February 21, 2010

Ada Apa Dengan Blogwalking

Blogwalking. Satu istilah yang cukup popular di kalangan bloggers terutamanya bagi bloggers baru. Bagiku , blogwalking adalah salah satu cara efektif untuk meningkatkan trafik ke blog jika kena dengan caranya.Kalini nak berkongsi apa yang menarik di blog yang aku singgah ketika berblogwalking dan menulis sekarang ini :

Blogwalking | Bagus Untuk Kesihatan Blog Anda

Singgah di blog Sharinginfoz . Teruja dan gembira bila entry Apasal Orang Ramai Suka Duit???Thanks Sepet , sharinginfoz berkongsi pengalamannya entrynya yang bertajuk Nuffnang Dapat RM2,684.40 berjaya mendapat hits yang begitu tinggi dan menjadi top post di Innit. Syabas Encik Sharinginfoz, blog anda memang berinformasi dan menarik untuk disinggahi. Tengoklah keterujaan visitor ke blog nya :

Satu peningkatan yang boleh dibanggakan

Sehari kalau tak singgah di blog Melromeo tak sah rasanya . Wah, kalini Melz ingin mengadakan :


Wah, menarik. InsyaAllah, tiada aral akan ku join. Korang taknak join ke?27/2/10 ,Sabtu ni.Rugi kalau korang tak datang, di sesi camni lah biasanya Melz akan berkongsi rahsia besar berblog yang biasanya Melz jarang kongsikan di blognya. Mesti meriah dan mendapat sambutan ramai. Jom join, the more, the merrier kan?

Ehh, yang ni aku memang jealous. Ween  dah dapat Advertorial Job ke?Huhuhu, apa rahsia Ween?Produk apa?Jom tengok :



Footcare



Untuk lebih lanjut boleh tengok entry Ween Ni : Product Review | Footcare .Wah, Ween , makin naik saham ko Ween. Ble la belanja eden makan di Umbai nanti ye?

Oh Sweetdarling ,cantiknya namamu. Wah, blog Sweetdarling berharga Value Aku RM12, 128.66 .Banyak tu Sweetdarling, taknak jual ke? Teruja juga nak check brapa harga blog aku. Jangan terkejut ye, aku tunjuk ni mesti korang tak mampu nak beli :


Hik3,convert tak sampai RM10K pun

Hehehe,jadi Sweetdarling, jangan gundah gulana, blog anda lagi mahal dari blog saya tu. Ussh, blog aku popular di United States and daily visitor kurang 10 dan online since 2000? Umm, aku start berblog 2003, musykil gaks ni.Hik3, aku terimaje jadi sesiapa nak beli aku taknak jual lagi , murah sangat.

Oh ya, turut nak komen entry Sweetdarling pasal yang ni (tengok bawah )

Income Nuffnang dan Sweetdarling Please Stop!!!! . Fuhh, firstly tahniah dah dapat Income Nuffnang dan ble beli jam tu. Yang 2nd tu, betul tu Kak, berblog la dengan cara kita tersendiri. Fikir dan selidiki apa yang kita nak, duit atau kepuasan hati. Tak salah melihat dan tengok tips-tips di luar sana untuk memperbaiki mutu penulisan namun sepadankannya dengan cara yang sesuai dengan kita. Lain padang, lain belalang kan? Biarlah kita bina identiti kita tersendiri dan tidak terikut-ikut dengan bloggers lain di luar sana. Akak pun ble famous akak, nanti ada masa saya terjah akak sekali ye?

Singgah pula di Kancilbiru .Fuhh,teruja betul dengan latest entry kancilbiru iaitu :


Income siapa tu?Tentulah Income ku. Amcam, lumayan tak?Hik3,takdelah, itu income 5xmom .Dalam entry tu juga ada mention pasal Income lumayan daripada bloggers-bloggers lain. Jadi, apa tunggu lagi, terjah la entry tu.Mungkin menjadi inspirasi untuk lebih berjaya berblog.

Cukup dulu. Ada banyak lagi nak bercerita ,namun panjang-panjang boring pula.

P/s :Korang seronok tak berblogwalking ?Aku plan nak buat satu entry on ''Tips BerblogWalking". Korang nak tau tak?Hik3...

P/s/s : Apa pandangan anda pasal blogwalking ?Bagus ke berblogwalking ni?Kenapa tak berblogjogging or berblog Running?Ummm....mana asalnya blogwalking ye?

43 comments:

  1. ween dah dapat advertorial...kita bila lagey???hak2...

    ReplyDelete
  2. btul2..blogwalking baik untuk kesihatan..wahh..terujanya tgk nuff bnyk mcm tu...rezeki diorang..congrate untuk semua..bro eryqazz jgk...nice blog..

    ReplyDelete
  3. blum prnh lg tgk blog diorg..kne blogwalking ni

    ReplyDelete
  4. Mula2 start berjinak2 dgn blog aku agak pelik bro asal tgk
    Kat shoutbox org tulis blogwalking, bloghoping
    Pun ade.. Dulu aku buat dek je tp lama kelamaan
    Baru la aku tau nape wujudnye istilah blogwalking
    Tu...hehe mak ai byk tol income diorg ngn nuffnang
    Bro..solute lah..

    ReplyDelete
  5. today i blogwalking dgn berjayanya. traffic mmg meningkat n follower bertambah ;p

    ReplyDelete
  6. tuka kepada blogjoging pun ok jugak
    tak pun blogmarathon
    erk888

    ReplyDelete
  7. saya dah banyak kali mai dari blog Melz.. tp ni la baru pestime nak tinggal jejak :)

    ReplyDelete
  8. mai nk join! hahaha.. i want main tembak2. ngee^^

    *pehh! biler la nuff mai nak naik mcm tu. hahaha

    ReplyDelete
  9. apa yg best pasal blogwalking ni adalah tak penat dah tak perlu gerakkan kaki hehehe gurau je..sebenarnya bagus a blogwalking ni untuk naikkan trafik..sama-sama berkongsi pendapat..dan boleh tambah ilmu..ye tak? :)

    Cash-out Pertama Selepas 5 ke 6 Bulan Bersama Nuffnang

    ReplyDelete
  10. kongsi2lah.. blogger baru macam saya dahagakan ilmu.. udah le lambat nak faham.. dah tertinggal lrt..huhuhu

    ReplyDelete
  11. hohohoh , rajin kau ulas semua entri..
    heehehehe...
    em , ade mase sgt rajin tgk2 entri org..
    ade mase mmg terase mls gile..
    hahaha..
    ape pun bagusla mende ni..
    dapat satukan hati bloggers2..
    hahahak..

    ngarut lak aku . haha

    ReplyDelete
  12. cmne eh bro nk bg nuffnang kencang?

    qarl sgt xpaham

    org suh letak, qarl letak je kat tepi blog. hahaha

    check2 ade kot rm40 ke rm50 ntah

    ReplyDelete
  13. blogwalking memberi hidup blog aku.. hehe

    tak walk, tak hidup.. huhu

    ReplyDelete
  14. memang bagus blogwalking dan of course orang suka duit tengok posting from kancilbiru now top kat innit.... by the way thanks sama2 promo blog..... hari ni dah masuk lebih 10 orang ke my blog melalui your entry..... thanks bro onizuka..

    ReplyDelete
  15. i pun suka 'transit' sana sini...
    leh dpt byk info...

    ReplyDelete
  16. blogwalking best..nanti org yg buat blogwalking akan blogwalking kita balik..nak tips blogwalking..:D

    ReplyDelete
  17. pergh!!
    ni kaya gila tahap apa ni~

    heheeh~

    syok sungguh~

    =]

    ReplyDelete
  18. bila la sya plak ble dpt duit camtuh..nak jmpa mak esah kg kodiang la, tabur susuk pemanis jap...

    ReplyDelete
  19. 21k tuhh..
    beli mcam2 tuh best wo...

    ReplyDelete
  20. Me nak blogstrolling lah sebab buat sambil-menyambil..takleh fully focus sometimes..cepat bagi tips blogwalking eyriqazz, boleh me upgrade stroller ker walker

    ReplyDelete
  21. aku mmg suka jalan-jalan...tambah pengetahuan. tambah pengalaman. ilmu kan perlu dicari, tidak datang dengan sendiri...tol tak? hehehe

    ReplyDelete
  22. waaa... cikgu,, xnak singgah k kat blog saya??? heheheheheheh...
    sy suka blog jogging.. blh kuruskn badan sket... hehehehee

    ReplyDelete
  23. waaaaaaaaaaa,.,.


    rambang mate tngok duit org,.
    tp tngok ajela kan,.

    sbb org punya,.

    ReplyDelete
  24. best nya income byk byk mcm tu, syok syok.. :)

    ReplyDelete
  25. bro, pls dont misunderstand. ween x dpt advertorial pun. huu. btw, nnt dpt tips from Melz, sila kongsi2 kan :D

    ReplyDelete
  26. mcm senang jer buat duit dengan Nuffnang...
    hakikatnya tak..

    ReplyDelete
  27. thanks bro..ko telah menyumbang traffik ke blog aku harini..nanti aku buat entry kat ko yer..

    ReplyDelete
  28. blogwalking salah 1 cara nk tmbhkan traffic..selain letak komen kt ruang komen..(^_^)

    ReplyDelete
  29. blogwalking mmg bagus tuk tingkatkan traffic, tapi kenalah tinggalkan jejak supaya tuan umah tahu ada orang yang datang menyinggah...

    tapi banyak gak blogger kerek, dah datang umah dia, takde pun dia datang nak menyinggah umah kita, harapan kita dapatlah berkunjung balas, kan? wallahualam kalau dia datang tp tak tinggalkan jejak, nasib badan lah!

    tapi tolong cakap kat saya, sapa yang tinggalkan jejak kat umah orang tp tak mengharapkan kunjung balas, sila ngaku!

    kalau kita mengharapkan macam tu, samalah juga orang2 yang datag ke blog kita, so kenalah kita luangkan masa buat kunjung balas jugak, paling tidak, add ler link depa kat blog, itu tanda penghargaan... semua ni FREE maaaa, cuma kena korbankan masa jer... lainlah kalau rasa blog tu dah cukup BAGUS

    tetiba sWeEtdArLinG banyak komen arini... hahahahaha

    ReplyDelete
  30. visiting blogs during my free time is fun.. get to explore more.. =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  31. Biasa kalau dah meletop-meletop macam tu tak payah blogwalking dah. huhu~

    Tapi rezeki masing masing la. Yang aku tau, aku enjoy tulis blog

    ReplyDelete
  32. berbalik kepada tujuan asal berblog.

    mau kaya?
    mau kongsi info?
    mau cari teman?

    blogwalking mmg popular di kalangan bloggers.

    kadang2 menaikkan semangat nk berblog.yela tgk org lain buat duit kita nak jugak.

    kadang2 boleh buat menyampah pun ada.tapi diamkan aja. yela, baca plak entri yg tak masuk dek jiwa.

    kadang2 boleh tmbh ilmu pengetahuan. kt blog kan ramai yg kongsi maklumat.

    ada pro and cons.

    baik ada, buruk pun ada. tepuk dada, luangkan masa.
    huhu..

    ReplyDelete
  33. wah...mereka sungguh hebat2 belaka..

    ReplyDelete
  34. waaaaa wow ..... best btul kalo aku pun dpt cam tu .....huhuhuhu ^^

    ReplyDelete
  35. Mak ai..
    banyaknya korang dapat dari cik NUFFNANG...jeles nye aku..huahahaha...
    papehal pun..taniah untuk korang :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails