September 30, 2010

Are You Moist Enough?

Are You Moist Enough? (Adakah Kulit Anda Cukup Lembap? ). Umm, for me, i don't care much about kelembapan kulit, yerla lelaki, kulit kasar pun,"Ada Aku Kisah? ". Tapi for a women, rasanya satu kepentingan terutamanya bagi golongan Isteri/wanita, kesihatan dan kelembapan/kelembutan kulit is a must. Kata orang penambat hati orang tersayang. Hey, Saya pun suka menyentuh kulit yang lembut dan lembap especially my wife hand and dot,dot,dot.....

Satu hari, saya mengajak Isteri mencuba produk Vaseline apabila terpandang iklan Vaseline di Nuffnang. Saya belanjakan for my wife as saya mahukan kelainan dan biasanya produk yang diiklan di Nuffnang semuanya menarik dan berkualiti ( I bought Sony TX5 dan menggunakan Adidas Action 3 deodorant because of Nuffnang Ads).  Inilah pengalaman pertama menggunakan Produk Vaseline selepas puas dipujuk olehku (my wife ni cerewet skit bak2 produk kecantikan, memang setia pada certain produk)...

Healthy White Menjadi Pilihan Isteri ( I Let Her Choose Mana-mana yang dia berkenan)
Mudah saja cara menggunakannya
Wah, seronok nampak? Before ni beriya2 taknak bertukar?
Oh, I Love The Touch , The Moist dan Baunya Yang Wangi

Pandangan dan feedback bagi seorang suami - Sukakannya, baunya yang wangi, sejuk dan tidak melekit, baunya yang tahan lama, kelembapan yang menarik jiwa lelaki . Dipendekkan cerita, that nite we have a great nite in bed (Ehem2, dah kahwin apa salahnya kan? Hik3...Noty2...)

Well, dalam pemilihan produk, semestinya kena dapat kelulusan suami dulu kan?Well, I Approve it 100% and i will buy more for my wife. Love It, Want It, Feel It , Try it and you will know what i Mean.
Alisya pun sukakannya. Pilihan yang tepat untuk golongan wanita (umm,lelaki nak gunapun apa salahnya kan? hik3..)
Hubungan Kekeluargaan/Suami Isteri semakin dieratkan bersama Vaseline
Persepsi berubah, My Wife Love It selepas menggunakannya pertama kali

Inilah feedback dan pandangan Isteri - Sukalah papa, baunya yang wangi, tidak melekit dan tahan lama. Papa, sayang mahu gunalah Vaseline, nanti Papa belikan lagi ya? Love it, tengoklah tu , bukan main berseri-seri lagi isteri gembira bersama Vaseline. Thanks Vaseline and Nuffnang menggembirakan hati kami.

Vaseline telah kami cuba dan berpuas hati
Produk Vaseline yang lain akan dicuba pula selepas ini
Saya suka, Isteri pun senyum sampai pipi
Inilah pengalaman saya untuk dikongsi-kongsi

P/s : Apa pula pandangan wanita/isteri di luar sana pasal Vaseline? Pernah menggunakannya? What do u think about this product? 

Tuah Sang Anonymous


Entry Reload and Wow dirujuk. Cukup teruja bila membaca komen dari Anonymous . Menang hadiah RM1,000 Cash tu :

Anonymous said...

saya nk kongsi crita gembira ckit..saya ni bukan stdy kat mlaysia,stdy kat luar..balik mlayisia jarang2 je...n then,b4 raya aidilfitri 2010,saya dapat beraya di mlaysia...time tu saya xde no mlaysia,biasa la,bila lama x reload,nombor lama saya mati...saya pon beli la no baru,i beli no celcom sbb si DIA pakai no celcom..dia pon suruh la bli CELOCOM BLUE...

n then,bla ade awek ni,hari2 kol..hari2 topup,kering poket!hehehe...tup2 dua tiga hari lepas raya,CELCOM msg ckp saya menang duit raya rm1000..saya buat bodoh je la..ingtkan msg tipu2..ye lar,zaman teknology cangih2,mayb org tipu...

2 3 hari lepas sy dpt msg tu,sy tak hirau pon msg celcom tu,until one day tu,masa saya makan ptg,ade operator dari celcom call ckp saya bleh pegi amik duit tu kat office celcom!sy mmg x percaya kot,n saya x pernah tau pon ade contest ni..hehehehe...

alhamdulillah la,rezki saya...mungkin celcom da tau sy tengah mengumpul duit nk tunang..heheheh

dapat 1000 ni ingt nk bli cincin tunang,ditaja celcom!hehehe

tu je la..bye sya_hei@yahoo.com.my

Wah,bestnya, dpt RM1,000 tu. Kesahihannya tak pastila pulak tapi nampak keterujaannya mengomen panjang lebar tu, rasanya boleh dipercayai. Oh, blom terlambat lagi untuk menang, tarikh tutupnya adalah 10 Oktober 2010 untuk top up [ Klik Here ]

P/s : Bestkan dapat hadiah tanpa disangka-sangka?

P/s/s : Tak semua Anonymous suka mengacau. Ada juga yang bagus dan memberikan inspirasi untuk terus berjaya. Anyway, I love anonymous, mematangkan dan belajar untuk memperbaiki diri dari komen-komen mereka. How About you?

P/s 3 : Jangan lupa vote for Me for MySelangorStory Contest [ Klik Here to Vote ]

The First Day Moments That I Miss

Tuai Padi Antara Masak
Besok Jangan Layu-Layuan
Atas sebab tidak dapat dielak
Saya singgahi di MySelangorContest/Journey agak kelewatan

Terimakasih Buat entry AzuanZahdi dan Mohd Zaid gambarnya menarik hati
Saya ambil, belum mintak permission harap maafi
The Moments That I miss Saya mahu ulasi
Tambah-tambahi silala layani

Photobucket
Jeles seh dapat bergambar dengan Staff Fireflyz yang Cantik-cantik dan Hensem-hensem Belaka. ( Fireflyz adalah Official Airline Sponsor for MySelangorStory Contest)
Photobucket
Peserta, Wakil Selangor Tourism dan Staff Fireflyz
Photobucket
Wah,wah, dapat jersi dan bergambar lagi. Inilah kasih Ibu dan Anak. Both Joining the Contest/Journey
Photobucket
Some of Peserta MySelangorStory (ada yang dari Indonesia, Singapura, dan tak lupa juga Malaysia)


P/s : All Pictures Credited to MohdZaid dan AzuanZahdi

Anyway, Subang SkyPark nampak cantik ,bersih dan menarik. Umm, bilakah agaknya saya akan menjejakkan kaki buat pertama kali?


Terimakasih buat Fireflyz yang menaja penerbangan bloggers dari luar dan juga   hadiah Contest MySelangorStory ini. Anyway, this is my feedback/suggestion to Fireflyz :


1) Saya tidak pernah menggunakan Fireflyz . One of the reason due to kemudahan public transport i.e. feeder bas yang kurang tidak seperti ke KLIA dan KLIA2. Suggestion : More feeder bas as one of the way to attract visitors is by improving public transport. Bolehla tengok contoh Singapura, United Kingdom , Genting Highlands, Sunway Lagoon dan banyak lagi.


2) Free tiket untuk bloggers KL dan Selangor juga so we can have our own experience flying with Fireflyz in the future. Yess, I really keen to flyz with Fireflyz. Dengar cerita, staff nya hot-hot blaka dan servis excellent. tapi, as tak mencuba, jadi kurangla dapat berkongsi.


3) More Advertisement.Ramai lagi yang belum tahu pasal penerbangan Fireflyz ini especially yang di luar bandar.


4) My Youtube Video Feedback (Sorry for the quality of the Sound, tak pasti kenapa jadi perlahan ) :


Ini kali ke <5 saya mencuba ber "Camwhore"

Photobucket
Briefing Session Bersama Pentax ( Official Camera Sponsor      )
Photobucket
Wah2, Jealousnya Edenn...

Honestly, saya tidak pernah menggunakan Pentax dan hanya tahu pasal Pentax Kamera melalui event ini. Namun, first time menggunakannya inilah pengalaman saya:


1) Mudah digunakan/User Friendly. Saya diberi pinjam Pentax Model P80. Kecil, ringan dan mudah dibawa kemana-mana.

2) First impression, ambil gambar. Umm, tak cantiknya gambar? Apsal ya? Namun, bila dah transfer di laptop, ianya nampak jauh lebih cantik. kata Orang First Impression tak semestinya betulkan?


3) Saya akan uploadkan gambar-gambar yang diambil menggunakan Optio P80 dalam entry-entry selepas ini.Stay tune.


I Miss the First Day Moments teruja hati
Pengalaman menarik yang dikongsi bloggers lain oh jealousnya diri
Tengok gambar-gambarpun sudah menarik sekali
Oh , pengalaman yang ter 'miss' akan diingati dalam memori

P/s : Jangan lupa, vote for me [ Klik Here] , akan diupdatekan later once approve di MySelangorStory website.

P/s/s : Apa pandangan anda tentang Fireflyz ? How about Pentax? Ada sesiapa yang pernah menggunakannya?

September 29, 2010

Sunway Lagoon All Park Ticket Hadiah Ditambahi

Photobucket
Sunway Lagoon All Park Hadiah Ditambahi

Saya mendapat free gift ini  semasa MySelangorStory as they want us to go there and have fun. Tapi disebabkan sibuk untuk menyiapkan Advertorial, saya tidak pergi ke sesi have fun itu. Ditambah pula sudah lebih 5 kali pergi ke Sunway Lagoon tapi masih tetap rasa mahu singgah lagi.

Plan nak buat Contest baru with this ticket tapi Contest lama pun blom habis lagi. Jadi, lepas fikir-fikir, akhirnya saya membuat keputusan untuk berikan tiket ini buat pemenang kategori 3 "My Raya Moments Contest " i.e Lucky draw dicabut dari peserta yang menyertai contest itu.Oh,sudah semestinya Alisya or Mamanya yang akan membuat cabutan. Barula fair and square kan? So,everyone have a chance of winning this one ticket . Sorryla, dpt satuje.

So, tiket All Park ini yang berharga lebih kurang RM75-RM100 ini akan diberikan buat pemenang bertuah. Alhamdulillah, rezeki berblogging semakin murah dan this is one of the way saya buat untuk return back the favour to pembaca/loyal reader. I know, most yang join my contest is my loyal reader, that's y saya buat contest ini.

Terimakasih buat yang dah join, rasanya dah lebih 20 penyertaan diterima. Yang belum join, sila-silakan, as mungkin lebih hadiah akan ditambah in the future.. Hik3, Sharing is Caring kan?

P/s : Fuh, Sunway Lagoon sekarang dah ada Bungy Jumping dan banyak lagi permainan yang menarik. Abis kenapa bagi kat orang tiket? Umm, kata orang, satu u kasi, more  yang akan dtg in the future..Hak3, mungkin betul if i win MySelangorStory Contest kan? Umm, tak salah punya cita-cita kan?

P/s/s : Wish me Luck for my entry for MySelangorStory Contest. Tak sempat lagi nak buat entry, huk3...hopefully ble siapkan b4 dateline 4 Oktober 2010. Oh ya, jangan lupa join My Contest juga ya?

3 Bujang Lapok

Photobucket
3 Bujang Lapok Gaya Peribadi
All Ada Bini Perasan Macam Orang Bujang Lagi
MySelangorStory menemukan Kami
Eyriqazz, Abang Ben dan AzuanZahdi


Mereka Ini Happy Go Lucky
Memeriahkan Journey MySelangorStory
Sampai sekarang aku tergelak haty
Bila mendengar cerita, housemate Singaporean Si Azuan Makan nasi,ayam goreng dan Sos Cily

Semoga kita jumpa lagi
InsyaAllah di suatu hari nanti
Perangai korang gila-gila terhibur hati
Terasa diri macam masih di zaman belajar lagi

P/s : Oh, baju basah kerana air yang tumpah ya. Jgn fikir bukan-bukan, hik3..

P/s/s : Layan cerita Bujang Lapok P. Ramlee best jugakkan? Umm, kalau ada Muzikal P. Ramlee nanti, ajakla kami berlakon. Hik3...tentu meriah sekali..

Abang Ben and The Seven Chicks

Photobucket
Abang Ben and the Seven Chicks Nama Diberi
Amboi2 Abang Ben Mentang-mentang tidak bawa bini
Balik rumah nanti tahulah nasib diri
Dicubit bini, Ishh, menjawablah sendiri

Abang Ben Personaliti menarik hati
Terasa tidak kering gusi
Ke sana kemari bersama Abang Ben di MySelangorStory seronoknya diri
Ada saja Aksi "Fotogenik" penambat hati

Abang Bean, adakah mahu tambah koleksi peribadi?
Jaga-jaga, bini garang ada ke Berani?
Oh Abang Ben, 7 Chicks bukan main gembira hati
Till then ,see u again, nice knowing u Abang Ben, "Monkey, Chicks, And Nerds" itulah gelaran buat kami

P/s :Seronok bila dpt jalan-jalan ramai-ramai. Pelbagai keletah yang dapat disaksi.Abg Ben salah seorang peserta MyselangorStory dan membuatkan Our Journey lebih berseri-seri. Bestkan bila dapat berkenalan dengan personaliti yang berbeza-beza?

September 28, 2010

Happy Moments Seisi Keluarga

Akhirnya, setelah beberapa hari meninggalkan keluarga untuk MySelangorStory, saya kembali di sisi Keluarga. Sempatla malam ni berYouCam, Thanks to MohdZaid yang memperkenalkan dan Installkan software itu :
Ohh, I Love My Family..

P/s : Love Your Family, Siapalah Kita Tanpa Keluarga Kan?

Alisya Dah Boleh Berjalan


Malam Isnin, 27 September 2010 dalan pukul 10 malam aku dikejutkan panggilan telefon dari Isteri :

Isteri : Papa, pukul berapa papa balik? Lewat lagi ke?
Saya : X pasti.Bila dinner untuk event MySelangorStory ni habis , Papa terus pulang sayang. Kenapa?
Isteri : Alisya tidak mahu tidur. Mungkin dia tahu Papanya pulang harini..
Saya : (hampir bergenang dan menitikkan airmata mendengar kata Isteri)

Sampai-sampai di rumah sudah hampir pukul 1 pagi. Alisya sudah tidur. Isteri tidur-tidur ayam.

Saya : Mama, pukul berapa Alisya tidur?
Isteri : Pukul 1130 malam. Itupun selepas puas dia  meragam.
Saya : Umm, sayang, Alisya dah boleh jalan blom?
Isteri :Dah,dari hari jumaat lagi. Mama tidak inform papa coz Kami dah plan nak buat surprise untuk papa.Alisya sambut Papa sambil berjalan, tapi Papa pulang lambat.
Saya : Ohh, I Miss Langkahan Pertama Alisya (dalam hati)

Sedih ...bangun untuk ke tempat kerja, Alisya pun bangun juga. Minta didukung. Selepas mandi,pakai baju terus kudukung dan kucium-cium puteri tersayang. Manja betul dia, yerla dah 4 malam saya tinggalkan nya. Alhamdulillah, dia dah boleh berjalan dan dia berjalan di depan mataku buat pertama kali.Oh,gembira, sayu dan syukur ke hadrat Tuhan .Gembira tengok di berjalan terkedek-kedek dan comel sekali.

Mama kata, kalau Abahtok bawa turun petang-petang , nampak motosikal, terus dia mahu ajak naik, seakan rasakan papanya sudah pulang. Ketika ku mahu ke tempat kerja pagi tadi, Alisya menangis sakan dan teresak-esak seakan-akan/menyangka aku bakal tinggalkannya lagi.

Oh, I Miss Alisya. Puteri tercinta. Tak sabar mahu pulang dan bawa dia berjalan-jalan ronda-ronda dengan Motosikal. She really love it...

P/s : Sometimes You Have to sacrifice Something to get/Obtain a bigger things but sometimes you will wondering is it worth it? Is it worth it saya tinggalkan My family for a few days untuk sertai MySelangor Story? Masa dan ketika akan menentukannya, I join this event pun one of the reason for Alisya future.Planning for a bigger things and more stable Income in the future.

Rezeki Berblogging | RM1K+ Pertama Kali

Alhamdulillah, Rezeki Berblogging

Bulan July before 25 hb dah cash out. Alhamdulillah, 3 angka. Bulan August, tak cash out, tak cukup amount nak cash out pertama kali , Bulan September, first time cecah 4 Angka. Mostly due to my Advertorial . Thanks Nuffnang . Semakin hari semakin bertambah gembira denganmu.

P/s : Perbetulkan Niat dan Don't Give Up Easily. No Pain, No Gain. Blogging Smart , Put Your Passion In It. The Rest Will Come Later.  Bak Kata Bang Nara, Berblogging Ini Bagaikan Mendulang Lubuk Emas. Di Mana Ada Kemahuan , di Situ Ada Jalannya kan?

September 27, 2010

Eyriqazz Di Interview AirAsia

Eyriqazz di Interview AirAsia


Teruja hati, first time diinterview sebegini.Nantilah saya updatekan full entry.Masih mengalami masalah Internet di sini. Anyway, apa yang mahu saya kata, " I Love AirAsia". How about You?

September 26, 2010

Macam Mana Nak Cari Bohsia di Kuala Terengganu


Dussh, tengah pening, penat dan cuba menyiapkan apa yang patut untuk entry MySelangorStory Journey/Travel + Advertorial yang perlu disiapkan dlm masa sehari dua lagi,  singgah sat di Histats. Dussh, ada orang tengah surf "Macam Mana Nak Cari Bohsia Di Kuala Terengganu ". Mentang-mentangla saya orang Terengganu, nak pula cari blog ini.

Sorryla, tak dapat nak nolong, bohsia di KL pun saya tak tahu camne nak cari. Kalau mahu cari tempat menarik untuk dilawati, mungkin saya boleh tolong as I'm joining MySelangorStory Travel/Journey now. Dah singgah di homestay sawah padi yang mengujakan di Sabak Bernam, Genting Highland (part of GH adalah Selangor tau), I City Shah Alam, Air Terjun, Sunway Lagoon dan banyak lagi.

P/s : Kat mana nak cari Blackberry yang best ya? Opps, rephrase, BB/ Line apa yang paling best dan mengujakan ya?

I'm Sorry


I'm Sorry

I'm Sorry for :

1) X dapat nak updatekan blog ni seperti selalu. Hectic schedule with MySelangorStory Competition + quite difficult to get a stable Internet Connection. Biasalah bila jalan-jalan tempat yang tidak banyak coverage seperti Genting Highlands, Hulu Selangor Homestay and etc. Will update it once i got back from this journey/competition. Too tired. Ni pun updatekan di Wifi The Coffee Bean Sunway Pyramid.Got extra time for free and easy di sini for a few hours.

2) X dapat nak updatekan lagi Senarai Peserta My Raya Moments Contest + Upload ur Picture di Facebook. Same reason as no. 1.Terimakasih yang telah joini dan kepada yang belum join, join-joinla ya as I might give more Surprise + Present. Berita hangat telah disahkan...Hik3..Will upload it bila dah habis dari MySelangorStory Journey ini.

3) Sorry for tak sempat membalas komen dan mengunjungi kembali blog anda. InsyaAllah, ada kelapangan akan saya singgah-singgahi.

4) Feel like zombie bergerak now, soo tired but really great experience with MySelangorStory Journey. Sorry tak sempat nak update the travelogue, sama reason dengan no. 1, will update it after 27 Sept. Jangan lupa komen dan Vote ya. InsyaAllah, kalau saya menang, saya akan buat contest lagi.

5)Sorry for anything. tersilap kata dan bahasa, we are still di " Bulan Raya" kan?

P/s : Better late than never, better safe than sorry, better sorry than never, better apologize if made a mistake and better learn and enjoy ur life before u regret it.

September 24, 2010

Preview | First Day at MySelangorStory Journey

Sudah hampir pukul 2 pagi ketika menulis entry ini, penat dan keseronokan di hari pertama MySelangorStory tidak mampu diucapkan dengan kata-kata. This is my preview for the first day. Full entry will be publish once i got time to update it : 

Bergambar Bersama Mak MohdZaid di I City Shah Alam
Dinner Steamboat Yang Sangat Sedap
Bersama Bella (Your Secret Is Safe with me but don't forget to sponsor Spa to my wife ya)
My BackPack
Uptown Shah Alam
26 Bloggers Terpilih Dari Malaysia, Indonesia dan Singapore bagi mempromosikan Selangor

1st day pengalaman menguja
Namun sedih, I Miss My Malam Jumaat, tinggalkan Isteri dan Alisya
Kesedihan terubat dengan acara yang menarik dan event yang mempesona
Hari ini bakal ke Genting Highlands Pula

Selangor Pewter destinasi pilihan hari ini juga
Dapat buat cenderahati untuk diri sendiri pandaike saya?
bak-bak seni memang fail aja
Namun, akan kucuba sedaya upaya


P/s : Plz vote for Entry Here [ Click Here ]

G+ Menyahut Cabaran GSC 100Plus Treasure Hunt

G+ nama kumpulan kami
Menyahut Cabaran GSC 100Plus Treasure Hunt sudah semesti
2 Oktober 2010 Acara ini bakal kami sertai
Sungguh teruja hati, tak sabar-sabar menanti
(Credit Picture to Tianchad.Com )

Kami sudah tidak sabar untuk menyertai treasure hunt ini. Pasukan kami akan disertai oleh saya, TianChad ,Suresh, dan juga Ruby . Terimakasih Nuffnang kerana memilih kami untuk menyertai Treasure Hunt ini "Under Media Category" di bawah flag Nuffnang. Love You Nuffnang.


Apakah Persiapan dan Strategi Kami?

As almost all of us are newbie dalam treasure hunt ini, kami akan cuba buat yang terbaik . Pengalaman sebegini bukannya senang di carikan? Sayapun baru sekali pergi Treasure Hunt tahun lepas , itupun masih blur-blur lagi untuk mencari jawapan.  Terimakasih buat Ruby kerana telah mempersiapkan semua barang yang diperlukan untuk dibawa ketika briefing pada 25 hb nanti di One Utama dan juga both Ruby dan Suresh kerana pergi briefing nanti. Maafkan kami kerana tidak dapat join sekali kerana both saya dan Tian Chad akan menyertai MySelangorStory Competition , yiezaaa, Cuti-Cuti Selangor.

Antara strategi dan persiapan diri,saya turut baca tips-tips yang diberikan [ Tips Dari website GSC ] .Masih cuba memahamkan diri dengan Istilah The Tulips, Navigation Language, Anagram, Cryptogram, Hidden Word dan macam-macam lagi. Wish us luck ya?

Apapun, kami memegang amanah yang diberikan, akan cuba yang terbaik . Lagipun , hadiah yang ditawarkan sememangnya lumayan dan menggoda hati. Semoga Kami berjaya .

P/s : Any tips untuk treasure hunt ini atau website yang kasi tips on treasure hunt? Bolehla tambah persiapkan diri.

September 23, 2010

Get Ready For MySelangorStory Journey


Get Ready For MySelangorStory Journey

Atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, i will joining all the participants tonite :

" Travel Period 23th – 28th September 2010

* Tourism Selangor will arrange for the entire tour itinerary, including return flights, meals and lodging. Miscellaneous expenses will be borne by individual participants.

* The 30 selected bloggers will be flown in to Selangor for a 6 day/5 night tour of Selangor from 23th – 28th September 2010.

* During this period, participants will be required to produce a video (up to 3mins) of each day’s activities and upload it every evening together with a travelogue of the activities on to the Tourism Selangor website with a link to YouTube.

* The videos/stories must be produced based on the requirements of Tourism Selangor and be saved as an audio-visual file, with the copyright co-owned by Tourism Selangor, Sponsors/Partners and the entrants.

* Upon completing the itineraries in Selangor, with the required videos and stories uploaded, participants will be awarded with a per diem provided by the organizer and sponsors.

Bolehla follow my journey nanti, akan saya updatekan di sidebar di dengan tag : myselangorstory

P/s : Wish me Luck..Hopefully i can win something and enjoy the experience/journey ( I think we will be travelling to a lot of attractives and Amazing places in Selangor. Yiezaa, Love It and I Will Rocks Selangor ).

MySelangorStory saya sudah bersedia untuk mempromosi
Event di nanti-nanti saya teruja hati
Yang terbaik dan perkongsian pengalaman terbaik dari saya sudah pasti
Singgah-singgahi blog ini, saya pasti akan pastikan anda teruja sekali

Cikgu Onizuka Nuffnang


Ehh, sejak bila saya menjadi Cikgu Onizuka Nuffnang ? Surf google, rupanya entry ini rupanya [ Nuffnang Sharing Session @ Pak Li Kopitiam ] yang berada di tempat pertama google.

Oh, dah lama tak layan citer gto, bila masa lapang byk diluangkan untuk blog di tengah malam , masa nak layan dvd pun berkurang. Hik3...Nasib baik jawatan cikgu tidak di advertisekan di Nuffnang, kalau tak sah-sah saya apply dan bolehla saya jadi Staff Baru Nuffnang .

Eh, sebut pasal kerja ni, lupa pula.  Nuffnang is (Still) Hiring! , so sesiapa yang tengah mencari kerja tu,boleh-boleh cuba apply, mesti gaji masyuk bersama Nuffnang tu. Nampak staff yang bekerja di sana pun semua happy-happy dan senyum selalu, sure seronok kerja bersama Nuffnang.

P/s : Dulu kecil-kecil bercita-cita nak kahwin dengan Cikgu. Alhamdulillah, hasrat hati tercapai. Best juga kahwin dengan Cikgu. Apa pula cita-cita anda dulu?

P/s/s : Tapi tak boleh lawan keyword panas ini di Google Images " Susu Cap Junjung " . Gambar 2nd tu kalau menggayakan  gambar no 3 sure lagi hangatkan? Memang berbakat la jadi model.

Pemenang Komen Terbaik Gambar Hangat Raya 2010

Entry gambar hangat raya 2010 dirujuk. Disini diumumkan pemenang komen terbaik entry ini yang bakal memenangi RM10 Cash/Top up. Inilah pemenang beserta komen mereka :

Elissmie - paling suka yang pegang bendera trg lah ! kita kan orang terengganu :P lawak ar adik ko tu, kemain lagi pakai spek hitam dengan sampin baju melayu segala, tengok part selipar, selipar jamang jepung jah...hehehe.jgn mare yer adik awok, nanti kena jual..
Suliana - su suka gambar saya anak merdeka tu.. sebab kameraman dan model tu pandai posing.. hehe. lagi satu, sebab ada dua2 bendera, yela, bulan 1 malaysia kan, semangat kewarganegaraan skit la..
Anak Abdullah - gambar yang first yang mana anak-anak kecil sudah diajar tradisi kuih raya yang pelbagai rasa, rupa dan warna...
takkan lepas ni nak raya dengan pizza, ayam goreng, burger dan sebagainya? cukuplah biskut seakan-akan resipi luar negara mengganti ketupat dan lemang yang tak boleh nak tahan lama..
by the way, beras naik harga..jangan la ketupat dan lemang jadi macam telefon zaman lepas merdeka..hanya yang mampu je mampu milik..

selamat hari raya!

Saya janjikan 1 hadiah/duit raya tapi saya berikan 3. Hey, I like to give a surprise plus this week i received a few proposals. Kalau berjalan lancar, Alhamdulillah, akan dikongsi-kongsi ditambah pula hari ini saya bakal menyertai MySelangorStory Journey [ Klik Sini lebih lanjut ]

Oh ya, kepada pemenang, e-mailkan kepada saya di iman1237@hotmail.com berkenaan hadiah pilihan anda. Tahniah diucapkan.

P/s : Jangan lupa join My Raya Moments Contest , hadiah Wang tunai bernilai RM1,000 untuk direbuti. Oh, mungkin akan ada Surprise juga. Tunggu..

Betulke Azwan Ali Bakal Bersara Tulis Blog?

Betulke Azwan Ali Bakal Bersara Tulis Blog?

Terkejut bila baca cerita di Murai yang Azwan Ali Tekad Bersara Tulis Blog dan antara petikan di entry itu :

"KUALA LUMPUR, 22 SEPT 2010: Barangkali berita ini mungkin akan mengejutkan segelintir peminat Azwan Ali. Begitu juga di kalangan mereka yang tidak begitu menggemari pengacara yang cukup sensasi serta laser ini. Namun, hakikatnya Azwan sudah tekad untuk berhenti daripada meneruskan tulisannya di dalam blognya:http://silaserazwanali.blogspot.com/.



Apakah sebabnya? Mengapa Azwan tiba-tiba mengambil keputusan yang boleh disifatkan sebagai cukup drastik itu? Lebih-lebih lagi bila keputusan itu dibuat pada saat dia masih lagi mengerjakan umrah selama 15 hari di bumi Mekah sejak dia menjejakkan kaki di Tanah Suci Allah itu pada 30 September 2010 yang lalu."



Setahu Saya Azwan Ali salah seorang Featured Bloggers For Project Alpha Season 2 anjuran bersama Oleh Nuffnang. Takkan dia nak bersara kot? Atau mensensasikan keadaan? Entahla, kena tanya BeautifulNara NI. 



Honestly, pernah jumpa Azwan Ali sekali dan apa yang boleh saya katakan, first impression is not always rite. Very nice borak-borak ngan dia dan dia mudah melayan kerenah dan saya pun agak terkejut. Persepsi negatif saya sebelum itu banyak berubah bila jumpa dan sempat berbual face to face dengannya. Thanks Je Jai, memang macam adik beradik bila dia berborak dengan Je Jai, eden tumpang menyampuk dan angguk-angguk, geleng-geleng, iye iye.



Semakin kurang sensasi la dunia blogging di Malaysia  kalau Azwan Ali bersara camni. Walaupun agak jarang singgah blog dia, but he speak his mind dan "Cakap Straight to the Point" dan "Ada AKu Kisah". Psst, baruje plan nak terjah blognya, kalau bersara tak jadila camni.



P/s : Apa pula pandangan anda? Betulke Azwan Ali Bakal Bersara Menulis Blog?



P/s/s : Tulis blog best ape...Boleh hilangkan tekanan dari dok Melilau tak tentu hala kan?Menulis menajamkan pemikiran, tak gitu?

September 22, 2010

Laporan Terkini Kes Pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya


Apakah Perkembangan terbaru Kes Pembunuhan Datuk Sosilawati ni ya ?. Inilah Laporan terkini seperti yang dilaporkan di akhbar-akhbar di Malaysia hari ini  :

1) Kes bunuh Sosilawati: Kontraktor tak pulang-pulang - ati saya terdetik mengatakan suami akan pulang pada Aidilfitri lalu menyebabkan saya membeli sepasang baju Melayu biru untuknya,” kata Samsonnahar Mohd Dali, 35, isteri kepada kontraktor, Shafik Abdullah, 37, dipercayai turut menjadi mangsa peguam yang kini suspek utama kes pembunuhan kejam jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya serta tiga individu lain.

2) Gelang Emas Berlumpur - Satu gelang emas dipercayai milik jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya, menjadi bukti terbaru yang ditemui dalam tali air berdekatan kunci air Sungai Lang di sini, petang semalam.

3)  Kes bunuh Sosilawati: Polis tidak tutup mata kes babit peguam - Cemuhan pihak tertentu kononnya polis Selangor ‘tutup mata’ terhadap kes membabitkan peguam disangkal apabila enam peguam sudah diheret dan dibicara ke mahkamah atas pelbagai kes penipuan dan penyelewengan. [ Adakah Komen Panas Ini seperti cemuhan yang dimaksudkan itu? ]

4) Pembunuhan kejam Sosilawati: Dua senasib Wati - Dua lagi individu, Shafik Abdullah, 37, dan sahabat baiknya semalam disahkan hilang selepas menemui suspek utama kes pembunuhan kejam jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya, April lalu.

Shafik seorang kontraktor dari Sungai Petani, Kedah bersama rakannya itu dilaporkan hilang oleh keluarga mereka lima bulan lalu selepas dipercayai menemui peguam berkenaan di satu lokasi di ibu negara atas urusan perniagaan. Sumber memberitahu Berita Harian, buat masa ini, kedua-dua kes diklasifikasikan sebagai orang hilang dan siasatan dijalankan bagi mengenal pasti kaitannya dengan suspek utama kes Sosilawati.
 
5) Pembunuhan kejam Sosilawati: Polis jamin siasatan siap 2 minggu - Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein, berkata kertas siasatan awal berhubung kes itu sudah diserahkan kepada Pejabat Peguam Negara pagi semalam untuk diteliti, seterusnya persiapan untuk proses pendakwaan. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman (Datuk Seri Mohd Bakri Zinin) memberi jaminan proses siasatan siap sepenuhnya dalam tempoh dua minggu. Ini termasuk laporan lengkap DNA bagi membolehkan proses pendakwaan dimulakan secepat mungkin, katanya kepada pemberita, di sini semalam.
 
6) Sosilawati ikon usahawan wanitaDewan Perniagaan Melayu Malaysia Negeri Selangor (DPMMS) menyifatkan jutawan kosmetik yang juga pengasas Nouvelles Visages, Datuk Sosilawati Lawiya yang dibunuh dengan kejam bersama tiga individu pada 30 Ogos lalu sebagai ikon dan contoh kepada usahawan wanita Bumiputera. 
 
7) Suspek utama tunjuk lokasi baru - Suspek utama pembunuhan kejam jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya bersama tiga individu, membawa polis ke satu lokasi baru di sini semalam, yang menjadi tempat beberapa lagi bahan bukti dipercayai milik mangsa kes bunuh dan bakar itu, dibuang.
 
Entah mengapa hati ini berkata-kata
Suspek utama bakal terlepas kerana bukti tak cukup untuk didakwa
Apa pula kata anda?
Adakah penjenayah akan menerima pembalasan yang sewajarnya?
 
P/s : Tahniah di atas pelancaran Facebook PDRM . Semoga dengan pelancaran ini , kata-kata rakyat dan insan yang mahukan keamanan dan keselesaan dalam melakukan sesuatu lebih didengari.
Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi