May 3, 2010

Selamat Tinggal Eyriqazz.Blogspot.Com

Salam dari Eyriqazz,


Monday Blues Muncul lagi. Agak kesedihan, namun perubahan itu perlu demi peningkatan dan kepuasan diri . Aku ingin mengucapkan Selamat tinggal kepada :



Header belum sempat ditukar lagi dan di dalam proses untuk menukarkan nya. Terimakasih kepada Sifuku, Melromeo yang telah berjaya memujuk dan memukau aku serta menolong dalam transformasi ke domain baru iaitu Www.Eyriqazz.Com

8 bulan sejak aku aktif berblog dah tiba masanya untuk transformasi ini. Lagipun Orang Chinese cakap no. 8 bawak Ummpph kan? Apa yang telah aku achieve (not in order) sepanjang 8 bulan aktif berblog bersama http://eyriqazz.blogspot.com

1) RM8K+ Income yang telah berjaya kuperolehi (Income dari Nuffnang + Hadiah Blogging Contest)

2) Average visitors yang sudah stabil lingkungan 500-900 sehari namun seminggu dua ni agak Yo-yo sejak Alisya demam,aku demam jadi mood menulis pun terganggu. Takpelah, biarla lambat,asalkan selamat dan diri sendiri berpuas hati.

3) Thanks followers. 800+ sampai targetku tambahan 100 sebulan. 

4)Google Pagerank 3, Alexa  ranking bawah 300 ribu. Takpelah, boleh kejari kembali nanti.

5) Rakan-rakan blogging yang kukenali. Seronok berkawan dengan anda semua.

6) Contest-Contest menarik yang dimenangi. Kalah menang itu adat pertandingan.

7) Berkongsi dan banyak yang ku pelajari. Salah silap harap maafi.

8) Believe in Yourself dan jangan mudah putus asa ku praktikkan disini.

Oh ya, kepada yang masih linkkan ke http://eyriqazz.blogspot.com/ di harap dapat menukarkannya kepada http://www.eyriqazz.com . Tak lupa juga, byk link di sidebar yang hilang bila bertukar domain, tidak sempat nak savekan . Jadi, jika link anda/exchange link sudah tidak berada di situ, sila bagitau ya? Sudah buat manual tapi rasanya byk yang tertinggal lagi.

Semoga domain baru memberikan tuah dan lebih kejayaan buatku. Terimakasih atas sokongan anda semua. Satu pantun :

Selamat tinggal http://eyriqazz.blogspot.com/ diucapkan
Selamat Datang http://www.eyriqazz.com/ pula
Perubahan untuk kemajuan doa-doakan kejayaan
Teruskan usaha semoga berjaya

P/s : Plan asal nak berubah ke Wordpress Own Hosting dan Domain tapi biarlah dulu, tidak mahu terburu-buru. Oh ya, mana anda suka, eyriqazz.blogspot.com or Eyriqazz.com?

P/s/s : Terimakasih Melz dan Semua. Lebih bersemangat untuk menulis dengan Own domain ini.

102 comments:

  1. ingatkan GTO nk p mane la tadi..

    ReplyDelete
  2. tahniah.... anyway berapa kos untuk .com tu, share le manalah tahu kot2 ada blogger yang lain mahu ikut....

    Confirm Kena Bayar Cukai Kad Kredit

    ReplyDelete
  3. tahniah...at last..bertukar juga ke domain baru..

    ReplyDelete
  4. Wahh! Tahniah!
    mestilah Eyriqazz.com.. ringkas dan bergaya gitu.. hehe..

    err.. bile nak ke WP? hihi.. :D

    ReplyDelete
  5. syabas bro! bro mmg serius dah nie.. keep it up! :D

    yours
    SH

    ReplyDelete
  6. semua pakat beli domain ni.aku pun ada domain gak, uitm.edu.my. mau challenge?hahahaha.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...
    rumah baru eh?... tak perasan la masa masuk... tak renovate dalaman ke?

    ReplyDelete
  8. tahniah... kadang2 kita perlu berundur selangkah
    ambil nafas dan terus memecut
    Kak Jie percaya eyriqazz akan cepat diindex
    sudah ada 'penjenamaan'

    ReplyDelete
  9. terbaikkk wookk :)orang hebat tiada kenal erti cepat atau lambat

    ReplyDelete
  10. tahniah eyri :) pasni blh cuba pula guna hosting :)

    ReplyDelete
  11. www.eyriqazz.com lebih senang. :)
    tahniah

    ReplyDelete
  12. hoesh. terkejut eden. ingat hang dah tamau blogging! income byk2 bole pula nk stop blogging. rupanya pindah ke perumahan baru..

    eyriqzz.com la best!!

    I wish i have http://www.qastalani.com too.. hak3... berapa hinggit ye kena bayar?

    ReplyDelete
  13. Bagus bagus. Semoga lepas ni semakin aktif berblog and Tifa sangat suke dengan pantun pantun En Eyriqazz

    ReplyDelete
  14. tahniah bro..semuga selepas ni bertambah suksess..akak dah bubuh dah video akak tu..pakai taram ajerlah

    ReplyDelete
  15. tahniah, melangkah setapak agi ke hadapan.. guna wordpress cepat sket adalah jalan yg terbaik..

    ReplyDelete
  16. tahniah bro!!
    teruskan berblog!

    ReplyDelete
  17. bro GTO punya link dekat blogrolls saya, link dia automatik bertukar ke dot com.

    tahniah atas domain sendiri!!!

    ReplyDelete
  18. WELCOME to THE CLUB...KLUB DOTDOT COM...hehe

    ReplyDelete
  19. @farra8979 :tidak ke mana-mana..masih disini..

    ReplyDelete
  20. @BeaN MorENo :terimakasih bro...seronok bergeng2ni..hak3..

    ReplyDelete
  21. @Sharinginfoz :terimakasih..saya beli domain saja di datakl.com . RM40 setahun..tapi rasanya yang lebih murah lagi boleh dapat...

    ReplyDelete
  22. @kufarid :thanks..perubahan itu perlu...

    ReplyDelete
  23. @Mr.Bintang :thanks..BerWP bila ilmu sudah cukup di dada..skangni masih blajar ngan dummy wordpress n hosting...takut nanti yang dikejar tak dpt,yg dikendong berciciran

    ReplyDelete
  24. @Shahrul Shaharuddin:Thanks bro..bro bila lagi?

    ReplyDelete
  25. @e.l.i.s.s.m.i.e :tuh lagi mahal tu..taknak challenge..sure saya kalah...hik3..

    ReplyDelete
  26. @ejaMaria :renovate dalaman akan diserahkan kepada yang lebih pakar..tunggu transformasi nanti...hik3..certain perkara better serahkan kepada yang lebih arifkan?

    ReplyDelete
  27. @Kujie :wah,teruja dan gembira kak jie dtg mengomen...Kak Jie percaya eyriqazz akan cepat diindex
    sudah ada 'penjenamaan'..fuhh..terima kasih...harap2 blog cap sardin ni bolehla meningkat lagi,byk saya belajar ngan kak jie..thanks Kak jie..

    ReplyDelete
  28. wah2, cayalah bro. makin menjadi ni :D

    ReplyDelete
  29. @naz :thanks naz...masih jauh untuk hebat..takpe..sama2la kita blajar dan berkongsi ya?

    ReplyDelete
  30. @yanmie :thanks kak yan..kenalah berguru ngan kak yan dulu untuk ke domain hosting sendiri..bila kak yan nak buka kelas tiusyen?hik3...

    ReplyDelete
  31. @Eqah Zaque Billetdoux :thanks eqah..

    ReplyDelete
  32. @Miss Q :Takdelah masyuk..lepaslah lunch...hik3..brapa?saya beli domain saja di datakl.com .RM40 saja setahun..tapi boleh survey2 lagi kalau nak yang lagi murah

    ReplyDelete
  33. @tifa:thanks tifa..hik3..pantun eyriqazz pun main rembatje..dulu2 tak pernah nak berpantun mana ...adat sendiri kitalah yang kena kekalnya kan?

    ReplyDelete
  34. @kak ina kl :tahniah akak juga..smalam akak buat saya lapar aje ngan meggi tu...huhuhu...

    ReplyDelete
  35. @syahirul :thanks dan setuju ngan syahirul..takpelah..biarla saya blajar2 dulu wordpress...

    ReplyDelete
  36. @Mus:thanks bro..anda pun teruskan jua...

    ReplyDelete
  37. @JAI:welcome..inipun gara2 teruja ngan hang..hak3..

    ReplyDelete
  38. @kyuubi_85:thanks bro..bro bila lagi?

    ReplyDelete
  39. Tahniah Eyriqq....hehehe..
    pas nie semangat sikit nak berblog yek...

    ReplyDelete
  40. Semuga blogspot ini akan terus menjadi sumber inspirasi untuk kejayaan yg lebih baik.

    ReplyDelete
  41. Tahniah dah join kelab dot com mesti rasa lain kan.

    ReplyDelete
  42. Em mana2 pun x kisah nk blogspot ke nk own domain ke. Yng pntg kandungan blog tetap menarik.
    :)

    ReplyDelete
  43. salam,
    nadia dah tukar blog dah
    nanti bagi nadia e-mail untuk invite eh
    buat masa skrg masih diprivate
    untuk keselamatan dan ketenangan diri =)

    ReplyDelete
  44. tahniah!

    lepas ni bleh potong hongkiat la.hehe..

    ReplyDelete
  45. lebih semangat kan... ok, slmat join self hosting.. teruskan berblogging...

    ReplyDelete
  46. Perghhhhhhhhhh semua dah tukar .com neh T_____________________T

    ReplyDelete
  47. ingatkan nak stop bloggingtd. terkejut den =)

    fuyyoo, dh ada domain sendiri. tahniah! :)

    ReplyDelete
  48. hebatnye...byk tu 8K dari blogging jek

    ReplyDelete
  49. aku baru nak membahan ko. aku nak beli domain eyriqazz.com pastu jual kt engko dalam rm3k. hak2. entry domain tu nnti aku copy paste dari entry ngko. ha haha, tak ker naya tu...
    aku dgr niza kancil biru dapat rm30 setahun.

    rm40 pon still cheap maa.
    celah gusi

    ReplyDelete
  50. @Sumijelly :thanks..bersemangat juga..hik3..

    ReplyDelete
  51. @denaihati:betul2..ambil inspirasi dari denaihati juga...

    ReplyDelete
  52. @Adziim :betultu bro..tu yg paling penting..domain ni just penambah perisa ..

    ReplyDelete
  53. @denaihati:yup..rasa teruja juga...

    ReplyDelete
  54. @Nurul Nadiah : Ic..takperlah..yg mana yg terbaik..ini e-mail saya : iman1237@hotmail.com

    ReplyDelete
  55. @Mr PenyuBiru :boleh2..dalam mimpi saya..hik3..dia pakai ferrari..saya pakai motor kapcai...hik3..

    ReplyDelete
  56. @fiezaradzi :hik3..blom self hosting lagi..baru tukar domain..thanks ya

    ReplyDelete
  57. @syue ;terimakasih..belum rasa nak berhenti blogging lagi...hik3..

    ReplyDelete
  58. @miss lolly a.k.a luvfareda:miss lolly bila lagi?tentu lebih meletup nanti...

    ReplyDelete
  59. @Hidier :umm..ada yang lagi hebat..saya ni masih belajar dan newbie lagi...

    ReplyDelete
  60. @Matjoe:dushh..ada hati nak paww aku..nasib baik dah beli awal2..hik3....

    ReplyDelete
  61. wah...seme sudah bertukar! tahniah...lagi senang mau taip nanti..hehe

    ReplyDelete
  62. tahniah eyri..semoga terus sukse! macam kujie taip tu dah ada penjenamaan mesti cepat naik walau tanpa hosting :) cuma kalau dengan hosting lagi interesting :)

    ReplyDelete
  63. owh, dh tukar dot com..selamat maju jaya~

    ReplyDelete
  64. Congratulations ! Another step to become a great blogger :)

    Do keep on posting great posts for us all !

    ReplyDelete
  65. congrats eyriqazz!!
    makin maju kamu :)

    ReplyDelete
  66. wohooo
    ritu check alexa
    terkejut sebab xde pon blog ni
    tgok2 balik
    baru pasan dah .com
    heheee

    ku mahu terus setia dengan blogspot
    joegrimjow.com mmg akan sentiasa ada
    jadi kenangan

    ReplyDelete
  67. salam

    Tahniah.. semoga lebih sukses :)

    ReplyDelete
  68. tahniah eyriqazz!, keep it up! :)

    ReplyDelete
  69. congrats! truskn usaha dlm brkongsi info2 menarik..

    ReplyDelete
  70. Waaaaaa.. Hope maseh lom t'lmbt nk wish Congratulations!! Tahniah! Heee.. :DDD

    ReplyDelete
  71. bro, kalo tukr ke domain sndr, layout n entry2 sblm ni tak hilang ek? rasa cam menarik nih...

    ReplyDelete
  72. @helena's :JOM..byk kelebihannya...

    ReplyDelete
  73. @Cik Norfa :thanks Cik Norfa..rajin2kanlah singgah...hik3..

    ReplyDelete
  74. @cikmin:hik3...biarla merangkak dulu..dah lepas merangkak boleh la berjalan pula nanti...

    ReplyDelete
  75. @Sakira :thanks sakira..will do my best...hik3

    ReplyDelete
  76. @stormz :thanks..usaha tangga kejayaan...

    ReplyDelete
  77. @joegrimjow :hik3 ..thanks bro...apapun,tepuk dada tanya selera...

    ReplyDelete
  78. @JArd :thanks jard..jard bila lagi?tentu lagi mantap nanti..

    ReplyDelete
  79. @farenova :thanks farenova..byk belajar dari anda..

    ReplyDelete
  80. @♥Hernee Nazir♥ :hik3..akan diteruskan usaha...

    ReplyDelete
  81. @Fathiha Zainal :thanks my junior

    ReplyDelete
  82. @JMR :
    bro, kalo tukr ke domain sndr, layout n entry2 sblm ni tak hilang ek? rasa cam menarik nih...

    jawapan : layout n entry sebelum ni tak hilang..cuma sidebarnya exchange link yang akan hilang...ohh..kena letakkan bro kembali ni...

    ReplyDelete
  83. Maaf lambat wish.. Tahniah sebab telah bertukar ke domain sendiri.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails