahal buat tak kisah
Demi si dia berhabispun berhabislah

Hai,alahai citarasa berubah
Rock habis dah jadi jiwang pula
Lagu rock tak layan sudah
Lagu sentimental mencari inspirasi memikat si dia

Dulu selekeh sekarang bergaya
Penampilan dijaga menawan si dia
Dulu kosong mekap pun tak ada
Sekarang penuh untuk nampak mempesona

Exchange Link


Jom Exchange Link!!

Mood saya agak baik hari ini,jadi  saya ingin mengajak anda exchange link dengan saya (terhad kepada 17 yang pertama) .
  1. Link kan blog saya
  2. Komen di dalam blog saya beserta blog anda
  3. Saya akan linkkan anda selepas itu
Blog saya takdelah semeriah Sepet, Melromeo ataupun Cik Epal yang penuh kontroversi dan sensasi,namun Alhamdulillah,hampir 3 bulan bersama Nuffnang,2 kali berjaya cash out Nuffnang earning dan tunggu akhir bulan ini utk cash out kan kali ketiga.Tak banyak,tapi lepaslah untuk lunch hari-hari.


Bila la my first cheque dari Nuffnang ni nak sampai....

P/s :

Exchange Link sesama kita
Naikkan trafik untuk kepentingan bersama
Orang berbudi kita berbahasa
Sama-sama dapat merasa

November 25, 2009

Ada apa dengan Cinta


Ada apa dengan cinta (Gambar kredit to http://www.mohdalhafiz.com/)


Bila bercinta Indah belaka
Bagai dunia kita yang punya
Bila clash lain la pula
Menangis terlolong tak ingat dunia
Cinta sejati tiada toloknya
Nak mendapatkannya susah juga
Indah khabar dari rupa
Sangkakan di bawa ke jinjang pelamin,rupanya buaya
Merajuk si dia dipujuk sahaja
Teddy bear atau bunga senjata biasa
Taktik lelaki sepanjang masa
Usah keliru usah gelana
Kalau dah jodoh tidak kemana
Ada pula sudah berpunya
Jumpa yang cantik dan menawan buat-buat lupa
Aku hanya mengingat sahaja
Akupun dulu pernah alpa
Cinta ditabur ku abaikan ia
Cinta yang tulus kubutakan mata
Hanya kerana aku dan dia punya ciri dan perwatakan yang serupa
Ku pohon maaf andai si dia membaca
Tiada niat untuk ku memaksa dan menduga
Dikau memang insan istimewa
Aku sahaja yang tidak pandai menghargainya
 Namun jangan pula kita lupa
Cinta yang Agung pada Pencipta
Ingatlah hidup ini hanya sementara
Buatlah baik berpada-pada
Agar kita diredhai yang Maha Esa

Unique Visitors vs Entry

Adakah ada korelasi antara unique visitor dan entry yang ditulis?Saya bukannya profesional/berpengalaman blogger.Saya hanya menulis blog secara aktif mulai September 09.Apapun,saya akan berkongsi pengalaman saya sepanjang 2 bulan terakhir untuk mengurai adakah ada korelasi antara unique visitor dan entry ditulis.Ini adalah 3 contoh unique visitor tertinggi untuk satu hari :

1) 7th Buffered Earning dari Nuffnang on 18 Nov 09 with 332 unique visitors



Komen : Unique visitor terbanyak dan pertama kali mencecah 300. Seperti kata Dyra kalau cakap pasal duit,kucing pun menoleh.Dan entry ni juga antara entryku yang menerima komen terbanyak.Jadi,apa lagi,kalau konspirasi dan teori ini benar,perbanyakkanlah entry pasal Nuffnang,duit,dan  sebagainya.

2)Artis Popular minta tandatanganku on 13 Nov 09 with 281 unique visitors



Kuat sungguh kuasa artis ye.Patutla http://beautifulnara.com dan Budiey bukan main popular lagi,walhal masa project Alpha,jumlah viewer di Youtube nak cecah 1 ribu pun susah.Mungkin kerana lambat loading.Inilah artis yang sempat berjumpa face to face selain daripada Anuar Zain, Salleh Yaakob, Dayang Nurfaizah, dan Bob AF.

3)Kisah Mat Salleh dan Penjual Rojak on 21 October 09 with 274 unique visitors




Komen : Yangni mungkin kerana menyentuh perasaan skit kot.Rakyat Malaysia kan rakyat yang peka .Tengoklah peminta sedekah,ada yang kaya.Ada yang kata hasil meminta sedekah mereka,melebihi RM3 ribu sebulan.Saya percaya kerana saya tengok bukan main byk orang sedekah selepas sembahyang Jumaat.

Jadi,adakah ada korelasi antara entry dan unique visitor/hits? Anda fikirkan lah sendiri.Apapun,ini bukannya faktor utama,banyak lagi faktor lain seperti referral,google search, hari (Redmummy  kata hits di hari minggu biasanya akan berkurangan).Apapun,tepuk dada,tanya selera.Rezeki ada di mana-mana,terpulanglah kepada kita untuk mencarinya.

P/s : Sesiapa yang ada tips berguna,kongsi-kongsila untuk kepentingan bersama.

November 24, 2009

Nur Kasih episod 25


Nur Kasih

Nur Kasih cerita TV3 yang sensasi
Kegemaran ramai ceritanya best sekali
2 minggu lepas termiss sekali
Aduhai,geramnya hati
Nur Amina nama diberi
Sungguh baik budi pekerti
Itulah dia seorang isteri
Namun sungguh sayang sekali
Suami tercinta Adam hilang belum dijumpai lagi
Tali air sebagai ganti
Rindukan suami tidak terperi
Sungguh susah mencari isteri begini
Sayangkan suami hebat sekali
Siti Sarah lain sekali
Penuh dengan hasat dengki
Cintakan Aidil yang alim sekali
Memang memenuhi ciri suami Mithali
Cerita ini memang kugemari
Tidur malam termimpi-mimpi
Terimakasih TV3 kreatif sekali
Episod terakhir minggu ini
Tak sabar ternanti-nanti
Apakah yang akan terjadi?
Bahagiakah Nur Amina ataupun menangis tak henti
Ending nya mesti menarik sekali
Agak penonton puas hati
Dengar cerita filem bakal menyusul tak lama lagi
Akan ku tonton di wayang nanti
Harapkan yang terbaik sudahlah pasti
Penonton ramai, ceritanya berkualiti

Bersihkah Air yang kita minum?

Bersihkan air yang kita minum seharian?Berbalik kepada entry saya bulan lepas yang bertajuk Bio Aura Hai-O .Sebelum saya meneruskan,ingin saya tekankan di sini saya bukannya penjual produk ini mahupun mendapat bayaran mempromosikan produk ini.Hanya ingin berkongsi pendapat sahaja berkenaan produk ini selepas menggunakannya lebih sebulan.

Minggu lepas aku bukan kotak depan dia .Terkezut sakan bila lihat hasilnya :


Penuh kekotoran dan menggelikan


Keruh dan lemak berkrim

Aku pun bukalah filter tu supaya dapat ambil gambar dengan lebih jelas dan inilah hasilnya :


Likat dan cantikkan?Hehehe...
Akupun bersihkan filternya (kena tukar setahun sekali) dan kena bersihkan ia sekerap mungkin.Sepatutnya 2 minggu sekali,tapi kerana terlupa baru sempat bersihkannya.Bayangkanlah,itu kotoran tak sampai 2 bulan,selama ni bertahun-tahun air yang kumasak terus dari paip air dan lepas tu tanpa sebarang filter,camne pula?



Inilah hasilnya selepas dibersihkan.Putih dan bersih

Inilah testimonialku sepanjang menggunakan produk ini hampir 2 bulan :

1)Payau skit.Ubat pun pahitkan.Aku biasanya akan masak balik air yang sudah ditapis.
2)Lebih bertenaga dan kurang sedikit rasa keletihan
3)Rasa lebih yakin untuk minum airnya apabila bukti sudah terhidang di depan mata

Terimakasih puteriku.Kalau tak kerana puteriku,mungkin aku tak pakai water filter bio aura hai-o ni.Sebelum ni pernah beli 2 kali penapis air biasa dari Carrefour,tapi asyik bocor sahaja.Mujurlah ada saudara isteriku yang menjual produk ini dan boleh bayar ansurans,RM100 je sebulan,kurangla skit beban dan nak bayar pun senang.

Jadi,saya cadangkan terutamanya kepada yang duduk di KL atau Selangor,pakailah water filter untuk kepentingan sekeluarga.Apa2 produk yang bagus pun tak apa,tak semestinya Bio Aura Hai-O,ikut budget dan kemampuan.Perkara yang remeh kadang-kadang kita lupakan.Di kemudian hari,andai terkena penyakit kerana minum air yang tak bersih nak salahkan siapa?

P/s :

Terimakasih tidak terhingga
Buat puteri comel jelita
Air yang bersih kuperolehi jua
Untuk kesihatan seisi keluarga

November 23, 2009

Lelaki Oh Lelaki


Lelaki oh Lelaki (gambar kredit to Chokilala )

Lelaki itu penyeri wanita
Banyak perangai dan keletahnya
Namun kalau pandai menduga
Tidak susah menghadapinya
Lelaki itu dilahirkan penuh lagak dan gaya
Suka menonjolkan diri sebagai seorang yang hebat dan istimewa
Ego yang tinggi di dalam jiwa
Sifat semulajadi ingin dilihat hebat dan istimewa
Namun janganlah pula disalah sangka
Terimalah kami seadanya
Tekad yang tinggi dan bercita-cita
Untuk hidup lebih berjaya
Jika lelaki handsome ditinggal wanita
Wanita akan kata "Jangan sedih,kan saya ada"
Lain pula andai tiada rupa
''Padan dengan muka anda"
Sama juga dengan pendiam sahaja
Yang handsome coolnya dia
Yang tak handsome perasan bagus saja
Ada saja yang tak kena
Lelaki selalunya gagal memahami wanita
Wanita hanya mahu meluahkan perasaan disilap sangka
Jenuh memikir dan mencari penyelesaian masalah wanita
Walhal si dia hanya mahu berkongsi cerita dan masalahnya
Dengarlah luahan bukalah telinga
Yerlah,kadang-kadang kami lupa
Jiwa wanita penuh seninya
Lain pula lelaki kasanova
Paling mulus namun lama-lama tunjuklah taringnya
Kemas berpewatakan lagak orang kaya
Namun sebenarnya poket kosong mencari mangsa
Janganlah pula terpedaya dan termakan kata-kata manisnya
Namun janganlah mengalah pula
Lelaki itu unik dan berbeza-beza
Terpulang la kepada wanita
Bezakan berlian dan juga kaca
Agar hidup bahagia
Di samping lelaki/suami tersayang sepanjang masa

Fikir-fikirkanlah...

Tertarik dengan entry Dunia Kita dah berubah dari Melromeo terlintas hatiku untuk berkongsi dan cuba untuk berpuisi seperti Melromeo.Maaf,nukilanku takdelah sehebat Melromeo namun aku cuba yang terbaik :



Life Is Beautiful

Hidup kita kiranya bertuah
Ada ibu dan juga ayah
Negara aman dan rezeki melimpah ruah
Namun,kenapa masih ada yang suka rasuah
Halal dan haram ramai dah tak kisah
Asalkan hidup senang dan tak susah

Anak remaja ramai dah tak takut mak ayah
Lepak,rempit, ikut sukalah
Polis dan pihak berkuasa cam tak kisah
Pandai cari masalah,pandai-pandai selesaikanlah
Dunia pun sudah berubah
Orang nasihat buat tak endah

"Selingan sekejap harap anda tak marah
Sepet dan Qery dah kahwin sudah
Kuingat betul,olok-olokje lah
Apapun aku masih ucapkan tahniah
Terimakasih Blogjoging dan Faizalazelan  reviewmu indah
Teruskan usaha jangan mudah mengalah
Alam Maya Saya ku ucapkan tahniah
Kerana anda belum mengalah
Teruskan berblog,blogmu menarik untuk disinggah

Terlampau banyak gejala rasuah
Asyik fikir hidup nak mudah
Ikan bilis dan ikan sepat ditangkap sudah
Ikan Jerung dan Arapaima amatlah payah
Bermacam cara dicuba sudah
Belum berjaya banyak sangat helah

Hidup ini tak lari dari masalah
Kena caranya jadilah mudah
Jangan asyik hidup bermadah
Paku sepih paku sepah
Namun,kita masih bertuah
Masih hidup dan masih gagah
Ucapkan syukur,ucapkan Alhamdulillah
Sebelum nyawa menyembah tanah

Fikir-Fikirkanlah...

November 22, 2009

Terima Kasih Guruku

Walaupun Hari Guru lambat lagi, terdetik hatiku untuk menulis berkenaan guru.Rasanya semua orang pernah berguru kan?Tidak kira la di zaman tadika,sekolah,kolej, universiti malah di tempat kerja pun kita ada guru kita.


Thank You Teacher (Credit to http://websitifatimah.wordpress.com)

Bagiku guru memberikan kesan yang begitu mendalam ke atas perjalanan hidupku.Kejayaan ku kini  tidak mungkin kucapai tanpa usaha daripada guru yang telah banyak bekorban untuk kejayaan anak-anak didik mereka.Di sini ingin ku luahkan perasaanku terhadap insan bergelar guru :

1)Isteriku seorang guru dan nama blog aku sengaja aku letak ''teacher'' juga
-Guru bagiku mengajar dan juga belajar daripada semua.Bukan senang nak jadi guru.Bagi kita yang kerja pejabat,lepas habis waktu pejabat habislah kerja kita(kebiasaanya/x termasuk kerja lebih masa).Namun,bagi guru tidak semudah itu.Memang cuti sekolah mereka banyak,namun kerja-kerja sampingan yang mereka kena buat juga banyak.Contohnya isteriku ; di waktu malam perlu menyiapkan tugasan/apa yang perlu diajar besoknya, menyemak kerja rumah pelajar,dan menyiapkan soalan periksa.Itu belum ditambah kegiatan yang kurasa tak perlu guru lakukan seperti key in markah pelajar, kutip yuran, menyediakan minit mesyuarat, mencari sponsor untuk jamuan dan sebagainya.

2)Nik Jamilah Binti Nik Abdul Kadir
Tentu anda tertanya-tanya siapakah dia ni?Awek lamaku ke?Inilah guru yang paling kuingati dan berjasa padaku.Walaupun hanya lepasan SPM,bagiku dia bagaikan seorang ibu di sekolah.Tidak jenuh memberi tunjuk ajar berguna dan nasihat.Aku tersentak bila pertama kali aku ditegurnya , "Iman, awak ni nampak asyik mengelamun sejak awak masuk ke SMTT ni,awak tak suka belajar sini ke?Kalau awak tak suka,berikan peluang awak tu kepada orang lain,ramai lagi yang mahu masuk ke SMTT ini".Tersentak dari lamunan aku nekadkan semangat dan buktikan kat guruku itu bahawa aku tidak main-main.Hasilnya,aku menjadi salah seorang pelajar terbaik untuk keputusan setahun lepastu dan berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negeri.Terimakasih Cikgu  ; Nik Jamilah Binti Nik Abdul Kadir

3)Masam-masam manis
-Semasa di sekolah rendah,guru yang aku tak dapat lupakan adalah Puan Saraswathy guru kelasku semasa darjah satu dan Puan Ka...... (guru english darjah 5/6) Puan Saraswathy walaupun berbangsa India cukup sayang padaku.Dia nampak potensi yang ada pada diriku.Walaupun peperiksaan akhir tahun keputusanku tidak begitu bagus,dia tetap recommendkan aku tidak turun kelas (kelas pertama) kerana markah matematikku antara yang terbaik tahun tersebut walaupun subjek lain kurang memuaskan.Hasilnya aku belajar dari rakan-rakan yang lebih pandai tahun seterusnya dan berjaya membuktikan yang Puan Saraswathy tidak silap.Kalaulah aku diturunkan kelas masa itu,mungkin aku tidak berada di tempat ku sekarang.

Lain pula dengan Puan Ka.....Cikgu English ku yang cukup ku benci.Namanya masih gah di sudut hatiku kerana satu peristiwa.Aku dicubit,dimalukan depan rakan sekelas dan ditarik telinga hanya kerana aku tidak menyiapkan kerja rumah walhal bukan aku seorang yang tidak menyiapkan kerja rumah tersebut.Cukup merah/bengang aku masatu,sehingga la aku nekad mulai hari itu aku tidak sukakan bahasakan english.Hasilnya, result UPSRku hanya english aku tidak berjaya dapat A.Bukan sahaja tak dapat A,malah C yang aku dapat.Mujurlah pengalaman mematangku dan aku berjaya memperbaiki englishku di sekolah menengah.Besar sungguh kesan seorang guru.Sayang,benci,geram tetap wujud.Yerlah,tak semua guru itu bagus dan kerana nila setitik ,rosak susu sebelanga.

To Be Continued andainya keadaan mengizinkan...Entry panjang-panjang,nanti bosan pula membacanya...

P/S :Bagaimana dengan anda pula?Tentu ada pengalaman yang menarik untuk dikongsi kan?Apapun,hargailah jasa Guru.Tanpa mereka,siapalah kita.

November 21, 2009

Follower oh Follower



Hujung minggu sudah menjelma
Bangun lambat seperti biasa
Buka komputer baca berita
Blog aku tidak kulupa
Ada pembaca atau tidak aku tak hirau mana
Aku tetap setia mengupdatenya
Bila saja ada masa
Berbalik semula ke tajuk utama
Janji tetap akan  kukota
Follower setia terimakasih dariku buat semua
Tanpa anda siapalah saya
Kali ini giliran siapa
Kita tengok siapa yang kena
aDILriDZ follower ke seratus tujuh puluh lima
Background hitam ,cotcet luahan hati yang terluka
Janganlah anda gundah gulana
Bila berblog ada pasang surutnya
Hazarimi hassan follower pertama
Terimakasih kerana masih setia
Background blog mu cantik aku pun nak juga
Ada masa kasila tutorial ya?
Izzah farhana pengomen setia
Jangan ingat aku lupa
Blogwalking digemarinya
Blog nya banyak info dan tips berguna
Followernya pun ramai juga
Blogjog dan faizalazelan follower ku juga
Review blog hobi mereka
Review bagus dan komen membina
Jangan segan ,jgn silu mintalah mereka review untuk kepentingan bersama
Kancilbiru nama blog dia
Tiada kancil birunya ada
Hadiah pertama Project Alpha Blog contest minggu ke enam jadi miliknya
Tahniah sekali lagi dari saya
Hazrilhafiz nama blognya
Background unik manusia biasa
Nampak gaya jiwang sahaja
Maafkan aku kiranya silap meneka
Nyana Ayla ocean of memory cantiknya nama
Blog peribadi sudah semestinya
Aku bukan beruwang uniknya nama
Bukan beruang beruwang ya
Blognya santai follower nya ramai aja
Ada masa singgahlah sana
Pepelungu blog Atiqah background berseri sahaja
Warna pink warna kegemarannya
Cupcake cantik buat aku lapar sahaja
Nasib baik malam ini ada dinner makan pun percuma
Cukupla dulu kali ini ya
Panjang-panjang bosanla pula
Follower yang lain tidak kulupa
Ada masa lain kali saya bercerita
Janji dipegang saya tak lupa
Walau apa dimana jua
Teruskan usaha,jangan mudah putus asa
 InsyaAllah, di masa depan berjaya
Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi