October 6, 2012

KTM - Banyak Perubahan Rupanya

Sudah agak lama tidak menaiki komuter. Hari ini naik komuter dari KL Sentral ke Bangi. Umm, dah banyak yang berubah dan banyak juga yang tak berubah :


# Tidak Berubah - Kelewatan Komuter

Train yang sepatutnya sampai pukul 715pagi dan 7.30 pagi tidak sampai-sampai. Naik yang pukul 7.40+ pagi.

# Berubah - Coach Wanita
# Tak Berubah - Tidak Mengikut Peraturan

Dah lama, tapi first time dapat tengok dengan mata sendiri ... Bagus juga rasanya. Tapi tadi nampak adala juga Sang Lelaki yang selamba gajah naik coach yang dikhaskan untuk wanita.


# Berubah - Gerabak lebih canggih


Nampak lebih selesa dan luas. 


# Lebih canggih. At least nampak di mana next destinasi kalau tertidur etc

Overall, banyak perubahan yang positif nampaknya. Teruskan perubahan yang positif untuk kebaikan bersama...

24 comments:

  1. ada awek tak pepagi tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade...dia usha2 lelaki sebelah eden la..hahaha

      Delete
  2. Dah lama jugak saya pon x naik bendealah nih. Zaman muda remaja dulu selalu la. Naik reramai dgn kengkawan. Seronokkkkk

    ReplyDelete
  3. abang saya yang tinggal di pinang kata masa datang kl hari tu, bila try komuter memang jauh berbeza. kira ada perningkatan ok r tu. cuma harap banyakkan lagi lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,harap2 begitula especially dalam menepati jadual itu...

      Delete
  4. Hmm.. masalah kat sini tak tepati masa.. jauh beza nak banding train kat jepun.. On the dot! sampai... tapi oklah dari negara2 lain yg mundur.. sampai naik atas train lagik.. syukurlah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..at least on the right direction....

      Delete
  5. Akak pun dah seronok naik train dr Gombak ke Mid Valley..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah,ble la shopping selalu lepasni...

      Delete
  6. Akak pun dah seronok naik train dr Gombak ke Mid Valley..

    ReplyDelete
  7. Train sekarang memang banyak perubahan positif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...teruskan ke arah yang lebih positif

      Delete
  8. baguslah untuk kepentingan semua, semoga perkhidmatan lebih bagus

    ReplyDelete
  9. bab lelaki masuk coach perempuan tu entah bilalah nak habis.Kecuali ada polis bantuan atau orang KTM yang baju biru tu jaga.Nak harap kita tegur kebanyakannya malas nak cari gaduh termasuklah saya, tak semua orang suka ditegur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penguatkuasaan tu kurang..cuba, yang masuk coach wanita tu, terus disaman rm50 on the spot..rasanya lepas sebulan,takde dah yang berani nak masuk...Malaysia in term of implementation dan penguatkuasaan masih lagi kurang...

      Delete
  10. waktu study kt shah alam naik jugalah Komuter ni. kalau ttido dr sentral ke sec19 tu mmg nyenyak btol la. maklumlah, dkt sejam lebih br nk sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah..teringat zaman kerja naik komuter dari Sentul - Subang Jaya

      Delete
  11. Pernah naik waktu pagi semuanya wangi bila pulang baru masam. :-)

    ReplyDelete
  12. betul2.. dah makin selesa.. yang laki-laki jika naik tempat wanita tu.. halau aje.. bukan dorg tak paham pun..

    ReplyDelete
  13. Yang komuter nie dah okey...akan datang akan ada MRT lak...by the way kes teksi cekik darah masih lagi berlaku

    ReplyDelete
  14. lama tul tak naik tren ni...rasa2nya last naik tahun 2000

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails