October 1, 2012

Rezeki Blogging Hari Pertama


Income Pertama Blogging Hari Pertama Bulan Ini
Lagi RM3+ dah boleh cash out...

Limited Edition Whatchuwant Pimped Volkswagen Mini‏

"Rezeki untuk Alisya, besok nak pergi ambil di Ofis Nuffnang"

P.s : "Asalkan ada pembaca tetap itu dah cukup puaskan hati sebab bila menulis hanya kerana trafik dan income penulisan akan jadi tak bernyawa" - Credit Here -

Filla - petua dari saya yang kerdil, berblog harus ikhlas, minat, bukan kerana wang semata-mata, share good tips and infos, sentiasa update, jangan tiru orang lain.. InsyaAllah akan ada yang setia bersama kita nanti ;) - Credit Here -

Eyriqazz tambah - Kalau kita lakukan sesuatu dengan minat dan bersungguh-sungguh, InsyaAllah, the rest will come later...Kadang-kadang, tanpa kita sedari i.e. Rezeki Berblogging...


33 comments:

  1. boleh belanja saya Meatball IKEA! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pernah makan..nak jugak..hihi

      Delete
    2. Saya nak banjer Yuyu meatball IKEA.. hehehe.

      Delete
    3. Saya nak banjer Yuyu meatball IKEA.. hehehe.

      Delete
  2. huiyooooo.... hebat lah abang misai tanglung.. hehehee.. eden pun tunggu metered satu CPUV.. SP dah kering... hahhahhaa

    ReplyDelete
  3. bestnye...sy blogging dah nak masuk 5 thn tp xpenah cash out..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, akan saya kongsikan rahsianya nanti di first ebook

      Delete
  4. Cash out tak earnings bulan Sep? Mmg masyuk tu..

    ReplyDelete
  5. Betul tu saya sokong kalau menulis kerana income dan trafik memang penulisan jadi tak bernyawa. Tak salah nak target tapi mesti enjoy blogging juga. Target tanpa enjoy dan minat memang tak kemana.

    ReplyDelete
  6. hebatnya..tak pernah lagi merasa macam tu..

    ReplyDelete
  7. boleh dah belanja kt kedai makanan raju ni bro.heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.tak kira,bro juga kena belanja

      Delete
  8. Boleh belanja saya Burger King.. wakakaka =p

    -pembaca setia .

    ReplyDelete
    Replies
    1. burger king? InsyaAllah, mungkin suatu hari nanti

      Delete
  9. terbaek lah bro...
    usaha tangga kejayaan (SOp boleh!) motivasi diri sendiri... hehehe

    ReplyDelete
  10. ini sifu yang kena banjer anak murid atau anak murid yg kena banjer sifu .. bhahahhaa
    hati ku gumbira bila ramai yang puji dgn perubahan yang di lakukan ... tq sesangat

    ReplyDelete
  11. Kreativiti juga memainkan peranan. Kena berfikir luar kotak. Tidak semestinya mengejar trafik, loyal readers dan earnings bermaksud blog tidak bernyawa.

    Ada juga blog yg kami singgah dan baca, sebenarnya antara punca pendapatan penulis, tetapi kreativiti penulisan beliau telah berjaya memperoleh pendapatan kiri kanan depan belakang, sampai setiap bulan bandwith habis.

    Itulah keistimewaan yg sebenarnya boleh digilap dan bukannya kerana, "eh... itu rezeki dia...."

    ReplyDelete
  12. Setuju... Kalau menulis kerana nak income semata mata memang tak akan ke mana.. Jujur lah cakap kalau x de perasaan cemburu tgk org dapat income sana sini.. ape yg penting kena ade daya usaha kita sendiri.. jgn terburu buru.. Thank u sifu.. Tahniah.. boleh belanje Alisya g legoland lagi.. hehhehe :)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah tu namanya rezeki keluarga

    ReplyDelete
  14. Apasal income NN saya dah seminggu tak gerak-gerak??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails