June 6, 2012

Anmum Materna Kini dengan Probio DR10 dan Prebiotic


Anmum Materna Menjadi Pilihan Ibu-Ibu Mengandung termasukla Isteri saya sebelum dia melahirkan anak kedua kami.Sumber nutrisinya yang mencukupi bagi membekalkan zat dan khasiat yang diperlukan oleh bayi di dalam kandungan. Pandangan dan Pengalaman Bersama Anmum Materna yang dikongsikan oleh pembaca blog eyriqazz juga tidak mengecewakan. 


Ketika Isteri mengandungkan Azim beberapa bulan yang lepas, memang pelbagai pil, vitamin dan juga makanan tambahan yang diambil untuk kesihatan/bayi dalam kandungan. Namun, adakah semua makanan tambahan tersebut diserap oleh bayi di dalam kandungan? 




Nasib baikla time tu Isteri menggunakan Anmum Materna yang  tinggi kandungan asid folik, nutrien yang diperlukan untuk perkembangan bayi dalam kandungan dan mengurangkan risiko dalam kandungan.

Buat ibu yang mengandung, sistem penghadaman yang baik adalah penting. Sistem penghadaman yang bagus, lebih baik penyerapan zat makanan untuk bayi di dalam kandungan. 

Berita baik buat Ibu-Ibu Mengandung, Anmum Materna kini mengandungi :


" Probio DR10 untuk Sistem Penghadaman Yang Baik dan Prebiotik menyokong penyerapan Nutrien yang Optimum "


Probio DR10 - DR10 adalah bifidobakterium laktis yang merupakan sejenis bakteria hidup yang membantu sistem penghadaman. Sistem penghadaman yang bagus adalah penting bagi ibu-ibu yang mengandung bagi penyerapan nutrien yang efektif dan lebih optimum.

Prebiotik (Inulin) - Prebiotik membekalkan 'makanan' kepada Probiotik, yang membantu pertumbuhannya.

Kedua-dua Probio dan Prebiotik ini membantu ibu-ibu mengandung untuk sistem penghadaman yang lebih baik dan penyerapan nutrien baik yang optimum. Ianya amatla penting bagi Ibu dan juga bayi di dalam kandungan kan? 

Improvement yang dilakukan untuk Anmum Materna semestinya disambut baik oleh Ibu-Ibu Mengandung. Kakak Ipar pun cakap dia lebih selesa minum dan terasa lebih sihat dan bertenaga. 

Pandangan dari pembaca blog dan juga rakan-rakan/Ibu yang pernah mengandung, Anmum Materna menjadi pilihan mereka dan ianya menjadi pilihan yang paling digemari untuk produk "Pre-Natal Milk" buat Ibu-Ibu di Malaysia. Action speak for itself, boleh dikatakan hampir semua  ibu-ibu yang eyriqazz kenali menggunakan Anmum Materna. Feedback mereka bolehla singgahi SINI




2 Gelas Anmum Materna sehari memberikan nutrisi yang mencukupi bagi ibu yang mengandung
Anmum Materna pilihan Ibu-Ibu Mengandung sudah semesti
Nutrisi lengkap buat anak yang dikandungi
Probio DR10 dan Prebiotik kini dilengkapi
Lebih berkhasiat dan semakin menjadi pilihan Ibu-Ibu di Malaysia kini

35 comments:

  1. Memang penting susu untuk ibu mengandung ni bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, memang penting..Alhamdulilah,anak2 sihat walafiat dan cukup sifat etc

      Delete
  2. isteri sy pun minum anmum materna ni dari kehamilan pertama dulu..

    dan untuk anak sy yg pertama pun sy bagi dia minum anmum essential..masa bagi dutch lady 123 lansung dia tak suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good decision..wifey pun yang tak boleh minum susu mana, at least bolehla telan skit2 susu anmum materna ni

      Delete
  3. also supports women planning to pregnency <-- menarik.. banyak kelebihan anmum meterna ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...banyak kelebihan dan sesuai utk ibu2 mengandung

      Delete
  4. kalau sy nak try susu ni kat diri sendiri leh tak??hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh2..... tapi kalau nanti dada tu makin membesar, pandai2 tanggungla ya...hik3...just kidding

      Delete
  5. Ketika isteri mengandung dulu ada mengambil produk Anmum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So,camne feedback bro? Wifey pun guna..byk kelebihan katanya

      Delete
  6. masa wife mengandung dulu, dia pun minum ni, agak mahal sikit lah harganya anmum ni, tapi untuk kesihatan bayi, tak perlu lah berkompromi dengan duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,kalau ianya untuk kebaikan isteri & anak yang dikandungkan, apa salahnya spend more money on that

      Delete
  7. Saya pun minum masa preg also Anmum Lacta semasa menyusukan anak.....^_^

    ReplyDelete
  8. anmum memang pilihan ibu-ibu pregnant :D

    ReplyDelete
  9. Kalau dulu, bayi jer yang minum susu semua nih. Sekarang para ibu pun memerlukan susu juga ya. Mungkin zaman dahulu dan sekarang berbeza. Persekitaran sekarang memerlukan wanita menganung untuk mendapat lebih khasiat untuk bayi kandungan mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman dulu, ibu lebih terdedah kepada makanan yang sihat dan dimasak sendiri..nowadays, most ibu2 bekerja...jadi, nutrisi yang diperlukan memang penting

      Delete
  10. comeyyyyyyyyyyyy anak2 Eyriqazz

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih..ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan?

      Delete
  11. kakak saya pun guna anmun untuk anak bongsunya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..ke arah yang lebih positif..

      Delete
  12. wah..memg gune susu anmum ae..
    jmput dtg blog sy.hehee
    http://theprofmie.blogspot.com/2012/06/my-convocation-days.html

    ReplyDelete
  13. masa mengandung anak pertama saya minum ni jugak..
    dah terhasil la anak saya yang
    bijak mengalahkan saya..muahahah

    ReplyDelete
  14. anmum materna memang bagus tapi harganya agak mahl.

    ReplyDelete
  15. masih belum punya anak dan single..promote saya yg single ni ..hahahaha ...tapi info ni menarik sebab nanti kalau saya kawen dah dapat anak, boleh jugak try kan beli anmum :D

    ReplyDelete
  16. seriusly memang bagus anmum nih....
    mak sedara saya masa mngandungkan anak sulung dia
    dia minum susu nih.....
    anak dia memang cerdik....
    masa tuh anak dia baru umur 2tahun lbh..
    n tgk abg saya sapu sampah ....dia dgn sndri pergi dekt store rumah ambik penyodok sampah...
    lpas setahun dari tuh..dia blik kg lagi...dia blh ingt mana saya letak bekas cd dalam loker bilik sya...dia pergi cari sndrii...
    memang terkejut sgt2 padahal xda sapa..pun tunjk kat dia tempat tuh..
    memang terbaikk susu anmum nih

    ReplyDelete
  17. susu anmum nih memang bagus sgt..
    mak su saya minum susu nih masa dia mngandung anak sulung dia
    anak dia memang cerdik sgt... :)

    ReplyDelete
  18. Kawan kawan yg pregnant pun ade minum susu Anmun ni..

    Alooo comelnyer baby Azim.. Alisha plak nampak merah gitu.. ;)

    ReplyDelete
  19. good effort bila anmum improve zat di dlm susu anmum ni :)

    ReplyDelete
  20. Kalau Eyriqazz.com dah promote...TERrrrrbaiklah Anmum! :D

    ReplyDelete
  21. dulu masa bekas isteri mengandung minum ammum gak..bagus susu ni

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails