February 2, 2010

I Love Nuffnang

Harini, genaplah 5 bulan aku bersama Nuffnang.Banyak pengalaman aku bersama Nuffnang dan apa yang ingin kukatakan adalah :


I Love Nuffnang (Credit Picture to
My-Alia )

Sebelum ini ada terbaca di sesetengah blog (pengalaman peribadi mereka)  akan kelebihan/pendapatan mengujakan menyertai syarikat ads blogging yang lain.Memang teruja bila membaca entry mereka mula-mula tu.Aku akui aku pun hampir tergoda,namun setelah berfikir panjang,search Internet dan Google, serta nasihat daripada bloggers-bloggers yang telah lama bertapak di dunia blogging ini, aku rasakan Nuffnang adalah yang terbaik dan aku akan tetap setia dengan Nuffnang.

Ehh,setia bersebab bukannya dipaksa .Pengalamanku bersama Nuffnang ,memang Nuffnang begitu best dan inilah alasanku kenapa aku begitu Sayangkan Nuffnang dan aku akan tetap setia bersama Nuffnang :

1)Banyak Pengalaman Mengujakan Bersama Nuffnang antaranya :




Premiere Screening

Event Nuffnang semuanya mengujakan. Aku rasanya Nuffnang satu-satunya syarikat pengiklanan blog yang begitu prihatin dengan bloggers di bawahnya dan menganjurkan banyak event-event yang menarik .Aku sukakan cara ini kerana aku dapat mengenali dan berkenalan dengan ramai bloggers di luar sana.Memang seronok dan setiap kali ada event Nuffnang aku akan cuba untuk menyertainya dan aku sepanjang 5 bulan  bersama Nuffnang,pengalaman bersama Nuffnang memang menarik dan mempesonakan.Thanks Nuffnang.

2)Pendapatan dan Contest-Contest Yang Menarik


Terimakasih atas Pendapatan dan Income yang agak Lumayan bagiku

Contest yang dianjurkan oleh Nuffnang,memang menarik dan mengujakan .Sekali menang terus ingin mencuba lagi.Kalahpun akan tetap mencuba.Hadiah-hadiah yang ditawarkan begitu menarik dan di atas adalah antara hadiah dan pendapatan ku sepanjang bersama Nuffnang.

Rasanya,sejak bersama Nuffnang sudah hampir RM5K aku perolehi bersama Nuffnang (Pendapatan + Hadiah Nuffnang ). Jadi,faktor inilah salah satu penyebab yang membuatkan aku akan terus setia bersama Nuffnang.Aku tidak sanggup untuk melepaskan event-event dan contest-contest menarik yang dianjurkan di Nuffnang.Pendapatan ku sepanjang 5 bulan ?


Seronok,at least boleh cash in tiap-tiap bulan....(aku sudah berpuas hati ,aku masih baru berblog/bersama Nuffnang)

3)Staff-Staff Nuffnang begitu profesional dan mesra bloggers


Pertama kali aku singgah di Pejabat Nuffnang untuk mengambil hadiah, aku sudah cukup terpegun.Suasana di dalam pejabat tersebut begitu meriah dan terus-terang aku pun cukup cemburu keadaan itu.Santai namun ada aura untuk bekerja dengan tenang.Berjumpa dengan Rina  dan cukup profesional layanan mereka.

Begitulah juga bila pertama kali nak bergambar dengan Timothy,mula-mula tu takut juga,yerla,Big Boss Nuffnang,biasanya Boss-bossni sombong dan tak layan orang.Hahahaha...Namun,Timothy cool je,siap tanya nama dan senyum je masa berbual.

Robb Chew pun sama,mudah melayan kerenah orang,dulu kalau hantar mesej di Contact Us Nuffnang,dialah antara yang selalu menjawabnya.Pantas dan tuntas pulak tu.Tak sampai 24jam dah balas,memang aku respek dan kagum.Inilah yang kami mahukan,bloggers (ble la dikatakan pekerja) mahukan dan ingin merasakan 'Feel Like Home', 'Feel Good' dan 'Rasa Dihargai' dan itulah yang Nuffnang berikan.''Mesra Bloggers dan Sentiasa turun Padang di Mana jua''.Susah nak perolehi tu.


4)Peluang untuk berjumpa popular/Top Bloggers


Agak-agak kalau aku join Advertising Company yang lain,ada peluangke aku nak jumpa popular bloggers ni ya?Ehh,seronok juga jumpa mereka.Banyak info dan tips yang mereka kongsi .

Contohnya BeautifulNara,cukup senang aku berbual dan bercerita dengannya.Baginya tiada istilah top bloggers/otai di dunia blog ini.Semuanya sama dan samada di atas atau bawah,respeks dan menghormati satu sama lain amatlah penting.Begitu jugalah popular bloggers yang lain.No wonder blog mereka begitu popular.Mereka mudah bergaul dan melayan peminat blog mereka.Syabas.Buat Nuffnang,thanks.Next,teringin juga aku berjumpa dengan Kennysia,Budiey,dan juga yang lain-lain.

5)Aku Happy, Keluarga Happy
Sepanjang aku bersama Nuffnang ni,Isteriku memang suka sangat event-event yang diadakan Nuffnang terutamanya Friso Gold.Sebelum ni agak susah untuk kami menghadiri event camni.Namun,Nuffnang membuatkan ianya satu realiti buat kami.Kebahagian dapat dikongsi bersama keluarga.Sebab itu bila difikirkan,aku tak sanggup untuk melepaskan kegembiraan ini.

Peluang dan citarasa masing-masing berbeza.Namun,aku gembira dan aku yakin dengan pilihan yang kubuat.Aku rasakan apa yang penting aku perbaiki mutu penulisanku dan tarik lebih ramai pengunjung .Nuffnang memberikan banyak peluang untuk bloggers mengecapi pendapatan,event-event menarik dan Info berguna.

Last but not least,tepuk dada tanya selera.Jangan sampai yang dikejar tak dapat,yang dikendong berciciran.Terimakasih Nuffnang,I Love U Nuffnang.Minatku untuk menulis dan berblogging semakin kuat bersama Nuffnang.

P/s : Peluang dan pilihan berada di tangan masing-masing.Think first dan selidiki semua faktor sebelum membuat pilihan.For Me, I will stick with Nuffnang because I am happy with Nuffnang .As I said, I Love Nuffnang. How about u?

111 comments:

  1. looks like u had great fun with nuffnang, bro...berbaloi baloi :D

    ReplyDelete
  2. of coz nuffnang di hati..even belum lagi pernah join event die..:)

    ReplyDelete
  3. aku pun ada jenguk gak yang company adv tu...tapi aku pikir balik, takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran...jangan tamak..bersyukur apa yang ada... Aku pun pilih nuffnang...:)

    ReplyDelete
  4. wahh...bestnya join contest2 nuffnang...mybe aku join next year...lps dh x bz...skrng bz sgt3.....

    keep blogging bro..

    ReplyDelete
  5. hehe... dua tahun, saya belum pernah dapat cheque apatah lagi nak tekan cash out.. ramai kata klik... hairan? hehe percayalah :)

    ReplyDelete
  6. hebattt :)
    another sifu 4 blogger out there :) :) :)

    ReplyDelete
  7. betul2..
    aku pun baru je lagi kot
    dalam 2 bulan..
    baru join dua events..
    tapi..mmg..mcm2 penglaman dapat..
    nuffnang !

    ReplyDelete
  8. me HEART nuffnang too... cuma tak kesampaian lagi nak cash in tetiap bulan mcm bro eyriqazz... huhuhuhu apa rahsianye bro??

    ReplyDelete
  9. like this entry

    ku join nuffnang sebab banyak contest
    tp stakat ni
    semua xmenang lagi
    haha

    buat contest sendiri je la
    hehe

    keep blogging

    ReplyDelete
  10. wahhh i love nuffnang tu...nape dicover total income tu bro?

    ReplyDelete
  11. I love nuffnang too! Xmo curang ngn nuffnang. Weee~~
    Best ah Mr Senior dpt mcm2 dh from nuff.. Memang berbaloi!

    ReplyDelete
  12. hehe yep2 suka nuffnang sbb diorang mmg service bagus.bila hlang gliterrati mcm jauh sgt ng diorang.ni msh dlm percubaan.maybe nak drop. ;)hehehe

    ReplyDelete
  13. terasa juge ingin serius dengan nuffnang..haha..
    tp susah lah..
    saye student..balaja jauh plak..
    jeles lah tgk u all asik join prog nuffnang..act x kesah income die..tp nak join aktiviti die!!!!!!!

    jeles....hehe

    ReplyDelete
  14. nuffnang best...boleh buat ramai kawan...

    ReplyDelete
  15. bila la mas nak dapat RM 5k....
    nuffnang is the best

    ReplyDelete
  16. kejap ya dah 5 bulan.. banyak gak manfaat join nuffnang especially kalau kita aktif macam en. onizuka.. keep it up...

    Siapa Nak Promo Blog???

    Sedapnya Cendol….

    Handphone Discount Sehingga 70%????

    ReplyDelete
  17. berbaloi kalau jadi setia eh??tidak menduakan nuffnang?

    ReplyDelete
  18. wah..byk betul event nuffnang bro dh pergi erk...

    ReplyDelete
  19. love nuffnang too:-) su susah skit la nak gi event dia, ada 'handbag' besar pastu, my hubby mcm x berapa supportive benda2 mcm ni..duit tu dia suka..haha

    ReplyDelete
  20. selebriti-selebriti Nuffnang semua ada dalam ni....

    ReplyDelete
  21. i'm happy wif nuffnang too.. br join event nuffnang-friso aja..n br dpt 2 kpg cek aja. tak byk ;)

    ReplyDelete
  22. wah glemer u...bile la nak jadi glemer cam gini..thank singgah blog saya hehe

    ReplyDelete
  23. 5 bulan dapat macam-macam lagi, memang berbaloi-baloi lah!

    ReplyDelete
  24. cool.. i've never attended any nuffnang events.. didnt meet any bloggers too.. maybe coz im not in KL.. lol =P

    glad you have fun! =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  25. em..terigin nak join event with nuffnamg tapi xde peluang lagi..macam bes je..:)

    ReplyDelete
  26. wahhh.. menarik tu.. cayalah bro.. bleh jadi idola ni... bro, exchange link yer..

    ReplyDelete
  27. Hmmm..Aku pun minat Nuffnang, tapi pendapatan takde lagi..wah, ada entry terjah blog ye, boleh tak terjah blog aku sama, mesti best..

    ReplyDelete
  28. Visiting... with a smile ... have a nice day... please visit me back, thanks...

    ReplyDelete
  29. wah.. tahniah.. :) oh ya, macam mana nak dapat advertorial ya..?

    ReplyDelete
  30. nadia pun baru berapa minggu register nuffnang. huhu

    ReplyDelete
  31. nuffnang mmg best!!! entry ni mmg menaikkan semangat aku utk terus berblog dan join event Nuffnang

    ReplyDelete
  32. waaaa siyes best!! rse nk join gak je.. klau la bnyk mse free sy da join neh

    ReplyDelete
  33. ya.setiap orang mempunyai alasan tersendiri utk bersama nuffnang atau tidak. bagi aku nuffnang best walaupun aku sendiri tak pernah join event diorang.

    ReplyDelete
  34. yes yes... Zaid pun setia dengan NN... tak nak tukar2 dah...

    ReplyDelete
  35. la...napa xda chatbox ckgu?hehe..kan sng nak bual2..hehe..tu robot wawasan 2020 tau ckgu

    ReplyDelete
  36. best2..memag teruja sgt..
    ni baru nak belajar,
    heheh..tahniah dgn kejayaan bro..

    ReplyDelete
  37. wah.. bes tuh..
    tapi bro mmg letak effort kan?
    so, u deserve wat u did.
    haha..

    ReplyDelete
  38. salam...wah! best la nuffnang wat event, dah tu duit masyuk. sy follow blog ni, must still with nuffnang hehehe.

    ReplyDelete
  39. tq..bagi info yg menari..hampir2 gak ni terjerumus ke tapak pengiklanan yang lain...nampaknya..biarlah stay ngan nang nang ni dulu..

    ReplyDelete
  40. tq bg info yg menarik ttg nuffnang...

    ReplyDelete
  41. salam

    wahhhhhhhhhh
    bestnya
    saya baru jer bersama nuff
    tak sampai lagi sebulan
    baru rm11 jerk
    ekkeke

    ReplyDelete
  42. bestnye... bile nk dpt peluang cam gini ek..

    anyway, tahniah.. ^_^

    ReplyDelete
  43. hoho..byk tu bro..ekeke
    aku pn syg jgk kat nuffnang ni..xsmpai ati nk curang kat dia..wahaha

    ReplyDelete
  44. suka nuffnang jugak.. tapi, traffic takde lah tinggi sangat, so, income pun ciput aje.. apa pun, bersyukur dgn apa yang ada.. :)

    ReplyDelete
  45. waa...berbaloi baloi dengan nuffnang :D

    ReplyDelete
  46. nuffnang for eva..hehehe malas nak berpaling tadah lepas dah lama di bawah naungan nuffnang..

    bro..voucher tu dah sampai..thanks sangat2 bro! ^_^

    ReplyDelete
  47. hello! thanks for dropping by.
    wow! u really love nuffnang.
    i wish i could be like you.
    but i always don't have time.
    how could you manage your time with nuffnang?
    maybe you can share? :)

    ReplyDelete
  48. thanks.. baru tk barule kawin.. dah dkt 4 bulan.. tadi dpt dragon.. jgn mengigau..

    ReplyDelete
  49. jalan2 kat sini gak sambil cari iklan.

    huhu..

    memang cinta betul ek dekat nuffnang?

    bestnye dapat gi banyak events.

    ReplyDelete
  50. waaa...bagus lagi steady bro...

    ReplyDelete
  51. aku sekarang pakai advertlets jer.. xnak tukar.. anti yang diker x dapat yang dikendong berciciran.. :)

    Putera Melaka,
    Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
    e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

    ReplyDelete
  52. Hi! terkojut juga tengok nama ni muncul kat chat box..tq yer, singgah..saya tumpang suka sebab u dpt earn banyak gitu dlm beberapa bulan jer...share ? nak tau juga rahsia nya..if, u dont mind..

    wish u bertambah-tambah earning selepas ni..

    ReplyDelete
  53. okehh
    siyes best
    u mmg btol2 aktif blog :)

    ReplyDelete
  54. wah..syokya dpt cash out tiap2 bulan!
    jeles2..:P

    ReplyDelete
  55. salam en eyriqazz.. wah, berbaloi baloi. tahniah

    thank u 4 the wish :)

    ReplyDelete
  56. waa,.
    bace ntry nih jeles mmbuak2.,

    tp kan,.
    knape saye punye duwer x naik2 lagi,.
    tnsion btol,.

    ReplyDelete
  57. ramai yg dh beralih ke innity..igtkan GTO pun nk beralih gak td..heheh

    ReplyDelete
  58. wahh bro memang syok ler!!! nuffnang for all!!!

    ReplyDelete
  59. ygmenarik.blogspot.com is your feel good channel..huhuhu

    ReplyDelete
  60. betul..betull..betullll..akak pun belum terbuka hati nak join yang lain..tak aperlah dapat sikit daripada tak dapat langsung.

    ReplyDelete
  61. ardinihumaira:Klik2..rasanya klik2 Nuffnang bleh detect..Dia pun smart..rahsianya,the more hits,the more income...

    ReplyDelete
  62. phatgurl:rahsianya?Slalula update n increasekan visitor ke blog...hik3...

    ReplyDelete
  63. mamashasha:dicoverla..ciputje...nantiorang kate,ciput pun nak berlagak....

    ReplyDelete
  64. izzahfarhana:hehe,sesal dahulu pendapatan...hik3..apapun..pilihan ditangan masing2..

    ReplyDelete
  65. dbalkis :berbaloi2..bila dah ramai orang beralih angin,jadi bahagian kek nya semakin kecil untuk dibahagikan?I believe Nuffnang will reward more loyal bloggers in the future..just wait n c...

    ReplyDelete
  66. Kujie :happynya kak jie sudi mengomen di blog picisan ini...

    ReplyDelete
  67. Yusoff :Terjah akan dilakukan secara rawak...kadang2 ikut undi..kadang ikut pembaca setiaku di gengbloggers(x lama lagi) dan kadang2 ikut mood...Mungkin satu hari saya akan terjah anda

    ReplyDelete
  68. i got 3 ads here...xpax airasia.com proton

    ReplyDelete
  69. Zuhaini:Nak dpt advertorial?Saya pun blom dapat lagi...kena tanya redmummy ni..Tapi setahu saya,at least kena ada hits beribu-ribu nak dpt advertorial job

    ReplyDelete
  70. cydane :cbox akan dipasang x lama lagi..skang busy skit

    ReplyDelete
  71. silencer:effort semestinya...usaha tangga kejayaankan?

    ReplyDelete
  72. FIT :Sama2...more contest in the future..

    ReplyDelete
  73. Cammy :How i manage my time?

    1)Support from family
    2)Find time...umm..depend pada individual actually...

    ReplyDelete
  74. Pink Butterfly :Cintaku buat isteri.Cinta berblog GTO untuk Nuffnang...Hik3..

    ReplyDelete
  75. yot :rahsia?

    Umm...tiada rahsia,saya masih baru cuma yang boleh dikongsi:

    1)learn from others i.e. Melz..
    2)Improve ur blog...byk tips2 di internet,google, dan blog
    3)Promosi...jgn lupa singgah blog org n leave good comment...Perhubungan kena dijalin..

    P/s :Maafkan kepada sesiapa yang mengomen yang blom sempat ku terjah..aku akan singgah blog korang satu persatu..masa terhad,jadi FIFO sistem...lambat atau cpt sahaja..

    ReplyDelete
  76. Dahlia :Aku masih setia...Aku gembira bersama Nuffnang...Aku senang bersama Nuffnang..

    Nuffnang = Enuff for me + Senang...

    ReplyDelete
  77. ahahaha...
    kau nk folo g spa ke..
    haha..

    kalo nuffnang bace ni..
    kompem kau terpilih ke projek alpha ni..
    hehe..

    ReplyDelete
  78. wa untung bsines dgn nuffnang..
    dah kaya raya~~~

    ReplyDelete
  79. xnmpk pn komen box
    kl dragon ntk anda

    ReplyDelete
  80. seri baru 6 bulan blogging, dua bulan baru berjinak-jinak dengan nuffnang bukan apa takut pasal iklan nie sebab goggle tak suka kecuali dia punya sendiri. tapi nampaknya nuffnang tak membawa masalah kepada prestasi blog. yang lebih menarik visitor dari malaysia bertambah 200% sejak seri join nuffnang.

    ReplyDelete
  81. sgt byk 'pncapaian' bro ngan nuffnang..
    congratz2~=D

    ReplyDelete
  82. hoho mantap la ko bro..slalu join aktiviti nuffnang..sbb tu la diorg syg ko..hehe

    ReplyDelete
  83. dpt raskan GTO jugak bakal menjejaki tnagga popular...chayo2.

    ReplyDelete
  84. salam bro..

    wahhh..teruja baca entry ni...semangat nye nak joint event2 nuffnang tu,hua hua hua..apa2 pun congrate!!!

    ReplyDelete
  85. tp kan ngah konfius la...yg nuffnang 2 kan, da create 2blog gn akaun sm..tp 1 ag blog 2 xleh nk add nuff..cmne yer..jgn lupe visit my blog yer..arap leh bg guide coz maseh baru ng xtvt berbeloging nie..

    ReplyDelete
  86. baru je register nuffnang...mcm xde apa2 pun...

    ReplyDelete
  87. yes. i love nuffnang too
    tp earnings tak naik2 pon
    haish. lembap mcm siput. haha
    :D

    ReplyDelete
  88. @Siddique87:Nuffnang is the bestt.....

    ReplyDelete
  89. @hBz:sayapun sayang dia...hik3

    ReplyDelete
  90. @kak ina kl :betul2...skang dah masyuk kan?Hik3...Nuffnang memang terbaik...

    ReplyDelete
  91. @Aus:yeker bro?hik3..blom layak lagi bro....

    ReplyDelete
  92. @Seri :betul2..nuffnang memang byk membantu bloggersnya...

    ReplyDelete
  93. @SuRayA^i.:thanks suraya..anda pun boleh

    ReplyDelete
  94. @x-po:cikgu xpo pun apa kurangnya..dah lama bertapak dan mantap...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails