August 22, 2010

Bohsia Mintak Pancut Dalam


Apa yang boleh saya katakan, inilah vandalisme dan "Bohsia Mintak Pancut Dalam" sekali dengan nombor telefon penuh ditulis di salah sebuah tandas Awam di Giant Kuala Terengganu ketika saya pulang ke kampung minggu lepas.

Kesian dekat nombor yang ditulis itu. Andainya ada mamat gersang yang betul menelefon dan nombor itu adalah nombor orang yang ingin dikhianati, berduyun-duyun panggilan yang diterima.

Ingatkan di Terengganu ianya tidaklah seteruk ini masalah sosial ini. Rupanya ianya tidak mengenal negeri ataupun tempat.

P/s : Siapakah yang patut dipersalahkan dalam hal ini?Ibu bapa yang sibuk bekerja? Pihak kerajaan yang acuh tak acuh dalam mengambil tindakan dan inisiatif yang berkesan? Pengaruh media massa, internet dan rakan-rakan sebaya? Ataupun begitu mudah untuk mendapatkan sumber pornographi dan lucah sekarang ini?

P/s/s : Semakin risau dalam membesarkan anak. Dugaan semakin besar dan tinggi especially bila both Suami dan Isteri bekerja macam kami.

54 comments:

  1. benda skrang ni normal jer camtu..
    ^^
    x leh nak wat ape dahh

    ReplyDelete
  2. risau jugak dengan anak mude sekarang ni..huhuhu!

    ReplyDelete
  3. sungguh sadis..
    kesian pemilik no telefon tuh.. :(

    ReplyDelete
  4. cabaran utk kite yg suami isteri bekerja...

    ReplyDelete
  5. kalau lah betul2 yang di tulis macamane ye?...
    hurrmmm....

    ReplyDelete
  6. lelaki gersang yang salah. ;p

    ReplyDelete
  7. ni la orang panggil restroom advertising..esok entri saya psl menda nih..heheh

    ReplyDelete
  8. org yg tulis ni yg gersang kut...

    ReplyDelete
  9. tu salah satu tanda nafsu mengatasi akal fikiran..

    ReplyDelete
  10. giler ah kan.no sape ar tuh jadi mangsa.

    ReplyDelete
  11. salam,
    kalau kat tandas sekolah.. dah tak ternasihat dah.. tapi kena terus nasihatkan..

    ini jenis tak makan samanlah ni.. bukan tak sekolah..

    ReplyDelete
  12. ishh3..
    ni kes naye ni..
    sian kat tuan no tu..

    ReplyDelete
  13. @LORD ZARA 札拉:memang tak boleh blah...

    @ A-Y-I-E :betul juga

    @Jard The Great:umm,biarlah pihak pengurusan giant tu yg buat..

    @PinQib :umm,dah xble buat apa?boleh lagi rasanya

    @cik Nemo:setuju

    ReplyDelete
  14. @Nurul chumel :memang kesian kat pemilik no. tu...kawan saya pernah terkena sampaikan dia tukar no telefon

    @princess_eryna:haah dan setuju...

    @noor afzan:memang bahaya...

    @MX :kalau betul2 no komen la...

    @Nadia:setuju...

    ReplyDelete
  15. @J.M.R:semakin kreatif manusia

    @yong_liza :macam3

    @yong_liza :mungkin juga

    @Faizal@PeJAY:mcm2 boleh jadi

    @DaHLia:mcm2 kan cikgu?

    ReplyDelete
  16. @Kulanz Salleh:setuju bro...

    @shima :entahla..no. siapa la agaknya...

    @cikgu isza:salam cikgu..betul tu..di sekolah pun berleluasa...

    @Miss Izah Mohamed:itula..mana2 ada je

    @Miss Izah Mohamed;tulah..mesti dia tukar no. tepon nanti

    ReplyDelete
  17. kes dajjal lah nie. laki tu kene reject ngn pompan tu. then dia pun sebar kan lah num pompuan tu kat mana ada rmai lelaki. =.= ni pndgan saya..sbb kwn penah terkena~

    ReplyDelete
  18. kes khianat ni...tukar no je la..nk buat cane lg

    ReplyDelete
  19. geli baca ayat tu...keruntuhan moral dh tahap kronik ni..

    ReplyDelete
  20. agaknya tak der keje kot...

    apa giant buat?
    kot giant pun ada dpt income iklan tu ?

    ReplyDelete
  21. euwhh..ni mmg tak ragu2 lagi ni, mmg tank pakai kondom lansung..

    ReplyDelete
  22. stuju ngan eykameow..... may be lelaki tuh frust coz cinta ditolak.... kes nak bls dendam laa kot....huhu....

    ReplyDelete
  23. @eykameow:setuju..member pun pernah ada yang terkena..

    ReplyDelete
  24. @Dark Half:itula..kesian yang terkena tu

    ReplyDelete
  25. @mama zharfan:zaman akhir zaman.

    ReplyDelete
  26. @ikan emas:entah,lupa nak tanya giant..iklan berbayar kot?hik3

    ReplyDelete
  27. @ diraja22:dunia makin mencabar

    ReplyDelete
  28. jgn la sedara mara kita wat keje camni.. minta didik dan jauhkan
    amiiinn

    ReplyDelete
  29. tak suke :(
    kesian kt empunye nombor tuh

    ReplyDelete
  30. x pasal2 no tu top nanti~~emm...dunia~ T T

    ReplyDelete
  31. aku selalu jumpa tulisan2 nakal ni dekat bilik air dekat tandas awam.. kalau gersang sangat g lah kawin woiiii

    ReplyDelete
  32. tandas mane nih hah? lelaki ke pompuan?
    sebab kalo pompuan,agak mustahil mamat2 nak tengok...
    huhu..
    ntah2..bapuuk n mak nyah manelah yang tulis..hehehehe

    ReplyDelete
  33. @din:yup,mintak2 dijauhkan...amin

    ReplyDelete
  34. @Kie-yu:itulah,kesian kat empunya no

    ReplyDelete
  35. @encHIx laNDax :dunia akhir zaman

    ReplyDelete
  36. @Tn.Punya : x mampu nak kahwin kot..skang ni nak kahwin pun takde 10 ribu jgn harapla ble kahwin

    ReplyDelete
  37. @nas:tandas pompuan..umm..entahla..

    ReplyDelete
  38. sapa la tuan panya nombor yang teraniaya tu....

    ReplyDelete
  39. Assalamualikum..pendidikan agama dan moral penting..nampak yg c pelaku mcm ni tak da moral langsung..semoga mrka diberi petunjuk & hidayah..amin

    ReplyDelete
  40. epe la korang merepek ni............ummmmmmm

    ReplyDelete
  41. kawan say apernah kena macam ni...bila selidik2 org jumpe nombor dia dari internet web ape ntah tapi ala2 iklan untuk lelaki2 gersang....kes nak menaya org le ni..1 hari je dapat 200+miskol mintak servis...bab2 mcm ni mmg cepat je berduyun2 respons..cer kalau jual barang or benda2 yg menuju ke arah keagamaan sikit..seminggu pun baru dapat 2 respons je..tal pasal member kena tukar no phone..

    ReplyDelete
  42. skrg ni bukan pancut dalam iklan je ada, ah long pun dh pndai buat iklan dalam toilet. haduhai..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails