March 14, 2011

French Macarons Piqa Bakery Memang Sedap

Weekend lepas, on the way pulang dari kenduri kahwin sepupu Isteri, sempatlah pergi Ambil French Macaron dari Piqa Bakery yang dibeli dari Milkadeal . Beli satu kotak jer coz masih was-was dengan Milkadeal ni, so kenalah try dulu kan? . Rm12 for 12 biji @RM1 each, memang berbaloi .

Warna warni, nampak sedap, memang sedap
Packaging pun menarik

Pertemuan diatur di Carrefour Klang

Saya, Isteri, mak mertua, bapa mertua, Adik ipar dan Alisya mencuba dan kami semua memang sukakannya. Memang sedap seperti dikata. Menyesal beli satu je. Milkadeal,  i wanna more this French Macarons. Suggestion mungkin boleh buat delivery di lokasi yang senang pergi  yang berdekatan dengan rumah pembeli i.e. for myself Carrefour Wangsa Maju or shopping complex berdekatan Setapak/Wangsa Maju. 

Oh, Akak yang hantar Macarons ni pun friendly, senang negotiate, dan tidak menghampakan walaupun saya kasi 1 hari notice. Thanks ya Kak..Kak Nomie namanya kan? Hik3, sampai terlupa nak tanya nama teruja nak makan Macarons.

P/s : First time makan Macarons. Nak kena try lagi lepas ni...Korang pernah makan macarons?

15 comments:

  1. rasa macaron ni sedap tak ? kalau okay boleh la try jugak . hihi

    ReplyDelete
  2. Assalam,

    Selalu terbaca pasal macarons ni tapi tak pernah try lagi... nampak menarik

    ReplyDelete
  3. org beli 24 bijik! ahahaha http://www.ieyra.com/2011/03/cuti-midsem-hikayat-merong-mahawangsa.html

    siap pegi kat rumah, akak tu tunjuk cmne buat macs

    ReplyDelete
  4. #sarah mohamad :sedap..memang berbaloi..wifey,mak mertua,alisya,adik ipar pun sukakannya

    #mamawana:treyla..sedap..

    #ieyra :jealous2...

    ReplyDelete
  5. teringin nak try :) sana sini dok citer psl macaroon ni..

    ReplyDelete
  6. terlps yg promo ni dlm milk a deal tp jauh tul...kt harrods klcc pn ada tp mhl skit la 6biji=rm15 tp dh bli online gk 25biji=rm45

    ReplyDelete
  7. salam eyriqazz
    try la beli macaron cikmin pulak
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. jangankan nak makan.. tengok macarons depan mata pun belum pernah lagi.. nak juga ni merasa, kirimlah sikit bro, hehe

    ReplyDelete
  9. mcm sedap je..
    rasnya camne ye?

    ReplyDelete
  10. penah try macarons yang dibeli kat Harrods KLCC...pricey la sket RM2.50 satu...manis dan chewy

    ReplyDelete
  11. memang sgt sedap! mama pun menyesal beli 12 bijik je, padahal time tu harga murah giler!

    lepas yg piqa bakery, mama order dari blogger cik min plak. pun sedap jugak. skarang mmg tgh gila macarons, tp mahal so tak leh laa beli slalu huhuhu

    http://mamakembar3.blogspot.com/2011/02/pleasure-in-every-bite.html

    ReplyDelete
  12. selalu dengar macaron neh tapi tak pernah cuba lagik..

    tapi kalu eyriqazz dah kater sedap saya percaya 200%..hadoiii katner plak nak carikk kat kaw nehh..

    ReplyDelete
  13. stlh membaca komen mengenai macaroon piqa bakery di blog eyriqazz ni, sy telah menghubungi owner nya untuk menempah macaroon tersebut. tetapi yang sy kesalkan, pertanyaan sy tidak dijawab dan jnji beliau utk menghubungi sy tidak dikotakan. kalau iye pun tak menang tgn nak ambil tempahan, bagaitau la... 5hari sy tunggu...

    -pelanggan kecewa-

    ReplyDelete
  14. perrghh!! lapaa!! sedapnya cupcake!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails