August 25, 2010

Duit RayA RM500 Untuk Kakitangan Awam dan Pesara | Yey, Bolehla Paww Isteri

Yes, berita gembira buat kakitangan Awam dan Pesara. Duit Raya RM500 Untuk Kakitangan Awam dan Pesara tahun ini akan diterima sebelum raya  . Hik3,  boleh la  nanti saya paww Isteri (guru) belanja berbuka puasa di restoran. Kalau bagi RM1,000 tentu lagi bestkan? Dapat betis, nak peha.

Petikan dari Bernama dan thanks buat Sumijelly yang alertkan pasal hal ini :

KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada kakitangan awam dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan.



Bayaran akan dibuat sebelum 1 Syawal. – BERNAMA

P/s : Nak minta wife belanja berbuka puasa di mana ye? Any suggestion?

15 comments:

  1. wow..mau paww umi lah (guru jugak) heheheh

    ReplyDelete
  2. baguslah kan, anyway apa lagi hotel kat kl yang halal banyak gak, serbu..

    ReplyDelete
  3. kedai rm2 Satu Malaysia tu.. :)

    ReplyDelete
  4. wah..kalau swasta bukan lagi banyak dapat duit raya?hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.

    bini aku kerja kerajaan. dapatlah buat modal nak beli rumah lelong.

    Tuanbri - Perunding Hartanah Lelong

    ReplyDelete
  6. bestnyer kakitangan kerajaan malaysia..kan bgus kalo kakitangan kerjaaan jepun pon dapat gak..aisey..

    ReplyDelete
  7. ala .. 500 pun nak paww isteri ke.. bonus org private lagi byk kan.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Hi, boleh exchange link?
    My blog is http://mystockfolio.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. @maslinamansor :tahniah..bolehla blanje kfc..hik3

    ReplyDelete
  10. @cik Nemo;hik3,nak paww isteri kenalah pi yang mahal skit..ahaks2...

    @chekgu naman:swasta tak dpt duit raya..huhuhuhu...

    @tuanbri:wah,tahniah..makin murah rezeki

    @J.M.R:bro kakitangan kerajaan jepun ke bro?

    @Suliana:bonus raya orang private tak dpt tahun ni..paww su la,su sure dpt juga kan?

    ReplyDelete
  11. @Atia Adina;hik3..kenalah pawww...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails