January 31, 2010

Lunch Time: Lelaki vs Perempuan

Aku memang suka sangat dengan lawak/pandangan ni yang kuambil dari blog Anak Tiri Abang Nara (Cawangan Berhaluan Kiri Bang Nara).Blog tersebut di beri nama AmazingNara .Sorry Bang Nara,copy paste ni sebelum minta kebenaran,aku mmg teruja baca lawak ni(rasa-rasa cam betulje,hik,hik2). Inilah entry tersebut yang diberi nama :


Lunch Time: Lelaki vs Perempuan

Masa Lunch Time, secara turutan, untuk orang lelaki;

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. Gi surau

Kalau untuk perempuan, camna pulak…… jeng jeng jeng..

> 1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan

> 2. Perhatikan orang waktu jalan
> 3. Sempat mengumpat dulu
> 4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
> 5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
> 6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
> 7. Ramai orang, cari kedai lain.
> 8. Jalan lagi
> 9. Dah puas ati..masuk..
> 10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
> 11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
> 12. Belek-belek pinggan, bersih ke??tak bersih?..eeeeiiii. .
> 13. Dah puas ati, ambik nasi
> 14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
> 15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
> 16. Buang balik nasi.banyak. .
> 17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
> 18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
> 19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
> 20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
> 21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
> 22. Jengok lagi?sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
> 23. Ambil lauk
> 24. Pusing lagi
> 25. Carik sayur pulak!
> 26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
> 27. Ke kaunter bayaran
> 28. Tgk2 nasi dlm pinggan
> 29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
> 30. Sampai depan kaunter “berapa?”
> 31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah
> gambar2..
> 32. Keluarkan duit
> 33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
> 35. Tutup dompet. Ambik nasi
> 36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
> 37. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
> 38. Cari tempat duduk lain
> 39. Jumpa.Duduk. …
> 40. Alamak.Air tak order lagi
> 41. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan0 tudung
> 42. Order air
> 43. Bangun
> 44. Ambik sudu
> 45. Duduk
> 46. Bangun
> 47. Ambik Tisu
> 48. Duduk
> 49. Air sampai
> 50. Belek dompet (Step tadi)
> 51. Bayar
> 52. Tutup
> 53. Minum air
> 54. Start makan
> 55. Tengok-tengok orang sambil makan
> 56. Makan separuh..kenyang
> 57. Sebab dah minum air
> 58. Letak sudu, letak garpu
> 59. Pinggan tolak tepi
> 60. Borak2 kater makanan tak sedap
> 61. Ngumpat2..tgk orang
> 62. Pukul 2, naik opis..
> 63. Ambik beg makeup, g surau!!!


alamak, LADIES, jangan marah aaa, nanti kena jual~~ :p

P/s :Satu lagi yang buat aku teruja dan makin tergoda
  bila Blog Anak tiri Bang Nara ni pun dah pasang Innity.Bang Nara yang income nya ngan Nuffnang pun beribu-ribu buka satu lagi blog dan pasang Innity?Mesti bestni.Ni yang buat aku makin goyah Iman untuk mencuba Innity ni.

 
Lagipun,aku pun pernah ckp kan,jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru.Apa pandangan anda?Aku tahu blog akupun baruje cukup-cukup syarat nak join Innity,namun bila dengar banyak ceritera positif pasal Innity ni,makin tergugat dibuatnya.Apa pandangan anda?
 
P/s/s :Aku memang sayangkan Nuffnang juga.Walaupun baru 5 bulan bersama Nuffnang dan byk pengalaman menarik bersama Nuffnang.Sayang juga nak lepaskan status 'GeliHati'.Opps,Gliterati.Pulak tu cam tau-tau je gerak hatiku ini,makin bertambah Buffered Earning sejak kebelakangan ni.Ni yang buat aku bertambah sayang nak madukan Nuffnang ni.Apa pandangan anda?

14 comments:

  1. perghhhhh... byk tol list belah pompuan... hehhehehehhe...

    ade byk kebenaran dalam list tuh... hahahhahahahhaa

    ReplyDelete
  2. Salam bro
    Hehehe.
    Saja je test tgk innity.
    Mmg sesuai untuk blog tapi kitorang dah nak turunkan balik kot innity.
    Saja test market jer ari tue
    Tetap setia dengan Nuffnang.
    hehehe

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum

    list untuk perempuan tu...
    ada benarnya

    ReplyDelete
  4. isk3.. jgn sesekali memadukan nuffnang coz nanti dah xrocklah! heh3..

    ReplyDelete
  5. madu tu manis.nuff x kesah d madukan.rsenye....kot =P

    ReplyDelete
  6. setialah dengan nuffnang



    apa-apa pun
    Glory Glory Man United
    erk888

    ReplyDelete
  7. bnyk yea.. btul le tu.. smue serba tk kena.. cerewet!!! :P

    ReplyDelete
  8. kebanyakan perempuan mmg cmtu..tp xsemua mcm tu..ehehe..

    ReplyDelete
  9. tak semua perempuan camtu. lelaki sotong n metrosexual termasuk kt kategory kedua tuh

    ReplyDelete
  10. amboy...ne der pmpuan cm2 skali...
    mla,pau la 2...

    ReplyDelete
  11. ad la skit tang ladies tuh..haha..lawak plak ;p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi