October 4, 2010

Kasih Seorang Atok


Some people said, Seorang Atok/Datok lebih sayangkan Cucunya daripada anak sendiri. Sometimes, i tend to agree with it.


P/s : Syukur ke hadrat Illahi kerana Alisya masih merasai kasih sayang kedua-dua Atok dan Neneknya. 


P/s/s : Sometimes, You Will Never Know what u have until you lose it, kan?

P/s 3 : Jangan lupa sertai My Raya Moments Contest. Hadiah bernilai RM1,000+ untuk dimenangi.

16 comments:

  1. satuju tu..kalau dulu dengan anak sendiri bukan main garang lagi. tp dgn cuc relax jer. siap boleh gusti2 lg..

    ReplyDelete
  2. bro lahir2 atok dah xde.. just ade nenek je...

    last 1st Saaban.. dia meninggalkan bro untuk selama-lamanya pada usia 92 tahun [ikut ic la kan]

    al-fatihah buat arwah

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    ReplyDelete
  3. jd cmtu sbb dah tua
    emosi dah x mcm masa baru2 kawen dulu
    hehehe

    ReplyDelete
  4. betul, betul, betul... skarang parents mama kalau call terus tanya khabar cucu jer.. crita pun asyik pasal cucu cucu jer hehe

    ReplyDelete
  5. sangat bersetuju...cucu nak apa suma kasi...anak nak benda kecik je takdenya nak kasi..ekeke

    ReplyDelete
  6. alhmdulillah...alisya masih bkesempatan bmnja2 with atok...

    ReplyDelete
  7. sedih mengenangkan atok yg telah pergi..

    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  8. salam,
    memang betol sllunye atok ngan nenek memang sayang cucu lebih ha3

    ReplyDelete
  9. singgah sini..

    tak pernah rasa kehadiran seorang atuk.. hanya ada atuk sedara yang jauh2 aje.. memang untung bagi mereka yang masih punya atuk...

    ReplyDelete
  10. aku setuju tu..kebanyakkan atuk memang sygkan cucu dia.. sapa yang masih ada atuk tu..raengok tok tu rajin2 leh jenguk2 tok dekat kg ye

    ReplyDelete
  11. setuju sangat. sayang atok nenek pada cucu tu berganda2 dari sayang anak diorang sendiri :p

    -mangsa keadaan..hehehehe

    ReplyDelete
  12. Salah satu cara nak tunjuk sayang kepada anak ialah melalui cucu. Kalau atuk/nenek cukup sayang pada cucu, maknanya dia juga sayang pada emak/ayah kepada sicucu :)

    ReplyDelete
  13. untung alisya :) oh ya, nak join. nak join tapii.... hehe sorry uncle.. sbb banyak tapi :P

    ReplyDelete
  14. dulu dah tergarang dgn anak2.. jadi sekarang lah masanya utk datuk nak cover line.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails