June 3, 2012

Diapers Whoopee : Penangan Rakan Blogger

Mama, Mama beli Diapers Whoopee ketika Mom & Baby Expo? Mama cakap dulu taknak beli kerana nipis.

Mama : Umm, Mama beli je untuk Azim. Harga Murah . Lagipun Puan Malarang cakap okje dia pakai untuk anak dia..

Pampers Whoopee. RM25 satu paket . Lebih kurang 34 sen satu helai.

Kadang-kadang, harga pun menjadi salah satu faktor penting dalam memilih pampers anak-anak kan?

Saya ikutkan saja. Isteri lebih pandai. Lagipun selain jenama ini, jenama Pampers lain yang anak-anak Eyriqazz pakai antaranya Drypers, Mamy Poko, Huggies, Pet Pet, etc. Bergantung kepada situasi dan tempat. Of course laa, ada pampers yang kualitinya lebih bagus jika dibandingkan dengan yang lain-lain kan?

Tapi, Mama Alisya cakap top 3 Diapers terbaik adalah jenama Mamy Poko, Huggies dan Drypers (not in order). 

P.s : Apa pula jenama pampers pilihan anda?

15 comments:

  1. Terpulang kepada serasian kulit bayi. Kalau anak-anak saya dahulu jenama Drypers sesuai tetapi untuk baby yang sekarang PetPet pula serasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drypers pun bagus...Alisya pun still guna drypers....

      Delete
  2. diapers lah eyriqazz,pampers tu brand :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks..sudah diperbetulkan..hik3...biasala orang kampung...sebut pampersje utk semua diapers..

      Delete
  3. Biasa anak-anak saya pakai Huggies dan Mamy Poko.. Tapi Mamy Poko adalah terbaik sebelum bertukar ke Baby Cloth Diapers.. Dan sekarang anak-anak saya sudah tidak memakai napkin lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..top 3 pilihan isteri juga.... termasuklah drypers...

      Delete
  4. Kena berjinak2 dengan cloth diaper,jimat sekali beli jer,tak payah buang2...he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin faktor masa both of us bekerja plus isteri kerja sesi petang blom dpt berjinak2 lagi dengan cloth diaper..

      Delete
  5. ouh saya tidak tahu ..haha ..masih bujang lagi jadi masih beginner learner mengenai lampin ni.

    ReplyDelete
  6. Saya beli je yang mana ade..tapi kebiasaannya drypers la..=)

    Entry terbaru saya "Cara reduce bounce rate"

    ReplyDelete
  7. saya pilih huggies dan pet2

    ReplyDelete
  8. Buat masa sekarang ni pakai Drypers... Whoopee ni pernah beli oklah takda masalah.. walaupun jenama baru.. ingat nak cari juga lepas ni .. sebab harga boleh tahan jimat..

    ReplyDelete
  9. Bgs juga jenama ni..Harraz pakai ok..hari tu dpt beli dgn harga RM 20.

    ReplyDelete
  10. cuba try fitti tgk.my beby pun sblum ni pkai drypers.tp bla skali try fitti rupenye fitti lbeh better dry drypers.wlupn fitti tak sepopular drypers.bla pkai drypers mlm slalu bocor.tp fittti ok jgk.lgpun drypers kapasnye suka trkumpul..cubala try..

    ReplyDelete
  11. fitti banyak jelly..dryper banyak kapas..jelly nie banyak bahan kimia nya..sekarang mmg ok.x de nampak kesan.tp utk masa depan bahaya effect pada dalaman baby waktu ia dewasa kelak..begitulah kawan2 nurse saya cakap..kapas mmg lebih selamat dr jelly.. walaupun kelemahan dia kurang serapan mcm jelly..jadi, utk elak ruam..jangan lama sgt biarkan anak pakai lampin pakai buang walaupun kita rasa masa kering boleh pakai sampai 10jam kerr..sharing is caring.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails