May 5, 2010

5 Kebimbangan Isteri Saat di Ranjang -18 SX-

Salam dari Eyriqazz,

Tengah bosan dan layan perasaan, terambil dan terbaca majalah yang dibeli oleh Isteri. Amat menarik tajuknya dan ingin saya kongsikan di sini . Tajuknya adalah :

5 Kebimbangan Isteri Saat di RanJang
Rahsia Seks Hebat Untuk Suami Isteri

Sedikit Intro : Walaupun mampu memberi layanan yang memuaskan buat suami namun ada kalanya isteri tetap bimbang tentang  ' persembahan' seks mereka, fikiran dibelenggu banyak kerisauan antaranya sama ada prestasi mereka memenuhi kehendak suami atau tidak. Antara yang si Isteri bimbangkan :

1) Bimbang Suami Bosan
- Isteri bimbang adakah perlakuan seperti sentuhan dan juga teknik selama ini yang diguna pakai ketika bersama suami sudah tidak lagi menarik buat suami.
- Cadangan : Ubah tempat, gaya mahupun penampilan diri bagi menjadikan 'permainan' lebih menarik

2) Tidak lagi Seksi di Mata Suami
- Ramai wanita memikirkan soalan ini sehingga mereka taksub menguruskan badan walaupun suami tidak pernah sekalipun mengkritik tubuh badan mereka.
- Lelaki memang mudah tertarik pada penampilan fizikal seorang wanita.
- Namun, ianya bukan ukuran utama, paling penting adalah emosinya.

3) Suami teringat Wanita Lain
- Tanyakan soalan yang sama pada diri anda. Kadang-kala suami tidak pernah memiikirkannya namun isteri saja yang berasa sangat takut hingga berasa cemas

4) Keperluan Batin tidak mencukupi
-Mungkin bertambah apabila mendengar kata-kata rakan anda .
- Bawa suami berbincang dan berkompromilah tentang kekerapan hubungan seks yang anda harapkan dalam seminggu

5) Aksi ranjang diceritakan kepada rakan
- Bercerita dan bersembang selalunya menjadi kepakaran wanita, termasuklah tentang cerita 'dalam kain' mereka sendiri.
- Lelaki sebenarnya tidak suka jika isteri membicarakan hubungan seks mereka kepada orang lain .
- berhati-hatilah jika anda bercerita, jangan sampai suami terasa hati dengan kata-kata yang seolah-olah memperkecilkan kebolehan dirinya dalam seks.

Sumber : Mingguan Wanita, Bilangan 1380

Pandangan saya, tepuk dada tanya selera. Pandangan seorang suami, banyak yang betulnya di artikel itu. Dalam hal ini, tolak ansur dan kepercayaan itu penting. Teladanilah Wonderpets dalam hubungan suami isteri terutamanya hubungan di atas ranjang ini. Apa yang Wonderpets cakap? Inilah dia " Kami tak besar dan kami tak kuat ; bila bekerjasama kerja jadi mudah". Wonderpets , wonderpets, kami datang. Hik3...

P/s : Apa pula pandangan anda? Anything to add ?

34 comments:

  1. yg penting isteri kena mesti kelihatan menarik di mata sang suami

    ReplyDelete
  2. tQ kerana tips ni, sgt berguna walaupun aku belum kahwen lagi..
    heheh..

    ReplyDelete
  3. hahaha..comel je slogan wonderpets tu.memang kena pun. apa2 yg dibuat, kerjasama antara pasangan mesti ada. baru lah hasilnya memuaskan;)

    ceh! aku cakap mcm dah ada pengalaman je.hehe

    ReplyDelete
  4. wonderpet cite katon ek?
    ku masih bloh kawen
    so
    xde idea nak kongsi
    ;)

    ReplyDelete
  5. " Kami tak besar dan kami tak kuat ; bila bekerjasama kerja jadi mudah".

    hahhaa, kak yan tmbh lagi " Apa yang penting kerja...sama "

    ReplyDelete
  6. "Kami tak besar dan kami tak kuat"

    Ayat macam ni pun boleh jadi makna lain ye? Hahaha
    Nice entry bro...boleh jadik panduan terutamanya yg dah kawin. hehehe



    My blog..jom baca :D

    ReplyDelete
  7. wahhh...ini 1st time saya muncul dan komen kat blog nie.sblm ni dgr2 jer..hehe

    tapi mmg betul la kata eyriqazz...apa yg penting? keje same!!!! hahaha

    ReplyDelete
  8. no komen , takde pengalaman , hahahak

    ReplyDelete
  9. salam GTO... panas entri petang ni..setuju dengan info, no 5 memang wajib kunci mulut

    ReplyDelete
  10. memang betul apa yang penting kerjasama... hidup kena le give and take kan takkan nak ambil aja.....

    Segmen Kenali Blogger, OK Ke??

    ReplyDelete
  11. banyak la pempuan nak fikir..

    cukup ketat ke tak, cukup panas ke tak, body mari ke tak, pandai game ke tak.

    orang laki plak kena la improve jugak.

    ReplyDelete
  12. he..23x ade je mu kan... teruma tang part wonderpet

    macam mana pula jika kami besar & kuat he..23x

    yup lelaki tidak suka kisah mereka diceritakan kepada orang lain...

    malu la jika org len tahu si suami lemah kan...

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  13. saye boleh bace ke entry nih ? :)

    ReplyDelete
  14. kene selalu bincang kn bende ni...hehehe macam la aku da kawen kan..tapi kene ade give n take..bau tau kat mane yang missing...then boleh take action!

    ReplyDelete
  15. saya mula terpk...bagaimana pula kebimbangan suami...suami tak ada kebimbangan seperti si isteri ke...

    ReplyDelete
  16. @velasrizal :betultu...hik3...

    ReplyDelete
  17. @Mista Blogga :sama2..bila mau kahwin?hik3...

    ReplyDelete
  18. @~ ReD ~ :hik3...betul2..bila red mahu kahwin pula?

    ReplyDelete
  19. @joegrimjow :haah...citer kartun..dulu slalu layan ngan anak buah...hik3...joegrimjow jejaka idaman malaya

    ReplyDelete
  20. @yanmie :apa yang penting?kerjasama...betul2...

    ReplyDelete
  21. @Sang Karipap :"Kami tak besar dan kami tak kuat".hak3...buat aku tergelak saja...

    ReplyDelete
  22. @Aus MeLankoLik :aus dah layak kahwin..hik3..

    ReplyDelete
  23. @ibuintan :kerana mulut badan binasa

    ReplyDelete
  24. @Sharinginfoz :pandai sharinginfoz

    ReplyDelete
  25. @MaS PuTRi:betul2..orang laki pun kenalah mainkan peranan n improvekan diri sendiri juga...

    ReplyDelete
  26. @encik tikus :dah cukup 18 blom?kalau blom tak ble..hik3

    ReplyDelete
  27. @hentakbelipat :action is better than word kan?

    ReplyDelete
  28. @Kazaztan Team :suami pun bimbang juga..nanti saya share2kan ya?

    ReplyDelete
  29. rajin jugak baca majalah isteri ya... bagus.. bagus
    tapi saya masih tak suka baca majalah sang suami

    iaitu Motor Traders...
    aduii pening tengok gambar2 kereta
    rasa macam sama je

    ReplyDelete
  30. tak kawin lagii.xtawu nak cakap pe.
    huhu=)

    ReplyDelete
  31. haha..masalah negara ni, kalau part no 5 ni pun leh jadi bahan bual. nak tgk sape lagi hebat ke.?hahhaa..

    ReplyDelete
  32. blom kawen, so takut nak komen.....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails