January 31, 2010

Berdating di Pasar Malam

Semalam bawa Isteri ke Pasar Malam di Setapak Jaya.Dah lama tak dating ngan Isteri di Pasar Malam.Sekarang ni Alisya dah besar skit jadi bolehla bawa dia sekali ke Pasar Malam.Pasar Malam ni memang best, harga murah,kualiti makanan sesetengah gerainya kadang-kadang mengalahkan makanan di Restoran.Betul tak?Ke ada yang tak pernah ke Pasar Malam ni?

Inilah yang kami beli :

Nasi Ayam untukku (Umm,so so aje rasanya)
Jagung Bakar dan Jagung Rebus for Us(Nyam,nyam,sedap)
Apam Balik untuk Isteri (sedap!!)

Apam balik ni pun special.Selain daripada Pasar Malam ,susah nak cari tempat lain kan?Kat restoran agak-agak ada jualke?

Last but not least:


Kerepek Kari untuk Isteri

Kebanyakan penjual pasar malam di sini berbangsa Melayu.Ada jual berbangsa Cina.Percayakah anda kalau saya katakan perniagaan Pasar Malam ni agak lumayan?Kalau setakat RM10 ribu sebulan tu rasanya tiada masalah kalau seminggu tu at least 4-5 kali meniaga.Alah,member saya dulu masa bazar ramadhan hanya berniaga Air Soya dan Mee Goreng boleh buat untung purata RM300 semalam.Sebulan tak cecah dekat 10 ribu tu?

Itu blom kira lagi yang meniaga byk perkara.Antara yang untung besar rasanya cam Burger coz modal hanyalah dalam 40-50%,hehehe,dulu pernah jual burger di sekolah time weekend.Semalam jual dlm 300 lebih burger boleh dapat untung RM150+.Lumayan kan?

P/s :Moral of the story, rezeki ada di mana-mana.Kalau tidak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya?

P/s/s :Takde sesiapa berminat nak berniaga Pasar Malam ke?Bleh aku singgah,manatau boleh beli makanan harga diskaun ke.Hik,hik,hik....

P/s/s/s :Harini kalau takde aral melintang nak pergi Nilai.Saje jalan-jalan dan temankan Isteri shopping.Have a Great Weekend.Enjoy and Have Fun,k?

20 comments:

  1. mmg lumayan..kwn abah kt kg tu..idup ngan jual kat pasar mlm je..leh tanggung isteri, anak2..buat umh besar..beli kete cash...kayo

    ReplyDelete
  2. memang sodap juga kekadang kat pasar malam.... saya suka ngan nasi kerabu.... memang tip top......

    ReplyDelete
  3. dah lama tak pergi pasar malam..
    haish

    ReplyDelete
  4. wah wah wah.. shopping sakan nampak?? hehe...nak tau tak...if kat sabah, kuih APAM BALIK tu d pggl KUIH TERANG BULAN... hehe... :D

    ReplyDelete
  5. kalo pergi pasar malam sure rambang mata. semua nampak sedap. murak plak tu.berbaloi-baloi=p

    ReplyDelete
  6. kat sini, susah nak cari pasar mlm melayu, bang..teringin nak makan taufufa, tp tgk kiri kanan apek jek yg jual..putus selera...

    ReplyDelete
  7. ala...dah lame xpegi pasar malam...nak makan roti john, yong tau fu...fuhhhhh

    ReplyDelete
  8. semalam pon ai pi dating kat pasar malam ngan hubby n my dauther.. kami beli nasi kerabu.. sedap~

    betol tu.. rezeki ade kat mana2 je.. janji kena rajin..:)

    ReplyDelete
  9. ssaya pegi pasar malam suka beli keropok lekor dengan nasi air :) pastu cuci mata tengok kain pasang. hehe

    ReplyDelete
  10. perniagaan adalah sumber rezeki kan tapi jgn lupa diri sudahlah kalau perniagaan untung kan... nanti merana plak.. hhehehehhehe

    ReplyDelete
  11. my fren pun mengidam apam balik hari tu
    i said... cari la kat pasar mlm
    mmg apam balik jarang dijual pd hari2 biasa... agreed.

    ReplyDelete
  12. aku sampai sekarang fobia nk g pasar malam, sebab pernah aku kena tibai sbb bli mknn bnyk sgt, tp tak habis mkn

    ReplyDelete
  13. Betul bro..memang buat duit punyer..ewahhh hujung minggu dating ngan orang umah yerrr..hehe..gua pun nak gi dating gak nie..dengan buyer nak tengok inspiron member gua nie hah..hehe

    ReplyDelete
  14. pasar malam memang heaven..harga murah je dari kedai tapi diorang still untung gila2..memang lumayan a.. perghh respek a :D

    P/s: bro kena tagged..suka suki je..jangan marah ek...

    ReplyDelete
  15. dah lama x gi pasar malam... rindu juga zaman2 dulu walaupun kena paksa heret troli pasar tu teman mama.. ;p

    ReplyDelete
  16. wajib beli kat pasar malam = keropok lekor 2 ringgit.. :)

    ReplyDelete
  17. Paling suka beli rangka ayam n popia basah kat pasar malam...

    Rasa nak try pi pasar malam nie:)

    ReplyDelete
  18. bro...lame tol x mkn apam balik...teringin la plak...hihi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi