June 19, 2012

Papa Orang Kampung, Alisya Orang Bandar

Di suatu petang yang nyaman, angin bertiup sepoi-sepoi bahasa :


Eyriqazz : Papa Orang Kampung, Alisya Orang Bandar (sambil menyanyi-nyanyi)...


Alisya : Salah, Salah..... 
" Atok Orang Kampung, Papa Orang Bandar"

P.s : Umm, dah jadi orang bandar rupanya Eyriqazz.... Lebih seronok rasanya jadi orang kampung dari orang bandar. Apa kata anda? 

16 comments:

  1. Entry yg cute, tajuk dan pic skali. Bg saya, saya lebih suka jadi org kampung. Duduk kampung. Aman dan tenteram. Keje kampung, xde nak jem, harung segala asap, tol, minyak baper hinggit sehari kene buh. Haha. Itu je pendapat saya yg jd org bandor ni. :)

    ReplyDelete
  2. yezzz...jauh dari hiruk pikuk bandar....tenang je.... tp ketenangan abadi adalah lahir dari dalam hati.. cewahh

    ReplyDelete
  3. Saya setuju.. Jadi orang Kampung lebih seronok daripada jadi orang bandar..

    Masa duduk dekat Kampung banyak aktiviti yang boleh kita buat tanpa perlu mengeluarkan wang..

    Contohnya masa saya kecil aktiviti di waktu petang main nyorok-nyorok, main galah panjang, main combat-combat dan sebagainya..

    Dekat bandar aktiviti masa lapang anak2 saya main internet game, shopping ikut mama, tengok tv dekat Astro, beli mainan itu dan ini..

    Boleh dikatakan tiap hari kena keluar duit..

    Jom join segmen klik like/share dan menang wang tunai (klik di sini)

    P/s: Nak selamatkan wang poket saya kena bawa anak isteri balik kampung selalu..

    ReplyDelete
  4. seronok jadi dua2.. kekadang bosan di kampung dapat berseronok2 di bandar tapi kekadang tensyen di bandar, lari jap ke kampung, tu le nasib baik masih ada orang tua, bila dah x da, ingat lagi ke kat kampung?

    ReplyDelete
  5. ye btol tu, walo kt mn tcmpak skali pn lov pn ttp org kampung.. org kampung power..hahahaa

    ReplyDelete
  6. Jadi orang kampunglah best sebab boleh balik kampung. :-)

    ReplyDelete
  7. kat kampung..nak masak guna serai ke,halia ke,daun kesum ke....cabut je..untung2x sayur2 hutan sedap juga dibuat lauk..kat bandar..serai seikat dah rm2......untung jadi org kmpung...nasiblah parents sudah siap sedia buat rumah dikampung..hujung minggu lari balik kmpg lupakan masalah kota.....cehhhhhh.

    ReplyDelete
  8. Eden sonok kalau dapat jadi adik ipar tuan punya blog.... dapat balik GANU tiap2x tahun.... hehehehe ( gurau2x )

    ReplyDelete
  9. betul bro.. aku masih lagi berpijak dari bumi nyata yang aku masih orang kampung cuma cari makan je dekat bandar.. hehehe

    ReplyDelete
  10. eyza xpenah ada kampung...sejak lahir mmg dah duduk tgh bandar...teringin merasa suasana duduk kampung laa..

    ReplyDelete
  11. papa mifz lagi suka duk bandar dari kampung...sekali sekala balik kampung ok la...hehe

    ReplyDelete
  12. duduk kg lagi best, boleh mandi sungai, lastik burung, tembak ikan, main caplong, tuju kasut, tuju tin dll.. tak dapat hal-hal tu kat bandar

    ReplyDelete
  13. Jadi orang kampung best, tapi kena ada broadband..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails