January 16, 2011

I Love This Money Quote

Salam weekend dari Eyriqazz,


Oh I Really Love this Money Quote/ Pemenang Small Contest|Duit Oh Duit :


1) Sya Isya - Win 10 GTO Pointz

Duit boleh beli ubat, tapi tak boleh beli kesihatan. Duit memberikan kita kesenangan, tapi belum tentu memberikan kita ketenangan :) Alhamdulillah, murah ya, rezeki cikgu berblogging. Tahniah! iman.

2) Miza Yusof - Win 10 GTO Pointz

Duit oh duit,
tanpa duit duniaku gelap gelita,
tanpa duit jangan berani berkata berkata,

Duit oh duit,
tanpa duit semua benda tak jalan,
tanpa duit tiada siapa yang hairan,

Duit oh duit,
tanpa duit kempunanlah hasrat nak makan ikan keli,
tanpa duit jangan harap ada yang peduli,

Duit oh duit,
tanpa duit sakit hati pedih ulu hati,
tanpa duit ada ke orang nak simpati

Duit oh duit,
tanpa duit hinanya dimata orang awam,
tanpa duit jangan mimpi nak ke tandas awam,

kerna . . . . . .


"TANDAS AWAM. BAYARAN MASUK 30 SEN"

Nak masuk tak ? Bayar dahulu sebelum masuk. Masuk jamban pun guna duit oiii! Mana ada FREE :)
3) ummuabdullahsyaakir - Win 10 GTO Pointz


1)
Pada saya,

Duit penting untuk urusan duniawi,
Tanpa duit...apa yang kita berkehendakkan tak akan didapati,
Tanpa duit,hal yang berkaitan dengannya tak akan menjadi

Dan,
Apa2 yang kita inginkan tak akan diperolehi.

Pada saya,
Duit bukan percuma,
Datang terbang dengan mudahnya,
Tapi adanya duit kerana usaha,
Adanya duit kerana izinNYA

Pada saya,
Duit tak akan datang bergolek,
Tapi perlu dicari dengan niat yang molek,
Dan,
Yang penting bukan nilainya,tapi Berkat melebihi segala.
Hati senang,hidup bahagia,
Tanpa rasa resah dan gundah dijiwa.
2)
"DUIT BUKAN PERCUMA,DUIT PERLUKAN USAHA,DUIT JUGA REZEKI DARI-NYA DAN DUIT PENYEBAB KITA AKAN BERSYUKUR ATAU KUFUR DENGAN NIKMAT-NYA
4) Syima Emi - Win 5 GTO Pointz

Duit bukanlah segala-galanya...
Tapi segala-galanya nak pakai duit...
Bila nak cepat kaya, digelar materialistik...
Korang tak sedar korang tak realistik...
Semua benda nak kena beli guna duit..
Nak buang air pon nak kena pakai duit...
Cuma jangan jadi hamba duit...
Biar duit yang jadi hamba kita...

Duit oh duit.. di manakah kau duittt...
5) arep_lockermonth - Win 5 GTO Pointz

"THERE IS NO HONEY IF YOU GOT NO MONEY!"

GTO Pointz akan diupdatekan asap. U can redeem your pointz anytime. 

Sharing Is Caring. Money Can't Buy You Happiness but at least by Sharing it You Can Make Others Happier, tak gitu?

31 comments:

  1. Alhamdulillah :) Miza menang lagi :) Terima kasih bro Eyriqazz anjurkan contest dan sudi pilih Miza sebagai salah seorang pemenang :)

    TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG :)

    Happy mood. Semoga bertambah murah rezeki Bro sekeluarga :)

    ReplyDelete
  2. abg eyriqazz: GTO point tuh apa?

    ReplyDelete
  3. thanksss eyriqazz @ imannnnn... excited ni sebab first time dpt GTO pointz ni.. bukn senang tau nak dpt... thank you.. dan congrats juga to other lucky winners.. harap2 lepas ni diteruskan lg simple contest mcm ni...

    ReplyDelete
  4. bile la nak dapat sponsored post ni...:(

    ReplyDelete
  5. congrats to all winners ;0 beshh quotes tu ;)

    ReplyDelete
  6. duit.. duit.. dimana kau duit.. (smbil nyanyi) .. hik3 :P

    ReplyDelete
  7. tapi eyriqazz!tp macam mana nak redeem point? sebab nih first time arep menang!

    ReplyDelete
  8. tahniah utk semua pemenang. mmmg best2 semuanya.

    ReplyDelete
  9. Tahniah semua.. duit bukan jaminan untuk bahagia.. tapi tanpa duit hidup boleh menderita.. :-)

    ReplyDelete
  10. waaaa...thniah2..pnjg2 ek sumanya

    ReplyDelete
  11. #Miza Yusof :congratz miza..dah 30 gto pointz terkumpul tu...nak claim pun dah boleh..nak simpan pun boleh

    ReplyDelete
  12. #Norfa : bolehla terjah entry ini : http://www.eyriqazz.com/2010/07/gto-pointz.html

    ReplyDelete
  13. #Syima Emi :InsyaAllah, akan diteruskan lagi in the future..

    ReplyDelete
  14. #Pembawa_Wacana:kalau ada rezeki tak kemana

    ReplyDelete
  15. @ Bro Eyriqazz:
    Miza nak kumpul dulu. Dah terdesak nanti baru nak redeem. Sekurang-kurangnya ada back up masa gawat. hehehe :)

    ReplyDelete
  16. perghhhh..bling2 mata ni tgk duit..haha

    ReplyDelete
  17. #Mama Zharfan :congratz...bestkan?

    ReplyDelete
  18. #arep_lockermonth:arep..sorry baru sempat balas..jadi babysitter alisya,wifey pi shopping...malas nak ikut..hik3..oh, kalau tak cukup 10 pointz,ble claim juga..tapi cash la...let me know ur maybank acc no by email...kalau takde maybank acc kena tunggu cukup 10 pointz dulu baru ble claim...

    ReplyDelete
  19. #Kasim Ahmad:hik3,duit tidak turun dari langit

    ReplyDelete
  20. #transformed housewife:tahniah juga..

    ReplyDelete
  21. #Myvitrd :setuju bro..pernah hidup susah n know how it feel

    ReplyDelete
  22. Eh! Sya menang eh? 1st? Ahhh, bestnyer..sukanya..excited, tak pernah nama Sya diumumkan 1st dalam senarai pemenang contest. 1st dari bawah adalah. hehe.. panjangnyer quote dorang. Sya pun tak terfikir nak buat panjang2. idea kontot untuk buat quote. =D Thanks Iman for choosing me as one of the winner. I like!

    ReplyDelete
  23. oh macam tuh!nanti la tunggu dulu!boleh kan!hehe :P

    ReplyDelete
  24. isk isk camner tak perasan contest dah luput tarikh...sorie yerr bro tadi gi antar jugak...hikhikhik

    ReplyDelete
  25. #Matjoe:hik3,eyriqazz tak biased..the best win...

    # Sya Isya:sama2..more to come..

    #SyUhAdA :tahniah...

    #arep_lockermonth:boleh2 aje..

    #far_east :takper2..anyway,nice quote...kalau hantar awal,memang saya dah select as one of the winner

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah...ada rezeki saya.Terima kasih Bro...moga murah rezeki selalu.

    Saya simpan dulu yea...nak kumpul banyak2...hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails