February 28, 2010

Muzium Islam Melaka

Muzium Islam Melaka
Waktu Melawat
Baju Melayu ke ni?
Besarnya Keris
Masjid Negeri - Negeri Melaka
Hukuman Minum Arak
Banyaknya Pedang
Replika Pedang Zulfakar (Pedang Nabi)
Deskripsi Pedang Zulfakar

P/s :Korang suka pi Muzium tak?First time singgah di Muzium Islam Melaka ni.Best juga.

Bloggers Gathering | Pengalaman Paintball Yang Mengujakan

Sebelum aku terlupa mengupdatekannya, kali ini aku ingin updatekan pasal gathering yang yang dianjurkan oleh Melz yang diberi nama Big Gathering War Pain(t) Ball | 27 February 2010  .Gathering yang dianjurkan oleh Melz pasti aku akan sertai jika berkesempatan.

Rerakan bloggers yang hadir
Meriah kan?

Gathering ini acara utamanya adalah Paintball.Walaupun tidak semua bermain paintball ini, aku tetap nak main kerana aku tak pernah main paintball. Jadi, peluang sebegini aku tidak lepaskan begitu saja.

Bersama Melromeo, Jogger, Sweetaina @ tunang + rakan-rakan bloggers
Kombat Zone Paintball di KKlub Taman Melawati, KL
Bullet,cantik dilihat, indah dipegang, sakitnya mengancam

Aksi berpaintball diteruskan :

Paintball In Action

Pengalaman berpaintball mengujakan
Namun tidak puas hati bukan kepalang
Suami Kak Tash terror bermain mengalahkan terrorist jalanan
Aku ditembak, peluru belum habis aku sudah kena keluar gelanggang

Paintball in Action seronoknya
Melromeo mangsa tembakan utama
Tak kurang juga Bean Moreno dan Aus kita
Datang lambat tetap berjuang sama

Pengalaman paintball sangat menawan
3 games tak cukup rasanya
Belum cukup puaskan hati dan badan
Lain kali ajak la lagi ya

Memang best, rugi korang tak datang dan tak main tau. Seronok sakan, lepas ni aku nak main lagi bila berkesempatan.

Paintball Mengujakan

Memang terbaik!!
Souvenir/gift untuk dibawa pulang

Oh ya, sedikit gosip sepanjang gathering hari ini :

1)Cik Epal tidak dapat datang kerana Melz tidak sempat membelikan sejambak bunga Ros buatnya.Adushh Melz, kenapa hang tak belikan bunga ros untuk CikEpal?Kalau tak ,boleh rakan-rakan bloggers jumpa Cik Epal.

Adakah Cinta Akan Berputik?

2)Sambungan entry Kalau Sudi Katakan Sudi,  Aus Pergi Membawa Diri sila lah baca sendiri, dan inilah komenku buat Aus :

Eny eny Aus sudah jatuh hati
Buat si Eny gemerlapan di hati
Aus suka bukan sekali
Suka banyak berkali-kali

Aus angau terkenangkan Eny yang jelita hari ini
bukan hari ini tiap-tiap hari
Eny oh Eny terimalah si aus kalini
Merajuk hatinya susah diubati


Aus kini masih mencari
Jika ditolak membawa diri
Terima saja kasih aus ini
Hensemnya mengalahkan Sharifah Aini(hik3)

Sebelum pulang, kami singgah makan di :

Restoran Nasi Dagang Ulik Mayang, Taman Melati
Pekena Nasi Dagang

Perhh,Nasi Dagang Restoran ni memang terbaik punya. Antara nasi dagang tersedap pernah ku makan di KL. Memang sedap sangat siap aku bungkus dua lagi untuk ku makan dengan Isteri malam ni.Memang sedap, nanti minggu depan aku akan singgah lagi. Memang puas hati , kalau tak percaya, cubalah, memang terbaik.

Terima Kasih tidak terhingga buat Melz kerana menganjurkan event ni. Bukan senang nak buat gathering camni. Last but not least, di sini aku updatekan senarai bloggers yang datang gathering tadi :

3)Eyriqazz (myself)
4)JAI
13)Han
14)Fhad

P/s :Kalau ada sesiapa yang tertinggal ,inform eyriqazz ye?Nanti eyriqazz updatekan list tu balik.

last but not least, serangkap pantun buat semua :

Bloggers gathering, Pengalaman Paintball yang mengujakan
Seronok hati ,gembira sakan
Terimakasih Melz dan rakan-rakan
Ada rezeki berjumpa kembali di masa depan

P/s/s :Apa pula pandangan anda?Suka tak gathering-gathering sebegini?

February 27, 2010

Happy Birthday Nuffnang

Happy 3rd Birthday Nuffnang

Entry kali ini, aku dedicatedkan khas buat Nuffnang .Hari ini masuklah Birthday Nuffnang yang ketiga. Hari ini juga, sudah hampir 6 bulan aku bersama Nuffnang. Pengalaman bersama Nuffnang memang mengujakan dan menawan.Walaupun hanya 6 bulan, pengalaman dan keterujaan yang ku perolehi memang akan sentiasa mekar di dalam memori.Bagaikan petir memanah jiwa dan ianya memang mengembirakan.

Apa Itu Nuffnang?

Akan ku kongsikan serba sedikit yang ku tahu pasal Nuffnang.Andai ada tersilap, minta perbetulkan ya?Inilah dia Nuffnang:

1) Syarikat pengiklanan blog komuniti. Iklan yang disiarkan boleh dilihat di 100,000 blog dan 3 juta orang sehari.

2)Nuffnang Malaysia dilancarkan pada 27 February 2007 dan selepas 3 hari, 300 bloggers menyertainya. Setakat July 2009, lebih 80,000 bloggers di Singapore, Filipina, dan Austaralia menyertai Nuffnang dan jumlahnya telah meningkat melebihi 100,000 sekarang dan jumlahnya semakin meningkat dari hari ke hari.

3)Beribu-ribu bloggers telah menyertai Nuffnang dan iklan dari pelbagai syarikat telah berjaya Nuffnang perolehi dan promosikan seperti Nike, Nokia, F&N, CIMB, Nestle, Proton, Samsung, Digi, Celcom dan banyak lagi.


Nuffnang telah ditubuhkan bersama oleh 2 orang anak muda yang tampan  iaitu Timothy Tiah dan Cheo Ming Shen

Selebihnya, korang boleh terjah di  sini :

Apa Maksud Nuffnang?

"Nuff Nang" adalah perkataan Jafaikan (ayat yang digunakan oleh golongan muda di London UK) yang bermaksud  "Memang Bagus atau Memang Menawan'' ataupun dalam bahasa Inggerisnya "Real Good or Real Cool."



Nuffnang Logo


Nuffnang logo amatlah menarik dan ianya telah diperkenalkan secara rasmi di Acara Komuniti Singaura pada 9 Ogos 2007 yang mengancam dan melambangkan keharmonian dan jalinan hubungan yang lebih mesra antara Nuffnang dan bloggers. Memang ku akui, Nuffnang memang mesra bloggers?

Kenapa Nuffnang Menjadi pilihanku :

Tak perlulah aku bercerita panjang, aku telah bercerita mengenai di entry I Love Nuffnang .Lebih teruja bila, satu lagi hadiah lumayan bakal ku perolehi pada 1 March 2010 nanti iaitu sempena memenangi pertandingan Astro B.yond Bloggers Night Blogging Contest . Terimakasih Nuffnang menjadikan impianku satu realiti.Aku akan terus setia dengan Nuffnang kerana Nuffnang adalah yang terbaik bagiku dan aku gembira dengan Nuffnang sejak aku bersama Nuffnang.

Wishku buat Nuffnang

Inilah wishku buat Nuffnang :

1)Semoga Nuffnang terus berjaya dan hubungan antara Nuffnang dengan bloggers lebih erat .

2)Semoga Nuffnang berjaya mendapatkan projek/iklan yang lebih besar yang menguntungkan Nuffnang dan juga bloggers.Nuffnang untung, bloggers Nuffnang pun tumpang sekaki.

3)Semoga Nuffnang terus berkembang dan menjadi salah satu syarikat yang cemerlang di Malaysia.

4)Semoga usia tiga tahun Nuffnang lebih mematangkan Nuffnang dalam menghadapi hari-hari yang mendatang dan Nuffnang terus kekal sebagai pengiklan blog terhebat di Malaysia.

Cadanganku Buat Nuffnang

Inilah cadanganku buat Nuffnang daripada seorang bloggers yang belum pun setahun jagung dengan Nuffnang.Hanyalah pandangan peribadi :

1) Sesi bertemu antara Nuffnang dan bloggers. Lebih kurang macam talk/event. Jadi bloggers boleh mengenali Nuffnang dengan lebih dekat dan bertanya-tanya soalan.Faham, sudah ada helpdesk, namun face to face is better kan?Lebih banyak yang boleh dikongsi-kongsikan.

2)Ping Nuffnang di http://innit.nuffnang.com dapat diperbaiki. Rasanya perkhidmatan ping itu bagus cuma ianya boleh diperbaiki lagi.Contohnya, seperti ping di http://blog4ft.com ataupun http://blogged.my .Lebih mudah nak ping dan lebih mesra bloggers.

3)Lebih banyak acara menarik untuk bloggers.Cadangan saya mungkin Sport Carnival yang boleh bekerjasama dengan syarikat sukan di Malaysia seperti Puma, Adidas, dan lain-lain lagi dengan acara-acara yang menarik seperti futsal antara bloggers.

4)Top bloggers for the month. Mungkin Nuffnang boleh publishkan top bloggers bulan itu yang memperolehi jumlah pengunjung tertinggi ke blognya.Mungkin ianya berubah-ubah setiap bulan. Jadi, boleh dijadikan inspiras .Project Alpha salah satu inisiatif yang bagus cuma setengah-setengah daripada kami mempunyai line internet yang perlahan, jadi agak susah untuk access dan melayari Youtube.

5)Selection of Buffered Earning dan Advertorial Job.Mungkin Nuffnang boleh kasi tips kat bloggers apa yang dititik beratkan untuk mendapatkan Buffered Earning dan Advertorial Job.Selain daripada hits yang tinggi, apa faktor lain yang Nuffnang dan Advertorial tengok. Adakah cara penulisan yang menarik, Layout blog yang cantik, komen yang banyak, iklan mudah nampak atau tidak dan sebagainya.Sesetengah dari kami termasuklah saya terutamanya yang masih baru, masih blur-blur camna cara terbaik untuk dapatkan Income dari Nuffnang.Sambil menyelam sambil minum air, berblog bukanlah sebab utama namun siapa yang tidak mahukan duit kan?Jadi, dengan cara ini lebih ramai yang akan gembira dan terus setia dengan Nuffnang.


My Wish List

Sempena Birthday Nuffnang ni ,aku nak buat wish list. Manatau Nuffnang tergerak hati nak menunaikan permintaan aku ni.Hik3,blom cuba belum tahu kan?Kalau tak cuba, tak tahu kan?

Apa yang aku nak minta ye?Tiket wayang, umm,dah dapat dah.Hadiah Contest, umm,dah lebih 3 juga dah dapat. Inilah Wish List ku :

1)Income yang lebih mengancam dengan Nuffnang.Tambah-tambahkan dan promotekan blog aku kat Advertising Company supaya aku dapat lebih banyak Buffered Earning.hik3..

2)Advertorial Jobs. Hiks,hiks,cukup cemburu bila rakan bloggersku iaitu Zaid dan CikEpal dan dapat Advertial Jobs.Siap dapat Blackberry tu.Memang aku jealous, aku dah lama kepingin nak pakai Blackberry.Apapun,Tuah Ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahukan?HIk3, aku baruje 6 bulan dengan Nuffnang, masih banyak yang perlu belajar.Namun, kalau dapat Advertorial Jobs, fuhh,rasanya almost semua aku dah kecapi dengan Nuffnang.

3)Nak jumpa Kennysia.Hik3, masa event-event yang ada Kennysia, aku pula yang tak dapat menyertai eventtu. Kennysia memang blogger yang cukup ku kagumi.

4)Nak jumpa Rosyam Nor dan Fauziah Latiff (favourite artis ku dan isteriku).Azwan Ali dah jadi blogger untuk project Alpha Season 2, kot-kotla Azwan Ali ada buat event yang melibatkan kan Rosyam Nor dan Fauziah Latiff juga.

Cukup la tu.Kan cakap aku lebih-lebih pula.Hik3..

Apapun, Happy 3th Birthday Nuffnang. Semoga hari anda lebih gemilang.Semoga hari bloggers bersama Nuffnang juga cukup gemilang.Bagiku , susah dan senang Nuffnang, aku akan tetap bersama.Aku akan setia bersama Nuffnang selagi aku gembira dengan Nuffnang.I already make my decision, Nuffnang is my choice and I will stick with It. 6 bulan bersama Nuffnang, sudah lebih RM7 ribu aku perolehi denganmu Nuffnang (termasuk hadiah yang baru ku menangi). Terima Kasih Nuffnang, menjadikan hidupku lebih gembira denganmu.

Last but not least, I want to say , I Love You Nuffnang dan ''Saya Mesti Pilih".

P/s :Apa pula pandangan anda tentang Nuffnang?

P/s/s :Rezeki ada di mana-mana.Apa yang penting, jangan mudah putus asa. Yakinlah dengan pilihan yang dibuat,kan?

February 26, 2010

Nasi Lemak Mas Hitam

Harini bangun lambat. Salam Maulidur Rasul untuk semua.Cuti camni, kalau pekena nasi lemak best juga.Aku pun apa lagi, pergilah singgah di Esso On The Run.Harap-harap belum habis lagi la nasi lemak di situ.Memang sedap nasi lemak kat situ.Best dan mengasyikkan.Hik3,sampai sana nasi baik la ada lagi.

Nasi Lemak Bungkus

Sedap, berpatutan pulak tu.RM1.20 sahaja.Berbaloi-baloi .Tambah pula bila breakfast dan pekena :

Mangga Mas Hitam

Sedap, mangga Mas Hitam ni memang favourite aku cuma mangga ni bermusim.Sekejap ada,sekejap takde.Cam chipsmore pula.Nasib baik pi pasar semalam ada mangga ni.Fuhh,best dan puas hati bfast arini.Petang ni nak temankan isteri pergi shopping.Hik3, wanita,memang tak larikan dari shopping?Sebagai suami, kita gembirakanlah hati mereka selagi mampu dan terdaya.Mestilah ada give and take kan?

P/s :Siapa join paintball besok?Dah bersedia untuk ditembah oleh GTO yang tak pernah main paintball?Hik3...

P/s/s : Cuti best kan?Ehh,kalau pi Jom Heboh agak-agak ramai tak orang?Plan nak pi Ahad ni.

February 25, 2010

BlackBerry® Storm™ 9520 | Bagaikan Petir Memanah Jiwa


BlackBerry® Storm™ 9520

Oh, dah lama aku mengidam inginkan Blackberry.Lebih teruja bila model BlackBerry® Storm™ 9520 muncul di pasaran. Oh,alangkah indahnya jika ianya menjadi milikku.Sungguh indah dan mengujakan jika aku dapat memilikinya. BlackBerry® Storm™ 9520 , tidur malam pun tak lena mimpikan kehebatanmu.
Antara sebab kenapa aku mahukan BlackBerry® Storm™ 9520 :


1)Namanya yang mempesonakan

Fuhh,dengar namanya pun sudah cukup untuk menggetarkan dan bagaikan guruh yang mendentum hatiku.Ohh, menarik sungguh namanya.Storm ataupun petir, aura yang cukup hebat .Auranya memang membuatkan ku terpesona.


2)Spesifikasi yang mengujakan dan Hebat

Spesifikasinya yang cukup menarik dan memang sesuai dengan citarasaku seperti semua dalam satu multimedia device, e-mail mesej, skrin yang besar,memory yang agak besar, ada wifi, kamera 3.2 megapixel dengan video recording , melayari internet dengan lebih pantas dan selebihnya boleh terjah di sini Be blown away by cutting-edge mobile capabilities .Oh, terujanya aku.Please,please,please, please be mine.

3) Celcom Blackberry Promotion

Aku bergegas hari itu pada hari promosi itu yang diadakan di Chinoz, KLCC dari pukul 430petang-1o malam. Teruja dengan promosi yang cukup lumayan dan menggoda iaitu 150 pelanggan pertama dapat membelinya pada harga RM888  sahaja (harga sebenar almost RM2 ribu) dan bayaran bulanan kurang daripada RM150 untuk kontrak selama 12 bulan untuk Celcom Exec 50. Adussh, balik kerja aku terus ke sana:

Wah,Mengancam
Menarik dan terujanya aku
Ramainya orang beratur
Oh,saya beratur sama (tunggu giliranni )


Namun, harap maaf ya.Pegawai yang bertugas mengatakan aku telah terlambat.Orang sudah mula beratur sejak pukul 2 petang dan aku sampai sudah pukul 7 malam.Memang dah terlambat sangat.Aku cuba sedayaku,nak minta cuti tak sempat haritu.Apalah nak jadi, nasib badan. Beriya dan betul-betul mahu beli BlackBerry® Storm™ 9520   kerana promosi itu cukup best.Adushh:

Aku Sedih (Hujan dihatiku bersama petir yang menyambar)

Bukan itu sahaja, kesedihan ku semakin perit dan Isteriku menangis pada malam yang sama apabila :

Samsung Corby yang ku menangi hilang dan dicuri di Isetan, KLCC (It's gone now!!)

Sedihnya aku malam itu.Honestly, malam itu air mataku pun turut jatuh berguguran apabila aku tidak dapat menahan sebakku apabila Isteriku menitiskan airmata berjam-jam lamanya.Siapa yang tak sayangkan Isterikan?Sudahlah handphone itu baru ku menangi tak sampai sebulan. 

Apalah nasib malam itu, yang dikejar tak dapat, yang dikendung berciciran. Oh, kenapa ini yang terjadi kepadaku?Berat bahu yang memandang, berat lagi bahu yang memikul.Namun, aku terima ketentuan Tuhan,tentu ada hikmah disebaliknya.Mungkin BlackBerry® Storm™ 9520 pula yang bakal aku miliki?

Mungkin BlackBerry® Storm™ 9520 sebagai pengganti?


4)BlackBerry Storm 2 Review - Full Review of the 9520 yang begitu mengujakan (Credit to Wirefly )

5)Sudah lebih 2 tahun aku tidak bertukar phone

Oh,sudah 2 tahun lebih aku tidak bertukar phone.Wang bukannya alasan utama namun aku belum ketemui phone yang betul-betul aku berkenan.Namun, keterujaanku betul-betul tergugat dengan kehadiran BlackBerry® Storm™ 9520

Aku mahukan BlackBerry® Storm™ 9520 dan aku rasa Celcom adalah tempat yang terbaik buatku untuk mendapatkannya.Kenapa aku pilih Celcom?Kenapa,kenapa?Usah ditanya,banyak sebabnya.Alang-alang korang tanya juga, inilah sebabnya :

1) Aku pengguna Setia Celcom

Celcom adalah line pertama yang kugunakan.Tidak pernah aku bertukar sejak bertahun-tahun lamanya.Sejak pakai prepaid hinggalah pakai postpaid.Aku gembira dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Celcom. Pengalaman yang tak dapat dilupakan bila isteriku ambil Celcom 50 ditambah dengan Celcom 1+3 pada masatu (sekarang sudah 1+5) semasa dia masih mengajar di Sabah. Dengan hanya bayaran tambahan RM5 sebulan line satu lagi, aku dapat berbual-bual dengan isteriku percuma sepanjang masa. Dahla dengan Celcom 50 hanyalah RM60 sebulan dan bilku tak pernah mencecah RM100+ walaupun puas aku berbual-bual, hantar mesej dan sebagainya.Berbaloi-baloi.

2)It's in your hand

Seperti tagline Celcom "It's in your hand" ,ya ianya ditanganku. Celcom telahpun berada di tanganku dan aku gembira ianya berada ditanganku.Terasa teruja dan seronok bersama-sama Celcom setelah bertahun-tahun lamanya.Kata orang ,kalau kita setia, balasannya akan ada.Oh, aku akan terus setia aku berharap BlackBerry® Storm™ 9520 akan berada di tanganku dengan line Celcom. Oh,aku mahu,aku mahu.Satu pantun untukmu :

BlackBerry® Storm™ 9520 di tangan anda
Ehh, tangan saya bukan tangan anda
Ala, apa salahnya di tangan semua
Tangan anda, tangan kita, tangan-tangankan untuk semua

3)Celcom adalah yang terbaik

Celcom adalah yang terbaik. Pengalaman mengajarku untuk pandai memilih dan membuat keputusan.Bertahun-tahun aku dengan Celcom, aku tidak pernah kecewa dengan Celcom. Indah Khabar, Indah rupa, Itulah Celcom.Sebab itulah ikhlas, Celcom adalah pilihanku.Oh, Celcom,teruja nya aku setiap kali menyebut namamu.Andai Celcom dan BlackBerry® Storm™ 9520 digabungkan, ianya akan menjadi gabungan yang cukup mengerunkan dan mengkagumkan.Petir akan terus bersabung di dalam hatiku.

Serangkap pantun buatmu Celcom :

Celcom pilihan terbaik sudah la pasti
Pilihanku sejak dulu dan kini
Layanan dan perkhidmatan terbaik sudah semesti
Cuba dulu, saya 'guarantee' puas hati'


4) Bagai Pinang di belah dua (Gambar kredit to Rohaizad )

BlackBerry® Storm™ 9520 dengan Celcom bolehlah diibaratkan bagai pinang dibelah dua.Apa gunanya phone yang canggih namun line nya kurang memuaskan?Gadis yang cantik sesuai digandingkan dengan lelaki hensemkan?Bagai Tom Cruise dengan Katie Holmes, bagai Erra Fazira dan Engku Emran, dan bagai Celcom digandingkan dengan BlackBerry® Storm™ 9520. Fuhh,sama hebat,sama padan.

Oh ya, untuk promosi dan tawaran Blackberry yang menarik dengan Celcom silalah rujuk sini.Banyak tawaran menarik dan mengujakan ada di sana. Ohh, aku teruja .Aku mahukan  BlackBerry® Storm™ 9520  dengan line Celcom.Doa2kan aku dan Wish me Luck k?

Psst, keterujaanku tentang BlackBerry® Storm™ 9520 dan Celcom turut dikongsi bersama , petirnya memanah menusuk jiwa , layanan menggoda, aku tergoda, aku jatuh cinta, aku tidak lupa, aku ingat bila-bila, aku inginkannya, akulah peminat setia. Inilah orangnya yang kumaksudkan selepas terlihat aura/petir Celcom dan BlackBerry® Storm™ 9520 ketika aku tengah surf internet beberapa hari yang lepas ketika mencari idea :

Terujanya Dia, hampir kalahkan Papa dia pula


Saya menulis entry ini untuk menyertai Nuffnang  - Celcom BlackBerry® Storm™ 9520 Contest (Entry yang ditulis dengan penuh kegetiran bagaikan petir berdentum di jiwa apabila entry ini ditulis sejak pukul 1030 malam, 1jam setengah sebelum dateline Contest ini).

BlackBerry® Storm™ 9520 with Celcom line, please be mine.Muahhz,Love You Celcom

Terjah | Hasrat Di Hatiku Belum Tertunai

Salam semua. Semakin berkobar-kobar pula semangat aku hari ini. Jadi, hari ini aku ingin terjah seorang akak yang telah lama aku perhatikan dan usha.Akak ni garang, teringat aku kat cikgu English ku semasa kecil dulu.Inilah dia, tak lain dan tak bukan :



Sebelum aku menerjah, serba sedikit yang korang perlu tahu pasal Kak Ina ni :

1) Kak Ina ni garang orangnya.First time jumpa masa Mister Potato Fiesta 2009.X berani tegur. 2nd, Friso Gold Family Day Out, ussh,kan dia gigit aku nanti camne? 3rd time, Astro B.yond, GTO, meh sini, Akak nak luku skit.Lu ada masalah ngan akak ke ? (Gaya Samseng Sentul). Hahaha,guraujer,terus aku kamceng ngan Kak Ina dan aku suka borak ngan dia.Cool dan memang Pemarah orangnya.Opps,Peramah...Moral of the story,don't judge book by it cover. Hik3,Maafkan saya Akak.

2)Pernah dijemput oleh Chef Wan untuk menjadi pengacara bersama acara masakan, namun ditolak oleh Kak Ina dengan alasan, Chef Wan tak cukup hensem .Kalau Fahrin Ahmad ataupun Rosyam Nor yang ajak, dia akan join. Hik3...

3)Pernah memenangi Pertandingan Masakan Peringkat Wilayah Persekutuan dengan nama masakan "Nasi Berharap".

4)Pernah memenangi Blackberry dari Nuffnang namun jiwa seorang ibu.Blackberry tersebut ditukarkan dengan anak tersayang.

5)Kalau ingatkan pasal makanan, singgah blog Kak Ina KL.Kalau sesat jalan masa pi event Nuffnang, jangan risau, follow je Kak Ina.Dia mesti ada.Ataupun kalau nampak Kak Ina masa tercari-cari tempat event Nuffnang,betulla tempat tu.

6)Pernah merajuk dengan Nuffnang. Namun, rajuknya sekejap aje selepas mendapat gula-gula  daripada BangNara.

7)Pernah ditawarkan berlakon filem ''Adnan Sempit'' namun tawaran ditolak kerana mendapat offer yang lebih menarik. Filem apa?Haa,yang tu korang kenalah tanya Kak Ina sendiri.

Hik3, jangan marah ye Kak Ina, gurau-gurau aje.

So, kawan-kawan ,mehla sama-sama terjah Kak Ina KL .Oh ya, Part 2 bakal menyusul.Tak sempat nak tulis habis entry ni atas sebab tak dapat dielakkan.

P/s :Apa pendapat anda pasal Kak Ina KL?Terlampau banyak yang nak ditulis pasal akak ni, jadi pandangan dari korang membantu untukku menerjah nya di Part 2.

P/s/s : Yey,lusa cuti (entry ni ditulis Malam Rabu). Nak pi mana Weekend ni ye?Selain berpaintball, mana tempat menarik untuk diterjah area KL dan Selangor Weekend ni?Any suggestion?

P/s/s/s :Hasrat dihatiku belum tertunai.Apakah hasrat itu?Tunggu di terjahan seterusnya untuk mengetahuinya.
Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi