March 12, 2012

Pengalaman Naik Belon Panas bersama Oreo

Special thanks to Oreo dan ChurpChurp, semalam dapatlah merasai menaiki Naik belon Panas buat pertama kali di Padang Astaka, Petaling Jaya. Sampai-sampai je, nampak belon panas ini. Yang bestnya, queue tak panjang, coz tiket limited...


Ohh, Ensem laa Pajero Oreo ni.Kalau angkat sebijik cool jugak

Adik-adikku dah excited nak naik belon panas

Ada games juga. Dan boleh makan Oreo all You Can Eat...Hik3..

Adik-adikku naik dulu... Satu belon ni boleh muat 3-5 orang je satu-satu masa 

Adik-adikku sudah berada di Udara

Biru-biru gitu Belon Udara Oreo
Adikku sibuk mengambil gambar dari Atas

Yiezaa, turn Papa n Alisya pula nak naik. Mama tak boleh naik, tidak digalakkan, Ibu yang tengah sarat preggy

Elokje naik belon panas, Alisya menangis. Muka bunyi bising dan haba panas tu. So, saya passkan Alisya dekat staff Oreo tu. Saya nak turun sekali, sekali, Mamat Mat Salleh tu tak kasi saya turun .Suruh saya naik dan Adik saya pi laa ambil Alisya.


Naik sekali dengan Kak Sha Sekeluarga

Alisya : Mama, Papa tinggal Alisya..Papa Naik Belon...Panas...Sya takutt...
Mama : Papa niii....Tinggalkan anak pula..
Papa : Ummm....sedih, tak dapat bawa anak naik sekali....

Lagi Gambar boleh Singgahi di Facebook Eyriqazz

Overall, boleh tahan juga naik belon panas ni...Cuma, saya sangkakan ianya naik tinggi di udara,rupanya takdela naik tinggi mana, dan sekejap pula tu..Tak sempat nak menikmati mana keindahan di atas. Apapun, at least kalau orang tanya, boleh la cakap "Saya Pernah Naik belon Panas"..

P/s : Teringin la pula rasa nak naik belon panas di Putrajaya..Tapi, bila fikirkan both ALisya dan Mama tak boleh naik, umm, tak syiok laa pula...Anyone pernah naik belon panas di Putrajaya? Amcam, best tak??

24 comments:

  1. wah! bestnye! jeleslah! hu3.. err.. ade rase cam naik flight x? gayat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam naik lif je..Hik3, tak gayat pun...Tapi best juga....

      Delete
  2. Replies
    1. bolehla terjah naik belon udara panas di putrajaya pula

      Delete
  3. cool... memang syok naik belon nih.. dapat biskut banyak ker? hik3

    ReplyDelete
  4. heheheheh...sekejap jer..tapi esklusif okla...yang kat putrajaya tak tinggi sangat pun tapi tinggi sikit dr oreo semalam..dan sekejap jugak hehehehe...anyway best jumoa bro, wife dan adiks smlm...kesian alisya nanges kena tinggal ngan ayah dier heheheh

    ReplyDelete
  5. fulamak...bestnya..biar naik tak tinggi pun at least dapat naik belon panas poun jadila...

    ReplyDelete
  6. memang best...
    bukan senang nak dapat peluang naik belon panas walaupun tak tinggi...

    ;)

    ReplyDelete
  7. alahai kesiannya alisya tak dapat naik belon panas. tapi elok jugak dia tak naik tinggi sangat. teringat kes terbakar kat oversea hari tu terlanggar tiang letrik.abes terkorban.

    ReplyDelete
  8. laaa... alisya tak naik ke??? papa dia yg excited nampaknya.. kat putrajaya tu banyak choice belon panas ni..mcm2 bentuk..comel2...

    ReplyDelete
  9. alahaiii nampak muka damia je masa kita berempat naik belon.. hahaha.. muka sha dan hatta tak nampak..kikiki.. thanks eyriqazz sbb bg peluang kak sha naik hot air balloon...

    nnt bila wife dah habis pantang kita dua family naik balloon yg kat putrajaya plak k..huhu

    ReplyDelete
  10. me pernah naik belon udara panas ni masa pegi singapore thn 2007 ;)
    yg oreo ni me menang 3 tix tapi tak dpt pegi sbb me pegi kenduri kawin my BIL

    ReplyDelete
  11. Hujung minggu ada pertunjukkan belon panas di Putrajaya. Saya gayat tempat tinggi pada sama mempunyai hajat hendak buat Bunjee Jumping.

    ReplyDelete
  12. Iman, naik belon dekat Putrajaya tu pendek je.. tak tinggi mane pun :)

    ReplyDelete
  13. xpernah lagi naik belon panas. satu hari nanti, kalau org tanya boleh jawan pernah juga..he he

    ReplyDelete
  14. ada terbaca offer tiket belon tp mmg tak dapek laa nak terjah sbb laki den tak ado

    ReplyDelete
  15. X penah naik belon panas kat putrajaya..dpt tangkap.gambaq je la...takut bro...

    ReplyDelete
  16. smlm nk tegur tkt slh org duk tgk2 senyum2 aje yg mampu hehehe.. next time dh kenal blh lah tegur.. salam dari blog bang eyriq :)

    ReplyDelete
  17. tak gayat ke bro... kalau terlepas tali yg diikat tu mau terbang sampai ke seberang laut.. hehehe

    teringin nak naik satu hari nanti..

    ReplyDelete
  18. hai abang .... Kem salam perkenalan kat adik perempuan bro yea....hehehehe

    ReplyDelete
  19. wah..
    menarik la..mesti best kan..
    bukan semua org dpt naik ni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails