April 1, 2010

Eyriqazz vs Chinese Guy

Eyriqazz Vs Chinese Guy

Awak mahu cari gaduh dengan saya ke? Apa yang awak tak puas hati dengan saya? Hak3, gurau je. Saya tidak ada masalah dengan any chinese guy out there. Just nak berkongsi pengalaman :

Situasi 1 :  Pasaraya Terkenal
Awak ni Chinese or Malay ?Tanya seorang jurujual. Dussh..sentap...agak-agak aku ni chinese ke Malay ye?

Situasi 2 : Kilang Susu , UK
Ditanya pekerja Mat Salleh , Iraq, dan Afghanistan. Are u Chinese? You look like a Chinese guy.Dussh, ada ke?

Situasi 3 : Perbualan telefon dengan bekas Guru Lama ( Sekolah Menengah Teknik Terengganu )
Oh ya, cikgu ada cakap dekat Cikgu Akaun tu, Ingattak Eyriqazz? Alah, yang mata sepet-sepet skit tu. Tak ingat? ala,yang muka cam chinese skit tu. Dushh...Sentap lagi...Ni Cikgu Sharifah Norzila yang cakap....Salah seorang cikgu kegemaranku dulu.

Situasi 4 : Interview Session
Oh ya, awak ni Melayu kan ?Dushh2, dah tertera dalam resume nama dan bin ku. Dahlah interview tu pun melayu. Adushh, Melayu mudah lupa.....

Tak sentap mana pun sebenarnya. Apsal diorang cakap aku ni Chinese Look ar?Nak kata kulit aku putih, kulit aku ala-ala Takashi Sorimachi (Great Teacher Onizuka) adalah. Hahaha,masuk bakul. Ada nampak cam Chinese ke?

P/s : Aku masih Ke Laut. Sudah seronok dibuai ombak. Rasa tidak mahu pulang rasanya. Sotong-sotong pun besar-besar belaka. Rugi korang tak join sekali.

Deruman ombak enak sekali
Santai dan menenteramkan hati
Malam ini Dyesebel menanti
Adakah Cintanya ku bawa pulang nanti?

P/s/s : Saya ni ada Chinese Look ke? Japanase Look cam GTO ada la kan? Hak3...

21 comments:

  1. huhu jgn sntap2..saye dulu pun kene cmtu...
    tyme muke putih la...hehe...
    cine tu siap trus speaking lak tu...xternganga sy time tu..
    tp skang alhmdulillah xder org tegur sy mcm cine da

    ReplyDelete
  2. tak paham dekat mana yg ada rupa chinese..hehehe
    jgn marah ea cikgu~

    ReplyDelete
  3. ada2.
    ada macam apek sket.
    haha~

    ReplyDelete
  4. you looks like malay to me =)

    ReplyDelete
  5. samalah macam ayah saya, org igt chinese walaupun kulit melayu..
    mase pergi shopping pernah ade sorang chinese ni tegur ayah saya dlm bahasa mandarin.. :D

    tapi, ayah saya tu mmg ade darah chinese pon..hehe

    ReplyDelete
  6. huk huk..taktaw patot bangga atau sentap bila orang label kita chinese look?

    heh!

    ReplyDelete
  7. hehe..sy penah byk kali gk kena..siap aunty tu tak tanye sy ni malay ke chinese, trus die balun ckp chinese sbb mase zmn tu, sy xpakai tudung lgi..hehee..

    ReplyDelete
  8. dalam gambar mungkin lain kot.. pandangan berdepan xtau pula.. gambo memang selalu menipu :).. tang mana yer?<--- berfikir sejenak...

    ReplyDelete
  9. tu kira sopan jgak,
    kalau diorang pakai main cakap cina trus,
    lg la rasa nak pang!!
    heheheh..

    tp pocket paham,
    pocket pun sama spesies,
    lg orang ushar masa tangkap wedding..
    'eeehhh, apek ni lebih lebih plak!!'

    gitu gitu:D

    ReplyDelete
  10. the mata the mata.
    sepet skit.

    ReplyDelete
  11. tang mata tu ada ala2 cina sikit. mungkin drpd jauh org igt cina? hehehe.. xD

    ReplyDelete
  12. kna blaja bhsa cina ni. bile org bantai ckp cina, trus ckp dlm bhs cina "i'm malay through and through". haha

    ReplyDelete
  13. kalu kulit ko putih,maybe ketara lah kut.hehe

    ReplyDelete
  14. gambo yg about me tu mcm jepun cikit huhuhu..

    ReplyDelete
  15. hemm..ashik nak ke laut ajer..apasal..

    semuga anak kamu dah bertambah sehat.

    entahlah akak tenguk kulit kamu cam jawa ajer..tak macam akak..betul cam cina..ishhh perasan jap

    ReplyDelete
  16. jap..dah lupa..tp ade sikit ah kot..kalo bro lagi putih lagi ade..hehehe

    ReplyDelete
  17. tak kisah le chinese or malay kan, janji baik hati kan...

    Buffered Earnings

    ReplyDelete
  18. profile pic mmg cam chinese or maybe japanese

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails