December 22, 2009

Mister Potato Fiesta 2009 (Final Part)

Sambungan dari Mister Potato Fiesta 2009 .


Persembahan dari Kumpulan Hujan

Hujan Lagi

Persembahan daripada kumpulan Hujan memang best especially untuk orang cam aku ni yang tak pernah pi mana-mana konsert . Memang mengancam nyanyian mereka..


Finalist Mr Potato #1 Man in Mister Potato Empire Showdown (@ Mr Potato look alike)

Wild Card for Mr Potato #1 Man in Mister Potato Empire Showdown

Berjoget sakan geng2 Wild Card. Hadiah beribu2 bebb menanti pemenang!!

Finalist pertama.Mengancam dia menari!!

Finalist kedua dan juga finalist tarian terbaik

Menari bersama Mascot Mr. Potato

Mari adik goyang2...

Saya sangkakan dia ni bakal memenangi hadiah pertama kerana pengacara beberapa kali menyuruh dia menari berkali-kali.Pemenang ditentukan mengikut undian orang yang hadir(just cheers ataupun menjerit la,skali sahaja).Walaupun saya nampak dia bakal menang,namun saya tidak vote untuk dia kerana vote saya sudah saya nekadkan kepada.....Tunggu....


Finalist ketiga @Pemenang tarian terbaik @RM1,500 miliknya

Mamat ni memang terror menari.Sayang bajunya tak begitu iras Mr. Potato.Kalau tak,rasanya dia boleh menang.Kalau tak silap namanya Syed Abdillah.Kalau sesiapa nak belajar menari,blelah cari dia.Tariannya memang hebat,kecil-kecil cili padi...


Finalist keempat @Pemenang tempat ketiga @RM2,000 tunai.

Finalist kelima@ pemenang tempat kedua @ RM3,000 tunai

Pemenangnya?Hehehe,mula-mula masa dia naik pentas,aku cakap dalam hati ku,minah ni confirm tak menang ni.Gaya cuakje dan takde gaya langsung nak menang.Tapi ,sekali dia tunjuk skill menari,terkedu aku.Kat mana dia blajar pun aku tak tahu.Terus aku cakap,tak kisahla dia menang or kalah,aku nak vote untuk dia ni..Pertuturan dia cool,bersahaja,dan bestla...tup2,baca blog dia rupanya2 dia ni baru lagi juga ngan Nuffnang.Mamat wildcard @ Doktor Psiko @ Mr Lab tu adalah suaminya.Tak sangka ya rezeki awak,dan inilah pemenang pertama :


Phatgurl memenangi grand prize RM5,000

Fuhh,lumayan tu.Tak sia-sia berblog n join contest ni kan?By the way,moral of the story : don't judge book by it cover.Tengokla rezeki phatgurl,tak sia-sia dia dressing mengancam.Berbaloi la kalau sewa baju beratus-ratus pun kan?Tahniah juga kepada pemenang,sorrylah tak link kat blog korang coz tak tahu blog korang.

Oh ya,untuk pemenang blogging contest Mr. Potato pula,pemenangnya adalah :

1)Tempat ketiga @ Chon Chee Ching (tak sempat salin address blog dia) @RM2,000
2)Tempat kedua @ The EggYolks @RM3,000
3)Tempat pertama @Nurashikin Muhamad Shukor (tak tahu blog dia juga) @ RM5,000

P/s :Kepada sesiapa yang tahu blog address pemenang,informla ya.Bleh saya update kan di sini juga.

Selain daripada itu sempatla juga tengok :


Mascot Mr Potato menari

Wah2,bukan main lagi Uncle Potato ni menari...

Saya tidak menang apa-apa.Cabutan bertuah dan hadiah di malam itu pun saya tak menang.Namun,saya puas hati dapat hadir di majlis ini.Apapun,semua membawa pulang :


Goody bag berisi barangan Mr. Potato

At least,semua gembira tak pulang dengan tangan kosongkan?Keseluruhannya,event ni memang best dan mengujakan.Terima kasih yang tidak terhingga kepada Nuffnang dan Mister Potato kerana menjemput saya.Lain kali,jemputlah saya lagi ye?Saya pasti datang memeriahkan acara.

P/s :Tak sabar pula nak pergi Nuffnang Friso Gold Family Day Out pula, mesti meriah dan menarik juga.Panggilan telefon sudah diterima daripada Nuffnang,cuma menunggu pengesahan daripada e-mail pula.Thanks Nuffnang...

68 comments:

  1. wahhh.. the most interesting part is ade HUJAN!! My fav indie band,. hehe..

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi join event dgn nuffnang.selalu event nyer wrong timing :(

    ReplyDelete
  3. rugi xpegi!!.....sbb da balik kg kat kelantan..huhu

    ReplyDelete
  4. Tuhlah bro..kalau kita berdua pakat-pakat sewa baju hari tuh ada harapan kut menang dapat nombor 6..hehehe..apa-apa pun yang penting enjoy...

    ReplyDelete
  5. wahh meriah sungguh nampaknya...baju pun berwarna-warni...tak sangka yg menang tu ppuan yer...

    ReplyDelete
  6. nak pergi frios tp xde anak lak.hehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, rejeki. masa kena menari tu ingat mmg dah takde can nak menang dah sbb almaklumlah x reti menari. sibaik pemenang pakaian dipilih oleh juri...

    albudi yang melompat2 tu die mmg involve dgn freerun. kalo nak tgk blog die just search abudi.alsagoff kat google.

    persiapan kitorang buat sejak dapat invitation lagi. husband siap berpanas berhujan beli kot putih die dengan lampu lip lap tu. orang kata "no pain, no gain". sewa baju tu kat hartamas, kalo eyriqazz ada costume event next time saye boleh recommend pergi sewa baju kat kedai tu ;-)

    ReplyDelete
  8. ni mr. potato kat mane ni? kuantan tu ke? ke ade dlm blog tulis x perasan

    ReplyDelete
  9. congrats to the winners..bestnye dpt join cam ni kn..

    ReplyDelete
  10. wah! bestnye event ni?

    nak izzah farhana menang. huhu..

    ReplyDelete
  11. almk band hujan sey !mencari konlusi...lalala

    ReplyDelete
  12. Sharinginfoz :Memang happening...best..

    ReplyDelete
  13. ellismie :Yeker?cuba lagi lain kali.Nuffnang Friso Gold Family Day Out jointak?

    ReplyDelete
  14. Hazwan Hakim :Memang rugi...bestt...

    ReplyDelete
  15. JAI : Kalau no. 6 mana dapat hadiah sehh..tapi kalau u mesti menang coz u pandai gelek nya...

    ReplyDelete
  16. nizaa:Haah,saya pun tak sangka...Mrs Potato...Knapa u tak join skali?

    ReplyDelete
  17. izzahfarhana :hehe,cpt2la kahwin..friso ni slalu buat rasanya..

    ReplyDelete
  18. phatgurl:thanks..nanti saya cari awak kalau nak pi event...anyway,congratz again...

    ReplyDelete
  19. aenareal :yey,yey...giler kentang..Mr Potato bestt...

    ReplyDelete
  20. zuwairiaman :Buat kat bangsar,KL...

    ReplyDelete
  21. farhah :mesti2...bukan kena byr pun..hihi,ni kembar CikEpal ke?

    ReplyDelete
  22. Hernee Nazir :mmg best....dpt jumpa bloggers2 top dan lain2

    ReplyDelete
  23. Farah Annysa :x dapat?u join yg mana ye?blogging or web yg kena undi tu?

    ReplyDelete
  24. Kak Ina KL :Saya perasan akak..tapi tak sempat nak tegur...

    ReplyDelete
  25. Pink Butterfly :mmg best..peminat izzahke ni?

    ReplyDelete
  26. Si budak Aboi :yupp,hujan...mmg bestt hujan nyanyi..sek baik tak hujan

    ReplyDelete
  27. eggyolk tu dh byk kali menang advertorial..yg sebelum ni dia menang laptop acer inspiron 13..jeles gila a.. >:P

    ReplyDelete
  28. salam perkenalan, saya pon g juga ms Mr Potato tu tapi sorrylah saya ni blogger baru lagi so xberapa nak cam sangat..tupon seb baik ada kak Ina so takderlah terasa malu sangat!!
    btw, saya pon dah join Nuffnang ngan Friso tu, tapi so far xder dapat invitation pon..mungkin xdapat kot sebab blog saya ni bukan gempak sangat pon...huhuhu
    btw, i link youuuuu

    ReplyDelete
  29. eh.. bukan hujan ke kat luar masa tu? LOL.. just kidding.. it was super fun! i like the mister potato man! he's so cool! tp kalau menang rm5k lg super fun kn? tkpe, tkpe.. cuba lg.. :P

    ReplyDelete
  30. Wow, perempuan yang menang..best2!! :D

    p/s:GTO?!! I loike~wink ;)

    ReplyDelete
  31. gile kentang ler bro...bertambah2 kentang bila ada hujan buat show...hohoho

    ReplyDelete
  32. salam bro..xleh nk komen...boleh jer...hehe...tq

    ReplyDelete
  33. hehe, best & syok gilerr mlm tu.. :)

    eyriqazz xperasan kita sbb kita dok blkg. tp kita duk dgn fiza mastar & kak ina kl.. :)

    hee, xpe, ada rezeki event lain lg, kita berteguran ye..

    yg event friso tu xdapat la nak join sbb xde anak lg.. ;)

    ReplyDelete
  34. Hi Eyriqazz!

    Thank you for visiting my blog!

    Nampak seronok!

    ReplyDelete
  35. salam singgah... best blog nih.. will surely come back!

    ReplyDelete
  36. 1st time jenguk blog ni...meriah btoi..penuh ngan cerita and gambar...

    yana dah follow blog ni...

    ReplyDelete
  37. FIT :u r rite..apapun,he deserve it..entry dia memang menarik dan kreatif...the dylan-zd pun ble tahan hebatnya..sama2 geng telur...

    ReplyDelete
  38. Chentamaya :Yey,Mr Potato memang best...dah nak habis kitorang makan..hehehe

    ReplyDelete
  39. zailanmohamad :Salam kenalan...nanti kalau jumpa di event lain kali ,tegurla ya..yg saya kenal mmg saya akan tegur..ishh,kalau ada rezeki tak kemana..tunggu..

    ReplyDelete
  40. Angel :masa nak balik tak hujan..hehehe...yup,kalau menang adiah mesti lagi cool...takpun hadiah nya sebanyak hadiah contest project Alpha..mesti lagi bestt...Apapun,i really have a fun day...

    ReplyDelete
  41. Misz_zana85 : Yup,pompuan yang menang.tangan yg menghayun buaian jgn dipandang enteng.Apa maksud I loike ya?

    ReplyDelete
  42. rizputra7 :hehehe,memang giler nya...Hujan buat show bertambah2 la lagi kentang,kerepek,dan kawasan sewaktu ngannya

    ReplyDelete
  43. ezzati :nak jumpa hujan?UMm,malam ni mungkin hujan..hehehe..just kidding

    ReplyDelete
  44. Hisham:ble..tapi leceh skitla pakai widget tu nak komen..n lambat loading..

    ReplyDelete
  45. Nikel Khor :yup,it really a fun nite...

    ReplyDelete
  46. Lovely Emy :saya pun dok blakang.perasan fiza mastar.mungkin coz saya baru lagi,tak kenal ramai bloggers..hehehe...Mmg best..Aiseh,cpt2 la kahwin camtu...

    ReplyDelete
  47. shloke :welcome.nanti ada masa saya singgah lagi ya?

    ReplyDelete
  48. cikcloudy :terimakasih.singgah2la lagi ya?welcome to GTO...

    ReplyDelete
  49. shahdiana :thanks....singgah2 lagi nanti ya...by the way,dah baca novel terbaru saya lom?Blom ada di pasaran lagi...Kisah Si Mamat...Bsk akan bersambung kembali..hehehe...(prasan sorang diri)

    ReplyDelete
  50. pergh gilew la Gto. terbaek dari ladang event nie

    ReplyDelete
  51. hebat lah pemenang tu :) tengok event ni pun cam best sangat!!

    ReplyDelete
  52. wahhh bestnya dia....

    pas ni ade event lagi?? best best....

    enjoy yaa...

    ReplyDelete
  53. Melz :Mmg best event ni.Melz knapa tak join?kalau tak ble jumpa

    ReplyDelete
  54. NN :Memang best.lain kali joinla skali ya?

    ReplyDelete
  55. Dahlia :Memang best...tryla masuk contst dia..lepas ni dia ada event Nuffnang Friso and Samsung Corby ...tryla join...

    ReplyDelete
  56. I like = I loike (cara maknyah2 ske sebut tu….hehe)

    ReplyDelete
  57. Hey! thanks for visiting our blog the other day! Hope to see you again if there's anymore event for bloggers :D

    ReplyDelete
  58. Misz_zana85 : Oh ic...camtu rupanya...

    ReplyDelete
  59. theeggyolks :thank for visiting mine too...u r really good...I really interested to learn how to do adobe flash like u but don't know where i can get the information

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails