October 31, 2009

Jalan-jalan di Putrajaya

2 minggu lepas, emak,nenek,adik-adikku ,dan sepupuku datang KL.Adik perempuan ku booking Apartment di Putrajaya.Khas untuk kakitangan kerajaan.Inilah pemandangan dari Apartment di Putrajaya tersebut (tingkat 14) :


Masjid Putrajaya

Jambatan Putrajaya

So far,oklah juga Kuarters Kerajaan ni cuma ianya tidak dijaga dengan betul.Yerlah,sampaikan kusyen di ruang tamu pun hilang,2 katil single rotan (setiap bilik/ada 3 bilik), dan tempat nak sidai tuala pun tiada.Setakat nak tidur oklah.Cuma Rm50 semalam.Camne nak booking?Untuk staff kerajaan,boleh booking di laman web ni : www.bph.gov.my

Sempat semalam je di Putrajaya kerana mak dan nenek ada hal di kampung.Jadi kami tak sempat pusing Putrajaya mana dan kami pi Nilai pagi tu.Boleh tahan,barang-barang di situ,murah-murah.Kami sempatlah memborong seratus dua ( tikar buluh, frame , dan baju-baju).



Petangtu baru sempat singgah di Masjid di Putrajaya dan bergambar di depan Bangunan Kerajaan.Apa nama bangunan ni ye?

Alamak,Putri takde.Nenek dia dah dukung bawa jalan-jalan ke Masjid Putrajaya

Sebenarnya byk tempat/aktiviti menarik untuk dikunjungi di Putrajaya,tapi atas masa yang tidak mengizinkan ,kami tak sempat pergi.Antaranya :

1)Naik Cruise Putrajaya
2)Jalan-jalan dan Shopping di Alamanda
3)Makan di Kampung Warisan (yangni kami sempat).Kat sini ABC dia memang sedap.Sate kajang pun ada dijual disini.Mee hun/Mee sup dia pun boleh tahan.
4)Apa lagi ye?

 
P/s :Please vote for me for 2012 Contest at http://2012.com.my/default.asp?preselpid=163 .If i win, I will organize more contest with more interesting prize to my readers.

3 comments:

  1. Voted, hadiah lumayan, congrats for shortlisted - final 30....

    ReplyDelete
  2. do u know how much for d cruise?

    ReplyDelete
  3. salam singgah ya .
    dtg ptrajay singgah juga lah ke rumah ! heee ;P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi