January 21, 2012

Balik Kampung : Kenapa Jalan Jem?



Punyalah jem pagi tadi masa pulang dari KL ke Terengganu especially dari Tol Gombak ke Tol Bentong. Bumper to Bumper. Sangkakan coz memang ramai giler yang pulang ke kampung harini. Yup, yang tu betul juga. Tapi main reason jem tadi adalah :

Lori Minyak Shell rosak betul-betul tengah highway dan almost menutup 2 laluan

Lepasje melepasi lori minyak rosak ni, jalan terus agak selesa. Kereta banyak tapi bergerak selesa. Umm, no komenla about this, kadang-kadang hal sebegini tak boleh dielakkan, kan?

P/s : Berhati-hati dijalan raya. Kalau tak sayang nyawa sendiri, Ingatlah nyawa orang lain di dalam kenderaan yang ada bawa itu.

14 comments:

  1. kalau apa-apa berlaku di atas lebuhraya maka akan jem lah berkilo-kilometer...maka hati ini tertanya-tanyalah kenapa? pertama kerana faktor kemalangan atau gangguan jalan dan keduanya faktor pemandu memperlahankan kenderaan kerana hendak mengambil tahu ....mengalahkan wartawan..bukannya nak membantu tapi menambahkan masalah pula..

    ReplyDelete
  2. Ooops! Kesiannya.
    Selamat bercuti...
    Enjoy!

    ReplyDelete
  3. Selamat bercuti bro and berhati2 di jalanraya.. Happy Chinese New Year! :)

    ReplyDelete
  4. Sy hari Jumaat; balik dari Shah Alam ke Ampang pun ambik masa 2 jam. Belum lagi balik kampung tu... skarang tukar plak, musim cuti, sruh org kg dtg ke bandar :)

    ReplyDelete
  5. happy holiday bro! cuti lama nih..~

    ReplyDelete
  6. phew.. alhamdulillah semalam saya balik melaka jalan tak jem.. guna lekas highway

    ReplyDelete
  7. ni kira standard la kalau kat Msia ni,ada acciden maka ade ler jamm

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti!! i balik johor jalan lengang jek petang semalam.. :)

    ReplyDelete
  9. alahai....abg ipar balik dari KL masa raya aidilfitri di KL takdela teruk sampai macam ni...

    Cina yang beraya kita pulak yang jem..

    ReplyDelete
  10. Hati-hati drive bro dan Selamat Bercuti

    ReplyDelete
  11. rupa rupanya lori rosak eh..tak dapek den nak tolong...huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi