April 20, 2010

Penangan Sang Anonymous Mengaum | Trafik Tertinggi Bulan Ini

Salam dari Eyriqazz,

Bangun pagini, rasa nak demam dah kebas. Kalau tak, mahu ambil cuti half day arini. Bukaje laptop sebelum pergi ke kerja begitu teruja. Kuat sungguh penangan Auman Sang Anonymous. Betul-betul sukar digambarkan dengan kata-kata. Inilah penangan yang dimaksudkan :

2nd time dalam sejarah berblog hits mencecah 5 ribu seminggu

Trafik dan hits tertinggi bulan ini dan hits mingguan antara tertinggi sepanjang berblog. Kalau cecah 1,000 tentu lagi teruja . First time juga hari weekend eyriqazz berjaya dapatkan lebih 600+ uniques visitors sehari. Oh ya, mungkin akan ada yang akan kata, ''Alah, nak berlagak la tu".

Tepuk dada, tanya selera. Niat untuk berkongsi. Kalau negatif yang dipandang,negatif la jadinya. Kalau dipandang dari sudut positif, positifla jadinya.

Bagi eyriqazz, ini adalah pencapaian peribadi. Ramai lagi silent blogger yang mencecah puluhan ribu hits seminggu, jadi apala yang nak dibanggakan sangat. Masih jauh untuk mengejari mereka. Blogger baru cam saya ni masih banyak yang kena belajar dan tunjuk ajar dari semua amatlah dialu-alukan.

Dushh,baruje ingat nak take a break a few days, tak jadi la pula. Jadi pengalaman yang ingin saya kongsikan di sini adalah :

1)Jangan cepat melatah dengan kutukan dan kejian daripada sesiapapun. Ambil yang jernih,buang yang keruh. FIkiran positif menghasilkan keputusan yang positif.

2)Bila anda mahu naik, semakin ramai yang cuba untuk jatuhkan anda. Teruskan usaha dan jadikan ianya pembakar semangat dan tidak putus asa.

3) Seorang yang tak suka dengan anda, mungkin 10 yang suka.Lihatlah saja komen di entry Terimakasih Anonymous|Most Malay Blogger Sucks??? menerima komen tertinggi untuk bulan ini dan mungkin sepanjang saya berblog.

4) Bak kata Bang Nara, tajuk entry memainkan peranan yang penting tapi sesuaikan tajuk dengan entry anda. Kalau boleh tajuk entry kenalah setimpal dengan isinya (sayapun masih belajar bab ni, salah silap tolong tunjukkan)

Itu saja, last but not least, serangkap pantun buat semua :

Berblog ini ada pasang surutnya
Orang mengutuk, orang mengata biarkan saja
Teruskan dengan cara kita, cara terbaik yang kita rasa untuk semua
Barulah selesa, pembaca pun setia

P/s :Terima Kasih sekali lagi buat Sang Anonymous. Bila nak singgah dan mengomen lagi?

P/s/s : Apa pula pandangan anda? Anonymous ini bagus ke tak untuk kesihatan blog anda? Hik3,tepuk dada tanya selera.

62 comments:

  1. memang kekadang bagus juga kan... apa-apa pun tak perlu tulis xxx pun dah banyak kan.. mana si anon ni senyap aja........

    RM50 from Nuffnang????

    Blogging Tips: BeautifulNara

    ReplyDelete
  2. hehehe... pandai hang mengatasi benda ini.. menjadi perkara positif. syabas!

    ReplyDelete
  3. ada hikmah di sebalik kata2 anonymous tu ya.. tahniah trafik naik tinggi sekali.. saya pun masih belajar...

    ReplyDelete
  4. Haha, sedang meningkat naik gak..tapi kalau orang dengki khianat kat luar, kat alam maya ni pun sama..takde beza, sebab dorang pun manusia...keep it up bro..!!!

    ReplyDelete
  5. aku byk kali kene serang anon

    pernah buat entry dlm blog pasal anon...

    siyes dorg sgt terok sampai blh jejaskan nyawa jika tak hati2..

    the worse part...when u put ur photo at ur blog...so, yg tu mmg bahaya

    hahahahahahha

    tp ade anon yg baik ngn saya=)

    hahaahahah

    p/s : btul..kalo fikir negatif..kite akn judge org tu negatif

    ReplyDelete
  6. ada anon yg membangunkan diri kita..ada juga yg membantutkan diri kita...;)

    ReplyDelete
  7. anon tu mmg bgs tuk kesihatan. haha. tgk hits terus naik. jgn kutuk dia lg. kan dia bagi tolong naikkan hits tu. haha

    baik buat entri khas terimakasih anon sebab bagi traffik macam hujan. haha

    ReplyDelete
  8. baguslah tu gamaknya...dia tlg promosi blog kita..
    kat blog saya pun ada makhluk dah mula nk buat hal...tak suka nya...nak buat derk jer tp kesian pulak, mesti dia perlukan perhatian dan kasih sayang ..nnti nk citer gaklah pasal dia tuu.. ^_^

    ReplyDelete
  9. .waaaa byknye unique
    .kite paling byk dpt 500-600 jerr
    .paling sikit 100
    .hebat lah bro ^^

    ReplyDelete
  10. Tahniah bro...hehe..gua tunggu gak anonymous buat komen merapu dalam blog gua tapi "BALLS" di takdak..ahaks..ahaks

    ReplyDelete
  11. Eyriqazz kena say tq bnyk2 kat si anon tu..
    trafik seminggu hampir 5,000..fantastic..

    ReplyDelete
  12. hehehe...alhamdulilah..meningkat juga blog kerana benda yg mengarut...hehehe...

    ada guna juga anymouse nie yek..

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  13. tahniah bro..respek ngan pemikiran yang tak cepat melatah..

    ReplyDelete
  14. baru2 ni kt blog sya,ada gak anonymous yang wat kacau kt blog sya..walhal my intention to write the article untuk 'alert smua orang as a muslim kene carefull'...nk tau lanjut,baca blog sya eh. :D

    ReplyDelete
  15. anonymous, sile komen shaye !
    haha.. bagus diorg ni..

    ade anonymous yang berniat baik nak tegur kite, ade yang berniat jht nak jatuhkan kite..

    yang penting, maybe die takde keyakinan diri nak terampil memberi pendapat.

    jadi dia jadi seperti orang yang baling batu, kemudian sorok tangan dibelakang. :)

    ReplyDelete
  16. eh, eyriqazz, boleh upah aku jadi pengkomen onani-mouse. rm20 utk 1 komen. mmg bleh kasik bikin pedas.
    nanti kita sembang via email ekk.

    ReplyDelete
  17. traffic saya paling banyak pon 400++ haha.sikit.malu!

    ReplyDelete
  18. giler best camne bro..kene alu2 kan selalu si anynomous ne datang. congrate bro untuk traffic 2.:)

    ReplyDelete
  19. wah!!!
    tahniah bro!!
    lepas ni saye nak upah anonymous la jugak!!!
    nak rase gak ribu2 hit!!
    ahahahaha

    ReplyDelete
  20. bgus jugak tu bro,asal tak mematahkan jiwa n semangat utk berblog..keep it up.sy stkat ni belum terima komen dr anon..

    ReplyDelete
  21. nie lah yang dikatakan ada hikmah sebalik sesuatu kejadiannnnnn....

    ReplyDelete
  22. baru gak diserang anon last week. mmg terbakar tul ati dan perasaan. sgt sakit ati. nk marah sape pun xtau. juga menerima hits tertinggi ari saya maki hamun si anon itu... huhuh

    ReplyDelete
  23. me biasa delete jer kalo anon yang menyakitkan hati mcm tu.malas nak amik pusing.trafik ko per week , sama dengan trafik aku 5 weeks.huhuhu

    ReplyDelete
  24. wah,dasyat tol si anon ni...huhu

    ReplyDelete
  25. erkk
    adakah hari ini?
    heeee

    baru kul 9pagi dah 400 ++
    harap dapat cecah 1000 sempena besday ni
    ;)

    ReplyDelete
  26. ahaa
    mantap ni bro
    bile ntah nak dapat traffic camni
    huhu

    ReplyDelete
  27. walaupon ade yang sajer2 carik pasal tp tgk la hikmah dier, sampi 5 ribu! tahniahhh.... pas ni mugkin lagi tingi ka. insyallah.

    ReplyDelete
  28. Sharinginfoz :betultu..berfikirla positif..

    ReplyDelete
  29. Jard The Great:thanks jard..jard pun apa kurangnya..dalam diam hits pun mengancam...

    ReplyDelete
  30. @e_da:terima kasih..saya pun masih blajar..

    ReplyDelete
  31. jane :setuju ngan pandangan jane...normalla kehidupan berblog ini...

    ReplyDelete
  32. Kyuubi_85:semalam dah ucapkan terimakasih..nak kena buat entry lagi ke kyuubi?hik3..

    ReplyDelete
  33. DaHLia:citer2..sebenarnya anonymous ni ble detect..kawan saya masa kat UK dulu tau caranya..guna ip address..tapi saya tak ingat caranya..

    P/s ;teringat lagi mamat yang suka nyamar jadi anonymous di blognya..tup2..dikantoikan oleh member saya yg terror it ni..rupa2nya mamat tu rakan sekolah lama dia..terus mamat tu malu mengelaban...

    ReplyDelete
  34. intanurulfateha (◡‿◡✿):wah,byk tu fateha..keep it up...

    ReplyDelete
  35. JAI :mungkin anon tu girl or pondan kot bro?

    ReplyDelete
  36. JMR:thanks bro..belajar dari pengalaman dan kesilapan,...

    ReplyDelete
  37. Sumijelly:ada guna nya..publisiti gak tu..

    ReplyDelete
  38. || nemo mimosh |:nanti saya nyamar jadi anonymous ble?

    ReplyDelete
  39. lin :nanti saya singgahi..thanks for the info

    ReplyDelete
  40. Matjoe :hak3..bisness je hang ni...ehh,tapi kalau betul..masyuk gak bisnes jadi anon ni kan?kih2..siapa mahu upah matjoe?cpt2 contact dia

    ReplyDelete
  41. helena's:byk gaks tu..teruskan usaha...

    ReplyDelete
  42. darkbatman:thanks bro..mana ble lawan hang..hits lagi mengancam..orangnya hensem pula tu..memang ble jadi jejaka idaman la...dushh..teringin aku nak buat entry dua jejaka kacak...darkbatman vs Ariffshah ..agak2 siapa yang menang ya?

    ReplyDelete
  43. hakimfaridzul;apa lagi...matjoe dah offertu

    ReplyDelete
  44. mommyYen:thanks..teruskan usaha juga

    ReplyDelete
  45. ..nOj rawK..:haa,at least menyengat juga kan hitsnya?

    ReplyDelete
  46. e.l.i.s.s.m.i.e:hits..kenapa delete?alah..ni once in a while..hik3...

    ReplyDelete
  47. joegrimjow:wah,bagus tu bro..mesti blejer..joegrimjow famous....kalau dibandingkan ngan saya,bagai langit ngan bumi,baruje mahu bertapak di sini..tunjuk ajarkan la ya..

    ReplyDelete
  48. QuiNOLLIne:InsyaAllah,dimana ada kemahuan di situ ada jalan...

    ReplyDelete
  49. yes yes,
    memang semua yang di kunjungi anonymous akan menjadi popular,
    (Not in your case, u're popular regardless)
    maybe sifat manusia semulajadi suka tgk orang gaduh, (Pasal tu la wujudnya boxing or wrestling) purely entertainment.

    n in blogging world. Anonymous with harsh words is the villain. and in this case bro.. u're the hero with a great blow to his nose :D

    total knock out bro.

    ReplyDelete
  50. tahniah bro....bagus gak ade si anonymous ni leh up traffic lebih dari biasa...

    ReplyDelete
  51. hehe, biasanya 'cabaran' itu mendatangkan kebaikan. tergantung cara kita menerimanya. =)

    ReplyDelete
  52. haha...see? i told ya...congrats btw. kimsalam sama anon kalau dia singgah lagi...hehe

    ReplyDelete
  53. Salam abg erriqazz..mencanak trafik..yg berani kutuk kita sbg blogger ni penakut sbnrnye..jeles dgn pencapaian org lain..apa2 pn keep it up bro

    ReplyDelete
  54. tahniah bro...ok gak ader mak enon2 nh sumer..ley up kan trafik kan..=)

    ReplyDelete
  55. salam eyri, 1st tahniah trafik yg mantap :) jgn pedulikan apa yg si anony tu kata, tu maknanya blog eyri mmg best sbb tu ada org dengki..hehehe

    ReplyDelete
  56. salam.. biarkan saja encik anony tu.. maCy pn selalu bengang dgn mereka yg tahu mngutuk tak reti tunjuk diri..

    singgah lepas baca entry darkbatman :)

    ReplyDelete
  57. Masih belum berjaya mencecah 5k seminggu..jhuhu..kene slalu jengah sini nak amek aura :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails