June 20, 2012

Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

Saudara Bro Denaihati, bolehla dikatakan Sifu kepada Eyriqazz. Seorang blogger yang telah banyak mengajar eyriqazz erti berblogging, tips berblogging, etika berblogging, dan juga berkenaan kehidupan. Juga pernah menjadi penaja salah satu Contest  yang eyriqazz anjurkan.

Terbaru, Saudara Denaihati telah menawarkan untuk Sponsorkan designkan kembali template blog Eyriqazz ini. Pelawaan diterima, cuma maaf bro, masih belum sempat e-mailkan kepada Eizil requirement yang diingini. Harap-harap, tidak expired laa tawaran tersebut. 

Eyriqazz vs Denaihati, bagaikan langit dengan bumi in term of pencapaian berblogging. Alexa ranking, kekuatan SEO, pengaruh,followers,trafik, dan etc.Sudah semestinya eyriqazz yang tewas jika dibandingkan dengan Bro Denaihati. Jadi, sebagai menghargai salah seorang Sifu saya ini, pertama kali eyriqazz ingin anjurkan Contest berbentuk SEO dengan temanya :


Eyriqazz vs Denaihati

Yup, Contest sambil menyelam sambil minum air 

Syarat-syaratnya :

1. Buat satu entri bebas berkenaan keyword "Eyriqazz vs Denaihati" . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 August 2012. 
5. Tinggalkan permalink entri anda di SINI


Pemenang akan ditentukan melalui kata kunci "Eyriqazz vs Denaihati" yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 1-17 September 2012.

Hadiah : UPDAted Setakat 26 June 2012

1st Prize - RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)
2nd Prize - RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
3rd Prize - RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com
4-5th Prize - RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
6-7 Prize - RM50 Cash each
8-10 Prize - RM30 Cash
11-20 Prize - RM10 Cash


Entri Pilihan terbaik - RM100 Cash +  iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)


Cari Penaja Contest - RM40 Cash (sudah ada pemenang)


(Additional RM220 Reserve Prize, masih belum decide lagi camne nak agihkan.. Total hadiah Cash dari Eyriqazz + Penaja = RM1,850)


UPDATED -
* Pemenang akan diumumkan by 27 September 2012.  (atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan)

* Pemenang tempat 1-5 dikehendaki revealkan "Rahsia Kejayaan" bagi memenangi Contest ini. Sekiranya gagal berbuat demikian, hanya 50% daripada hadiah akan diberikan kepada pemenang as niat asal Contest ini adalah berkongsi tips SEO buat semua.
* Syarat-syarat mungkin akan ditambah dari masa ke semasa.

146 comments:

  1. sempat lagi kot kalau nak join lepas habis exam. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2..sengaja buat deadline lambat skit so everyone ada peluang utk menang.. at least RM500+ hadiah akan ditambah

      Delete
    2. Salam Tuan, anak2 buah saya ada buat review artikel untuk promote event tuan, boleh dapat maklum balas x? tapi, review dalam bahasa enggeris. (for promotional purposes)

      Creative Something-Eyriqazz Battle Challenge 2012

      Mintak kebenaran untuk promote. thks tuan.

      Delete
    3. yeayyyy! insyaALLAH paper habis 1 Julai ni, lepas tu boleh la join! :D

      Delete
    4. Contest SEO Eyriqazz Vs Denaihati (Klik Di Sini)akan tamat pada hari ini..

      Tak sabar nak tunggu blog manakah yang berjaya memenangi Contest ini.. .. ;)

      Delete
  2. Menarik. jika kelapangan boleh join. hehe

    ReplyDelete
  3. wow... lama jugak contest nih bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. coz eden pun nak belajar strategi SEO yang digunakan oleh peserta..banyak yang boleh belajar dari Otai2 SEO ni...

      Delete
  4. pasti join..hihihi...tunggu entri.. :-)

    ReplyDelete
  5. wahhh.. mwenarik ni. Insyaallah akan join.

    ReplyDelete
  6. wah menarik nih, nmpknya saya berminat untuk menjadi penaja bagi contest ini, nanti saya email

    ReplyDelete
  7. Terbaik dari ladang... insyaallah akan cuba join nanti.. menarik juga tajuk SEO ni..

    ReplyDelete
  8. saya join ..yoohooo :) nak buat entri jap

    ReplyDelete
  9. pergh, hadiah dia masyuk.kena join ni.

    ReplyDelete
  10. Wowww!!! teruja tengok hadiah tu..

