September 30, 2012

Pha-Pha Garden Taman Melawati - Makan Malam Yang Mengecewakan

2nd time singgah di Pha-Pha Garden, Taman Melawati ini. Pengalaman pertama sebelum ini, tidak mengecewakan. Sedap dan kena dengan citarasa. Malam ini, singgah lagi coz ingin mencuba dan mengidam nak makan ikan bakar. Nak pi jauh-jauh, tak sempat pula. 


Tomyam Ayam - Sedap
Suka dengan cara dia masak. Voila, panas-panas lagi

Tanya-tanya tentang ikan bakar. Yang ada malam ini, Ikan siakap ngan kembung je. Orderla siakap, lebih kurang setengah jam , sampai :


Ikan Siakap Bakar  - RM38

Masa sampai memang terkejut coz kosong je. Tanya dia takde kuah kat atas ke? Yang pedas-pedas tu. Then dia bawakan sos thai. Umm, lain diminta lain yang diberi. Mungkin memang camni cara masakan Ikan Bakar di restoran ini.

Tryje secubit dua, WTFisshhh... Honestly, ini pengalaman ikan bakar yang paling mengewakan. Rasa ikannya yang macam kurang masak dan tiada rasa. Kosong, just rasa ikan. Cam tak berbaloi saya bayar RM38 untuk ikan siakap bersaiz sederhana. Serius agak kecewa. Makan je la lauk-lauk yang lain.

Total harga termasuk 2 jenis lauk dan 3 jenis air RM60. Fuhh, terbang my 2 weeks lunch.


Macam-macam hidangan bakar

Harga dan rasanya serius buat saya terbakar

Sorry, my rating this 2nd time, 4/10. Kerana ikan bakar tersebut, spoil mood makan malam hari ini. Keluar dengan muka yang kecewa dan "terbakar"

Samurai Burger - Wachaaa!

Beberapa hari lepas, wifey mengidam nak makan Samurai Burger, Mc Donalds. So, bawala ke sana :

Samurai Burger - Packaging unik
Samurai Burger - Macam burger bakar pun ada
Sedap ke?
Isteri cakap sedap
Eyriqazz cakap, bolehla tahan. Sedap burger Bakar kaw kaw lagi
Jemput makan
Satu set
Rakan blogger cakap Katsu Curry dia sedap. Umm, tak sempat try

Mc Value Dinner- RM11.15 datu set
Siapa ada double Samurai, tentu Food Blogger ni dah try

P.s : Next week nak pekena Burger KL Drift dan Burger Bini-bini ku Gengster la pula. Baru bukak depan rumah eyriqazz.

Terkena Panggilan Hangit

Aduyai, kat mana nak sorok muka ni?? Tuhla, dulu aktif buat Panggilan Hangit,now dah kena kena kat diri sendiri :



P.s : Blogger ni pun turut terkena panggilan hangit juga...

September 29, 2012

Tips Cari Plumber



Alhamdulillah, dah jumpa plumber yang dicari. Berkongsi pengalaman, special thanks buat Amy Sweetdarling yang kongsikan tips mencari plumber yang reliable yang boleh diharap ini :

1) Kalau tinggal di Condo, cuba tanyakan management office.Management biasanya memang ada Plumber etc yang sudah dikhaskan buat kerja pembaikan,baik pulih etc..Usually plumber yang direkomenkan oleh management boleh diharap dan dipercayai kerana mereka bekerja untuk long term bukannya nak buat duit kejap..

Tada, settle..Dah dapat pun....Puas hati, baiki bilik air tersumbat, RM35 tukar paip besi , RM25 charge service dia..For me, ok kot.... 

Bajet 2013 - What's In for Me?


Bajet 2013 :

Eyriqazz : What's in for me? 
Goverment : “Don’t ask what your country can do for you. Ask instead what you can do for your country”
Eyriqazz : OK, I will cast my vote for the first time...Undi siapa, still belum pasti....

- Usaha tangga kejayaan, jangan sekadar mengharapkan bantuan semata-mata yang tidak kekal -

P.s : Negeri apa yang terkenal dengan Jelapang Padi Malaysia? Umm, according to Bajet 2013, Pahang kot....

September 28, 2012

Mencari Plumber Sekitar Setapak


Any suggestion Plumber yang bagus/reliable sekitar Setapak/Wangsa Maju? Plumber yang selalu eyriqazz gunakan now tengah ada projek di Perak. Plumber yang diromenkan oleh Ketua Talibarut, dah telefon, banyak projek dan busy pula.

Kalau ada suggestion plumber yang bagus/reliable, harap-harap dapat tinggalkan no. telefon di komen entri ini ataupun e-mailkan ke iman1237@hotmail.com. Satu bilik air di rumah eyriqazz bocor....

P.s : Pernah kena tipu dengar plumber...Tukar tuil tandas sikit, kena charge RM50...

September 27, 2012

Rahsia SEO Forblogger - Pemenang Utama Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati


Cukup kagum, entri yang pendek dan bersahaja INI  mendominasi tempat pertama di Google untuk Keyword "Eyriqazz vs Denaihati". Forblogger, pemenang pertama Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

Apakah Rahsia SEO Forblogger? Apa strategi yang digunakan? Camne dia boleh menang? Jom kita lihat perkongsian rahsianya :


Apa yang boleh Eyriqazz rumuskan, antara rahsianya adalah :
  1. Strategi itu penting. Bukan main serkap jarang je. Memang bro Forblogger ni praktikkan sebaik-baiknya ilmu yang ada.
  2. Pagerank yang tinggi turut membantu. Blognya yang ber pagerank PR4 
  3. Backlink itu penting (backlinks di footer, backlink di mainpage, backlink di artikel lama dan baru dan etc)
  4. Update entri secara konsisten supaya google selalu crawl entri. 
  5. Bantuan backlink secara automatik dari SocialMonkee di  http://www.socialmonkee.com/ (Perkhidmatan berbayar). 

Lebih lanjut akan Rahsianya, bolehla singgahi di --> : http://bit.ly/PHPisp


P.s : Semoga perkongsian ini akan membantu pembaca blog Eyriqazz.com untuk lebih memahami ilmu SEO.

September 25, 2012

Pemenang Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati


Seperti dijanjikan di entri sebelum ini, diumumkan pemenang Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati . Boleh dikatakan tiada bantahan diterima, jadi keputusan sebelum ini dikira final dan valid. Sebarang surat menyurat selepas ini tidak akan dilayan . Pemenangnya :

1st Prize - RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)

2nd Prize - RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )

3rd Prize - RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com

4-5th Prize - RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com 




* Pemenang tempat 1-5 dikehendaki revealkan "Rahsia Kejayaan" bagi memenangi Contest ini. Sekiranya gagal berbuat demikian, hanya 50% daripada hadiah akan diberikan kepada pemenang as niat asal Contest ini adalah berkongsi tips SEO buat semua. Bolehla e-mailkan ur write up or permalink rahsia kejayaan ke iman1237@hotmail.com . Rahsia kejayaan mereka akan dipublishkan di blog Eyriqazz.com .

6-7 Prize - RM50 Cash each

8-10 Prize - RM30 Cash

11-20 Prize - RM10 Cash


16- 20 (Lucky draw)

Entri Pilihan terbaik - RM100 Cash +  iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)




Pemenang Cari Penaja Contest, Grand Prize 1g emas :

blogsboo@gmail.com
Consolidation Prize : Sya Isya (RM10 Cash)

Tahniah buat semua pemenang. Bolehla e-mailkan details anda ke iman1237@hotmail.com.

InsyaAllah, akan anjurkan more contest dari masa ke semasa.

Alisya = Papa @ Kembar

Wifey eyriqazz selalu cakap, Alisya ni kembar eyriqazz. Selain wajah, banyak perangai Alisya ikut eyriqazz. Siap wife buat satu koleksi gambar-gambar Eyriqazz dan Alisya. Adushh, tersenyum dan ketawa seorang bila lihat gambar-gambar tersebut :

Water Moments
Papa, Sejukk!!!
Papa, betulke Uncle Kid dah taknak berblog?
Papa ni lambatla..Alisya dah siap satu entri

Taman Tamadun Islam

My Pinky Moments
Anak Manja Papa
Papa kena buli
Dalam feri ke Langkawi
Oreo Moments
Fuhh, fuhhh.... cepatla Papa

Balik kampung naik keretapi
Papa, kenapa Aiskrim Papa lagi panjang?
Cuti-Cuti Malaysia -Genting Highlands-
Hotel Seri Malaysia Ipoh

P.s : Anak-anak, anugerah yang tidak ternilai. .So, cepat-cepatla kahwin dan dapatkan anak.....

September 24, 2012

Aaron Aziz Telefon



Minum air kosong je Papa? Kedekut laa Papa ni..

Air kosong pun kosong la..Bagus untuk kesihatan

Betul kan topi dulu...

Kring, kringgg....


Hello, Aaron Aziz? Nak offer Alisya berlakon dengan Kakak Mia Sara Nasuha?

RM10 ribu satu filem?

Umm, nantila Alisya fikirkan...
Alisya ada duit banyak-banyak pun, nanti dah susah nak "Paww" Mama
RM20 ribu? Hanis Zalikha pun berlakon?

Papa pun boleh berlakon?

Papa Jadi Pak Guard? Umm, bolehla camtu...Nanti Alisya call Uncle Aaron balik ya...

P.s : Mak Hanis Zalikha cakap, Alisya banyak malu-malu depan kamera, susah kalau nak audition...Hik3, takperlah, Papa idam-idamkan Alisya jadi Doktor Gigi or Businesswoman yang berjaya ....

September 23, 2012

Riang Ria di Genting Highlands

Riang Ria di Genting Higlands. Pukul 11 pagi sudah bergerak dari Genting Awana Resort ke atas Genting Highlands
Perkhidmatan bas percuma untuk penginap. Setiap 1jam lebih kurang
Harga Park. Alisya excited. Belikan la Indoor untuknya
Favourite dia .Keretapi
Pusing-pusing, ALisya nak buat drift ni
Ramainya peminat Alisya
Pong Pong
Naik Rusa pula
Alisya dengan CIk Ngoh

Giler "murah" makanan. Goreng pisang RM7 4 ketul

Outdoor. Kabus dan agak sejuk

Sejuk sambil pekena sweet potato memang layan
Naik lagi buat 2nd round
Kita makan dulu
Jom terjah strawberry farm pula
Amboi-amboi
Peace..

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi