December 29, 2010

Segmen Tegur Menegur | Myvitrd|Mama Zharfan|YnnLunia

Salam,

Segmen tegur menegur membuat penampilan kedua selepas entry INI. So, straight to the point, Inilah mangsa teguran saya kali ini. Pilihan dibuat dipilih kerana pengomen setia, support me in contest etc, dan byk lagi. So, mari tegur sampai lebam :



Teguran :
1) Nama blog sukar disebut, dieja, dan ditype. Nama blog memainkan peranan yang penting especially for first time visitor.Nickname Tn. Punya pun agak mengelirukan. Jgn follow  nama blog eyriqazz, eyriqazz memang suka syok sendiri. Hik3... [ Tips|Nickname of Nickname] .Rasanya sudah tiba masanya bro bertukar ke domain dan nama yang lebih menarik hati.

2) 3 column blog. Bukan mudah . Some widget di sebelah kanan mungkin boleh dikemaskan lagi dan buang mana yang tidak perlu .

3) Pelbagaikan entry n more picture plzz bro.Life is Beautiful, serlahkan penceritaan anda dengan gambar yang mengujakan dan pengalaman yang mempesona.

4) On the positive notes, tahniah bro semakin aktif dengan event blogging. Tambah kenalan adalah sesuatu yang bagus,networking is one of the way untuk mempromosikan blog dan diri sendiri .


Teguran :
1) On the positive notes, tahniah, u r on the right direction. Semakin banyak contest dimenangi, gambar diblog semakin menarik hati, dan gaya penulisan semakin menarik untuk berkunjung lagi. Tahniah, saya bangga dengan pencapaian dan kesungguhan kamu.

2) Psst,rasanya link blog lebih sesuai berada di sebelah kanan di mana mouse berada di situ, 3 column juga n some of the widget boleh lagi dikemaskini. Nampak lebih tersusun,kemas dan sejuk mata memandang.

3) Oh, salah satu widget yang berada di blog mama Zharfan yang saya tak suka adalah My Counter Widgeo,dushh, pop up yang keluar really annoying. Suggestion, mungkin boleh letak yang histats or yang tidak annoying.

4) Tahniah again, bangga dengan kesungguhan kamu, tengah sambung Phd, namun pandai membahagikan masa. Sila la terjahi...



Teguran :
1) Nak tegur apa ya? Ok, saya jeleess dengan template blog kamu. Header yang cantik, layout dan blog yang kemas, entry yang santai ,sejuk mata memandang, dan membuatkan saya bertambah jeles dan mahu terjah selalu.Hik3,honest k, i'm one of ur silent reader .

2) Tahniah juga, byk gadget menarik menjadi miliknya dengan Contest . Blackberry Torch,IPAD dan terbaru kamera digital sony. Teruskan kesungguhan kamu, ramai yang menyebut-nyebut namamu.

3) Oh, kalau masuk blog dia, teringatkan blog chokilala , one of blog yang menarik untuk ditenung lama-lama. Tenung blog je, jangan tenung orangnya.Kan asyik terbatuk2 saja nanti dia.

4) Nama blog? Umm, Liyanaa ,mula-mula mungkin susah dieja dan tertukar tapi rasanya lama skit tak jadi masalah. Just tambah satu aa je. tapi dulu-dulu masa blom letak di sidebar confius juga, selalu type liyana.com or liyanalunia.com .Susah susah,googlekan aje "Liyana Lunia" . Tadaaa... 

P/s : Segala teguran adalah pandangan peribadi, salah silap harap maafi.

More pengomen dan pembaca setia akan saya teguri di masa hadapan sebagai tanda terimakasih dan semoga teguran dipandang positif untuk terus ke hadapan.

P/s/s : 2 x 5 GTO Pointz untuk dimenangi. Dari ketiga-tiga blog di atas, which one yang paling anda sukai dan kenapa? Komen yang terbaik/constructive will win ...

28 comments:

  1. terima kasih bro, sudi juga tegur belog ynn tu hihi <3 walaupun ynn tgk mcm xde teguran cuma url blog je mengkonpiuskan tp ynn tahu, byk lg benda yg perlu ynn improve dlm blog ynn tu T__________T

    TQ so much bro eyriqq, ur my idol hokayyy <3

    ReplyDelete
  2. saya suka MyVitrd dan Mama Zharfan...yang ketiga bukan tak suka cuma blom sempat terjah lagi...

    MyVitrd : boleh dapat banyak info dan gaya penceritaan yang sempoi..

    Mama Zharfan : suka lerrr entri dia pasal keadaan di luar negara tue..dan setuju ngan eyrizaqq --> tabik spring sama MZ sebab pandai bahagikan masa dgn bijak...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. :)

    ok so straight to d point. i prefer liyanaa's blog, sebab blog liyanaa nampak kemas, tak serabut sangat dengan adv, then warna yang liyanaa gunakan tuh pun sedap mata memandang cewah.eheh

    * tak tak bukan sebab saya suka pink ke apa, saya suka hitam * ok sekian terima kasih ^___^

    ReplyDelete
  4. DeQdEq mmg suka blog Liyana Lunia...template dan design blog Liyana Lunia sgt kemas, xtau nak gambarkan mcm mana...menarik, tak serabut...mmg jeles sgt tgk blog sekemas Liyana Lunia...first time msk dah jatuh cinta...

    bila bloh kemas, cantik dan menaraik..mmg selalu la DeQdEq singgah..

    ReplyDelete
  5. saya silent reader liyanaa neee..dia b[unye belog dia punye ayat sangatttttt comel!

    ReplyDelete
  6. eyriqazz nanti tegur blog kite gak ek...hehehe...boleh ker??

    ReplyDelete
  7. dari segi penulisan, saya suka mama zharfan punya sebabnya byk mendorong saya untuk terus aktif berblogging...sis byk menang adiah yg nuffnang. sangat best!yang first tu suka jugak tpnya bak kata saudara susah nk ingat urlnya.pastu lmbat sgt loading aritula...terus sy xbukak dah...yg liyanaa pun suka jugak sbb dia glemer...ramai blogger yg sebut2..penulisan beliau pun ok jer...blog kemas!

    ReplyDelete
  8. Miza suka ketiga-tiga blog diatas. Paling Miza suka,

    1. Mama Zharfan:
    Suka cerita dia dengan family dekat UK. Best! Gambar menarik ditambah dengan gaya penceritaan yang ringkas senang faham. Lagi satu banyak juga info dekat blog MZ. Miza suka ja baca :)

    2. Liyana Lunia:
    Suka blog Ynn sebab comel dan kemas. Tahap loading yang cepat. Gaya penulisan yang santai dan paling best Ynn banyak kongsikan tutorial. Tak kedekut ilmu okay :)

    3. My Vitrd:
    Baru kenal dan baru follow. Apa yang best beliau banyak kongsikan info dan suka jugak baca sepanjang baru kenal beliau. Kenal melaui penceritaan di entry-entry beliau ja. hehehe :)

    ReplyDelete
  9. tqvm sbb sudi tegur + komen :)

    tgh dok pikir sama ada nak remove widget tu ke tak...me nak kena google cari mcm mana nak letak histats (ganti my widgeo counter tu)--sblm ni pun dh pernahterbca kat one blog, saying that this kind of widget is SOOO ANNOYING!! me better take note and take action fast ni..

    tq my sifu :) !!!!

    me dh terjah the other 2 blogs, yg blog my vitrd tu, dh biasa masuk sbb me join contest blog tuan punya tanah tu..siyes, agree 100% dgn komen bro.

    blog liyana tu, yepp..kemas, simple :) and pinky2 gak, ada gaya tersendiri, and traffic heavy gak kot sbb raainya org tgh online pd satu2 masa..kagum + admire those blogs yg heavy traffic+ramai loyal readers +visitors

    me tak boleh nak buat mine mcm blog liyana (in terms of kemas+simple) sbb me memang suka template blog yg LUAS seluas-luas alam hahhaah (tujuan utama: me sukaaa letak pic maximum size)

    and me suka letak pics family kat sidebar kanan tu..(me suka pics, and pics, and pics!! tak dapek nak nolon :p)

    me dh improve jugak (baru jer improve actually) bab2 banner contest yg berserabut --me sendiri yg rasa blog me messy hahahha(me buat blog lain utk contest)

    pstt : beshh nya kalau dpt menang haven voucher--wpun dh gak ramai competitor creative entry ngeh ngeh ngeh
    cu next year! nak kirim apa2 souvenir tak :) FM ok kan..:) Insya Allah, kalau ada rezeki, me beli gak something utk Alisya (2 years old kan)

    sorry terkomen panjang (sbb mode excited terlebih :p)

    ReplyDelete
  10. saya suka blog no 3 , sbb belog dia best sangat . banyak tutorial . tak gitu cik liyana .

    bagus juga yang dua blog teratas tu , simple .

    betul kata bro !

    notakaki : nk juga hehe .

    ReplyDelete
  11. oh memang suka jugak liyana lunia. She is very creative dan blog dia memang cantik sangat. Selalu kalau orang tnya pasal tutorial cantikkan blog, memang recommend tutorial kat blog dia..

    :)

    ReplyDelete
  12. tq eyriqazz..

    aku memang teruja dapat teguran positif macam ni.. insyaallah tahun 2011 aku akan mulakan projek berdomain dengn tukar nickname yang sesuai..

    teguran nickname ni dah 2 kali dapat dari eyriqazz.. first masa jumpa dekat event Digi.. yang kedua dalam entri ni.. nampaknya memang eyriqazz susah nak ingat nama aku.. walaupun kita sama-sama pakai myvi.. hehehe..

    Apa pon terima kasih bro.. semua aku akan notekan untuk projek tahun 2011..

    Kata orang takkan nak duduk takuk lama jekan.. sesekali kena berubah untuk kemajuan.. hehehe..

    Teruskan setia bersama eyriqazz.com (tokey tiger show..) hehehe

    ReplyDelete
  13. blog no 3 tu idola sayaaaaaa! hehehhehehe

    ReplyDelete
  14. saya suka blog Liyana Lunia sbb dia seorang yg friendly, baik, suka share ilmu... and yang penting ada update pasal shaheizy sam~

    saya suka Liyana Lunia jugak sbb blog dia warna pink. dan sbb dia comel. dan jugak sbb dia tulis entry santai je, tak berat sangat. dan lagi, suka sbb dia selalu update banyak banyak.

    ReplyDelete
  15. suka blog MZ bukan sebab blog cantik atau apa tapi sebab MZ blogger yg peramah.. rasanya tak penah lagi MZ tak jengah org yg komen blognya.. ala macam kita tegur org selalu tapi org tak balas2 teguran tue kdg2 rasa tak best jugak tapi MZ tak penah culas dgn erti kata lain.. MZ blogger yg peramah.. itu yg suka jenguk tue.. and me & MZ dalam line yg sama hehe
    sama tapi tak serupa..lebih kurang je..

    ReplyDelete
  16. bila nak terjah blog jmr lak nih:-) nak gk aura eyriqazz:_)

    ReplyDelete
  17. Blog MZ- selalu jenguk2 tapi jrg2 bg komen.

    MyVITR- baru hr ni pegi jenguk sbb membalas kunjungannya.

    blog ke3- baru tahu hr ni.

    Tak boleh nak pilih mana yg the best sbb ,masing2 ada kekuatan sendiri. Sy pun banyak lg kena belajar dr Eyriqazz.

    ReplyDelete
  18. ^^ abc suka blog MZ.. entri2 senang and santai nak baca sebab semua hepi aje.. yelah.. MZ selalu menang klu join ape2 contest atau GA. =)

    ReplyDelete
  19. Bila nak terjah blog Yied lak? Hehehe

    ReplyDelete
  20. yup sy dah faham kriteria2 yg bro suke...sbb tu sy dah 'haram'kan 3 kolum,setia dgn 2 kolum je...hehe...

    widgeo piun dah berbulan2 sy 'cerai'kan dan ganti dgn histats...lebih cool n not annoying

    ada mase nnti review blog sy lak yer?sy blanje nak?ehehhe...acah je...;p

    ReplyDelete
  21. Salam bro...
    Alangkah bahagianya kalau bro jengah and analyze blog Cik Nana..
    :p


    http://warkahbuatbulan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. wahh meriahnya disini, nak tegur2 jua lah :D

    ReplyDelete
  23. hanya kenal blog MZ..

    nanti harus terjah blog yg lagi 2 tu... ;)

    ReplyDelete
  24. me dh remove widgeo tu heheh dh letak widget yg hampir sama jenis tp rasanya tak de pop up iklan ke apa :)

    blog list and other stuff akan disusun bila ada masa terluang hehe'
    trimas once again :)

    ReplyDelete
  25. aku dah cuba buang sedikit widget yang serabut dalam blog aku.. harap2 lepas ni ada lagi yang aku nak buang ni.. tq bro.. kasi teguran

    ReplyDelete
  26. wah best la teguran yang membina, nak join gak blog saya tak best sangat tapi nak kasik mantap

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi