August 8, 2010

Chance to earn additional revenue from your blog!

Beberapa hari yang lepas I received this e-mail :
Title Chance to earn additional revenue from your blog!

Hi GTO!

Greetings! 

I'm from XXX and I cant help noticing your awesome blog and wonder if you want to earn additional revenue by inserting our widget of jobs in your blog. This will enable you to earn side income and leveraging on the traffic from your blog.

See XXX for more info.

Komen : Awesome blog? Huk3, terlebih puji tu.

So, I drop an e-mail to Nuffnang kot2 boleh ke nak letak Iklan ni. Nampak websitenya cam menarik base on first impression . Takut juga hilang Status Glitterati eden. So, inilah balasannya.

Hi GTO,

These are not potential advertisers. They are intermediaries/middle-person organization just like Nuffnang. They are recruiting bloggers to serve ads to promote jobs that are posted by their advertisers to your blog which directly makes them our competitor. As such if you have their codes in your blog, your Glitterati membership will be affected.

Komen : Oh, I Love Nuffnang. So, e-mail itu saya abaikan dan saya tidak membalasnya.

Later on, I received another reply from Nuffnang :

Hi GTO, 

Thanks for informing us about these parties approaching you. 
:-)  . Believe XXX has explained the situation well. Do keep us updated if you receive more requests as such, including invites to press conferences and events. :-) 

Komen : Invite to Press Conferences? Hik3, Press/Suratkhabar  manalah nak invite blogger Cap Ikan Ayam Goreng ni ke Press Conference.Kalau Redmummy or Beautifulnara lain la. Majalah Ujang mungkin kot, suh eden bergambar dengan Monster Pink, untuk siri terbaru " The Pink Monster, hik3 "

Komen Sumijelly : Alah, eyriq,mana tau ada orang akan panggil. Dushh, jangan berlagak laa, lempuk baru tau. Dussh, kan dah kena tu sound dengan Model Cap Susu Junjung. Hik3, gurauje sumi. Saya sedar diri ini,  kenalah berpijak di bumi yang nyata kan? . Maaflah kalau kata-kata yang diluahkan semalam berbau lagak ngeri. 

So, kesimpulannya, saya membuat keputusan untuk terus setia bersama Nuffnang. I Love Nuffnang. Pilihan orang masing-masing kan? For Me, I am Happy with Nuffnang and I will stick with it. Rezeki ada di mana-mana. Seperti kata Nara, "Jangan Berblog kerana duitkan? ". Hik3, actually this is not the only e-mail yang saya terima. Sebelum ni ada terima juga tapi buat tak kisah je.

P/s : Moral of the story, tepuk dada, tanya selera. Ikut Kata "Sixth Sense Anda" Sixth Sense saya mengatakan for Me , " Nuffnang adalah yang terbaik bagi saya". Bagaimana dengan anda pula?

28 comments:

  1. i love Nuffnang too...
    advert lain pernah dengar jer tapi tak terdetik nak joint pun kalau nak joint pun bukan boleh pun coz depa selalunya double standard kat blogger picisan cam aku nih... ahahhahahahah macam Nuffnang walaupun aku blogger picisan tapi dapat gak joint event depa... eheheehhe

    ReplyDelete
  2. betul, jgn berblog kerana duit he

    en eyriqazz, apa kata lihat saranan saya kpd blogger, cewah haha

    Design Exhibition Part 8

    ReplyDelete
  3. ur blog is one of eye-opener for me to wait for my 1st nuff to be cash out- tak tau ler berapa bln lg agaknya...me lambat benar aware psl nuff ni :p

    ReplyDelete
  4. Wah blog mantap ni.. dapat offer lagi.. :D
    Bagus juga kongsi perkara macam ni.. yang lainpun boleh juga dapat info..

    ReplyDelete
  5. Murah betul rezeki cikgu ni kan. Alhamdulillah, rezeki anak dan isteri juga tu. Cikgu dah banyak earning dengan Nuffnang, mestilah ckgu sayang Nuffnang sepenuh hati, kan. Sya yang tak banyak mana ni pun, sayang Nuffnang juga. Sebab dah ada beberapa buffered walaupun baru join 2 bulan. Cedok ilmu dari blog GTO ni juga =) Thanks!

    ReplyDelete
  6. I chose nuffnang and GDI xD

    ReplyDelete
  7. Yup, ikut je kata hati dan minda kita siapa yang kita rasa terbaik... :)

    ReplyDelete
  8. GTO, sungguh bijak langkah anda bertnya Nuffnang dlu psl tuh... hati sy kuat menyatakan yg itu hanyalah spam... psl aper, tgk pd bahser tuh mcm '2 good 2 b true'.... org2 yg nk amek advantage neh bahser depa lembut gg dr lidah.... kalo tak, cemana Amalina Seksi leh jd jutawan..kan3??

    ReplyDelete
  9. x kan ku lepaskan nuffnang..hehe

    ReplyDelete
  10. i thought only ads from other south-east-asia adverts not allowed? what if it's from countries like USA? =)

    ReplyDelete
  11. yg penting jangan tamak..satu cukup e..kualiti lagi penting dr kuantiti...

    ReplyDelete
  12. huhuhuhu, aku rasa, Nuffnang juga yang terbaik setakat ni walaupun aku tak la hebat mana berblogging!

    ngeeee

    ReplyDelete
  13. sya kenal nuffnang ajee..yang lain tak kenal..tapi baru dapat rm1 huuh

    ReplyDelete
  14. @daydeck86:samalah kita..walaupun blogger picisan, dapat juga join event yang best2 blake..

    ReplyDelete
  15. @tengkorakemas;betul2..saranan yang menarik juga....

    ReplyDelete
  16. @mama zharfan ;xpe..masih belum terlambat..boleh aje...

    ReplyDelete
  17. @kulanz;betul juga..sekadar berkongsi pengalaman peribadi..yang baik bolehla diambil,yg buruk tolak tepi...hik3..

    ReplyDelete
  18. @Sya Isya;betul2...takpe, sya isya pun boleh pergi jauh..muda lagi,byk yang boleh diperbaiki ...

    ReplyDelete
  19. @DaHLia;betultu cikgu dahlia..setuju..yang terbaik bagi saya tak semestinya terbaik bagi orang lain kan?tepuk dada,tanya selera...

    ReplyDelete
  20. @akuzle:thanks komen...actually yg ni bukan spam...memang company tu wujud dan some of dia punya advertiser memang quite establish i.e. Careefour, Jusco, dan Giant..but i have to reject it due to conflict of interest...

    ReplyDelete
  21. @ken ;hik3,rasanya bro lebih tahukan..rasanya dari luar south east asia no problem..yg saya terima dari Malaysia..pay in RM also..

    ReplyDelete
  22. @J.M.R :tamak kalau kena caranya takpe bro...hik3

    ReplyDelete
  23. @Sharinginfoz :trust ur instinct

    ReplyDelete
  24. @hakimfaridzul :eh,samala kita...kepuasan diri sendiri lebih penting kan bro?

    ReplyDelete
  25. @supernunu;boleh pergi jauh lagi tu..trust urself...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails