May 17, 2010

Who Will Win the World Cup?



World Cup 2010 bakal bermula tak lama lagi. Rasa-rasanya :

Who Will Win The World Cup?

Pada pandangan saya, pasukan yang bakal memenangi World Cup tahun ini adalah :


Spain

Kenapa saya kata Spain bakal menjadi pemenang World Cup 2010?

1) Mempunyai pemain yang mantap di setiap posisi
- Spain mempunyai pemain yang agak hebat di hampir setiap posisi seperti Fernando Torres, Xavi, Iker Casillas, Carlos Puyol, David Villa, dan ramai lagi. Pemain-pemain bertaraf bintang mereka mewakili banyak Kelab popular di dunia seperti Barcelona, Real Madrid, dan Liverpool.

2) Persembahan dan permainan yang konsisten
- Rentak mereka begitu konsisten di perlawanan-perlawanan sebelum ini dan baru saja memenangi beberapa kejohanan besar iaitu Euro 2008 mengalahkan Germany. Mungkin kejuaraan berganda mampu menjadi milik mereka seperti yang pernah dilakukan oleh pasukan France.

3) Sokongan padu dari Peminat
-Spain mempunyai peminat yang begitu bersemangat dan menyokong mereka dengan sepenuh hati. Stadium-stadium mereka selalu dipenuhi penonton . Dengan sorakan yang padu dan peminat akan membakar semangat untuk pemain-pemain Spain berusaha untuk memenangi World Cup.

4)  Pengalaman di kejohanan besar dan World Cup
- Spain mempunyai pengalaman yang begitu luas di kejohanan besar dan World Cup. Walaupun di World Cup sebelum ini Spain gagal menyerlah dan melayakkan diri ke pusingan akhir, rasanya kali ini Spain mampu mencipta kejayaan kerana semangat juang mereka begitu jitu dan permainan yang ditunjukkan begitu mempesonakan.

5) Pasukan mereka di taja oleh Adidas
Banyak peralatan sukan mereka di taja oleh Adidas. Produk Adidas memang berkualiti dan terkenal di seluruh dunia, dan dengan bantuan peralatan sukan yang bagus ini akan membantu dalam sesi latihan dan seterusnya memperbaiki mutu persembahan mereka.

Oh ya, sebut pasal produk Adidas, sekarang ini tengah ada promosi barangan Adidas :


Mengujakan, kan? Lebih lanjut bolehla rujuk di SINI : http://projectalpha.com.my/promo/

Beberapa hari ni agak kebusy dan tak sempat nak layan Project Alpha Season 2. Jom la layan sekali ngan saya:

Episod 26

Episod 27

Episod 28

Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

11 comments:

  1. huraian yang mantap! good good : spain pun okey jugak, ranking fifa no. 2. tp saya sokong brazil untuk jadi juara world cup. hehehe

    ReplyDelete
  2. gerrr... kenapa spain lak?! adeshhh.. brazil laaaa T___T

    ReplyDelete
  3. tak ikut bola...
    jadi tak tau lah apa2 tentang world cup ni

    ReplyDelete
  4. Muahaha,samelah kite abang GTO. Kompem tahun nih Sepanyol menang ! :D

    ReplyDelete
  5. sama ngan kl citizen
    Tak minat bola..

    ReplyDelete
  6. Germany all da way....

    ReplyDelete
  7. ye la..da minat spain mst ckp spain menang..dok cite psl kehebatan player spain..pas tu player team lain x hebat ke..cuba ckp kepantasan arjen robben..kebijakan wesley sneijder,ketajaman van persie pastu kekebalan oijer..hehehe

    ReplyDelete
  8. You got it correct with Spain! :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails