March 12, 2010

Tips | Exchange Link

Salam dari kampung daripada Eyriqazz. Sempena kegembiraan dan keseronokan berada di kampung, Eyriqazz nak ambil kesempatan dan mengambil peluang untuk mengajak pembaca, bloggers dan semua :

Exchange Link

Exchange Link salah satu cara untuk menambahkan visitors untuk long term.Lebih bagusnya, ianya adalah win-win situation untuk bloggers. Buktinya, boleh la tengok pagerank Sepet, Kak Ina KL, Cik Epal, Ceeramoon, Melromeo dan ramai lagi (Semuanya Google Pagerank 3 kalau tak silap) . Mereka pun turut mengamalkan bertukar-tukar link . Hasil sampingannya, visitors meningkat kerana lebih mudah untuk visitors menerjah blog anda bila link anda semakin banyak berada di website lain.


Sudah Terang Lagi Bersuluh ( Kredit to Google Analytics )

Jadi,sesiapa yang ingin Exchange Link dengan Eyriqazz, komen dan tinggalkan link anda setelah anda linkkan blog saya   di blog anda ( Saya lebih prefer di Sidebar bak kata Melz di entry INI ). Namun, saya tidak pilih kasih, saya terima semuanya .Link anda akan saya masukkan di sini :

I Read This Blog

Honestly, memang saya baca blog di list ini. Cuma depend pada tajuk.Jika ada tajuk yang menarik,saya akan klik dan baca.Ada yang sempat dikomen, ada yang tak sempat dikomen,namun tiap-tiap minggu saya akan buka dan baca at least sekali dlm list itu.

Dan jika anda pernah bertemu saya di dunia nyata, saya akan masukkan link anda di Met Them , Like Them. Inform2 la saya ye?

Oh ya, tak lupa juga, kepada yang dah linkkan blog saya namun saya belum linkkan blog nya, informla sekali.Nanti saya link kan blog anda sekali. 'Sharing is Caring, Sharing is Power'

Satu pantun untuk Exchange Link ini :

Exchange Link bagus untuk kesihatan blog Anda
Menaikkan trafik sesama kita
Perkara yang baik elokla dikongsi bersama
Win-win Situation itulah yang sebaiknya

P/s : Jangan lupa tinggalkan Link anda di komen untuk Exchange Link ini. Saya tak kisah berapa pun trafik anda, saya akan link kan nya di blog saya. Biarlah kita naik sama-sama kan?

183 comments:

  1. ohh...ini di panggil exchange link ye... dah sedia link pun ngan blog Eyriqazz... tunggu link balik jer... hehehe... http://ejamaria.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Pak cik saya dah lama buat dah
    senang nak tgk pak cik dah update blog
    eheehehheheee

    ReplyDelete
  3. hehhehe!! salam kenal :) jom tukar2 link

    http://iedaluvsham.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Azrul Hisham - My Reality Life

    http://azrulhisham.blogspot.com

    salam ziarah tuan rumah (^_^)

    ReplyDelete
  5. yuppp...setuju sangat2...apapun, dah lama letak link bro kat blog saya... Terima kasih bro sebab sudi memberi komen and nasihat berguna untuk saya meningkatkan cara penulisan... thanks alot...

    ReplyDelete
  6. bro . jum exchange . i dah add link awak.

    http://www.pengerindu.com/2009/06/link-exchange.html

    ReplyDelete
  7. brooo....tak kesah pasal trafic kan??
    jum jum linkk laaaa elyaelmo k!!!~ :D
    http://elmoblogspot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Hye..sy dah link kan blog anda juga..
    Ni link blog saye http ://hanalovenest.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  9. ok dah link pun, sejak dari dulu lagi tau!

    ReplyDelete
  10. Jom..memang bgs exchange link ni :)

    ReplyDelete
  11. wah..nak gatal letak exchange link boleh..
    sah kene liku ngan eyriqq nie..hahaha

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  12. aah kan..cikhel nak buat sekali lah..penah terpikir tapi asik tak terbuat jek..hehe

    http://helenalatisha.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. setuju...
    link exchange is indeed a must to all bloggers...
    huhu...

    p/s:linked ur blog long already...huhu...

    ReplyDelete
  14. sudah di add teacher punyer...
    add me too:)

    ReplyDelete
  15. thanks bro for the tips! :)

    ini link saya. www.ummitini.blogspot.com

    thanks!

    ReplyDelete
  16. http://lollylurveff.blogspot.com/


    nak jugakkkkkkkkkkkkkk hehe :D

    ReplyDelete
  17. Bro, i've meet you in person during astro beyond blogger's night cuma tak bertegur jer. I did put you link inside my 'i've meet them' on my blog.
    I guess it's your turn to include mine on yours.
    Thanks

    ReplyDelete
  18. nk exchange link..
    tp xtau nk wat cmne

    ReplyDelete
  19. i link yours..

    ni sy punya..

    http://mon2only.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  20. wah..ada link aku kat situ..
    *kembang hidung*

    ReplyDelete
  21. mee too

    http://lizamer.blogspot.com

    hehhh :D

    ReplyDelete
  22. yerker... add la teman.heheheh

    ReplyDelete
  23. salam cikgu..

    dah dimasukkan blog ni dalam list GTO(great teacher organization)

    kebetulan kan..hoho

    ReplyDelete
  24. ena dah link lama pun :D
    seronok baca blog eyriqazz nie byk info :D

    ReplyDelete
  25. eyriqazz, sy sudah link kan anda..sudi2 link sy semula ye..

    so far memang dah lama follow gto..

    ada sekali tu terjumpa kat mom's blogger planet..hik hik buat apa kat situ

    ReplyDelete
  26. Hi eyriqazz.. Saya but sokong bahawa exchange link ni boleh banyak membantu.. So, saya dah add bro eyriqazz hope my link bole di add di sini juga.. Walaupun saya masih baru, harap bro tak segan nak add saya.. :)

    http://www.enveeus.com

    ReplyDelete
  27. salam kenal.. thanx for all the info about nuffnang and how to be a tegar blogger.. your blog is very helpful. saya dah linkkan blog awak di blog saya dan jugak dah jadi follower.

    ReplyDelete
  28. memang bagus link2 ni.... sama-sama untung... tak kisah le dapat sikit ke banyak janji ada juga kan

    ReplyDelete
  29. kat sini ye

    http://farenova.blogspot.com

    dah link blog eyriqaazz GTO

    Thanks!

    ReplyDelete
  30. Hi GTO, I dah linkkan blog u kat my blog...
    sila lah exchange link ek..

    http://aminpunyastory.blogspot.com/

    TQ TQ... :)

    ReplyDelete
  31. Bersetuju..bertambahlah rakan-rakan nanti,elok untuk kesihatan..

    ReplyDelete
  32. Kalau mcm tu saya pun nak exchange la..klik2 je tukang tu yer..hehe
    terima kasih!
    :)

    ReplyDelete
  33. lupa bg link

    http://naman0807.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Ieda :add urs,tapi feed u takble baca.tak tau kenapa

    ReplyDelete
  35. cikti mmg dh lame link uncle,.,

    nk ltak jgklah.

    http://cikti-mm.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. Adya :i tak jumpa link u..u block profile ke?

    ReplyDelete
  37. lorr . nareiQa dah berzaman follow n link kan GTO punye blog . maybe GTO x pasan . its ok . x kecik hati even ade la gak terase . but . lastly ade gak pelawaan dari GTO utk exchange link . sonok !

    hope kalu GTO sudi singgah kat blog nareiQa pon , da cukup memadai bagi nareiQa :D

    http://secukuprasagaram.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. Bean Moreno:sindir ekks...Nanti aku kasi tips...hik3..

    ReplyDelete
  39. ezzati :add urs..

    P/s :yg lain saya akan add kan bila online kembali

    ReplyDelete
  40. ok!!
    ni link gue....
    gue pun dah linkan GTO....

    http://mietos.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. sila jenguk di link saya juga...

    http://ayam-jihad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. i da letak ur link kt my blog..
    here is my link:
    http://belovedtitin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  43. jenguk di sini juga..

    http://ayam-jihad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. http://aggreable.blogspot.com/

    Jom tukar link

    ReplyDelete
  45. nak jugak!!!!

    http://www.lovenafira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. yeap..exchange link satu perkara yang murni :)

    jangan lupa singgah from-the-news.blogspot.com hehe

    saya mmg sudah link bro punye sejak dulu..peminat nih :)

    ReplyDelete
  47. Salam bro..sudikanlah tukar link ngan blog buruk gua ah..

    http://arm-kamikaze.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. bro gto,i dah add ur link..
    this is mine: http://darlingnathaniel.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. i've added u to my blogroll. setuju psl it's a win-win situation tuh. keep on writing psl tips2 utk blogging. love'em!

    ReplyDelete
  50. Mr Senior,
    Link mine too.
    http://tihazainal.blogspot.com/
    Hee.. :D

    ReplyDelete
  51. dah link dah lame dah..

    jgn lupe link kite balik..:)

    ReplyDelete
  52. oh,oh, link kan saya blog saya sekali ye eyriqazz! :D
    http://dangobunny.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. mai dh link ur blog lame. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  54. Encik, saya nak gak masuk kat list tu..macam tak de je lagi nama saya..hehe..harap dipertimbangkan...

    ReplyDelete
  55. En Eyriqazz..

    saya sudah lama masukkan link anda..
    sejak kita mula berkenal2..
    tanpa anda yg lupa kan saya..

    hahha...baik masukkan ye..

    (no wonderlah dia tak menjenguk ke blog aku, rupanya dia tak link..sabau je lah)

    Sekalian kengkawan, sila lah bertukar link..
    tinggalkan aje komen anda di mana2 post saya yee

    yus
    http://yusrinahata.com

    ReplyDelete
  56. jum xchge link....
    ieyka02.blogspot.com
    suke bace belog nie...bnyak taw sal cam esp belog..:))

    ReplyDelete
  57. i have link ur website at my 'You Should See' column since forever! cewahh...haha..
    Mr Eyriqazz, please link me too :)

    http://afrayuri.blogspot.com/

    Thanx!

    ReplyDelete
  58. i have link ur website at my 'You Should See' column since forever! cewahh...haha..
    Mr Eyriqazz, please link me too :)

    http://afrayuri.blogspot.com/

    Thanx!

    ReplyDelete
  59. i already link yours..

    http://lalalandku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  60. Helena :cuba add kan u tapi tak berjaya..mungkin feed u ada problem..later i try balik ya

    ReplyDelete
  61. o, kan pernah jumpa kat digi pimp my day. siap tangkap gambar sama lagi. *wink wink.. ;)

    ReplyDelete
  62. Owh... jika sanggup baca blog rojak Miss Mirror.. boleh le link exchange :

    http://sam-puansyurga.blogspot.com

    I listkn yr blog dlm my bloglist skrg...

    ReplyDelete
  63. teacher onizuka, exchange link

    www.fahmitravelogue.blogspot.com

    arigatao gozaimas

    ReplyDelete
  64. tq:)berbesar hati dapat exchange link dengan one of the top blogger..dah add da

    ReplyDelete
  65. dayangredzuan :ble buat blog list.nanti u dah link kan let me know ye

    ReplyDelete
  66. zack :yg mana i perasan, i link kan terus b4..hik3

    ReplyDelete
  67. zh-ena :add urs long time before...hik3

    ReplyDelete
  68. yangyuyu :u tak share profile ke?apa nama blog u ye?tak dpt nak di linkkan...MBP?saya salah seorang Contributor for MBP

    ReplyDelete
  69. @bella@ :add urs too...saya pun masih baru..apa salah sama2 membantu kan?

    ReplyDelete
  70. Ratna :thanks...add urs too...

    ReplyDelete
  71. Sharinginfoz :u r rite..kadang2 kita tak perasan yg some of exchange link dah bertukar jadi bookmark...

    ReplyDelete
  72. Salam:)
    Thanks juga selalu menyinggah ke blog Cik Adi:)
    Rini bithday Cik Adi:)

    ReplyDelete
  73. MommyYen :add urs.

    P/s :the rest, bila saya online kembali,saya add kan ye?so tired n sleepy

    ReplyDelete
  74. salam bro..tq for the tips...sudi-sudilah add blog saya

    http://mamashasha-bed.blogspot.com

    ReplyDelete
  75. http://mimpisiangmalam.blogspot.com/

    Harap dapat exchange link.
    Thanks!

    ReplyDelete
  76. ms. Junior Tiha Zainal :add urs too

    ReplyDelete
  77. Lilianna Mardiana :add urs too

    ReplyDelete
  78. Sweetdarling :dah,met them,love them...u mmg cool...hik3

    ReplyDelete
  79. Lovely emy :add urs too (met them , love them)

    ReplyDelete
  80. Adiwarnatasya:add urs and HAPPY BIRTHDAY.Yang ke berapa ya?

    ReplyDelete
  81. Cikgu,
    after bc entry ni baru tau...hihi;P

    ok, dh link :)

    link me too ;P

    http://ainihayatimawawi.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. http://erk888.blogspot.com

    Bro...aku wat satu blog khas untuk link
    Senang sket...http://terminal888.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. salam,..bleh check link eyriqazz kat blog saya ya.

    link saya

    http://unlistedone.blogspot.com/

    thanks!

    ReplyDelete
  84. bro..sorry lama tak aktif..mood swing a kebelakangan ni hehehe nak exchange link gak

    http://fitrihadi.blogspot.com

    -Shy Guy-

    ReplyDelete
  85. FIT :add urs tapi ur feed tak dpt detect..tak tau kenapa...

    ReplyDelete
  86. akak dah lama dah link kan kamu..betul tak?

    ReplyDelete
  87. salam tuan rumah dan semua..
    suri pun nak link juga..

    ReplyDelete
  88. salam chegu!
    saya pun nak tumpang link dengan chegu!
    harap tunjuk ajar mekaseyy!!
    http://mynameisadamrayyan.blogspot.com

    ReplyDelete
  89. Suri/Muhammad Adam Rayyan : Sudah di link kan

    ReplyDelete
  90. eyriqazz: tak ingat dah tukar lum.. tapi ni link saya http://www.fiezaradzi.com

    ReplyDelete
  91. F dah link kan bro.heee.

    harap sudi link kan F ye.

    http://qifslife.blogspot.com

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  93. Sya Isya

    http://akumerpatiputih.blogspot.com

    terima kasih ya cikgu for the link

    ReplyDelete
  94. ohh tk tahu pun bro ada buat ni...
    he, mahu link2 juga...dtg eh mengunjungi soffya..
    dah reti dah nak berblogwalking skrg..:)


    tp bro eyriqazz blm jwb soalan soffya dlu...frust

    http://soffya86.blogspot.com

    ReplyDelete
  95. f is fikah/sya isya/soffya :dah linkkan..

    ReplyDelete
  96. http://hazrilhafiz.blogspot.com/

    LINK ME=)

    ReplyDelete
  97. nak add blog ktrg jugak eyriqazz!!!!

    http://petisuaraku.blogspot.com/

    blog:hentak belipat..

    muah2

    ReplyDelete
  98. Saya dah lama ikut blog eyriqazz senyap².. dulu baca kat Favorites tab jer.. tapi skrg dah masukkan dlm my fav link kat blog.. sbb byk ilmu bleh dpt kat sini.. hehehe

    Salam muhibah dari saya... http://aidiena.blogspot.com

    ReplyDelete
  99. hafizrahman/petisuara/aidiena :dah addkan...

    ReplyDelete
  100. lupa lak..

    http://noorafzan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  101. eyriqazzz..
    exchange link ngan saya lak..
    hehe~

    saya dah masukkan link kamu lam blog saya.=)

    ReplyDelete
  102. tak nak terlepas jugak...

    http://saljuhumairah.blogspot.com

    ReplyDelete
  103. jom tukar link ayriqazz..

    www.propito.com

    thanks :)

    ReplyDelete
  104. dah tukar link eyriqaz jadi .com.

    http://queenqeeu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  105. sebab link ku dah ko delete - sila add balik dengan paksaaan.hahahaha

    http://elissmie.blogspot.com

    ReplyDelete
  106. inike namanya exchange link? baru ku tahu. tapi GTO blog dah lama appear at my side bar. Blog femeslah katakan...

    http://windi2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  107. @noor afzan :cuba berkali2 add kan u tapi tak berjaya..mungkin ada problem ngan feed u...

    ReplyDelete
  108. @propito :tak berjaya add kan u...cuba check u nya feed

    ReplyDelete
  109. dah letak link eyriqazz kt blog sy,exchange link ye

    http://fieda0102.blogspot.com

    ReplyDelete
  110. nk exchange link gakkk...hehehhe

    http://www.selendangkasih.blogspot.com

    hehhe...acehhhhhh

    sme2 kt menaikkan trafik jem..hahahha

    ReplyDelete
  111. jm exchange link... mie dah letak link anda.. blog yg best dibaca,,. slalu ada pantun.. hehehehe


    http://azimask.blogspot.com

    ReplyDelete
  112. Salam. Saya dah link blog encik eyriqazz ke blog saya. Exchange link ya :)

    http://kaklongnuzula.blogspot.com

    ReplyDelete
  113. @mrs adam,rosliza,miMiE aZiMaSK ^V^,kaklong nuzula :dah linkkan..thanks ya...

    ReplyDelete
  114. dah dekat 10 kali masuk blog bro eyriqazz nie nurul rasa nurul nak simpan link blog bro kat blog nurul. sbb entri bro semua meletup .

    ReplyDelete
  115. Salam,

    Mohon link kan blog sy dgn blog u. Thanks a lot.

    http://zukidin.blogspot.com/

    Selamat berkarya n berhujung-minggu.

    Daddy Zuki

    ReplyDelete
  116. salam ziarah..baru lagi dalam dunia blog, baru nk bertatih..sbelum ni berkarya atas kertas, skrg di dalam dunia blog pulak, semoga kita berjaya bersama... ini link saya ya...terima kasih
    http://hatikumikro.blogspot.com

    ReplyDelete
  117. saya dah add link eyriqazz di blog saya
    http://mamaseni.blogspot.com/
    tq :)

    ReplyDelete
  118. dah link...... n thanks for the visit yeks!!

    http://alinworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  119. ni plak sy punya..hehe..


    http://sezeyniel.blogspot.com

    ReplyDelete
  120. Nurul/daddy zuki/nisa/mama seni/ceketeng/yang suaz :add urs

    ReplyDelete
  121. thanks for the tips. ni link saya

    http://ummitini.blogspot.com/

    yours i already added.

    ReplyDelete
  122. Bro.. Add Saya Skali (Tak Kan 2 Kali Plak Kan) Saya Dah Buat Bro As My Blog List... Thanks

    Ni Link Nya http://www.arealcelebrity.com/

    ReplyDelete
  123. link bro awal2 lagi saya dh letak kat blog saya. link picisan saya ni http://rockcintan.blogspot.com/ macam x berbaloi utk diexhange je...huhu

    ReplyDelete
  124. sye xknl awak.awak knl sye x?heh heh.
    nak bg link gak.ni dye.

    http://mianadiya.blogspot.com/

    okeh.. :))

    ReplyDelete
Related Posts with Thumbnails