January 17, 2011

(Gambar) Kereta Perodua Bezza

Fuhh, teruja juga bila membaca kisah Perodua Bezza dikomersialkan , sempat melihat kereta ini di depan mata semasa KLIMS 2010. Nampak cool juga kereta ni. Inilah gambar Kereta Perodua Bezza yang sempat diambil :



Perodua Bezza namanya agak unik

Nampak Sporty dan lebih luas Perodua Bezza ni


Besarla juga. Agak-agak berapa harganya kalau dipasarkan?

Amcam, cantik tak kereta Perodua Bezza ni?
Jatuh CInta? Umm, masih memikirkan


Bilala agaknya kereta ini akan dilancarkan?

Perodua Bezza, teringat cerita Dragon Ball watak Bezita

Honestly, kalau kereta ini berada di pasaran, ianya mungkin akan kami considerkan untuk 2nd Car kami nanti. Tak tau la bila, mungkin next year, 3 tahun or 5 tahun lagi? Sebagai pengguna Perodua Myvi saya amat berpuas hati dengan kereta Perodua ini. Yang menjadi masalahnya, bonetnya kecil sangat. Kalau balik kampung penuh dengan barang Alisya aje bonet tu. Hak3, korang yang dah berkeluarga sure fahamkan?

Rasanya ,kalau Kereta Perodua Bezza ini berada di pasaran ,mungkin sambutannya agak hangat juga bolehla menjadi pesaing kereta Persona, Toyota Vios or Honda Accord ( antara kereta yang kami tengah consider untuk dijadikan 2nd car nanti).

Oh , lebih lanjut pasal kereta ni bolehla terjah entry ini :

Video on Kereta Perodua Bezza ( Credit to Paultan.Org)


Oh, agak teruja juga dengan Perodua Bezza ni? Apa pula kata anda?

15 comments:

  1. kalau harga tak sampai ratus ribu, okay jer. boleh beli. hehe~

    ReplyDelete
  2. wahhhh..hebatnya perodua..bangga saya sebagai rakyat Malaysia..jemput join kontes k bro eyriqaz..appreciate untuk tlg promotekn kontes nie..

    link kontes:
    http://blogmelayu-frustasi.blogspot.com/2011/01/kontes-artikel-terbaik-pilihan-junko.html

    ReplyDelete
  3. Dengar Perodua hendah komersialkan Bezza ini. Baguslah banyak viariasi kereta hibrid

    ReplyDelete
  4. interesting jugak!su ke the way dorang create pintu keta tuh!

    ReplyDelete
  5. interesting jugak!su ke the way dorang create pintu keta tuh!

    ReplyDelete
  6. kereta itu+kereta ini=kereta itu ini..
    smart la kereta ni..

    semoga akan jadi 2nd car..amin....

    ReplyDelete
  7. Bezza, memang berbeza la nampaknya...macam ala2 robocop pun ada..hehehe

    ReplyDelete
  8. Kunjungilah Autobizzforumusedcarforum untuk menikmati banyak lagi gambar sertai bincang kan hal hal tentang Bezza

    ReplyDelete
  9. memang teruja ..ni kategori kereta masa depan.. canggih tu..

    ReplyDelete
  10. suka body sporty & pintu belakang yg slide tu...nice

    ReplyDelete
  11. #aman :kan,kualiti mesti setimpal dengan harganya..mahal2 pun ramai can't afford it nanti..

    #Boloque:congratz perodua

    #JUNKO-EL-HIDA:thanks...thanks for the link too

    #arep_lockermonth :cantikkan?

    #n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h:thanks..masih dalam perancangan awal lagi..blom tentu jadi or tidak or pasti kereta ini dipilih or tidak..

    #akubiomed :setuju..the more the merrier...

    ReplyDelete
  12. #Kancilbiru:hik3,baruje nak cakap...

    #autobizz:thanks for sharing the forum link

    #Myvitrd :hik3,so camne myvi bro?

    #ieda :nice kan?suka juga...

    ReplyDelete
  13. fuhh.. sporty habehh... memang meleleh alir liur para jejaka di luar sana..?

    Eh myvi katanya nak ada replacement model kan..? bila agaknya nak kuar ekk....?

    ReplyDelete
  14. myvi kat sarawak xlaku lah bezza ni....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails