December 15, 2010

Aku Masih Dara| Betulke Masih Dara?

Aku MaSih Dara

Wah, 2 hari lagi Filem Aku Masih Dara ni bakal ditayangkan.Hik3, dah lama tak layan movie melayu tapi tajuk cerita ni nampak macam best aja. Plus Mak mertua dan bapa mertua datang sini,bolehla jagakan Alisya dan bolehla saya berdating dengan isteri sambil menonton wayang.

Sinopsis Aku Masih Dara -
Aleesya, Sofea dan Hani merupakan tiga rakan rapat yang mempunyai latarbelakang keluarga yang berbeza. Masing-masing juga mempunyai pandangan berbeza tentang Islam, berdasarkan cara mereka dibesarkan oleh ibubapa masing-masing. Aleesya mempunyai didikan agama yang asas – boleh mengaji dan tahu sembahyang. 
Namun, membesar dalam persekitaran yang serba moden dan sosial menyebabkan beliau leka pada tuntutan agama. Sofea pula dibesarkan tanpa didikan agama, Sofea dibesarkan dalam suasana serba kebaratan, Sofea tidak tahu solat dan tak tahu mengaji. Hidupnya penuh dosa dan noda sehingga dia kurang tenang walaupun mempunyai segalagalanya. Hani pula membesar dalam keluarga yang susah. Beliau kurang didikan agama lantaran ibubapa yang terlalu sibuk mencari sesuap nasi untuk mereka sekeluarga. Hani senantiasa menyalahkan ibubapanya dan adakala salahkan Tuhan kerana tidak mengubah nasib beliau sekeluarga. Untuk hidup senang, beliau mengambil jalan mudah, menjadi pengedar dadah secara kecil-kecilan dan menjerumus dalam hidup penuh noda, dunia yang mana semuanya ‘halal’. Lakonan  Raja Farah (Sofea Pelakon Utama) Reanna, Farid Kamil, Dian P.Ramlee, Rahim Jailani, Riezman Khuzaimi dan Kuna..  - Kredit SINI
Lebih lanjut Terjah Entri INI : Filem Aku Masih Dara
Memang plan nak menonton bersama Isteri, dah lama sangat tak layan movie melayu, last time tengok movie melayu rasanya Filem Talentime arahan Yasmin Ahmad. Best tak filem Aku Masih Dara ni ya?
P/s : Alahai, tajuk mengancam laju je kan nak pi tengok? Dushh, dushh....Ada Apa dengan Dara ?
P/s/s : Bila pula cerita Aku Masih Teruna nak keluar ya? Hik3...

23 comments:

  1. dara ok lagi.. jangan darai udah.. hahahaa

    ReplyDelete
  2. mcm2 betul title filem skrg, gimik bukan main

    ReplyDelete
  3. macam tajuk entry gak, gimik kena ada br orang usha.

    Jangan lupa vote No. 383 /// Pilihan 10
    Undi No. 383 sekarang!!!
    Muchas Gracias !
    Kop Khun Krap !
    Arigatô gozaimasu!

    ReplyDelete
  4. tgk gazet, cam best jugak la.. & maybe buleh dijadikkan iktibar.

    ReplyDelete
  5. wah tajuk gempak..jangan cerita mcm 2 alam sudah..heheeh

    ReplyDelete
  6. lol,dara ke tetttttt...ala sama je macam citer syurga cinta

    ReplyDelete
  7. Kak Yana Samsuddin berlakon gak? Mesti best ni... Hehe

    New Post: 5 Sebab Kenapa Aku Tidak Follow Korang

    ReplyDelete
  8. cite ni ala2 syurga cinta kan.. nway ashraf muslim lately byk gak dpt watak alim2.. hoho

    ReplyDelete
  9. Citer ni kalau x silap ada dialog kontriversi Farid Kamil "Aku sangap lubang"

    ReplyDelete
  10. watak2 perempuan die mmg mantap la.. raja farah dah tak ada dara kan?? haha.. mcm pedas je ayat aku nie.

    ReplyDelete
  11. thanks bro eyriqazz tag pasal gambar bumblebee tu..saya tag bro balik kat entri ni^_^
    http://www.zuarxpdc.com/2010/12/hati-hati-dengan-twittersay-no-to.html

    ReplyDelete
  12. Nanti kita buat filem aku masih teruna boleh x bro petriq? hehehe Thanks backlink tuh :P

    ReplyDelete
  13. dh xde tajuk lain ke? hahaha.

    nk tengok budak 7 tahun rap ala2 eminem? jom2!

    Chyeah - He's MattyB

    ReplyDelete
  14. apa lagi bolehlah layan citer ni kan

    ReplyDelete
  15. salah satu filem yang mengeksploitasi kaum hawa. hahahahhaa

    ReplyDelete
  16. citer masalah sosial..cam citer syurga cinta je

    ReplyDelete
  17. asal gambar watak heroin kecik daripada yana eh kat poster..?
    alahai.

    ReplyDelete
  18. br balik tgk cite ni
    xbesttttttttttt ponnnnnnnnnnnnnn
    lawak je. tikam kt perut tp ending tgn yg patah. xlogik sgguh
    tp mesej yg nk disampaikan bagus

    ReplyDelete
  19. x payah tgk...cterrr sgt bosan...x sbr2 kuar dr wyg..baik tgk the tourist.gempazzz

    ReplyDelete
  20. Kepada Sesiapa Yang X sempat tgk kat wayang bleh la download kat cni..Link Mediafire aku sediakan untuk korang..

    http://zulmovie.blogspot.com/2011/01/aku-masih-dara-2010-dvdrip-avi-mkv-rmvb.html

    SHaring Is Caring!!!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails