April 30, 2010

Apa Nak Buat Jodoh Dah Sampai

Apa pandangan anda@ seorang isteri bila seorang suami mahu kahwin lagi dan ini alasan yang diberikan :

Apa Nak Buat, Jodoh Dah Sampai

Inilah perbualan rakan sepejabatku dengan salah seorang rakan sepejabat yang sudah hampir pencen beberapa hari yang lepas. Ingin tergelak pun ada , rasa geram pun ada, rasa macam nak ke toilet pun ada ( On the way nak ke toilet actually masatu)

Apa pandangan anda(wanita) pula? Marah, bengang, benci,menyampah,etc,etc?

P/s :

Madu Itu Indah Bagi Lelaki
Racun Berbisa Bagi Wanita
Indahke Rasanya Lagi Memeningkan minta-minta aku dijauhi
Isteri  seorangpun aku sudah tidak terjaga ( Hak3, aku masih cuba memperbaiki diri)

18 comments:

  1. hehehe.. P. Ramli mmg buaya kan? erk! kuar topik..

    ade suami org tny aku.. kalau aku boleh jadi isteri kedua die. Aku jawab camneh.

    "kalau isteri pertama kamu yang sendiri dtg atas kerelaan hatinya, melamar aku untuk dijadikan isteri kedua.. aku terima kamu sbg suamiku"

    =)

    ReplyDelete
  2. of cos la bengang tahap gabanz! huhuhh!

    ReplyDelete
  3. hmmm jodoh dah sampai.. yalah tapi kita yang cari kan.... apa-apa pun kalau dah mampu apa salahnya bukan setakat wang ringgit tapi yang penting fairness memang susah almost impossible nak buat.

    Hanis Zalikha Ucap Terima Kasih

    ReplyDelete
  4. habis ler peluang lelaki bujang macam saya nie :D





    http://nomborsebelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. adalah biasa orang yang nak buat sesuatu macam nak kawin lagi, kawin lari, buat jahat etc dengan menuding jari pada TAKDIR

    macam nak kawin lagi.. alasan 'jodoh dah sampai'.. 'BAIK' punya alasan la tu..ha..ha

    lagi satu alasan.. ikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w..

    tuding pada takdir sebab nak sembunyi alasan yang sebenarnya iaitu dah gatal, tak sedar diri anak dah ramai, nak menunjuk yang dia power dan sebagainya

    cuba tengok dia nak kawin dengan siapa? adakah mak janda anak 10? mak janda miskin? atau anak dara cun? andartu kaya?

    kelakar la orang macam ni..ha..ha..ha

    ReplyDelete
  6. AMIN..kan bgus klu semua lelaki mcm eryqazz..klu xmampu jgnlah nk memeningkan kepala...

    ReplyDelete
  7. nak jage petisuara pun berpeluh..camne nk ade madu

    ReplyDelete
  8. pandangan saye, kebanyakkan skang berkahwin lebih dari satu kerana nafsu... tapi bila tanyer kenapa, sunnah Rasulullah... Nauzubillah.. Semoga dijauhi dari niat yang tidak baik....

    ReplyDelete
  9. Saya? Tak ada perasaan...Sebab kalau lah kita halang, confirm kaum lelaki buat juga,, marah pun tak guna ..kalau suka...nampak sangat macam tak betul ,,,,so apa lagi buat tak tahu je la ...itu kalau sayalah..sedih ada sikit kot...tapi kalau dah tak suka kat kita...lepaskan aje...

    ReplyDelete
  10. sekarang kalau tanya saya memang saya marah!ceraikan saya kalau nak kawen lain..

    tp bile fikir balik.kite dah sayang bukan semudah tu nak lepaskan kan?

    jadi saya tatau nak komen sebab saya tak kawen lagi tapi saya sangat berharap tidak terjadi pada saya :)

    ReplyDelete
  11. salam

    hehe.. wah entri yang hangat ni eyriqaz..

    Rasanya sume orang pompuan akan melenting kalau bab bermadu ni. Tak sukaaaa.. Kalau orang laki pula tentu senyum melerett..

    Nak setia hanya yang satu. InsyaAllah ..

    ReplyDelete
  12. nk pasang bini kena bersikap adil tuuu.. tk smua pmpuan yg sggup di madukan. isk.. seram lak aihhh..

    ReplyDelete
  13. salah sorang boss kat ofis saya buka " cawangan baru " skrg rahsia dah pecah..dia x berani balik " HQ "..haha

    ReplyDelete
  14. bos saya pun buka cawangan baru..yg dulu dh dpt tau..mau terbalik rumah.sib takde yg terbakar
    yang terbaru ni..entahlaa...

    suami saya pun sampai sekarang masih mencari2 teman untuk dijadikan madu tuk saya...penat dh berbincang, tp cam takde perasaan je.perasaan dia lebih utama.sabo ajelaaa...

    kalaulah payung emas tu senang nak dpt..kompom ramai yang nak madu2 ni..kan kan...

    nnt terjah le..nak bg award ni
    http://akmafaizal.blogspot.com/2010/04/award-beautiful-blogger.html

    ReplyDelete
  15. saya rasa kalau setakat gunakan alasan "jodoh" sedangkan base nya pun goyah, mmg la tak bole pakai.. kebykan lelaki alaf skrg ni mcm tu.. bole kira dgn tangan je lelaki yg memadukan isteri atas sebab yg benar2 ikhlas utk membantu wanita tersebut.. n boleh kira sebelah tangan je isteri tua yg sanggup siap merisik utk suaminya..

    in my case tho, i don't like to share.. i cannot share my make-up, my clothes, even my shoes.. and those are just for my feet! share husband? oh no.. i cannot begin to imagine what i'll think when it's the other wife's "turn".. what he does to me he do to the other woman? oh no no no.. saya sanggup single.. uwaaaaaa!!!

    ReplyDelete
  16. ada yang bermadu dan dapat hidup aman damai. ada jugak yang bercakaran. terpulang pada penerimaan seorang isteri tu. tapi saya pun tak sanggup even just to think about it, takdak perempuan yang sanggup kan.

    But macam my mak and ibu, dah tua2 ni masing2 adalah teman untuk meluahkan perasaan. Teman untuk ke sana sini kala suami not around. Alhamdulillah, walaupun bermadu, tetap berdamai :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi