August 2, 2010

Prestasi Eyriqazz.Com July 2010

Salam dari Eyriqazz,


Rasanya ini pertama kali saya kongsikan prestasi Eyriqazz.Com ini untuk tempoh sebulan. Niat bukan untuk menunjuk-nunjuk, cuma berkongsi pengalaman yang mungkin berguna untuk bloggers di luar sana. Lagipun, prestasi Blog Cap Ikan Ayam Gorengni masih lagi jauh jika dibandingkan dengan ramai bloggers di Luar sana . Blogger Picisan menumpang lalu ya.


Statistik Berdasarkan Nuffnang Analytics

Stats berdasarkan Google Analytics

Alhamdulillah, tercapai juga hasrat di hati, 11 bulan aktif berblog untuk mencapai Average 1,000+ unique visitors sehari. Takperlah, saya sudah cukup gembira dengan prestasi sendiri . Sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan? Just believe in urself, biar lambat asalkan diri sendiri gembira dan kepuasan dirasa. Tak perlulah nak compare dengan orang yang lebih hebat , jadikan mereka sebagai motivasi/inspirasi untuk lebih berjaya dan perbaiki diri .

Traffic Source Overview July 2010

Alhamdulillah, sejak bertukar domain sendiri [ Selamat Tinggal Eyriqazz.Blogspot.Com ] , blog ini semakin mesra SEO dan more than 50% trafik blog ini datang dari Search engine. Jadi, kalau sesiapa mahu bertukar dan beralih ke dotcom ataupun Hosting sendiri, memang eyriqazz galak-galakkan dan sokong sangat. Banyak kelebihannya. Eyriqazz pun InsyaAllah akan bertukar ke hosting sendiri bila sudah habis berguru nanti + sudah yakin dengan ilmu untuk beralih ke hosting sendiri.

Trafik dari Referring Site

TerimaKasih buat Saudara SharingInfoz dan JE JAI kerana menyumbang top 10 trafik ke blog ini. As a gesture of goodwill, 5 GTO Pointz untuk both of you. Untuk Penyumbang terbanyak bulan August nanti, sayapun bercadang untuk kasi hadiah buat at least 3 penyumbang terbanyak ke blog ini. Hadiah blom ditentukan lagi. Tengok kepada rezeki yang datang bulan ini, kalau banyak,banyak la yang akan diberi.

Other Blogging Achievement July 2010 :

1) First and Second Advertorial From Nuffnang


2) Guest Blogger Nuffnang Sharing Session


3) I Won LG Cookie Fresh - Lucky Draw -


4) Tempat Kedua Contest dari AriffShah.Com


5) Alexa Ranking Below 150K in 3 Months

Tips Berblogging? Eyriqazz tak pandai kasi tips-tips ini, namun kalau nak tengok tips yang dikitar semula dan diolah dengan gaya bahasa sendiri boleh la rujuk entry ini : Tips Berblogging . Juga, bolehla tengok blog-blog dari Sifu-Sifu Eyriqazz di Luar Sana : Tips Blogging | Guru Oh Guru.

Alhamdulillah, jika dibandingkan dengan Analytics untuk June 2010 (Google Analytics), visitors ke blog ini adalah 22,463. Peningkatan sebanyak 36%, hopefully terus meningkat untuk bulan August 2010. Terima Kasih juga buat semua yang terus menyokong Eyriqazz.com walaupun saya sedar sayapun selalu saja menulis mengikut suka-suki/syok sendiri je apa yang saya nak tulis.

Terima kasih dari Saya
Menyokong dan terus setia
Salah dan silap saya menyusun 10 jari terlebih dahulu saya hanya insan biasa
Sempena bulan puasa yang bakal menjelma

P/s : Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Saya bukan blogger Popular, berblog untuk kepuasan diri sendiri. Kalau tersilap silap tu, tegur-teguri la saya ya?

41 comments:

  1. Congrats! Great achievement for July :) (menunggu blog ini tukar cap ..hehe..masih cap Ikan Ayam Goreng ke mcm ni?)

    MY LATEST POST: The Sorcerer’s Apprentice

    ReplyDelete
  2. eden tak pandai nak buek analistik google tu..

    tahniah..akak kalah dgn kamu..akak redha ajerlah

    ReplyDelete
  3. Tahniah bro.
    Kencang gak ek traffic bro.
    Keep up the good work. hehe

    ReplyDelete
  4. congrats bro...... memang your blog bagus sebab tu orang baca. anyway small matter, sama2 link kan

    Hati-Hati Dengan Handphone

    ReplyDelete
  5. congrats. u are one of my inspiration in blogginf ;) lmbt lg me nak capai tahap 1000 hits sehari tu
    sbb takat ni baru 100-200 jer sehari, kdg2 ada ler cecah 250..got to work hard...and belum ada modal nak guna dot com mcm u..

    ReplyDelete
  6. sehari gua visitor 20k. percaya tak?

    hahaha

    ReplyDelete
  7. tahniah...
    kakyong baru 10% jer berbanding prestasi eriqazz yg sgt2 hebat ini,,,,

    ReplyDelete
  8. memang power la bro gto kita nie.. semoga terus sukses gituew

    ReplyDelete
  9. Tahniah bro..itu dinamakan tulun menulun..hehe..sama-sama merasa..5 point yahuuuuuu..nak kumpul sampai 5,000 point pastu tukar cash amacam..ahaks..ahaks..pakcik kayooo..

    ReplyDelete
  10. Wah mmg hebatlah cikgu. Saya dah 3 tahun berblog pun baru cecah2 1.5k UV je sehari. Silap2 saya yg berguru dgn cikgu ni :)

    Lama bukan bermakna bagus kan. Saya tgk skg yg baru2 berblog cepat catch up sbb mereka belajar cara berblog. Blogger lama2 ramai yg main taram saja.

    ReplyDelete
  11. tahniah bro..
    blog cap ayam ko ne la sumber inspirasi utk ak berblog.hehee

    ReplyDelete
  12. hebat. keep up the good work

    ReplyDelete
  13. hebat. keep up the good work bro. blogger cap ikan ayam. Yummy

    ReplyDelete
  14. Eyriqazz sebagai pembakar semangat mas untuk lebih berjaya sebagai bloger... :)

    ReplyDelete
  15. @Hidayah Ismawi:thanks..saya merasakan saya masih blogger cap ikan ayam goreng..byk yg kena blajar lagi...

    ReplyDelete
  16. @kak ina kl :letak je kod akak....Ehh,betul ke ni akak?cam tak cayer je..hits akak mesti lagi mengancam...

    ReplyDelete
  17. @Affan Ruslan:thanks..ramai lagi yang kencang dan mengancam di luar sana

    ReplyDelete
  18. @Sharinginfoz:thanks again bro...link2 bagus kan?hik3

    ReplyDelete
  19. @mama zharfan:wah,teruja mendengarnya..ala ,tukar domain saje dulu tak mahal...dalam rm30-40 je setahun

    ReplyDelete
  20. @kakyong :sgt2 hebat?fuh...takla kak yong...masih mentah lagi ni.sayapun kena byk blajar lagi ni

    ReplyDelete
  21. @Zikr the Jalanan Sepi Perantau :thanks bro..amin

    ReplyDelete
  22. @JAI:5,000 point ko dah ada anak cucu...hik3

    ReplyDelete
  23. @Mommy Lyna:wah,mantap mommy lyna..saya pun byk belajar senyap2 di blog mommy lyna...hik3

    ReplyDelete
  24. @darkbatman:bro lagi mantap..teruskan bro..bro mmg ble pergi lebih jauh lagi

    ReplyDelete
  25. @Matjoe:yum2,blela suruh wife kedua ko@ Cik epal masakkan ble?

    ReplyDelete
  26. @velasrizal :lebih dari ini pun boleh..di mana ada kemahuan,di situ ada jalan

    ReplyDelete
  27. @maslinamansor:wah,tersentuh mendengarnya..InsyaAllah, minggu ni blog mas akan diterjah seperti dijanjikan

    ReplyDelete
  28. huhu tahniah bro! memang mantappp lahh!!

    ReplyDelete
  29. Prestasi yang hebat :)

    teruskan berblogging !

    ReplyDelete
  30. wah, tahniah, satu pencapaian yang memberansangkan, semoga terus maju dalam arena blogging ni :D

    ReplyDelete
  31. okeh.....tahun ni comfirm papa sponsor baju raya puteri kita n mama sekali.....luv u....rezeki papa, rezeki mama..... ;)

    ReplyDelete
  32. @IntanBerlian:thanks..biasa2 aje

    ReplyDelete
  33. @Melz:wah,sifu menyinggah..thanks bro..byk belajar dari bro juga

    ReplyDelete
  34. @etomyam ;terimakasih..bro pun apa kurangnya..byk berguru disana especially seo dan google2 tu

    ReplyDelete
  35. @Anonymous;yerla2..papa sponsorkan alisya..hik3

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails