April 23, 2003

Waikiki

Hari yg begitu memenatkan.Bermain bola dari pukul 4 petang sampai kol 645 petang.giler2 nyer penat.harinih main ngan budak2 chinese.so far,oraitler jugak..kitorang still mampu menjinakkan bebudak chinese.hehehe,melayu pun bleh main bola aper.

Tayangan perdana malam nih.Tgk kat itv match antara real madrid dengan manchester united.main kat old trafford.Bleh tahan gaks meriahnya ngan kehadiran jiden,ross johan,sarai,syed,dan juga rijal memeriahkan suasana di bilikku.Kesudahan nya Mu menang 4-3 tapi itu belum cukup,coz ngan agregat,real menang 6-5.so,real berjaya ke separuh akhir.bakal menentang juventus.rasanya takder masalah besar nak kalahkan juventus.Match harinih agak menarik dengan ronaldo menjaringkan tiga gol utk real,...beckham menjaringkan dua gol utk mu,1 dijaring kan oleh nistelrooy,dan satu gol sendiri.kesimpulannya,real mmg power tapi defend mmg agak hampeh,senang sajer nak membolosi defend.kelibat hierro yg semakin tua tak mampu mengekang kehebatan nistelrooy dan rakan2 mu yg lain.kalo ler real punyai defend yg hebat,alamaks siapler seluruh team di dunia nih.mmg susah ler nak menang ngan real.yeler,dah ler diorang ader 3 bekas pemain terbaik dunia.Ronaldo,Zidane,Figo,cukup utk memuatkan nama2 bintang di real belum dicampur dgn raul,carlos,cassilas,morientes,dan juga guti.tapi,yg bestnya harinih milan berjaya ke semi setelah mengalahkan ajax 3-2...gol2 disaat akhir membantu milan mengalahkan ajax.cayeler milan,bakal bertemu dengan inter milan,takperler,at least satu milan danh confirm pi final.harap2 ac milanler hendaknya.baruler ngan,satu punyai antara defend terpower di dunia,satu lagik punyai striker terpower di dunia..so,..baruler best,antara defend ngan striker,mana yg mampu menolong. carlos,stamina giler tinggi,kalo ler stamina aku cam dier,baruler best....heheh,...so ac milan....teruskan usaha...lawan inter pun not bad.....inter pun power terutamanya di posisi sertangan ngan kelibat top striker italy,Vieri,.....takper...milan mampu buktikan,...tanpa defend,striker power manerpun tak guner....hehehe,..cayoler....

Plan utk menyiapkan coursework econs terbantut lagi atas sebab2 yg tak dpt dielakkan.hehe,biaserler,kalo ada pape pandaijer mencarik alasan.selepas menyaksikan games quarter final antara Juventus vs Barcelona,kitorang pi ke barsea.Dijemput makan.Harinih,diorang masak nasi lemak yg boleh tahan jugak kepedasannya,umm,pedas coz lada kering yg digiling,tapi cukup utk menaikkan selera.mmg cukup berselera makan walaupun telah makan skit kat popeye,chip dan burger dibuat khas oleh abg amirul.well,thanks bardsea,masakan korang mmg sedap.ada masa lagi jgn luper jemput saya lagi.Umm,cerita sebelum tuh,puas hati coz Inter Milan berjaya ke separuh akhir Champion league.Yeler,sayanih penyokong setia milan.Dua2 milan pun saya sokong,tapi saya lebih sokong AC MILan coz ader nesta,maldini,dan cannavaro..tiga defender italy yg cukup hebat...pemain lain2 pun tak kurang hebatnya.Well,seperti dijangka Vieri menjaringkan gol lagi.walaupun kalah dua satu dgn valencia,agregat 2-2 dgn away goal memihak kepada inter.yiehha,man of the match,tak lain tak bukan,toldo,keeper milan yg giler bestt...haah,keeper pun byk memainkan peranan,samalah ngan games juventus yg kitorang tgk.Buffon mmg byk menolong Juventus.Harap2 besok(harinih)...milan berjaya mengalahkan ajax...satu kosong pun dah cukup...go maldini....defend pun bleh score aper....real madrid lawan manchester united...rasanya real menang walaupun tanpa kehadiran raul yg terpaksa menjalani pembedahan..takperler,...zidane,figo,carlos,morientes,dan ronaldo still ader....Mmg berhajat sgt nak tgk Real madrid lawan milan di final dan Real kalah(hahahahhahaa!!)..baru best camtuh...takkan nak tgk yg power mng jer selalu..kelab lain pun ader potensi jugak...kih2....Go milan,...bak kater carlos'MIlan is the biggest threat'.harap2 masingler mulutnya.....lepas makan,sambung pulak ngan aktiviti lain,main kad ler apa lagik aktiviti budak melayu di lancaster nih time malam2....tapi,arinih buleh tahan skit,cuma bertahan sampai kol 2pagi coz kurang mendapat sambutan terutamanya dari pihak pompuan.biaserler,nak suruh kitorang blah awallertuh...tapi..lelaki tetap bersemangat main jugak..semangat menjadi...tempat pertama dari bawah berjaya menjadi milik saya dan tanpa diduga,jaguh kampung@Hero berjaya menjadi juara buat julung2 kalinyer...cayerler roz....petanda awal kebangkitan helmi rozaimi setelah mendapat kata2 semangat dari ex-chaletmate..ismarizal...ekekeke...just kidding maa....Seperti biasa,nizam belum berjaya dijinakkan di medan tarung kad.Bak kata syed,he is the person with his prinsip..haah,aku respek prinsipnya..dia ada prinsip tersendiri..macam manapun,kalo dia taknak dia akan kata taknak,...sebabtuhler aku tak heran bila dia selalu dapat straight a dlm public exam.entah bila ler aku dpt mengikuti jejaknya....nizam2.....

3 comments:

  1. bace entry 1st bro,,
    kasi komen skit,,
    bukan sng nak jd pngomen pertama kat sini,, heheh

    ReplyDelete
  2. wuhuuu~ suka nya taip panjang2.. entry first terus dah bercerita, idea mencurah-curah~ saya blogger baru.. jenguk sini cari info~ :D

    ReplyDelete
  3. Salam abang Eyriqazz,

    td klik blog archive. baru prasan blog ni established in 2003. wow! lama dah. bertahun lama. tahniah. dah bertahun2 abang blogging ye. kira dr zaman blajar lagik. tp 2007 takde entri pun.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi