June 12, 2012

Mari kita berkenalan dengan Mama AmanArief

Sebelum kita bercakap panjang lebar meh kita berkenal-kenal dulu. 
Mestilah nak tgok orangnya dulukan?

 
Inilah saya. Mama kepada sepasang anak. Gambar pertama anak sulung bernama Dalia Amana tapi panggilan manja Amana. Anak kedua anak lelaki bernama Amirul Arief. Panggilan manja Arief. Anak no 3? Belum tahu bila tapi sebelum umur 35 untuk cukupkan "Triple A" sekarang baru "Double A-Amana&Arief"

Tiada yang terlalu  istimewa untuk dikongsi bersama cuma saya nak bercerita tentang hobi saya. Cerita hobi? Haiiii macam budak-budak je kan? Tapi kalau hobi tue membawa hasil RM atau barang-barang berharga nak dengar tak? Ok meh kita tengok gambar sebagai bukti sahih nak?


No 2 tue saya! Alamak terbocor nama penuh..
Bukan IPAD tau saya dapat IPAD2.
Hadiah utama contest nie adalah pakej fotography worth RM1K
Tapi saya targer hadiah saguhati sahaja ..cash RM500!
I got it!!! Alhamdulilah
Stok susu Dutch Lady selama 6 bulan!! Yehaaa
Stok lampin Pet-Pet 3 bulan!!!

Macam mana dengan hobi saya? Boleh jadi sumber inspiasi tak? Saya baru serius tahun ini. Tapi saya cuma sertai mana-mana yang sempat sahaja. Saya nie masih newbie comper lagi sebagaimana saya masih newbie dalam blogger. Ramai lagi pro comper yang kini menjadi kawan maya yang pernah menang tv, kereta, cash money beribu-riban. Mereka semua sumber inspirasi saya... Nak follow cerita kemenangan saya boleh disini "BIG WINNING"

Tadi cerita hobi pertama..Meh kita cerita hobi kedua pulak nak?Hobi kedua nie jugak mendatangkan hasil dan penjimatan tau! Dengan hobi kedua nie saya berjaya menjimatkan hampir 70% barangan bayi! Boleh dikatakan untuk anak kedua saya tiada pembelanjaan dikeluarkan untuk shampoo, mandian, bedak..pendek kata barangan bayilah. Malah saya hadiahkan lagi kepada teman-teman. Sebab tue saya kategorikan anak kedua saya sebagai ANAK SPONSOR! Sebab tiada perbelanjaan di keluarkan dari poket kami suamisteri. Semuanya hadiah hehe.. 

Menulis!! Ya saya suka menulis. Tak sedar sejak bila saya suka menulis. Kalau tak suka menulis masakan punya belog. Betul tak? Untuk tulisan diatas nie saya tak dapat sebarang token, saya dihubungi oleh pihak magzine untuk menulis tentang tajuk yang diberi. Mungkin kerana sebelum tue saya banyak hantar tulisan pada majalah tersebut. Tetapi tulisan-tulisan yang lain saya dapat token/hadiah berupa barangan bayi. Ada barangan bayi yang saya tak guna & punya nilai saya jual pula di onlineshop saya di littlemummydaddy. Oh nak baca tulisan yang lain? Refer sini "my-wrinting-in-magzine"

Saya ada hobi ketiga iaitu sertai event... tapi saya rasa cukupla ye. Lagipun ini saya tumpang bercerita di sifu blogger saya. Kalau nak ikuti cerita-cerita saya yang "comel-comel" Jemputla jenguk belog saya yang saya kategorikan lebih kepada parenting belog.. Cerita anak-anak, cerita contest, cerita makan-makan, cerita tulisan saya dan serba-sedikit tentang kerja..

Fell free to visit my blog:

P.s Eyriqazz : Kagum dengan kesungguhan dan kejayaan penulis jemputan yang telah banyak memenangi Online/Offline Contest. Yup, dengan usaha yang berterusan dan bersungguh-sungguh, InsyaAllah akan ada hasilnya dalam apa jua bidang yang diminati.

18 comments:

  1. betul tu. yang penting usaha berterusan tanpa mengenal erti putus asa

    ReplyDelete
  2. Wowww!! hadiah yang diterima best betul :)

    Kalau rajin join kan diri mmg akan dapat hasilnya ;)

    ReplyDelete
  3. Memang memberi inspirasi untuk saya terus menulis selagi hayat dikandung badan

    ReplyDelete
  4. wahhh..ila jadi guest kat sini jugak eh..tahniah...

    ReplyDelete
  5. hehe.. tak sangka cerita ila masuk kat belog gto..ekeke.. tq..rasa seronok je tengok muka sendiri&anak-anak kuar kat belog sifu blogger :) :) :)

    ReplyDelete
  6. tu diaaa.. hebat!! rezeki keluarga melimpah ruah.. ameen

    ReplyDelete
  7. Tahniah Ila.. Best la.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails