May 30, 2012

Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Award 2012

Entri yang dah agak basi sikit. Saya orang terakhir yang updatekan pasal "Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards 2012" ni kot..Alang-alang dah amik gambar, kenala buat entry juga kan?

Bloggers bila dah berjumpa.Apa lagi, menganyam ketupat laa
Discuss isu "Harga Ikan Siakap"
Panelistnya : Sumi Gigi, Abang Ensem, Atok Je Jai, Nurul, Broframestone dan Ketua Talibarut, Kak Ina KL
Cantik Kadnya. Serba merah lagi.Sebelum terlupa, thanks Zarul Umbrella for invite
Senarai Pemenang.
Stage
Mahathir Lokman. Majlis lebih bermaya dengan pengacaraan yang mantap
Dalam dewan. Adalah lebih 200 orang juga kot
Bersama Geng-Geng TaliPerut : Zarul Umbrella,AE, dan AbangNara
Makanan...Okla la..tapi ada bloggers yang cakap kena food poisoning...
Organizer, please take note.
Atilia. Persembahan nya boleh tahan juga
Zarul Umbrella, salah seorang pemenang
Ini je ke hadiahnya?
Umm, sepatutnya ada hadiah sampingan..Penat tau bloggers meraih undi
Ni macam Win-Loss situation je, bloggers tolong up kan trafik di website tu, hadiahnya medal ni je??

Aksi Penyokong Kelab Fatin Liyana

Overall, saya teruja dapat jumpa rakan-rakan bloggers tapi tidak teruja dengan event ini myself. Persembahan yang agak lama i.e. "Lawak Spontan". Mungkin faktor bajet yang membuatkan event ni agak kurang meriah... Apapun, just pandangan peribadi.

36 comments:

  1. Seronok juga dapat berkumpul sesama blogger. Trofi pun ok jugak tu bro, at least dpt naikkan semangat nak lebih berblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau setakat trofi, rasanya buat sendiri pun boleh.... yup,mungkin dpt marketing, but is it really worth it the offer the winner has to take to win ?

      Delete
  2. Nmpak meiah jer..sur suma blogger2 hebat yg dkenali ramai nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumpa2 blogger memang meriah.... the power of social media, makin byk organisasi yang menggunakan dan mempergunakan bloggers kini...

      Delete
  3. Nice one bro.... mesej sebegini mesti disampaikan dan disebarkan kepada pihak yang berkenaan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah tweetkan juga entri ini ke tourismmalaysia..bukan nak condem, just giving my feedback...yang bagus dikata bagus...

      Delete
  4. teringin jugak nak ke event2 mcm tuh...meriah jer tgk...tapi dalam kemeriahan tuh ado jugak berduka disebabkan food poisoning yer...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...harapkan pihak penganjur dapat ambil langkah lebih proaktif in future..nasib baik saya tak kena food poisoning..kalau tak....habis saya mengamuk di blog ini..hik3

      Delete
  5. Food poisoning?kompelin kat organizer cepat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dah ramai bloggers buat entri keracunan ni....cuma tiada respons dari organizer

      Delete
  6. better maklumkan kpd organiser tentang food poisoning tu... venue dah canggih dah tapi takkan kualiti food x diambil berat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. umm...no komen la kak sha..nasib baik saya tak terkena..kalau tak...

      Delete
  7. Lambat bro siarkan berita ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mood dan entri go hand in hand..biasanya event yang saya tak berapa suka, saya tak buat entri langsung....

      Delete
  8. jgn abaikan blogger..hehe..suke ayat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,blogger pun ada hak juga....memang most of us write for free..tapi, janganlah mempergunakan kami demi kepentingan sendiri...

      Delete
  9. Yup.. setuju ade rasa bosan sikit masa majlis ni..

    Yang paling best dapat jumpa blogger2 yang sangat2 Happy go lucky..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed..nasib baik ada mahathir lokman..

      siap ada pemenang yang langsung tak tahu diorang menang...nasib baik ada mahathir lokman...kalau tak, tentu lebih longlai...

      Delete
  10. yg ptg dpt jumpa teman2 blogger semua kan :D

    ReplyDelete
  11. untung dapat otai blogger.. kesian yg keracunan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla....tak dpt makanan sedap2 pun at least, make surela makanan tu ok...

      Delete
  12. hadiah medal jer? hehehe penat2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed..lembu punya susu, sapi dapat nama...

      Delete
  13. saya suka mesej yg cuba disampaikan dalam entry ni..harap pihak berkenaan buat sesuatu jika event ini diteruskan dimasa masa akan datang

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..at least, hadiahtu kenala setimpal dengan effort yang diambil.... plus, bloggers terlibat turut sama mempromosikan event ini secara tidak langsung..free of charge lagi....

      Delete
  14. setuju dengan ayat Jangan Abaikan Bloggers..kadang-kadang terasa gak di pergunakan tapi tak kisahlah sebab akak happy gi event udahlah.

    tempat memang best tapi tulah..makanan yang dihidangkan memang mengecewakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayapun kadang2 tak kisah dipergunakan if i love the event..cuma, bila soal2 cam makanan dan pengisian tu tidak berbaloi, really feel frustrated..

      Delete
  15. isu hot ni...keracunan makanan, tak puas hati ngan penganjur.. perghh.. bloger dah berani bersuara.. hidup blogger..terbaek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selama ni i always speak my mind..kalau bagus i will say so, if not i will say so....

      Delete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi