July 6, 2010

Nuffnang Sharing Session @ Pak Li Kopitiam

Terima Kasih buat Nuffnang, It really caught me by surprise. Tidak sangka perjumpaan one to one session with one of the Nuffnang staff minggu lepas dan disusuli dengan e-mail , saya dijemput untuk menjadi :

Guest Blogger untuk Nuffnang Sharing Session - Pak Li Kopitiam dari 7pm-9pm, 9 July 2010 (Friday)

Anyway, sebelum saya mula syok menulis, saya mahu mengomen sedikit pasal apa yang ditulis di sana :

As mentioned earlier, there’ll be a guest blogger invited at every session and this time, we’re glad to have Eyriqazz from http://eyriqazz.com join us for this session.

Myself @Eyriqazz @GTO (saya bukannya cikgu, hik3)

"An active blogger whom you’ll bump into at many Nuffnang events, Eyriqazz blogs about anything and everything under the sun. Well, mostly about what happens around him anyway :P If you want to learn about how Eyriqazz blogged his way to the top, come join us for this sharing session and you can hear it from the man himself!"

Umm, blogged his way to the top? Dussh, saya masih merasakan saya masih blogger baru @ Newbie dan belum layak untuk digelar blogger popular/bagus dan terlalu banyak untuk diperbaiki dan belajar dengan anda semua di luar sana, namun  pelawaan ini saya terima kerana mungkin ada something yang mungkin Nuffnang nampak pada saya yang boleh saya kongsikan dengan Nuffnangers di luar sana.

Ditambah pula dengan sikap profesional Nuffies dalam menerangkan pasal  sesi ini membuatkan saya yakin dan terus say YES walaupun berdebar-debar hati ini + masih kurang yakin. Hik3 lagi.

Actually, Sesi ini sepatutnya dibuat pada Hari Sabtu namun disebabkan saya ada Staff Day di Port Dickson hari itu, ianya diawalkan. Maaf ya? Mungkin kalau Sabtu, lebih ramai yang free kan?. I did some googling + Information from Nuffies dan memang teruja apabila melihat bahawa Sharing Session seperti ini pernah dibuat sebelum ini. Antara Guest Blogger yang Pernah dijemput adalah :

KySpeaks - Boleh Refer Entry INI dan INI
SultanMuzaffar dan Redmummy - Boleh Refer Entry INI dan Juga INI

Tweet dari Redmummy (One of my favourite blogger/blogger inspirasiku) - redmummydotcom  : @armo02 @beautifulnara oh eyriqazz jadi blogger jemputan yek, cayalah...cepat tol dia naik. aku dulu siksaaa!!!

Cepat Naik kak? Hik3, baru nak bertatih di dunia blogging ni. Tunjuk ajar akak, Beautifulnara, Melromeo dan ramai lagi banyak membantu saya untuk teruskan perjuangan ini. Masih banyak yang perlu dipelajari dan diperbaiki. Tunjuk ajarku Sifu ya?

Ringo @ Cheeserland - Refer Entry INI  

Bila melihat kepada semua Guest Blogger sebelum ini, terasa kerdilnya diri ini dan rasa macam mahu tarik diri saja. Hak3,takdelah, I will keep my promise.

 Anyway, masih tertanya-tanya lagi Why Nuffnang choose Me, yerlah nak kata saya ni famous, tak jugak, nak kata hits mengancam, suam-suam kuku saja. Masuk Contest untuk Guest Bloggers Project Alpha Season 3 pun kalah. Hik3...Anyway, congratz to all the winners. You All deserve it and your Audition Videos are really creative especially to Teh Tarik Memoirs

Apapun, saya akan cuba yang terbaik. Saya ni pemalu juga orangnya but as Nuffnang already put the trust on me, I will do my best. Mungkin saya akan berkongsi-kongsi pengalaman saya sepanjang almost setahun bersama Nuffnang dan mengecapi almost apa yang ada di Nuffnang seperti Income, Event, Premiere Screening, Buffered Earning, Hadiah Contest, Met Popular Bloggers, Advertorial , Coffee With Nuffies and etc..

Jadi, untuk sesiapa yang ada kelapangan masa, jom sertai sekali. Boleh la rujuk entry INI untuk lebih lanjut : Nuffnang Sharing Session – Pak Li Kopitiam .


Nuffnang Sharing Session kali ini
Pak Li Kopitiam menjadi pilihan untuk makan malam dan berkongsi informasi
Terimakasih Nuffnang kerana menjemput , saya berbesar hati
Kecil tapak tangan, nyiru saya tadahi

Event sebegini memang menarik sekali
Berkongsi Informasi untuk Nuffnangers meningkatkan prestasi dan bertanya apa yang bergelora di hati
Pertama Kali saya dilayan sebegini
Terima kasih tidak terhingga buat Nuffnang, memang dikaulah yang terbaik sudah semesti

P/s : Anyone yang akan join sekaki? Jom la, Sharing Is Caring, InsyaAllah, saya akan kongsikan apa yang terbuku di hati dan apa yang mampu saya jawab. Don't worries, Nuffies will be there too.

34 comments:

  1. u deserve it bro. keep it up. really hope to attend but cannot make it. wish u all the best and do not forget to share ur experience in the blog also.

    Komen Mana Pilihan Anda?

    ReplyDelete
  2. Fuuyyooo!
    Glamer la bro..
    Tumpang glamer dan bangga sebab kenal one of the top blogger yang sedang meningkat naik nih..
    Me? Hahaha, xpernah mimpi..
    Tumpang sekaki pun jadi la..

    Macam nak join session nih tapi Pojie balik kg, sedihnya... All the best!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    ReplyDelete
  3. teringin sangat, tapi lokasi itu jauh sikit. tak sempat nak kejar lepas kerja. huhu..tak de rezeki..kalau sabtu konfem saya hantar email nak join!

    all the best bro! nanti sharing2 la ilmu di blog juga ye :D

    ReplyDelete
  4. wahhh tahniah bro!~ Cayalah...

    ReplyDelete
  5. jadi cikgu plak iman :-) tahniah..selangkah ke hadapan lagi

    ReplyDelete
  6. hehehe.. congratz eyriqazz.. anda mmg da naik sbb anda humble.. rendah diri.. tu yg ramai suka.. =)

    keep up the good and consistent work. ku tak konsisten tuh yg tak naik2.. wakakaka.. =p

    ReplyDelete
  7. nak join..sape tak nak jumpa dia ni

    ReplyDelete
  8. wohooo
    memang sangat mantap!

    lepas ni mmg akan jadi btol2 top la bro
    ;)

    ReplyDelete
  9. salam..jalan2 kat nuffnang & nampak cerita ni..terus saja dtg ke sini.tahniah sb terpilih utk jadi speaker..looking forward to meet others but unfortunately friday is my working day.hope to be able to do so soon.

    ReplyDelete
  10. wa dh antar mail. kalau selected insyaAllah aku joint

    ReplyDelete
  11. Uihhh..gua nak jumpa mamat nie..dah lama tak jumpa dah fames rupanya..wakakakakaka..hang buat draft kalau gua dijemput..gua nak makan kenyang2 pastu draft hang bagi kat gua..ahaks..ahaks..tahniah bro

    ReplyDelete
  12. emm...jatuh hari jumaat..amat tipis nak kuar rumah..huhuh.. dh la balik opis pun kul 5.. dum dam dum dam..sampai umah nak dkt kul 6.45 ptg.. x merasa la nak bersama eyriq..

    tp x per..kita dh banyak habiskan masa bersama pun sebelum nie kan?? (ewah..jeles azwa nanti hik3)

    apa2 pun...TAHNIAH dr sumi...huhuhu.. nanti kongsi tips yek.. kita open table tmpt lain lak..hahahaha

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  13. Tahniah...
    Moga terus maju.....

    ReplyDelete
  14. tahniah bro! seb baik aku dh ade koleksi gmbr2 bersama2 ko..kalo x, pasni mesti sush dh nak bgambr ngn kamo bro!..hehehe..hope terpilih utk join sesi itu!

    ReplyDelete
  15. jumaat memang susah sikit.
    kalau sabtu, memang saya dulu2 antor email.
    huhu~

    ReplyDelete
  16. top blogger tak selalunya mengaku jadi top.. itulah blogger yang sebenar.. macam bro..
    gud luck bro sbg blogger

    ReplyDelete
  17. congrats bro eyriqazz! all ur hard work pays :)

    ReplyDelete
  18. congratss bro. All the best for the session. :)

    ReplyDelete
  19. @Sharinginfoz:thanks bro...kalau bro dapat dpt sure lagi best...

    ReplyDelete
  20. @||| PöJìé PööH |||:aiseh...takpe..next time ble attend ngan blogger lain pulak...ishh..saya tak glamour...macam pojie juga...

    ReplyDelete
  21. @Faizal The Newscaster:aiseh..kalau tak ble jumpa FTN....anyway,thanks for the support...

    ReplyDelete
  22. @Suliana:thanks su..tumpang title cikgu dari azwa...hik3..dengan Nuffnang anything possible..u just need to work harder n trust urself..

    ReplyDelete
  23. @Jard The Great:thanks jard..akan cuba sedaya upaya..ini pun berkat sokongan dan berguru dengan anda semua..jard pun skali...

    ReplyDelete
  24. @kak ina kl:akak join sure seronok dan ble bergosip panjang...hik3...ini bukan panggilan hangit tau akak...hik3..

    ReplyDelete
  25. @joegrimjow:thanks bro..jauh lagi perjalanan ke situ..byk yg kena blajar lagi..ngan bro pun sekali..tunjuk2 ajarkan lah ya?

    ReplyDelete
  26. @Matjoe:wah,sifu finance ku join...jom bro...

    ReplyDelete
  27. @kulanz : hik3.perjuangan saya masih jauh lagi utk jadi top....bro lagi saya kagumi...bagi saya bro salah seorang top blogger di luar sana..template menarik, byk informasi..myself..berblog untuk kepuasan diri dan personal dan pasal keluarga sendiri...saya pun mmg selalu juga singgah2 n blajar ngan bro kulanz...

    ReplyDelete
  28. dah antar email dah. klu dapat invitation boleh kite jumpe lagi.

    ReplyDelete
  29. @Cik Lily Putih : tak dpt lagi ke? JAI cakap dia dah dpt e-mail....

    ReplyDelete
  30. ahhaa.. ak rase ak cam xdpt jer bro? aha.nt pape ko roger ar aku..hehe

    ReplyDelete
  31. bro....lu mmg cool....seronok dpt join event macam ni...hope next time will get another opportunity again...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails