August 31, 2010

Terimalah Pasangan Anda Seadanya


Terimalah Pasangan Anda Seadanya

Tersentuh hatiku bila melihat video ini. Betul la, dalam Rumahtangga ini kena ada give and take. Jagalah hati pasangan anda dan jika ada kekurangan, biarlah ianya dikongsi bersama pasangan sahaja. Jangan pula cuba mendedahkan keburukan pasangan, amatlah tidak elok kan?

Saya copy and Pastekan ayat seperti di Facebook Video itu :

Hargailah pasangan anda...Mengapa di cari secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman...Mengapa mengharapkan teman setampan Yusof, jika kasih tidak setulus Zulaikha...Mengapa mengharapkan teman seteguh Ibrahim, andai diri tidak sehebat Siti Hajar...Mengapa didamba teman sehidup yg sempurna Muhammad, jika ada keburukan pada diri sendiri...Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan...CARILAH KEBAIKAN ITU PADA DIRINYA...BERSYUKURLAH DIPERTEMUKAN DENGANNYA DAN BERDOALAH KERANA DIA MILIKMU...


P/s/s : 

Alam rumahtangga banyak pancarobanya, 
Give and take adalah yang sebaiknya,
Bersama-sama memperbaiki agar rumah tangga bahagia, 
Semoga Kekal hingga ke hujung nyawa

10 comments:

  1. indahnya kata-kata tu.. nice sharing =)

    ReplyDelete
  2. mmg betul tu...xde org dlm dunia ni sempurna..kalau asyik cr keburukan..sampai bila la x kawen kan

    ReplyDelete
  3. Terharunya Saya Bro... Sob.. Sob..

    ReplyDelete
  4. owh1 pernah terbaca atau pernah terdengar kisah ni, Sya pun dah tak berapa pasti, tapi masa tahu pasal ni, memang touching lah. baiknya si suami tu kan. Untung kalau dapat yang macam tu. Biasanya, tak banyak, sikit, mesti ada yang tak berkenan di hati sikap pasangan.

    ReplyDelete
  5. sangat penting tu, sama-sama le lengkap-melengkapi antara satu sama lain

    ReplyDelete
  6. love the video! thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  7. yup, kata kunci, give n take..the most important...

    ReplyDelete
  8. salam...

    setuju dgn akta2 kat atas tu..yg penting, kita perlu tahu yg kita pon ada kekurangan..x semua org perfect

    ReplyDelete
  9. @ieQa sWetLuv :Indah kan?

    @ezzati :u r rite..sebelum menilai keburukan pasangan, cerminlah diri sendiri terlebih dahulu

    @aReaL:bro bila nak kahwin?

    @Sya Isya :setuju..tapi ambillah yang jernih,buang yang keruh...give and take..Nobody perfect

    ReplyDelete
  10. @Sharinginfoz:setuju bro...

    @ween:thanks ween..dah lama tak nampak ween di sini..thanks singgah

    @J.M.R :betul2..bro bila pula nak kahwin?

    @bardboo :agree broo....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi