May 17, 2010

Blogging Tips | Guru Oh Guru

Salam dari Eyriqazz,

Masih teruja dengan trafik minggu lepas, dikongsikan disini :

First time Seminggu Cecah 10K++

Niat di sini bukan hendak menunjuk atau berlagak. Saya masih merasakan Blog Cap Ikan Ayam Goreng saya ni masih lagi beginner dan mentah di dunia blog ini dan trafik itu masih jauh jika dibandingkan dengan ramai silent bloggers yang mantap di luar sana. Apapun, salah silap harap maafi dan silalah teguri. Saya terima teguran positif ataupun negatif.Negatif lagi saya suka kerana ianya membantu memperbaiki diri saya ini.

OK, straight to the point. Dah lama tak berkongsi blogging tips. Kali ini Sempena Hari Guru yang baruje lepas, saya ingin berkongsi blogging tips yang sesuai untuk beginner cam saya. Tips kali ini ialah mencari guru dalam dunia blog ini bagi memperbaiki mutu + meningkatkan hits ke blog anda.

Ok, Inilah guru-guru eyriqazz di dunia blog yang telah banyak memperbaiki mutu dan prestasi blog saya. Kalau dulu, nak cecah 300+ pun terkial-kial+blogwalking yang agak lama sehari.Sekarang ni walaupun dah semakin kurang berblogwalking, 300+ bukannya perkara yang susah lagi.

Sharing is Caring. Inilah guru-guru dengan Anugerah Sekali buat mereka:

1) Guru Terbaik untuk Semua Kategori ( Blogging Tips, SEO, Mesra Reader, dan semua sekali ) : Melromeo  dan Great Teacher Onizuka (maksud saya semangat kentalnya dan gaya tersendirinya yang menjadi inspirasi buat saya)

2) Guru Hebat di Medan SEO (Search Engine Optimization ) : Yanmie, Kak Jie, Beliamuda, MohdZaid

3) Guru Mantap on Blogging Tips, Alexa, dan Google Page Rank : Denaihati, Ariffshah

4) Guru Dalam memperbaiki Layout blog, Bina Blog dan Design Blog : Maribinablog

5) Guru Terbaik dalam memperbaiki Mutu untuk Blogging Contest : TheEggYolks

6) Guru Penulisan Dikagumi dan Menyentuh Jiwa : Redmummy, Abangnara, Fazreen, Kennysia, CikEpal

7) Guru Terbaik Mendapatkan Sumber Inspirasi : Newspaper Online, Google, memerhatikan alam sekeliling, pengalaman dan sikap Berani Untuk Gagal serta mencuba sesuatu yang baru.

8) Guru di kalangan rakan-rakan bloggers yang pernah berjumpa : Bean Moreno , Kak Ina KL, SharingInfoz, Matjoe, Darkbatman dan ramai lagi.

Anything to add? Kongsi-kongsila guru-guru anda pula.

Jika mahu memperbaiki mutu , guru ini penting. Kadang-kadang kita sendiri pun tak tahu di mana silap kita. Jadi, Tunjuk ajarku sifu banyak membantu. Alhamdulillah, 8 bulan berblog, byk ilmu, kejayaan , dan juga selok belok dunia blog ini dipelajari. Ambil yang jernih buang yang keruh.

Guru oh Guru jasamu ku hargai dan banyak berjasa
Di alam Maya ramai guru juga
Memperbaiki mutu untuk kepuasan dan kejayaan diri sudah semestinya
Carilah guru, anda pasti akan berjaya dan gembira 

P/s :Agak-agak Eyriqazz@GTO boleh tak jadi guru di alam maya ya?

19 comments:

  1. anda sudah kategori hebat...tunjuk ajar blogger cap ayam cam saya

    ReplyDelete
  2. thanks you are good teacher. keep it up. wah, tak sangka ada juga my name. thanks a lot.....

    ReplyDelete
  3. perghs....kencang sungguh traffic GTO...congrats...sure masyuk jer iklan nuffnang kan...

    ReplyDelete
  4. en eyriqaz pun guru saya juga dalam berblogging ni..=)

    ReplyDelete
  5. en. eyriqazz pun guru saya dalam berbloging..=)

    ReplyDelete
  6. congrats...bestnya + teruja tgk ur success in blogging...

    ReplyDelete
  7. mak aii..hebat GTO..ni cikgu saya nak menuntut ilmu buleh? hehe

    ReplyDelete
  8. Salam Eyri, syabas!! pencapaian yg patut di banggakan :)

    ReplyDelete
  9. @Bean Moreno :Cap ayam pun sedap bro...

    @elissmie :byk...ada yg tak disebut..

    @Sharinginfoz :eh..mestila ada..

    @LyNn HaMzAh:hik3..baruje mencuba...masyuk?hik3...

    @Fitrihadi.com:thanks fitri

    ReplyDelete
  10. @merduwaty:thanks..first time komen kan?

    @mama zharfan:baru nak berjinak2...

    @Kancilbiru;hik3..saya yg kena blajar ngan kancilbiru

    ReplyDelete
  11. sgt hebat dpt 3000++ unique visitor :)
    turut excited!!

    ReplyDelete
  12. seronok en. eyriqazz dapat traffic tinggi...

    boleh jadi guru saya?...=)

    ReplyDelete
  13. betul cakap bean. tunjuk ajar ku sifu. :) boleh tak uncle? nak twu pasal seo...

    ReplyDelete
  14. wah..banyak nye guru..saye nak blajar,bole? huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails