November 2, 2011

Sayang Anonymous|Apa Purpose Tunjuk Amount?


Entry sebelum ini dirujuk. Eyriqazz revealkan cek terbaru yang diterima daripada Nuffnang. Komen Anonymous :

wow! byk tu...siap tunjuk amount tu...what purpose???. bila smpai tunjuk amaun dh mcm riak.

Umm, tunjuk salah, tak tunjuk pun salah. Kalau tak tunjuk ada yang berkata "Ala,kalau betul,kenapa tak berani nak reveal?Propa je lebih bukan betul pun , or "berapala agaknya amount tu ya?"

Umm, apapun, Sayang dan terimakasih anonymous.Maaf kalau entry itu ada menyinggung or membuatkan anda kurang selesa. Yup, yang buruk itu datangnya dari saya. Riak,takbur,menunjuk-nunjuk, berlagak,kontrol macho, buat-buat baik, itu adalah sifat manusia biasa yang tak lari dari membuat salah. Kalau itu pandangan anda, saya terima aja. There are always two side of the coin. Separuh penuh or separuh kosong air itu?

P/s : Jangan segan untuk menyinggah lagi. Maybe in future, i won't reveal the amount...

52 comments:

  1. tunjuk salah, tak tunjuk pun salah.. atas niat masing2 juga.. kdg2 kita ni nak kasi smgt kat orang, tapi org kata kita riak plak kan. anyway, tahniah :-) blh tmbh ekon baru lagi satu.. hehe

    ReplyDelete
  2. pedulikan jer bro dgn komen anonymous nie...dia ibarat nak menyimbah api kasi marak lagi jer tue..

    tahniah bro untuk pencapaian yang banyak tue.

    ReplyDelete
  3. adatla tu manusia.. tak semua orang suka apa yang kita buat, mesti ada je mulut yang bkata-kata.. =)

    ReplyDelete
  4. Mental betol la Anon yg kata tu.. kasik tunjuk salah, tak tunjuk pon salah....

    Tunjuk ja bro.. pe de hal.. naikkan semangat blogger lain apa klw depa taw blog leh buat duit? haaa...

    ReplyDelete
  5. tak payah nak hambek hatey sgtlah cikgu pantun...jaki jerk lebih tuh.

    sy suker kalau reveal check tuh penuh sekurangnya sy nampak usahanyer berbaloi,attend event saner sini,update belog kosisten so aderlah pulangan nyer...

    at least bermotivasi gak utk berblog mcm cikgu pantun nehh..

    ReplyDelete
  6. sy dah agak, mesti gto akan jawab komen dia....
    bg sy kalau reveal amount, blh jd perangsang utk org lain..sy xnmpk negatif pun..

    ReplyDelete
  7. Biasalah bro. Mesti ada yang berfikir negative. Pada saya, motivation untuk blogging. Keep it up bro!

    ReplyDelete
  8. maaf ye bro eyriqazz..saya juga turut setuju dengan anon..so lepas ni better tak payah reveal lah..sekurang2nya kita dah menjauhi diri dari bersikap riak.

    Dan syabas juga kepada Bro Eyriqazz sebab sangat professional dan terima kritikan dengan matang.Patut dicontohi daripada marah2 dan cepat melenting.

    pada yang syak n ragu2 dengan cek Nuffnang tu biarkan ajelah..senyumkan aje.

    ReplyDelete
  9. Pendapat org memang macam2...yg penting, kita taw apa niat kita...kan?

    wallahualam :)

    ReplyDelete
  10. SabBg Myra tunjuk tu ok sebab tu boleh jd pemangkin semangat untuk orang lain untuk berusaha jugak..

    ReplyDelete
  11. alah potong stim betullah Anonymous nie..Kalo dia tak tunjuk susah pulak gua nak pow dia..adeyy..kalo ANON nak join pow pun bulehh..meh..meh doraisamy..hehe.

    ReplyDelete
  12. sabar je,manusia macam2 ragam,tak terlayan kalau nak difikirkan..

    ReplyDelete
  13. wa yg blogger picisan ni pun pernah kena serang ngan cik anon sbb tnjuk amount cash out nuffnang yg secipot...

    ReplyDelete
  14. susahnya nk puaskan hati semua org. betullah tu, x reveal kang org tertanya2, dah reveal, kata riak pulak.. bior le orang tu nk reveal ke ape, rezeki dia.. kot awak nak jugak, usahalah.. best la eyriqazz dapat amount byk tu..

    ReplyDelete
  15. eyriqazz..mulut org ni selagi dia tak mati akan terus berkata2 unless bisu..hihi..so, just ignore them!

    tunjuk jgn tak tunjuk sbb saya bz body nak tau jugak...hahaaa

    ReplyDelete
  16. isk... memasing dengan pandangan memasing kan, kalu x suka wat ape nak tinggal komen atau baca entry 'sebelum ini' kan.....

    but bg masz, n3 itu sbg inspired kepada blogger baru like me.. kan

    ReplyDelete
  17. Bagi saya elok tunjuk amount..bagi semangat sikit pd blogger br cam kami..sebenarnya anonymous tu jeles..sbb dia tak dapat pun mcm tu..abaikan jerlah eyriqazz..

    ReplyDelete
  18. hahahaa..tu perkara biasa.., kepada blogger maybe akan phm motif tunjuk tu, bagi gua itu semua utk blogger terus bersmgat mencapai tahap itu

    biasa yang mengata tu pasti mereka tak pernah capai..=)

    ada ulas di sini

    http://azfar9897.blogspot.com/2011/07/mengumpat-dengkihati-busuk.html

    elok jer tunjuk..kongsi kejayaan..=)

    ReplyDelete
  19. Incik eyriqazz,

    Riak ke x tu hanya tuan bdan je yg tau kan? Mgkin anon tu xdpt kot haha (sy memfitnah)
    Xpela tunjuk pon boleh jadik inspirasi kat blogger cam sy ni yg xpenah dpt haha

    ReplyDelete
  20. bro...tunjuk jew....sebab saya lagi sakit hati if bro blurkan amount tuh..hehe..berbaloi atas kerja keras tuh taw..hehe..:) ispirasi buat readers laen jugak...pokok pngkal niat kn...keep on blogging...

    ReplyDelete
  21. sokong ujang pny komen...

    ia sbg batu loncatan pada blogger lain untuk trus bersemangat mengejar target tuh...

    biasalah, anon nie datang dan pergi...=)

    ReplyDelete
  22. Ignore je anon tu. Ramai lagi orang yang support bro dan nak tahu your achievement kan.

    ReplyDelete
  23. ala..tunjuk jer...sekurg2nya bg kami nuffnangers yg bru ni lagi smgt..

    ReplyDelete
  24. apa salahnya tunjuk..rezeki masing2 biar lah... de aje yg dengki...

    ReplyDelete
  25. memang telah ku duga pasti ada yang cemburu dengan jumlah amount tu.. sebelum ni eyriqazz jarang tunjuk penuh amount tu.. hari ini kita orang semua dapat tengok.. dan sikit ati pon aku tak jelous.. lagi lagi pembakar semangat kita orang.. tiba2 ada pulak yang cemburu ye..

    emmm. nilah namanya.. tunjuk salah & tunjuk pon salah.. kan eyriqazz dah merajuk.. lepas ni.. mungkin dia tak mau tunjuk dah jumlah amount sebenar tu..

    ReplyDelete
  26. relax je bro.... redmummy relax je tunjuk cek LIMA ANGKA beliau... pasti ramai akan jadikan bro nie sumber inspirasi dan motivasi....

    ReplyDelete
  27. Nak juga tengok amaun sebab dpt motivasi free.. Macam itu hari Kak Ina punyer hampir RM1000.. Kita tumpang suka.. ingin juga dapat macam tu..
    Lom penah dpt cek dari Nuffnang heheh ;-)

    ReplyDelete
  28. abaikan je cik/en anon tu bro iman. sy xleh nk tunjuk dah sbb dah x aktif berblog, income pun x bergerak²..eheh

    ReplyDelete
  29. soal nya hati,manusia ni ade hati

    pandangan pon berbeza2

    sabar ye,Allah ade ;)

    ReplyDelete
  30. biasalah manusia..kita nak dapat 4 angka bukannya senang. penat kan memerah idea dan gi event sana dan sinun..at least sape yang nak berjaya macam kita bolehlah jadikan contoh ek

    susah nak puaskah hati manusia ni

    ReplyDelete
  31. Sila abaikan orang itu. Semangat untuk kami blogger yang masih cikai ni lebih bersemangat..

    ReplyDelete
  32. nampaknya si anon ni mmg suka berahsia..tak mahu reveal apa2..sebab tu nama pun takut nak letak..ye tak?

    ReplyDelete
  33. #Suliana :nobody perfect...haahkan..blela tambah aircond di bilik komputer ku..hik3,takpelah,kipaspun dah cukup...

    #...mommy jue... :thanks

    #Shahrul Hairy Shaharuddin :hik3..thanks bro..dulu eden pun skeptical pasal buat duit ngan blog ni..siap eden ckp kat kawan "entah-entah scamje"

    #hakak CNN:cikgu pantun?hik3..berpantun pun main redah je...

    ReplyDelete
  34. Dia nak sikit la tu. Nak mintak segan.

    Kalo nak mintak je lah... Eyriqazz bole bagi sedikit sebanyak tu. Sila tinggal no henpon sekali.

    ReplyDelete
  35. tukar kapada wordpress.. set anonymous tak leh komen.. hik3. tapi itu pun ada pro and cons.. hmmmm.. abam!! lapar laaaaa... jom lepak dgn Jai.. hik3

    ReplyDelete
  36. #lionteen :kena layan juga..dia salah seorang pembaca blog eyriqazz

    #aanie:lain padang lain belalang kan?

    #Bo the Nerd :thanks bro

    #norinaomar:thanks sis for ur honest feedback....

    #Hanih Borhan:yiezaa

    ReplyDelete
  37. #Myra Jay:tq

    #JAI:bile eden nak poww bro pulak ni?

    #malarang_kak :betoi,betoi,betoi

    #KSWSK:hik3..

    #Faisya:ummm....

    #MamaYatie :hik3...love ur comment...

    ReplyDelete
  38. #maszmadi :sayapun bermula dari bawah..so,sedikit sebanyak i know apa rasa blogger baru

    #Siti Hajar Masri :mungkin dia dpt lagi byk kot?

    #Ujang9897 :yiezaa....good entry indeed bro....

    #fAtrinA :hik3...kan...

    ReplyDelete
  39. #ieyka dinda :hihihihi..kalau blurkan pun ok juga kan?

    #dark:ahaks

    #azelyusoff:thanks sis..

    #~nadyahoney~ :Alhamdulillah

    #Belinda Adzmi Ibu Ilhamny:bukan dengki,mungkin curious..think positive..

    ReplyDelete
  40. #Myvitrd:uwaa,uwaa...mau merajuk..dlm hati ada taman...hak3

    #hazman aka species1980 :Amin..kalau itulah hendaknya..

    #Oh Oeya:pecahkan ruyung...

    #AiNa Rahman:bila nak aktif balik?

    #Peri PiA:indeed...

    ReplyDelete
  41. #kak ina kl:lain padang,lain belalang kak..

    #daydeck86:aku rasa ni mesti je jai nyamar jadi anonymous ni..hak3...gurauje..

    #Alin Marlini:chaiyok2..

    #kak zmah :sayapun manusia..

    #bardboo : biarlah rahsia kot

    ReplyDelete
  42. #Sharinginfoz:thanks bro

    #Nizam Ijam:apa yang boleh?

    #Mommy Lyna Anonymous Gak:hik3..ye tak ya juga..

    #Ariff Shah :best juga layan

    #KiD :jom,jom inai...

    ReplyDelete
  43. haa..amek ko...

    skali bro eyeriqazz melayan komen2 korang...

    hahaha..=)

    ReplyDelete
  44. i'm here again...sggh sini lg...thanx coz bg jwpn yg humble & xcounter blk i py komen "wow! byk tu...siap tunjuk amount tu...what purpose???"...dh nama pun ruangan komen so semua org ada hak nak komen selagi xmnjatuhkn maruah & xguna bhs kesat ...just curious what purpose sbb tu i ty...

    komen yg pling ikhlas u bleh rujuk komen;

    "norinaomar said...
    maaf ye bro eyriqazz..saya juga turut setuju dengan anon..so lepas ni better tak payah reveal lah..sekurang2nya kita dah menjauhi diri dari bersikap riak.

    Dan syabas juga kepada Bro Eyriqazz sebab sangat professional dan terima kritikan dengan matang.Patut dicontohi daripada marah2 dan cepat melenting.

    pada yang syak n ragu2 dengan cek Nuffnang tu biarkan ajelah..senyumkan aje"

    mmg terbaek komen ni...xde org yg bleh baca hati u either tjuan u nk mnunjuk2 or nk bg smgt kt blogger lain...mnjauhkn diri dr sifat riak lg baik drpd lyn org yg asik ty sruh reveal earnings...anyway, rezki u u mkn rezki i i mkn apa salah kalo kita mkn sama2...mmg duit syiling tu ada dua muka ssh nak buat dia bdiri kt tgh2...so, amiklah jln slmt...anyway, tqvm 4 the gud answer...sori jugak kalo komen anon ni buat u terasa...anon bukan blogger tapi penulis yg xbgaji sbb tu xphm mcm ujang9897 ckp tu...anon mmg akn dtg lg & jgn ignore semua komen anon sbb kdg2 komen anon lg ikhlas drpd komen2 org kt ats ni...greetings

    ReplyDelete
  45. to anon:
    kita hargai komen dr anon tp u x blh ckp org lain komen x ikhlas..ikhlas ni hanya Allah yang tahu..

    ReplyDelete
  46. orang kampung aku kata sharing is caring! he he.........

    anon tu mesti bukan orang kampung aku.......

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails