June 6, 2011

Kasih Seorang Bapa|Oreo Daddy Dunk

48 Hours Sponsored Post. Scroll Down for latest entry.


Anak, Anugerah yang tidak ternilai. Sungguh bertuah kini diriku bergelar Seorang Bapa. Alisya, Puteriku, begitu menceriakan hidup kami sekeluarga. Umm, I Will Do Everything to Make My Daughter happy everyday. Inilah perkongsian peribadi, Kasih Seorang Insan bergelar Bapa :

Happy Moments...Percutian di Lost World Of Tambun
Hik3, Syoknya Main Gelungsur
Alisya Love Swimming Pool
Blogging Time
Like Father, Like Daughter
Percutian di Cameron Highlands

Yup, Si Kecil/Anak-anak memang perlukan perhatian especially dari both Ibu dan Bapa. Anak Perempuan ni, normally memang manja dengan Papanya. Samalah juga dengan Alisya. Kata pepatah, melentur buluh, biarlah dari rebungnya. Dari kecil ini la saya cuba berikan Kasih Sayang yang tidak berbelah bagi, percutian supaya dia lebih explore dengan dunia luar, dan ajarnya berdikari.

Both Terlelap

Namun, banyak juga cabaran dalam membesarkan Alisya. Sebagai seorang bapa/ketua keluarga, perlula persiapkan diri, belajar to be a better/good Father :
Saat Sedih

Kesiannya, kena buli ngan Mama. Meh2, Papa cubit-cubit Mama.

Alisya Demam

Memang tak keruan bila Alisya demam.Time demam or sakit,secepat mungkin kami akan terjahi klinik panel. Mencegah lebih baik dari mengubati, tapi bila dah sakit, cepat-cepatla ubati agar ianya tidak melarat..

One of The Saddest Moment in My Live

Ketika Alisya dilahirkan, Alisya ada masalah pernafasan. Dekat seminggu juga ditahan di Hospital. Tuhan saja yang tahu, betapa berdegup kencang jantung seorang Bapa. Alhamdulillah, berkat doa dan usaha, Alisya sembuh juga.

Bertitik tolak dari situ, saya cuba perlengkapkan diri bagi mempersiapkan ALisya mengharungi masa depan dan yang terbaik buatnya. Tabungan, Insurans for me (just in case anything happen to me), dan belajar dari yang lebih berpengalaman supaya saya boleh memberikan yang terbaik untuk anak tersayang.

Dah almost 2 tahun usia Puteriku, banyak betul Alisya ikut perangai papanya. Susah tidur,mudah tersentuh, jenis darah, cerita kegemaran, dan tak lupa juga :

Makanan Kegemaran...I Love Oreo..Umm, She Love It too...Papanya punya pun dia Makan..Hik3,Sharing is Caring kan?
Sambil Menonton TV, Let's Oreo Time...

Sebut Pasal Oreo, sempena Hari Bapa yang tak lama lagi, ada berita menarik dari Oreo. Jom terjah :

1) Oreo Daddy Dunk Event
2) Oreo T-Card...Sent ur personalize T-Card (t-shirt + Card) to bapa-bapa di luar sana
Check it Out HERE
1) Jom Mula Design Your Personalize T-Card
Finish Mine

Amcam, Cantik tak T-Card Saya? Happy Father's Day

Tak lupa juga, Oreo bakal mengadakan Event yang menguja :


Jom Join. Antara yang menarik, games & hadiah yang menarik di event itu, penampilan Istimewa, Daddy Hot @ Aaron Aziz, dan pelbagai lagi. Mudah je pun, Register dan bawa resit RM10 ke atas untuk sertai event ini. Kalau tak sempat beli pun, It's Ok, boleh beli time event itu nanti . Jangan lepaskan peluang dan Register Now di sini : Oreo Daddy Dunk

Sepantas Kilat, I Already Register Mine. Terbuka Untuk Semua ,tidak semestinya Golongan Bapa saja....
Saya Pilih T-Shirt Ini, redeem time Oreo Daddy Dunk event nanti

T-Shirt ini bolehla di redeemkan di event itu nanti dengan membawa resit RM10+ pembelian Oreo. Ataupun boleh beli barangan Oreo di Event itu nanti. Cepat sambar sebelum T-Shirt ini kehabisan, terhad untuk first 1,000 saja kalau tak silap.

So, Apa tunggu lagi, Jom Join dan Kita Jumpa di Sana.....Tak sabar menanti event menguja, surely ianya akan lebih mengeratkan dan menggembirakan seisi keluarga especially got a Special games khas buat Bapa & Anak-anak...

P/s : Rindukan Arwah Ayah...Betulla kata pepatah, U Will Never Know What u Have until U Lose It.... Sayangilah Ayah dan Tunjukkanlah Kasih Sayang anda ...Let's Bring Ur Dad to this  Oreo Daddy Dunk Event .

50 comments:

  1. Anak bapak yea alisya nih... nanti jumpa ilham yea.. hehehe
    Menang Cabutan Bertuah JAKEL 2011.!!!

    ReplyDelete
  2. semoga menjadi seorang ayah yang terbaik utk alisya dan adik2nya =)

    ReplyDelete
  3. good luck daddy, best daddy in the world...

    ReplyDelete
  4. wah bez ni
    teruja plak rasa hehe

    ReplyDelete
  5. wah menarik ni.. nak try juga lah bro.. hehehe

    ReplyDelete
  6. ahaha, me as a farther mmg setuju entry ni! bagus gak oreo ni menghargai bapa.

    mmg suka makan oreo. sedap dan tak mahal

    ReplyDelete
  7. eh.. cam best je event ni.. nak join gak lah.. hehe...

    ReplyDelete
  8. Terharu dengan entri ni.. Beruntung Alisya dapat seorang ayah yaang sangat penyayang.. :)

    ReplyDelete
  9. yeah...aku pun dah register untuk dapatkan baju nie...temankan si shakiddo join event tu nanti...

    ReplyDelete
  10. Cerita agak sedih sikit, rasa cam nak nangis sikit baca post ni.

    ReplyDelete
  11. Menarik gak nie..wajib register..hehe

    ReplyDelete
  12. nasib baik Alisya tak gelap lepas lahir sb bapanya suka biskut oreo...

    ReplyDelete
  13. wah..wah..wah..kemain manja nya ngan bapa dia....:)))

    ReplyDelete
  14. rapat tol bapak eyriwazz ngan alisya ni kan..bertuah..bila nak ada adik si alisya nih??hehehe

    ReplyDelete
  15. comelnya dia , manja dengan dady dia ye..

    ReplyDelete
  16. Haha..kalau alisya tu lelaki dan muka seiras lak mesti lagi best kan Bang Eryqazz??

    Anyway harap abg kekalkan blog ni sampai dia besar....mesti bangga punya sebab cerita dia pun banyak dalam ni...Hepi Oreo Dunk!!

    ReplyDelete
  17. Aww so cute.. Biasalah tu daughters mmg la rapat dgn fathers.. Esp kalau 1st child - mcm saya.. Tapi when the hormon starts kicking in n mula masuk alam remaja, semua akn berubah.. So better spend lots of time with the girl now..

    Anyways, comel sangat u two! Mama kena cubit ye? Hahaha

    ReplyDelete
  18. cute2...bgs lah awak..nak jugak bergambar....suami saya pemalu konon nya...kihkihkih..

    saya terjah lagi disini..

    http://suezdairy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. hai comel sungguh papa n bbay nya

    ReplyDelete
  20. #KiD :hik3,anak papa...jumpa di sana bro

    ReplyDelete
  21. #AyuArjuna BiGoshh:lagi 2 minggu ,genapla 2 tahun alisya..Jom join Oreo Daddy Dunk ni

    ReplyDelete
  22. #hanani :Jom...Jumpa di Sana

    ReplyDelete
  23. #Sharinginfoz :jomla bro join sekali

    ReplyDelete
  24. #Myvitrd :jom bro..manatau menang hadiah di sana nanti

    ReplyDelete
  25. #Matjoe:yup...Oreo memang besttt...

    ReplyDelete
  26. #madammondoq:Jom join sekakiii..sure meriah

    ReplyDelete
  27. Terharu membaca...sob...sob...

    ReplyDelete
  28. #Nur-nba :thanks...setiap ayah pasti sayangkan anak2nya..cuma cara dia tunjukkan mungkin berbeza...

    ReplyDelete
  29. #hazman aka species1980:Jumpa di sana nanti bro

    ReplyDelete
  30. #Sabahan Bloggers Club:Bapa mana yang tak sayangkan anak kan?

    ReplyDelete
  31. #JAI:register n jumpa di sana broo...

    ReplyDelete
  32. #~~zAnAfAhMi~~ :hik3,ada kaitanke gelap ngan biskut oreo?

    ReplyDelete
  33. #honey amour:hik3,anak papa...

    ReplyDelete
  34. #JMR :hik3..tengah berusaha..miahahaha

    ReplyDelete
  35. #Amy Syaquena :most anak pompuan manja ngan Papanya kan?

    ReplyDelete
  36. #suhaisweet ;yup..blog ini aktif semula pun selepas kelahirannya..mahu abadikan kenangan terindah bersamanya...

    ReplyDelete
  37. #Bella Enveeus :uwaaa...uwaaa..plz stop the timeee......I will surely miss this moments when she grow up...

    ReplyDelete
  38. #SueZ :sayapun pemalu..tapi biarla.hik3

    ReplyDelete
  39. #puanbee :Like father like daughter kan?

    ReplyDelete
  40. #BABY(MAMA AMANA&ARIEF):pujuk jgn tak pujuk..byk acara dan hadiah menarik menanti di sana..who knows ada rezeki nanti?

    ReplyDelete
  41. saya tak suke cokelat tp saya leh makan oreo.hehe

    dan alisya tetap menten comel!

    gudluck bro! :)

    ReplyDelete
  42. wah aksi basah yang memang the besh la.. alisya memang cute la bro..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails