August 31, 2010

Restoran Istana Bambu | Buat Saya Teruja

Inilah gambar yang diforwardkan oleh Cimon berkenaan Restoran Istana Bambu yang diambil oleh AzmanShah.com . Bolehla refer entry dari Azman Shah ini di sini [ Restoran Istana Bambu ] . Betul-betul buat saya teruja dengan design dan layoutnya restorannya yang cantik dan ala-ala kampung. Jom layan gambar-gambarnya :

Santai dan Mengujakan

Wah, Meriah

Cantik dan Menawan Hati

Check Official websitenya [ http://www.istanabambu.com.my/main.html ] dan inilah Alamat restoran ini :

 RESTORAN ISTANA BAMBU www.istanabambu.com.my
Lot 841-844,Jalan Hulu Kelang,68000 Ampang,Selangor


Umm, memang dekat sangatlah dengan rumah saya. Ni yang buat teruja nak terjah ni dan inilah details lain :


Menu Makan: Makanan Thai, Chinese, Malay dan Western.
Buffet - 7.00mlm hingga 9.00 malam
Ala Carte - Selepas pukul 9.00 malam
Harga: Dewasa - RM 49 seorang, Buffet
Kanak-kanak - RM 29 seorang, Buffet (umur 4 hingga 12 thn)


Harga Buffer Ramadhan pun RM49 juga, rasanya not badlah harganya. Nantilah discuss ngan wife , manatau boleh Paww dia, besokkan dia dpt RM500 Duit Raya Kakitangan Kerajaan . Tapi hati ini memang teruja bila lihat gambar-gambar di atas.


P/s : Ada sesiapa yang pernah singgah di Restoran Istana Bambu ni tak? Amcam, Ok ke makanan di sana?

12 comments:

  1. wah!!
    syokla bro.
    berbuka kat luar lagila esok eh??

    ReplyDelete
  2. wow menarik ni..kat hulu kelang..mcm dah dekat.hehe.boleh lar nak try..tapi mgkin lepas puasa lar..nak layan makan buffet mcm xberbaloi pulak

    ReplyDelete
  3. adik i + his wife baru je mkn kat sini (sblm ramadhan)..makanan sgt best, tempat pun cantik!! me balik msia memang nak try aaa :)

    ReplyDelete
  4. just sharing..
    ni blog adik ipar i...ada dia tulis psl restoran ni, in case u wanna have a look:

    http://shanizar.blogspot.com/2010/08/080810-happy-2nd-anniversaryalhamdulill.html

    ReplyDelete
  5. dgr citer pon, mknan kt sini ok..sedap..tp xnah pegi lg..

    ReplyDelete
  6. dah penah g sane hari tu...tp bukan join buffet ramadhan la...just diner biase je....makanan mmg mabeles...tmpt mmg santai...plan nk terjah lg nnt...

    ReplyDelete
  7. sepupu den cakap tompat cantik tapi makanan n service out tpi tak tau la

    ReplyDelete
  8. tmpt tu lawa...tp kalo bak kata daydeck yg mknn n service out, mybe x berbaloi byr rm49 tu..hurn, xpe..pg dl, then buat review k..hehe..

    ReplyDelete
  9. sekali sekala ok jugak kan berbuka kat luar

    ReplyDelete
  10. Went to restoran ISTANA BAMBU @ MRR2 just now with the whole family (9 adults + 8 children)... after 90 minutes of waiting (8:30 pm – 10 pm), the dishes came one by one... 10 minutes apart... the main course? Never served... Near our table, a couple of Chinese patrons went off when only drinks came and not the dishes. No wonder the parking lot was half empty! I hope Bank Islam knows about this if the loan comes from them..

    ReplyDelete
  11. cinta from ampang jayaNovember 1, 2010 at 2:20 AM

    ust went there tonite with the family selepas hearing so much about the place.

    the most important thing is the food was really not good. totally tasteless or macam missing a few ingredients - tomyam masam and the "ikan tiga rasa" rasa macam ...

    the staff who was serving us pun macam masam2 and nak marah jek.

    for that kind of price, i can eat somewhere else cheaper with better taste and similar ambience.

    yang paling i tak suka sekali is that we siap nampak tikus lalu kat alang2 buluh atas kepala kitorang lagi. punya lah besar tikus tuh. ni kalau tikus tu lalu sambil kencing ke buang sedas dua and termasuk dalam food sapa pun tak tau kan. boleh jadi kes naya.

    anyway, this is my own personal experience. however, please know that i will not be going there again lah. and should people be asking my opinion about the place, i will tell them my experience. no holds barred.

    it's really not worth having all the fancy setting if the food is tasteless.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi