November 18, 2009

7th Buffered Earning dari Nuffnang

Minggu ni dapat buffered earning yang ketujuh dari Nuffnang. 3 bulan bersama Nuffnang,akhirnya dapat juga buffered earning yang ketujuh. Terimakasih Nuffnang.Lebih banyak buffered earning,bermakna :


Lebih Income untukku

Walaupun,buffered earning ku takdelah banyak mana nak dibandingkan ngan blogger-blogger  yang lain,ianya tetap menjadi kepuasan untukku.Yerlah,earning dari buffered ni biasanya lebih banyak dari normal cpc earning.


Senarai buffered earningku terkini (4 dahpun tamat)

Metered Campaign tu untuk buffered earning yang telah tamat,oklah dapat dalam RM1-RM6 . Sikit-sikit lama-lama jadi bukitkan?Terimakasih semua Ads,buffered terkini ku datang dari :



Bagusla Digi ni.Aku rasakan selama tiga bulan aku register ngan Nuffnang,Digi la antara penyumbang terbanyak incomeku di Nuffnang.Tak lupa juga hadiah yang masih belum sampai sempena memenangi Pimp My Broadband Contest. Thanks Digi .Tak sabar nak mencuba broadband Digi.

Camne nak dapat buffered earning?Refer to my earlier entry (tips dari beginner la dan kredit juga kepada LizaRazak ).Inilah entry tersebut : 1st Buffered Earning dari Nuffnang

Sedikit info pasal buffered earning yg diforward dari Sharing is Power dan Nuffnang sendiri yang dihantar melalui e-mail :

1)There isn't any traffic requirement to be assigned CPM ads.
However there are other conditions that advertisers look into before choosing your blogs for CPM campaigns.
Advertisers choose which blogs they want to advertise based on several factors such as the demographics of your blog readers, the desirability of ad units, membership exclusivity and the availability of ad units.

2)As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you’re very likely to be picked by them.

Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers’ blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog’s reach is suitable for their campaign or not. As such, we’ll highly recommend for you to ensure that all your blogs’ surveys are filled and updated from time to time.

3)Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers.

A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor’s entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog’s ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers’ decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit.

4)Please bear in mind that for CPM campaigns, Advertisers buy a certain number of unique visitors from your blog that will be able to view the ads for a period of time.

The number of uniques that they bought will be divided equally to number of days the campaign is meant to run. Let's just say if an advertiser buys 1,500 unique visitors from your blog that will be able to see their ads for a duration of 1 month, this means, each day, the ad will only be visible to the first 50 unique visitors of your blog. You will be paid according to the number of uniques the advertiser bought at the end of the campaign period.


5)As such, the number of uniques an advertiser buy differs each time for each campaign irregardless of your traffic. Even if your traffic records a hike, the campaign might have been purchased much earlier before your traffic hike thus you're only paid for that amount of visitors that were able to view the ads.

P/s :Usaha tangga kejayaan.Kalau tidak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya kan?

35 comments:

  1. tak tahu fungsi nuffnang nie? leh dpt duit ke? alahai saya yg kuno. sila tunjuk ajar. hehehe

    ReplyDelete
  2. syabas..syabas...

    tambahlah blog lagi,baru kencang skit masyuk...

    ReplyDelete
  3. iva plak baru je dalam bidang nuffnang nie..macam seronok jugak..he,,,

    ReplyDelete
  4. Takde chatbox ek...eynda dah klik disneyland...btw..syoknya dah dapat duit dari nuffnang...eynda baru merangkak huhu...

    ReplyDelete
  5. herm. amount sama xnaik2. mcm mana ni (-_-")

    kena cashout RM50 dulu baru boleh dpt buffered earning?

    ReplyDelete
  6. bro duit atas tu hiasan je kan?hihih.tahniah bro!

    ReplyDelete
  7. wahh bestnya...dah la banyak lak tu setiap earning...tahniah bro!

    ReplyDelete
  8. Salam Bro..

    Lama tak komeng...takde apa yang nak komeng sebenornyer..cuma gumbira bila tengok rakan-rakan buat duit..mmm..buffered earning baru 2..hampeh..takpe..target simpan duit kat nuffnang sampai pencen...hehehe..congrats bro

    ReplyDelete
  9. salam kenal..

    tq 4 the info..saya juga baru menjinakkan diri dgn nuff ni..baru register dlm 2, 3 hari ni...

    still pening2 sbb selalu ads mcm x kluar je dlm blog..huhu..cmne tuh yer?

    ReplyDelete
  10. Nurul,

    Boleh rujuk tutorial viruspadu di http://viruspadu.blogspot.com/2008/09/nak-belajar-daftar-nuffnang-d.html

    Mr PenyuBiru/IVa/eynda,
    Thanks

    ween,
    apa yg tak naik2ye?Takde kaitan cashout ngan buffered earning rasanya.Komen saya :Pelbagaikan entry...

    Izzahfarhana,
    yup,hiasan saja n thanks.

    Nizaa,
    ala,u apa kurangnya.I ni beginner lagi ngan nuffnang.

    Selangorroje,
    Thanks too.

    Sharinginfoz,

    Manader kayer.Honestly minggu lepas earning tak sampai RM20 pun...

    e_ja,

    Gud Luck...Cuba pelbagaikan entry n tingkatkan pengunjung....Nanti akan ada la ads muncul...

    ReplyDelete
  11. leez baru ade 3 buffered earnin'! ;)

    ReplyDelete
  12. salam kenal encik...
    i pon br try register nuffnang ni, masih peringkat blur2 agi.. x phm sgt ape itu buffered? de beza ke? well encik, tahniah yep..
    i'm new blogger, arap bley share ye.. macih!!!

    ReplyDelete
  13. salam sensei,
    apa yang boleh saya tulis dlm survey untu ktari kperhatian advertiser?huhu..dah lama joint nuff, tak dpt2 lg buffered ni..

    ReplyDelete
  14. pesal per aku tak dapat duit pun ishh ishhh

    ReplyDelete
  15. ArELeEz ,
    Gudluck untuk buffered seterusnya.U can do it.

    Leily | Ummi Alya Husna::,
    Ada beza.bayaran buffered biasanya lagi byk dari cpc.ni ads company sendiri yg pilih.Nuffnang recommendkan.lagi byk dia beli unique visitor,lagi tinggi la income.Lepas buffered ni Ads Job tapi yg ni susah ler,hanya blogger terpilih dan popular seperti redmummy,viruspadu,kennysia,dan haniszalikha.tapi,tak mustahil utk dpt.

    Solehah,

    x pasti la pula.cuma tell as much as info as u can.

    hang nadim,
    jgn putus asa.cuba lagi.perbanyakkan entry menarik utk menarik lebih ramai pengunjung dan juga ads company

    ReplyDelete
  16. wah!!! great!! kamu dah dapat banyak buffered nuffnang!!best2 :)

    ReplyDelete
  17. ada komen tak caman nak kasi income kat my blog??serabut sangat ke my sidebar?

    thanks atas tunjuk ajar in advance..hehe

    ReplyDelete
  18. Lizz,

    Thanks .I masih blajar.tips u byk membantu.

    @xim,

    No comment.Saya pun masih baru di Nuffnang ni tapi saya cadangkan anda tgk tutorial di lizarazak.com, redmummy.com,viruspadu.com ataupun http://www.mombloggersplanet.com.kat sana byk tips pasal Nuffnang

    ReplyDelete
  19. wah.. so much money.. =P
    good one!

    p/s: the meaning is in one of the comments.. =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  20. dpt duit banyak gamba tu ke??perghh...

    p/s: thanks 4 d info..salamzzz :)

    ReplyDelete
  21. btol ckp ko.

    digi juga penyumbang paling byk untuk buffered earning aku.

    thank digi juga :)

    www.ygmenarik.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Buffered earning tu bila boleh cash out?? Dok google macam tak dapat cari jawapan la...ke eynda yg tak reti baca hehe...

    ReplyDelete
  23. Kenwooi,

    thanks.Anyway,congratz with ur first class degree.terror u.

    ezzati,
    takde la sebanyaktu.

    eynda,
    dah cukup rm50 dan bila dah habis kempen dah ble cashout.e.g. kempen abis rabu,isnin dia dah update earning baru + buffered earning.

    ReplyDelete
  24. Admin,

    Congratz.Anyway,u have a nice blog

    ReplyDelete
  25. wah tahniah :) hehe menyesal dari dulu tak aktif dgn nuffnag.

    ReplyDelete
  26. Tahniahlah dapat buffered earning.. Syabas

    ReplyDelete
  27. Wah lau..banyaknya... tahniah..sama2 kita berusaha... http://zikrihusaini.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. wow..baru jer dah dapat buffered...bila la dia nak muncul erk..

    ReplyDelete
  29. hahaha..patutlah DaHLia xdpt2 buffered...dok syok sendrii je citer pasal diri..hehehe..

    kena ikut tips2 yang diberi ni....hebat laaa u !! first cek pun kejap je dpt..worth laa dgn kerajinan u :)

    ReplyDelete
  30. bestnye . ni yang mebakar semangat ni .huhu

    ReplyDelete
  31. encik eyriqaz macam mana nak tau BE dah tamat ke belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tamat bila ianya bertukar jadi Metered Earning...

      Delete

Related Posts with Thumbnails