    Sedang cuba memahami syarat2 contest ni.. ;)

    ReplyDelete
  11. Salam,

    ok juga ni menarik, tengoklah kalau mood mari boleh join, support contest yang kawan2 buat :D


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  12. trima kasih atas jemputan... =)

    ReplyDelete
  13. menarik ni...macam nak jadi penaja je, tapi macam nak jadi peserta gak..macam mana eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..boleh jadi penaja dan juga peserta at the same time...

      Delete
  14. Mesti join...nak kena karang entri ni

    ReplyDelete
  15. Wah... Sangat hebat.. Kena join ni..

    ReplyDelete
  16. wahhh..bes nie..nak kena join lah..hehe..

    ReplyDelete
  17. nak join juga.. walaupun domain blom diindex.. hehehe :)

    ReplyDelete
  18. salam eyriqaz...ciktom join..dh share link kt fb eyriqazz :)

    ReplyDelete
  19. good luck to all yg akan join :)

    ReplyDelete
  20. Bestnye hadiah dia! haiishh

    ReplyDelete
  21. menarik... tp belum ado idea :p

    ReplyDelete
  22. Assalam..
    Menarik..
    InsyaAllah, boleh join kalau ada idea..

    ReplyDelete
  23. Fuiyooo...jenuh nk bhat entry nie..insyaallah kalau bkesempatan leh joint..:-)

    ReplyDelete
  24. Assalam firstime sampai sini, jadi kena bertapa lama sikit dekat sini kalau nak join

    ReplyDelete
  25. Harap sempat menyertai contest SEO ini.Nampak gaya yang berminat untuk menyertai contest SEO ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akhirnya dapat juga siapkan tugasan contest SEO ini. Harap ia dapat memenuhi syarat. :-)

      Delete
  26. wah contest seo lagi,,best nie cari pengalaman...

    ReplyDelete
  27. kalo sponsor hadiah boleh ambik bahagian gak ke bro ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua penaja boleh join kecuali bro denaihati..hahahaha....

      Delete
    2. Otai besar je kena blacklist.. :D

      Delete
  28. join dan terus join..hahaha..terbaik lah.. :-)

    ReplyDelete
  29. hadiah yg menarik mmg debommmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  30. menarik:) dah lama nak try bermain dengan SEO.will join later:)

    ReplyDelete
  31. menarik gak ni..insyaAllah,akan join.. :)

    ReplyDelete
  32. wah,.. sambil sertai contest nih.. sambil tu dapat tingkatkat teknik2 seo.. Macam nak try juga la,. hehe..

    ReplyDelete
  33. lumayan sungguh hadiah nyer yer...!!

    ReplyDelete
  34. SEmoga banyak yang join Kontesnya

    ReplyDelete
  35. wah, menarik tu. InsyaAllah akan join nti.

    ReplyDelete
  36. wow interesting :)

    kena baca lagi ebook SEO by Ariff Shah ni..ihiks

    ReplyDelete
  37. nak jugak join , nanti insyallah .. bagus buat masa panjang2 gini ..

    ReplyDelete
  38. wow menarik. hadiah pun lumayan. join cepat!

    ReplyDelete
  39. BW sebelum solat Jumaat. Wahhh, hangat dipasaran. tahniah. wujudkan satu evolusi penulisan sihat dengan idea relevan. didoakan semoga berjaya kepada peserta dan juga organisor. tks bro admin.

    ReplyDelete
  40. semoga bermanfaat untuk kita semua..InsyaAllah

    ReplyDelete
  41. Salam 1 Malaysia! bro eyriqazz!!

    Ada pertanyaan di sini berkenaan dengan pemenang ranking dalam carian google!

    Bagaimana sekirannya ping aggregator yang mendapat tempat dalam halaman pertama google search 31 ogos nanti? tapi "Blog Epic Scene" yang membuat entri tersebut...cuba search ini http://busuk.org/ping/view/228260

    Adakah busuk.org yang menang atau Blog Epic Scene??

    thanks!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya url yang berdaftar dan diterima sebagai peserta akan dishortlistedkan..yg dari ping aggregator tidak diambil kira

      Delete
  42. tgk ada blogger yg buat lebih dr satu entry keyword SEO.. cam ner? kalau lebih byk, lagi tinggi SEO.. tp syarat 1 jer..
    ce citer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya satu entri yang didaftarkan saja yang akan dikira semasa nak memilih pemenang nanti...nak buat entri byk2 terpulang,tapi once dah diletak url permalink di senarai peserta, permalink itu saja yang diambil kira... to be fair to everyone

      Delete
  43. makin ramai yg join dan penaja pn bertambah..menarik :)

    ReplyDelete
  44. Assalam..
    Siap jugak entrinya...
    join!!

    ReplyDelete
  45. Kontes SEO..80% dah terasa bahang utk join kontest ini. nak buat entri dulu dalam sehari dua ni.Setakat ini yg top 3 dgn keyword ni di google adalah dari blog abangensem.com dan ciktom.com..

    ReplyDelete
  46. den pun nak join gak la.. sabau je la

    ReplyDelete
  47. Akhirnya siap jugak artikel untuk sahut cabara kali ni...hehehe

    ReplyDelete
  48. Menarik! Teringin nak join. Cuma bab seo ni kurang ilmu. Kena korek lagi baca lagi. :)

    ReplyDelete
  49. salam, saya nak memeriahkan contest ni.hehehe!! dah letak link entry dekat FB bro ;)

    ReplyDelete
  50. Salam.. Eyriqazz..

    Untuk peserta awal yang menyertai Contest ini perlu update juga ker bila setiap kali ada pertambahan penaja??

    TQ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Once senarai penaja sudah di finalizekan, akan diinformkan later utk diupdatekan

      Delete
  51. otai2 da turun padang......terus jadi malu nak join....nak menang kategori entry pilihan terbaik je lah..hahaha :D

    ReplyDelete
  52. Wahh.. nampaknya semakin ramai dah join. bagus la nanti rmai skit pencabar :D

    ReplyDelete
  53. cuba guna blog setahun jagung...hihihi..hasilnya, macam tak berhasil jer..kih3.. :-)

    ReplyDelete
  54. terasa macam nak join.tapi belum sampai tahap lagi kot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsmp tahap lagi xpe bro..yang pasti dapat sesuatu yang sangat berharga join contest ni :)

      Delete
  55. Agak pelik bila tengok sponsor pun join contest, pastu leading.. errr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua sponsor dibenarkan join contest ini kecuali denaihati.. hik3, dah entri ini pun dah bertajuk eyriqazz vs denaihati...

      Delete
    2. contest lelaki kacak before this pun sama syarat.. yg jd sponsor blh juga join.. sbb pemenang bergantung google.com.my..so tiada istilah bias untuk bro eyriqazz pilih pemenang samaada sponsor atau tidak..

      Delete
  56. Memang dahsyat bro contest kali ni.. hadiah hampir mencecah 2k.. alhamdulillah semakin hari makin banyak ilmu SEO yang aku belajar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau campur dengan potential penaja dan a few penaja yang belum bank in kan lagi ...memang dah cecah 2k bro...

      Delete
  57. Apa kata "Additional RM70 Reserve Prize" tu bagi peserta cabutan bertuah.. maknanya semua orang ada peluang seimbang rasa hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam planning..InsyaAllah,akan dipertimbangkan cadangan tersebut

      Delete
  58. Assalamualikum Tuan artikel telah ku submit pada tempatnya

    ReplyDelete
  59. Macam mana nak jadi peserta? tak paham la :(

    ReplyDelete
  60. Salam Tuan. artikel dah submit tanda sokongan. TQ.

    ReplyDelete
  61. sertai sahabat lain utk memeriahkan cabaran ini..

    ReplyDelete
  62. Extend laa lagi due date. nak exam dulu niiii. hm.

    ReplyDelete
  63. blog saya dah kena remove by blogger.com(google) wawawaaaaa.....................!

    nak join dengan blog baru

    ReplyDelete
  64. Salam.. bro eyriqazz, boleh jadi penaja lagi x utk contest. Ini? Saya berminat nak jadi penaja.. tapi hadiah takderllah besar sangat.. hadiahnya adalah berupa pengiklanan secara percuma selama 6 bulan bagi banner bersaiz 125x125 untuk pemenang tempat pertama hingga ke 10

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya bro eyriqazz dah mention..tunai SAHAJA :)

      Delete
  65. assalamualaikum bro, ok saya turut serta dalam contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ini :)

    ReplyDelete
  66. saya cadangkan untk entri pilihan tu ditambah sedikit hadiahnya..hehe..

    sebab satu je pemenangnya..barulah blogger² cuba menampilkan kreativiti yang lebih ;)

    ReplyDelete
  67. ops... nanti yangbaik datang baca balik... nampak macam menarik sangat2 tapi tak sempat nak join lagi...good luck to me... yeah yeah!!!

    ReplyDelete
  68. bro kat ne nak register penyertaan ?

    Eg : nak bg link entri yg join penyertaan, detail lain² dsb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tinggalkan permalink entri di sini:

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150841468140927&set=a.426270225926.225141.294601445926&type=1

      Delete
    2. ok ok bro dah submit link penyertaan hari tu. Thanks ye bro

      Delete
  69. nak taja banner 125x125 2 bulan jugak, boleh ke x?

    ReplyDelete
  70. Anda berpeluang untuk memenangi wang tunai sehingga RM600-RM700 sekiranya berpeluang menjadi pemenang hadiah pertama Contest ini..

    Caranya begini..
    1) Anda perlu mempunyai SEO yang berkesan supaya berjaya memenangi wang Tunai RM500 + 20,000 trafik + Iklan percuma
    2) Anda jadi penyokong tegar Eyriqazz di blog Coretan Anuar. Sekiranya Eyriqazz berjaya memenangi pertarungan sengit tersebut, beliau akan berjaya memenangi wang tunai RM100.. (Diharap Eyriqazz gunakan hadiah tersebut untuk topup hadiah tempat pertama hingga ke 5)
    3) Disebabkan anda penyokong tegar Eyriqazz anda berpeluang memenangi wang tunai RM100 sekiranya Eyriqazz berjaya memenangi pertarungan sengit tersebut..

    Untuk maklumat lanjut sila klik pada link berikut:
    Eyriqazz Vs Denaihati (Klik Di Sini)

    ReplyDelete
  71. Hmm.. Menarik juga. Saya ni tak berapa pandai dgn SEO tapi apa salahnya nak mencuba. Oh ya bro, nak tanya pasal penggunaan bahasa. Hanya bahasa melayu aje ke diterima? English terima x? 1 lagi, berkenaan link. Perlu ke letakkn semua link-link penaja dengan dofollow tag? Atau xkisah pun samada dofollow atau nofollow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. English diterima..dofollow or nofollow dua-dua diterima..tiada paksaan....

      Delete
  72. memang terbaik hadiah contest ni :D
    dah lebih 100 org yg join, banyak saingan..

    ReplyDelete
  73. Salam Bro Eyriqazz, kebiasaannya orang mendaftar menggunakan entry tp boleh ke saya mendaftar menggunakan nama domain sahaja (EMD)? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya permalink/entri penyertaaan sahaja yang diterima...

      Delete
    2. Bro, saya dah submit entri dekat facebook

      Delete
  74. huhuhu.. tak sempat nak belajar2 seo lagi..
    kene follow2 dari belakang aje la..
    tgok bro2 expert beraksi..
    all the best utk yg menyertai nye..
    cayok2..

    ReplyDelete
  75. bro tak berapa faham la
    contest ni buat entri
    then pemenang ditentukan macam mana ?

    ReplyDelete
  76. NUR TRY JOIN JUGE YE BRO.. SEMPOI AMAT.. NAK MEMERIAHKAN JE..

    ReplyDelete
  77. Assalam join juga... sekadar nak cuba nasib...hehehe

    ReplyDelete
  78. kategorikan hadiah kepada dua bhagian, kategori blogspot dan domain sendiri....cadangan jer....amacam??ok?

    ReplyDelete
  79. sampai ada yg beli domain eyriqazz vs denaihati ne bro..hebat!hehehe.
    btw,klu 1 blogger sama tpi gunakan 2 blog yg berasingan boleh ke?.hehehe

    ReplyDelete
  80. wahhhh!!!! hebat sungguh! ada berani nk cuba? seo pun x tau apa :)

    ReplyDelete
  81. ada beberapa hari lagi.. sempat ke nak grab seo mcm ni.. adehh~

    ReplyDelete
  82. sepertinya sangat ramai disini, sukses selalu untuk event seo ini :)

    ReplyDelete
  83. haha.. baru siap entry.. org terakhir kot.. :)

    ReplyDelete
  84. akhirnya siap juga entri. huhu...

    ReplyDelete
  85. harap-harap menang cabutan bertuah la..tv LED pun jadi la.

    ReplyDelete
  86. saya boleh joint kew?stay kat johor

    ReplyDelete
  87. Salam. Lepas umumkan pemenang baru para pemenang akan revealkan rahsia SEO tu kan? hehe tak sabar

    ReplyDelete
  88. Ala ruginya tak sempat nak ikut. huhu

    ReplyDelete
  89. Alamak.. Tunda lagi ke Tarikh pengumuman Keputusan Rasmi Pemenang Contest ini.. Tapi saya dah publish 9 Strategi yang telah saya gunakan untuk berada dalam senarai Top 5 pemenang Contest ini di link di bawah:

    http://www.coretananuar.com/2012/09/rahsia-kejayaan-pemenang-top-5-contest.html

    Berdasarkan Hasil semakan sehingga pagi tadi entri saya masih berada dalam senarai Top 5 pemenang Contest ini.. Harap Bro Eyriqazz dapat kekalkan keputusan yang ada walaupun pengumuman senarai pemenang rasmi ditangguhkan.. Kalau tak mungkin saya terpaksa delete entri tersebut..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails