May 3, 2010

Ada Apa Dengan Kennysia

Kennysia nama diberi
Blogger Popular sudah semesti
Entry menarik , lucu dan terhibur hati
Mesti singgah hari-hari

Monday Blues, jadi kali ini eyriqazz ingin menerjah Kennysia . Sudah lama mahu menerjahnya, baru sekarang berkesempatan + modal sudah mencukupi. Inilah terjahan Eyriqazz dan pandangan peribadi Eyriqazz berkenaan blog Kennysia yang cukup popular ini :

1) Kennysia selesa dengan PhotoBlogging Style

Saya extractkan sedikit kata-kata Kennysia " My style of blogging is best described as photo-blogging. Usually, I emphasize on using pictures to get my point across rather than using words" . Sekeping gambar can represent a lot of things and can attract a lot of attention compare to 100 words. Fikir-fikirkanlah.

2) Penulisan yang kreatif, Kelakar, dan Thinking Outside of The Box

Jika diperhatikan cara penulisan Kennysia, ayat-ayat yang digunakan adalah Simple English yang mudah difahami oleh semua golongan dengan banyak diselitkan gambar-gambar yang menarik. Tengok gambar dan ayat-ayatnya tidak merasa boring walaupun membacanya berkali-kali.

3) Berinteraksi dengan Semua dan Be Outstanding

Pernah terbaca yang Kennysia setiap kali menghadiri event Nuffnang, dirinya begitu terserlah dan lain dari yang lain di samping sikapnya yang mudah mesra dan melayan semua orang. Jika diperhatikan, itulah juga sifat yang ada pada Featured Bloggers especially Season 1 yang begitu mudah berinteraksi dengan semua orang dan melayan kerenah mereka.

4) Template Blog Yang Simple dan Menarik Hati

Template blog Kennysia antara yang paling kugemari, simple dan mesra reader. Sejuk mata memandang dan mudah untuk melayari dari satu page ke page yang lain. Warna putih yang menyerlahkan lagi gambar-gambar yang menarik. Sebelum aktif berblog, inilah blog yang aku singgahi hari-hari. Sekarangni pun still singgah hari-hari juga. Akan ku perbaiki template blogku nanti, ianya cukup penting bagi bloggers yang betul-betul serius untuk ke depan.

5) Kontroversi dan Kelainan Tersendiri

Kennysia tidak takut dan gentar mencipta entry yang berbentuk kontroversi walaupun berkenaan Politik. Teringat lagi entrynya pasal Chua Soi Lek, Pas Youth Learn to Talk , dan kehadirannya di Majlis Jamuan Raya Perdana Menteri.
6) Entry Berkualiti dan Do Your Homework

Terbaca di Kenwooi , Kennysia pernah mengambil masa sepuluh jam untuk buat satu entry. Memang betul, entry yang berkualiti biasanya mengambil masa yang agak lama untuk disiapkan .Tapi, at least, diri sendiri berpuas hati. Mana yang anda suka, entry berkualiti dan dibuat dengan sepenuh hati daripada entry Copy Paste  dan melepaskan batuk di tangga.

7) Update Selalu

Dulu, Kennysia agak kerap juga update blog. Lebih kurang satu sehari, heyy, bloggers popular pun kena update blog juga, barulah readers tak lari. Sekarang ni mungkin Kennysia agak sibuk dengan bisnes Gymnya dan banyak tugas gentir yang menanti. Namun, entry-entry yang ditulisnya kini tetap berkualiti dan menghiburkan.

Dan akhirnya, Usaha + Semangat + Popular + Tidak Mudah Putus Asa + Kelainan Tersendiri+ Lain-lain lagi, inilah hasilnya :

Mengancam Kan?

Kennysia, antara Blogger yang buat Income paling mengancam di Malaysia ini. Selebihnya, anda sendiri yang boleh menambahkan pandangan anda di sini.

Oh ya, terimakasih kepada Sumber Rujukan untuk Entry Ini :

Kennysia Sumber Inspirasi
Blogger hebat dan Sensasi
Entrynya selalu ku nanti-nanti
Menjadi panduan untuk memperbaiki mutu penulisanku ini
Hai gembiranya dalam hati
Jika Kennysia sudi menerjah entryku ini

P/s : Apa pula pandangan anda? Teringin tak mahu jadi hebat dan buat Income yang mengancam seperti Kennysia?

26 comments:

  1. mamat ni memang sempoi...dulu buat job KDU ngn dia friendly gile

    ReplyDelete
  2. best kan kalau dpt jadi mcm dia..

    ReplyDelete
  3. waaa.. tu earnin' dia utk sebulankah?

    ReplyDelete
  4. I pernah baca a few of his entries. I really love his sense of humor ! And I really admire dia punya guts untuk pose gambar-gambar sexy-maxy ! :)

    ReplyDelete
  5. mmg teringin...but skill take time to learn...

    ReplyDelete
  6. nak jugak..
    huhu..
    bestnyaa...

    ReplyDelete
  7. hhaa. dia memang sempoi + kelakar kan! :D best!

    ReplyDelete
  8. kena sempoi macam dia dan pandai buat lawak. itu resepi kehebatan blog dia

    ReplyDelete
  9. semuga kita semua boleh berjaya macam beliau..dah tenguk vidoe audition akak tak? ada harapan ker idak ek?

    ReplyDelete
  10. @Bean Moreno : Serius bro?Dia dan Nicolekiss je yang belum aku jumpa lagi Featured Blogger Season 1..dari dulu mahu jumpa dia

    ReplyDelete
  11. @ArELeEz :umm..tak pasti pula..mungkin juga...

    ReplyDelete
  12. @Sakira:tuhla..teruja membaca entry-entrynya

    ReplyDelete
  13. @Kazaztan Team :takpe..skit2 lama2 jadi bukit...

    ReplyDelete
  14. @aYu :dimana ada kemahuan di situ ada jalan

    ReplyDelete
  15. gambar dia tu kelakar la,..igtkan saper tadi. hehe.

    10 jam utk satu entry? wah,..quality terjamin tuh.

    ReplyDelete
  16. @Ariff Shah :betultu bro..blog bro pun mengancam juga..ada gaya tersendiri

    ReplyDelete
  17. @kak ina kl :dah tgk kak...buat saya lapar n ada harapan tinggi ..peminat akak ramai...saya pun tak terlawan nanti..

    ReplyDelete
  18. kagum tengok blogger macam kennysia...
    haih..bila la check nak jadi cam dia tuh ha...

    ReplyDelete
  19. Wah, sekali online tngk 30++
    seminggu beribu orang jenguk... best dia ni.
    Macam redmummy gak ni hehe

    ReplyDelete
  20. memang mengancam duit nuff dia dpt tu..:)

    ReplyDelete
  21. banyaknya duit bagi le sini sikit.. memang banyak kan

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails