March 14, 2011

5 Awesome Food & Drink


48 Hours Sponsored Post. Scroll Down for latest entry.

Oh, Everybody Love Food & Drink. Sayapun sukakan Makanan. Life Is Beautiful dan Hidup Biar Sedap. Masakan dan makanan menyedapkan rasa dan menyenangkan hati. Ini antara 5 Awesome Food & Drink yang pernah saya cuba :



1) Mee Rebus Ramli, Ipoh

Awesome - Enough said, the best Mee Rebus yang pernah saya jumpa. Rasanya yang kaww, harganya yang berpatutan dan both of Us (wifey included) really Love it.


2) Mee Rebus Terengganu

Awesome - Favourite saya sejak kecil lagi. Sangat gembira kerana sekarang Isteripun sudah pandai memasaknya. Bila Mak or Isteri masakkan, dua Mangkuk memang saya dapat habiskan.


3) Ikan Bakar Umbai, Melaka

Awesome - Fuhh, Marvellous. Memang menggiurkan dan sedap sangat. Sentiasa saja menjadi tumpuan tidak kira dari penduduk tempatan or luar. Harga pun berpatutan + kata Isteri Butter Prawn di Restoran Ikan Bakar Paramesmara, Umbai antara yang paling sedap pernah dirasanya.


4) Kopi Strawberi Genting Highlands

Awesome - Tak sangka ada juga Kopi Strawberi. First time mencuba masa bercuti di Genting Highlands, terus jatuh cinta dan saya belikan 2 kotak untuk kami sekeluarga. Pek 3 in 1, mudah, sedap, dan menepati citarasa saya . I'm Not a Coffee Lover, but Kopi Strawberi ini saya terasa addicted untuk minum hari-hari.

5) Sunkist Dash 

Awesome - Honestly, baru beberapa kali saya mencuba Sunkist Dash ini. Perisa Oren kegemaran saya. Seriusly, beberapa kali saya asyik bertukar Jus Oren kerana tidak menepati citarasa saya. Terlalu manis, Masam, so-so. Tapi Sunkist Dash Awesome ini really Awesome. Tidak terlalu manis, Pulpnya yang menyegarkan, dan grape seed extract , i really enjoy it.Plus my wife dan Alisya pun sukakannya. Anda cuba la try, dan nilaikannya sendiri.

Anyway, sebut Pasal Sunkist Dash ini, ada Contest yang agak menarik dengan hadiah yang begitu menguja. Contestnya diberi nama :



”Are You Awesome?”

Mudah aja, beli Sunkist yang ada gambar Awesome, ambil gambar, Uploadkan di Website http://dailyawesomedose.com  dan minta rakan-rakan anda votekan gambar anda.Lebih informasi dan syarat-syaratnya boleh la  terjah SINI . Tarikh tutupnya adalah pada akhir April 2011


Ini Contoh Gambar penyertaan Saya. Tagline saya " Sunkist Dash is Really Awesome" .
P/s : Make sure Sunkist  yang dibeli ada word Awesome

Mudah je kan? Jom kita tengok apa pula hadiah yang ditawarkan :

Grand Prize - The Awesome Ferrari Get Away . For 8 days and 7 Nights , enjoy and awesome trip to Italy. Explore the gorgeous City of Tuscany with 3-hour ride of your lifetime - inside a roaring Ferrari.

Wait, selain Grand Prize, hadiah lain yang turut ditawarkan :
Pemenang Vote tertinggi memenangi RM500  dan pemenang Voter Terbanyak ( voters who submitted the highest number of vote) akan memenangi RM100.

Oh, bukan setakat Vote tertinggi. Rajin Vote pun boleh menang hadiah juga. Baguskan? 

Sunkist Dash Is Really Awesome
One of the Awesome Drink I ever taste
Try it ,Enjoy it and Join a Great Contest and stand a Chance
To Win Ferrari Get A Away and Cash Prize 

Jadi, apa tunggu lagi? Rezeki ayam nampak di kaki. Rezeki manusia siapa yang tahukan ? Jom terjah dan Joini  : Contest "Are You Awesome?" ini.

40 comments:

  1. masyuk lagi bro... aku nak join contest ni tak sempat2 g beli sunkist ni..

    ReplyDelete
  2. bro nampak sungguh kurus dalam gambar diatas. apa rahsia mu?

    ReplyDelete
  3. awesOME!!! nak cuba lah..!!!

    ReplyDelete
  4. wow hadiah grand prize tue nampak best jerrr

    ReplyDelete
  5. memang awesome betul la..

    buat aku nak minum air oren pagi2 ni...ekekee

    ReplyDelete
  6. rasanya macam tak pernah cuba le, suka twister tapi why not

    ReplyDelete
  7. Mee Rebus Ramli aku baru pekena semalam! Layaaaaan!

    ReplyDelete
  8. x pernah cuba sunkist dash tu... kalo eryqazz kata awesome... dah pasti lah awesome...

    gud luck... really awesome la ferrari tu...





    n3 terkini kakyong.com
    2nd batch : Peserta aksi si cilik berbasikal
    Daftar & dapatkan gravatar anda
    Segmen review no 5 : transformed housewife @ nur adyani

    ReplyDelete
  9. wajib try ni.... tak nah rasa gi.....

    ReplyDelete
  10. aduhh..masyuk tu..ferrari tu..italy tuh...

    ReplyDelete
  11. wahhh hadiahnyer kencang..Gud luck Eyriqazz..!!

    ReplyDelete
  12. Eh..eh..eh..hang pilah belanja gua dengan matjoe air tuhh..tergiur lak gua..dah terasa kat tekak nie..adeyy..takpe nanti gua sambar..tang sodap jer

    ReplyDelete
  13. #Myvitrd:joinla bro..tuah ayam nampak di kaki ,tuah manusia siapa yang tahukan?

    ReplyDelete
  14. #SyUhAdA: thanks sis...syuhada taknak try sekali ke?

    ReplyDelete
  15. #Matjoe :hak3..teknik tahan nafas..

    ReplyDelete
  16. #Mama Zharfan :yup,really awesome..

    ReplyDelete
  17. #KiD :tryla bro..sambil cuba ble join contest..suh hazman amik gambar,sure cun

    ReplyDelete
  18. #far_east :memang bestt..cubalah ...

    ReplyDelete
  19. #Kancilbiru:silala beli dan join contest..berbaLOi...

    ReplyDelete
  20. #phreak-id :menang dapat naik ferrari dan melancong ke Italy...joinla...

    ReplyDelete
  21. #Sharinginfoz:cubalah bro..blom cuba blom tahukan?

    ReplyDelete
  22. #kakyong :tryla dan rasakan sendiri...

    ReplyDelete
  23. #J.M.R :tryla bro..gambar bro amik mesti cantik

    ReplyDelete
  24. #♥ Che NamNam ♥ :che namnam taknak cuba skalike?

    ReplyDelete
  25. #JAI:try jgn tak try..pastu boleh claim ngan matjoe..hik3

    ReplyDelete
  26. eerrr...sgan ar nk masuk contest besa2 nih...lom bersedia...hehehehe...anyway encik eyriqazz... sy ngah rs segannye tp nk gak...telah tag encik kat sini http://kakicandid.com/blog/2011/03/15/entri-kongsi-idea/ (selamber je kan?)

    ReplyDelete
  27. yeah... berminat utk mencoba. kan ku coba cobaan ini

    ReplyDelete
  28. waa....beli sunkist , dapat hadiah kereta ferrari??pftt! kaya2..hehehe...good luck uncle! hehe..:D

    ReplyDelete
  29. arrghhh adakah kelak mimpi eyriqazz akan btl2 jadi kenyataan...????

    ReplyDelete
  30. #alongxp :apa nak disegankan?belum cuba,belum tahu kan?

    ReplyDelete
  31. #Pirate :cubalah bro..manatau ada rezeki kan?

    ReplyDelete
  32. #Nazatul shima :ehh,bukan dpt..kalau menang,dpt naik je..hik3...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails