August 30, 2010

KLIA2 sebagai nama LCCT baru

Wah,LCCT sudah bertukar nama menjadi KLIA2. Namun, pandangan peribadi, saya lebih sukakan nama LCCT jika dibandingkan dengan KLIA2. KLIA2, lebih sukar disebut dan agak konfius dengan KLIA. Yerlah, kalau naik teksi, jika terlupa sebut 2 ataupun pemandu teksi tak dengar sebutan 2 tu,mahu sesat juga kan.

" SEPANG: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, mengumumkan nama rasmi Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) baru sebagai KLIA2 pada majlis pecah tanah terminal baru tambang murah itu di tapak pembinaan di KLIA di sini sebentar tadi. " - Sumber : Berita Harian -

P/s : Apa pula pandangan anda? LCCT or KLIA2 , mana satu menjadi pilihan anda?

10 comments:

  1. susah!!
    'ladies and gentleman, we are now approaching the Kuala Lumpur International AIrport 2 and will be landing shortly, the weather is rainy and the temperature is ... bla bla..'

    kan ker panjang tu?

    ReplyDelete
  2. aah, lagi suka lcct..sesuai la sgt lcct tu..patutnya takyah tukar..ermm

    ReplyDelete
  3. prefer LCCT..ok wat..maybe diorg taknah guna word 'Low Cost'...

    ReplyDelete
  4. panjang... tapi lebih kurang jer dengan 'Low Cost Carrier Terminal Kuala Lumpur'..... Lagi panjang. Sebab tu la kita sebut LCCT...
    Sama jugak dgn KLIA2.
    It's new, people need time to adjust. but definately won't be a problem.

    Kalau teksi tersilap hantar kat KLIA, takkan jadi masalah.. terminal tu bersebelahan jer..
    Ditambah pulak dgn kemudahan pengangkutan awam yg akan menghubungkan kedua2 terminal.

    Let's take things positively and embrace changes with an open mind!

    ReplyDelete
  5. mungkin cofius juga bila tertinggal 2 atau 1 nanti..huhuh

    ReplyDelete
  6. confusing! kalau orang 1st time naik flight mesti confuse especially bila tak check betul2 kat mana flight departure

    ReplyDelete
  7. mane2 pon bleh..sbb both kita guna singkatan gak =)

    ReplyDelete
  8. @Pocket:itulah yang saya rasa juga...

    @amirah:haah,lcct lagi best didengar..

    @J.M.R:mungkin juga kan?

    @d_watcher:mungkin juga...it just my opinion...nanti mungkin ada KLIA3,KLIA4 pula kan?for new people, mungkin agak konfius juga..

    @gnesop.com :betul tu bro..especially kalau bila menulis..

    ReplyDelete
  9. @Che Armster :haah,kalau rushing..mungkin boleh terlepas kapalterbangtu...

    @~ ReD ~ :saya setuju ngan red..prefer lcct...much more better..

    @Fia Abas;tapi singkatan lcct vs klia2,rasanya lcct lagi best dan sedap disebut..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi